Torsdags top ti: SPF 50 til ansigtet

30.04.15
SPF 50 til ansigtet solcreme

SPF 50 til ansigtet

Det har krævet meget store overvejelser at få valgt de ti cremer til denne torsdags top ti, for i virkeligheden er jeg ikke så krævende, når det kommer til stykket. Det, jeg bekymrer mig om, er, at konsistensen er god, og at beskyttelse er tårnhøj. Selvom de fleste ryster på hovedet af mig og min hang til tårnhøj solbeskyttelse, så er der ingen tvivl i mit sind om altid at vælge den højest mulige SPF. Så længe dagene er korte, har jeg ingen problemer med at nøjes med SPF 30 eller SPF 20, men så snart vi når april (og selvfølgelig på ferier) så er jeg tilbage hos min trofaste SPF 50.

En tredjedel
Min begrundelse for at vælge SPF 50 er, at jeg vil have den højest mulige UVA beskyttelse. Kun ganske få mærker oplyser om UVA beskyttelsen, men de senere år er det heldigvis blevet tydeligere på emballagen og nogle firmaer har endda adopteret den japanske mærkning PA+-++++. Begrundelsen for at vælge SPF 50 over SPF 30 giver i sig selv meget lidt mening, fordi vi taler om ganske få procent højere beskyttelse.
Der, hvor det netop gør en stor forskel, er UVA beskyttelsen, den skal nemlig minimum optage en tredjedel af den samlede SPF. Meget hurtig hovedregning giver altså over halvtreds procent højere UVA beskyttelse i SPF 50. Derfor er det et ret indlysende valg i mine øjne.

Top ti
I denne top ti har jeg forsøgt at ramme så bredt som muligt, fordi vi får et hav af forespørgsler netop angående solbeskyttelse. Der er derfor en del af de cremer, som er bredt repræsenteret på Apoteket, en enkelt fra Matas, et par stykker fra hudplejeklinikker og så er der dem fra parfumerier og stormagasiner. Der er luksus, budget, mineralsk, matterende, flydende og cremet… De er med vilje skrevet i alfabetisk orden, for vi har alle forskellige præferencer, og det, som fungerer godt for mig, fungerer ikke nødvendigvis godt for dig.

  • 1. Avène Réflexe Solaire SPF 50+: Den er lidt sej at smøre ud, men den er meget behagelig og slet ikke fedtet på huden. Min T-zone, som ellers hurtigt bliver fedtet, er mat i længere tid, hvorfor jeg især er glad for denne creme på de varme dage. Parfumeret (ingen allergene parfumestoffer).
  • 2. Benefit Specialist Dream Screen SPF 45 PA+++: Denne lotion er meget flydende og skal rystes grundigt inden brug. Den er oliefri og har en god primer effekt, den ligger virkelig fint på huden og har en let matterende effekt. Den har altså ikke SPF 50, men til gengæld er UVA beskyttelsen i orden. Uparfumeret.
  • 3. Bioderma Photoderm AR SPF 50+ (UVA 33): Det er en fin lys og meget let farvet lotion. Rosactiv reducerer rødme i huden, hvorfor den meget hurtigabsorberende lotion er ekstra god til sensitiv hud. Uparfumeret.
  • 4. Darphin Soleil Plaisir SPF 50: Cremen føles rig og blød uden at fedte. Den indeholder forskellige anti-age ingredienser blandt andet alger. Den er rigtig god til den lidt tørre hud, men kan selvfølgelig fint bruges af alle. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 5. IS Eclipse SPF 50+ PerfecTint Beige: Her er en god mineralsk solbeskyttelse, som både findes i en ufarvet version og to forskellige transparente nuancer. Det er en cremet konsistens, som godt kan gryne lidt afhængigt af underlaget. Uparfumeret.
  • 6. Kiehl´s Ultra Light Daily UV Defence SPF 50 PA+++: Det er en meget let creme, som nærmest smelter ind i huden. Den er oliefri og har en let matterende effekt. Det er den solcreme, jeg har genkøbt flest gange, især fordi den også er rigtig god under makeup. Uparfumeret.
  • 7. La Roche-Posay Anthelios XL Ulta-Light Fluid SPF 50+: Denne lotion er helt flydende og skal rystes grundigt inden brug. Den er ekstra god til de varme dage og til stranden, fordi den samtidig er vandresistent. Den er i høj kurs både hos ham den langhårede og hos mine knægte. Uparfumeret.
  • 8. Nuxe Sun Fondant Cream For Face SPF 50: Det er en lækker rig creme, der især er god til den ældre og lidt tørre hud. Cremen er let at smøre ud og den giver huden et let skær. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 9. Sisley Super Soin Solaire Youth Protector SPF 50+ PA++++: En meget eksklusiv og virkelig lækker creme i en mindst lige så eksklusiv lufttæt emballage. Den er rig og lidt sej på huden, samtidig med at den har en let kølende og matterende effekt. Parfumeret (indeholder allergene parfumestoffer).
  • 10. Vichy Idéal Soleil Bronze SPF 50: Det er en meget let gelécreme, som grundet den ret store mængde alkohol leverer en forfriskende og kølende effekt. Den er især et hit hos ham den langhårede, fordi den på ingen måde fedter eller efterlader spor af creme på huden. Parfumeret (ingen allergene parfumestoffer).

Ovenfor har jeg ved hver enkelt creme skrevet, om den er parfumeret eller ej, og om den eventuelt indeholder allergene parfumestoffer. Den eneste af cremerne, som er så parfumeret, at ingen af mændene i mit liv ville røre den, er NUXE. Den dufter kraftigt men dejligt, og min mor synes, den er virkelig skøn.

Hvad går du efter, når du vælger solcreme? Og hvilken er din favorit?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
85 kommentarer
Kathrine W

Min yndlingssolcreme laves af Australian Cancer Council – de australiere har bare en stor respekt for solen og så kan de lave en solcreme, der ikke løber, når man sveder i sommerheden! Men medmindre man ofte er i Australien kan det hurtigt blive ekstremt dyrt at bestille den hjem…
Sidste sommer forsøgte jeg mig ad med Biodermas Photoderm LEB SPF 30 og den fungerede også rigtig godt under make-up. Efter at have læst dit indlæg, har jeg dog erfaret, at den kun er mærket med UVA, så jeg må vist hellere få fat på en anden solcreme.
TAK for jeres gentagne tests af solcreme! Jeg elsker fx at I har testet hvor meget de smitter af på hvidt tøj – det er dejligt nede-på-jorden-relevant 😀

Helene Randløv

Hej Kathrine
Øj, hvor den lyder spændende den solcreme!
Du kan ROLIGT fortsætte med Biodermas Photoderm LEB SPF 30. Den har netop tårnhøj UVA beskyttelse! SPF er måleenheden for UVB, problematikken er at der ