Torsdags top ti: SPF 50 til ansigtet

30.04.15
SPF 50 til ansigtet solcreme

SPF 50 til ansigtet

Det har krævet meget store overvejelser at få valgt de ti cremer til denne torsdags top ti, for i virkeligheden er jeg ikke så krævende, når det kommer til stykket. Det, jeg bekymrer mig om, er, at konsistensen er god, og at beskyttelse er tårnhøj. Selvom de fleste ryster på hovedet af mig og min hang til tårnhøj solbeskyttelse, så er der ingen tvivl i mit sind om altid at vælge den højest mulige SPF. Så længe dagene er korte, har jeg ingen problemer med at nøjes med SPF 30 eller SPF 20, men så snart vi når april (og selvfølgelig på ferier) så er jeg tilbage hos min trofaste SPF 50.

En tredjedel
Min begrundelse for at vælge SPF 50 er, at jeg vil have den højest mulige UVA beskyttelse. Kun ganske få mærker oplyser om UVA beskyttelsen, men de senere år er det heldigvis blevet tydeligere på emballagen og nogle firmaer har endda adopteret den japanske mærkning PA+-++++. Begrundelsen for at vælge SPF 50 over SPF 30 giver i sig selv meget lidt mening, fordi vi taler om ganske få procent højere beskyttelse.
Der, hvor det netop gør en stor forskel, er UVA beskyttelsen, den skal nemlig minimum optage en tredjedel af den samlede SPF. Meget hurtig hovedregning giver altså over halvtreds procent højere UVA beskyttelse i SPF 50. Derfor er det et ret indlysende valg i mine øjne.

Top ti
I denne top ti har jeg forsøgt at ramme så bredt som muligt, fordi vi får et hav af forespørgsler netop angående solbeskyttelse. Der er derfor en del af de cremer, som er bredt repræsenteret på Apoteket, en enkelt fra Matas, et par stykker fra hudplejeklinikker og så er der dem fra parfumerier og stormagasiner. Der er luksus, budget, mineralsk, matterende, flydende og cremet… De er med vilje skrevet i alfabetisk orden, for vi har alle forskellige præferencer, og det, som fungerer godt for mig, fungerer ikke nødvendigvis godt for dig.

  • 1. Avène Réflexe Solaire SPF 50+: Den er lidt sej at smøre ud, men den er meget behagelig og slet ikke fedtet på huden. Min T-zone, som ellers hurtigt bliver fedtet, er mat i længere tid, hvorfor jeg især er glad for denne creme på de varme dage. Parfumeret (ingen allergene parfumestoffer).
  • 2. Benefit Specialist Dream Screen SPF 45 PA+++: Denne lotion er meget flydende og skal rystes grundigt inden brug. Den er oliefri og har en god primer effekt, den ligger virkelig fint på huden og har en let matterende effekt. Den har altså ikke SPF 50, men til gengæld er UVA beskyttelsen i orden. Uparfumeret.
  • 3. Bioderma Photoderm AR SPF 50+ (UVA 33): Det er en fin lys og meget let farvet lotion. Rosactiv reducerer rødme i huden, hvorfor den meget hurtigabsorberende lotion er ekstra god til sensitiv hud. Uparfumeret.
  • 4. Darphin Soleil Plaisir SPF 50: Cremen føles rig og blød uden at fedte. Den indeholder forskellige anti-age ingredienser blandt andet alger. Den er rigtig god til den lidt tørre hud, men kan selvfølgelig fint bruges af alle. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 5. IS Eclipse SPF 50+ PerfecTint Beige: Her er en god mineralsk solbeskyttelse, som både findes i en ufarvet version og to forskellige transparente nuancer. Det er en cremet konsistens, som godt kan gryne lidt afhængigt af underlaget. Uparfumeret.
  • 6. Kiehl´s Ultra Light Daily UV Defence SPF 50 PA+++: Det er en meget let creme, som nærmest smelter ind i huden. Den er oliefri og har en let matterende effekt. Det er den solcreme, jeg har genkøbt flest gange, især fordi den også er rigtig god under makeup. Uparfumeret.
  • 7. La Roche-Posay Anthelios XL Ulta-Light Fluid SPF 50+: Denne lotion er helt flydende og skal rystes grundigt inden brug. Den er ekstra god til de varme dage og til stranden, fordi den samtidig er vandresistent. Den er i høj kurs både hos ham den langhårede og hos mine knægte. Uparfumeret.
  • 8. Nuxe Sun Fondant Cream For Face SPF 50: Det er en lækker rig creme, der især er god til den ældre og lidt tørre hud. Cremen er let at smøre ud og den giver huden et let skær. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 9. Sisley Super Soin Solaire Youth Protector SPF 50+ PA++++: En meget eksklusiv og virkelig lækker creme i en mindst lige så eksklusiv lufttæt emballage. Den er rig og lidt sej på huden, samtidig med at den har en let kølende og matterende effekt. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 10. Vichy Idéal Soleil Bronze SPF 50: Det er en meget let gelécreme, som grundet den ret store mængde alkohol leverer en forfriskende og kølende effekt. Den er især et hit hos ham den langhårede, fordi den på ingen måde fedter eller efterlader spor af creme på huden. Parfumeret (ingen allergene parfumestoffer).

Ovenfor har jeg ved hver enkelt creme skrevet, om den er parfumeret eller ej, og om den eventuelt indeholder allergene parfumestoffer. Den eneste af cremerne, som er så parfumeret, at ingen af mændene i mit liv ville røre den, er NUXE. Den dufter kraftigt men dejligt, og min mor synes, den er virkelig skøn.

Hvad går du efter, når du vælger solcreme? Og hvilken er din favorit?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
85 kommentarer
Liselotte Sikora

Hej Pudderdåser
Jeg har fået konstateret rosacea og er bedt om at anvende solfaktor 50, da jeg skal have laserbehandling. Jeg søgte på google for at finde solcreme faktor 50 til ansigtet med farve. Og fandt jeres top 10 liste hvor blandt andet bioderma er nævnt. Jeg har brugt cremen nu i 14 dage og selv under træning med sved har jeg ingen problemer med svien i øjne. Fedt 🙂
Så tusind tak for hjælpen

Katja Moikjær

Glad for at du kan bruge det :))

Rikke

Hejsa. Tak for en fantastisk blog. Jeg har fået så meget hjælp til min underlige hud på den her side. Jeg har et spørgsmål: hvad synes i om ( Elisabeth) Rudolf ‘ s solcreme der hedder noget med face? Eller om formula 10.0.6 dagcreme m solfaktor. Jeg fik den sidste anbefalet fordi der var salicyl i. Jeg har tør, lidt sensitiv hud med hudorme og får de store cyste-lignende bumser. Jeg bruger t-zone mv. Kh Rikke

Helene Randløv

Hej Rikke
Med mindre vi taler om SPF 50 fra Rudolph er UVA beskyttelsen ikke tilstrækkelig, Formula 10.0.06 er kun SPF 15 og jeg kender ikke til filtrene, så jeg kan råde dig i forhold til beskyttelsen. Har du prøvet Kiehl’s?
Kh. Helene

Johanne

Hej Pudderdåser,
Jeg overvejer at købe nævnte Bioderma solcreme, men ville først høre jer om I vurderer den kan bruges under makeup?
Mvh Johanne

Helene Randløv

Hej Johanne
Den jeg omtaler her kan sagtens, det har jeg i hvert fald selv gjort.
Kh. Helene

Camilla

Hej Pudderdåser.
Det er et lidt gammelt indlæg, men hvor har jeg lært meget i dag! Jeg har glædeligt brugt Kiehl’s i et par somre. Den fungerer godt til min hud, som er henholdsvis uren, men tør og sensitiv. Jeg blev så informeret om i deres stand i Magasin, at den ikke er egnet til solbadning, men “kun” til hverdagsbrug, da den ikke beskytter godt nok imod solen til dette formål. Hvad mener I, kan jeg bruge den både til hverdagsbrug og på stranden?
Jeg håber I finder tid til at svare. Jeg har ellers elsket den, da jeg har en meget sart og problematisk hud. Men den vil jeg jo også gerne beskytte mod både tidlig aldrig og hudkræft :)!

Katja Moikjær

Kære Camilla. Det er noget værre pjat. En SPF50 er en SPF50 lige meget hvordan man vender og drejer det. Hvis der står SPF50 på produktet er der SPF50 i – man måler det på samme måde. Det afhænger selvfølgelig af at man bruger nok. Hvis du vil opnå den SPF50, så skal du bruge den samme mængde, som man vil bruge af en almindelig solcreme. Den eneste fornuft i deres argument kan være at man med en let ansigtscreme eller en foundation med SPF for eksempel er mindre tilbøjelig til at bruge nok. Men SPF50 er SPF50 – no matter what.

Camilla

Mange tak for svar, dejligt at du tog dig tid! Jeg syntes også, at det lød helt off. Godt at du kunne afklare det for mig :).

Lotte

Hej! Tak for en underskøn blog:-) Hvilken solcreme til ansigtet vil du anbefale – hvis man som jeg, har en del (voksen) bumser/akne. Har tidligere anvendt Vicky,som skulle være til formålet men altså! Det er jo virkelig en fed og tyk omgang. Jeg ønsker en let, som ikke kan mærkes på huden og som ikke fedter, for alt i verden. – Og som ikke giver flere bumser. Åh åh…det var meget….Håber virkelig du kan anbefale et par stk. her til sommeren:-)

Helene Randløv

Hej Lotte
Jeg vil være fræk og anbefale vores nylancerede Alt i en Beskyttelse. Og nummer 2, 3, 6 og 7 fra dette indlæg.
Kh. Helene

Simone

Hej, tak for et god indlæg. Jeg har brugt bioré auqa Rich 50 PA+++, som jeg købte på en tur til udlandet. Den tører helt usynligt ind. Dvs ingen hvid hud og ingen shine eller creme synligt på huden. Hvilken en af jeres anbefalinger minder mest om det?

Katja Moikjær

Kære Simone. Jeg kender den desværre ikke personligt, så jeg kan ikke sammenligne direkte

O

Hej med jer,
Tak for indlægget.
Jeg er en fyr i midt 20’erne, der er begyndt at få små rynker i panden, og derfor vil jeg nu begynde at blive lidt mere konsekvent med solcremen. I forvejen har jeg ret bleg hud, lyst hår og blå øjne.
Det, der normalt afholder mig fr at bruge solcreme, er at jeg synes, det er så trættende at vente på, at den fedtede creme tørrer – og samtidig har jeg lidt sart hud. Det vil sige store porre i t-zonen som har tendens til at blive lidt fedtede.
Hvilken solcreme vil I anbefale til sådan en som mig? Det er sjældent, at jeg får bumser, og de kommer som regel omkring munden, hvis det endelig er. Men som sagt er min hud lidt fedtet/skinnende med store pore i panden og mellem øjenbryn.
så: En solcreme, der tørrer hurtigt, er nem at påføre og ikke fedter huden for meget (men heller ikke tørrer den ud, for det er vel sådan, man får fedtet hud og bumser i første omgang..?)

Katja Moikjær

Jeg vil sige at en hvilken som helst af disse vil fungere?
Det med at få bumser af solcreme er noget svært noget. Nogle gange kan man også reagere på filtrene, så det er umuligt at forudse på forhånd.

Line Nørgaard petersen

Hej med jer… og tak for man næsten altid finder et svar når man søger ang skønhed og produkter på nettet fra jer 🙂
Jeg har et spørgsmål ang solcreme som jeg har lidt svært ved og gennemskue..
jeg har mild rosacea måske tænker jeg selv det nok mere bare er meget sart hud 🙂 så har jeg acne og cyster(heller ikke voldsomt, bare af den meget genstridige slags, og er lige kommet i behandling med isotretinoin … så er gået fra fedtet hud til helt vanvittigt tør hud, jeg søger en solcreme der giver masser og masser af fugt, ikke giver acne og som ikke irriterer min rosacea og så må den gerne kunne bruges under mineral pudder … tror du nogle af disse kan bruges til dette formål ?
På forhånd tak
Mvh Line

Katja Moikjær

Kære Line. Tak fordi du læser med. Jeg har hørt folk med rosacea sværge til enten kemisk filtre eller til fysisk filtre. Helt ærligt…. du bliver nødt til at prøve dig frem. Hvad er din erfaring tidligere med solcreme? Hvilke har du haft gode og dårlige erfaringer med?

Josephine

Hej:) Jeg bruger flittigt jeres t-zone peeling hver aften, som også holder min akne og diverse knopper nede. Den har ihvertfald gjort en kæmpe forskel for min hud! Derfor kan jeg forstå at det er vigtig og beskytte sig om dagen når man bruger syre peelinger? Jeg er dog lidt bekymret for at putte solcreme i ansigtet til hverdagsbrug, da jeg tænker om det ikke lukker porrende til og evt. kan få flere bumser til at poppe frem?
Jeg var i Matas og ville ha’ købt en ansigtssolcreme fra striberne, men ekspedienten sagde det er for meget til hverdagsbrug. Det i anbefaler her, er det ansigts solcreme eller dagcreme med spf i? Er der en forskel? Er jeg helt gal på den?:)

Katja Moikjær

Kære Josephine
Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2014/03/26/dagcreme-og-solcreme-hvad-skal-du-vaelge/#eas_redir=true
Glem hvad produktet kaldes – hvor høj var SPF?

Mette

Hvad sker der når der er meget alkohol i en solcreme ? Er det ikke dårligt for huden

Helene Randløv

Hej Mette
En sart hud vil ofte reagere på en stor mængde alkohol. Og generelt virker alkohol jo udtørrende.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *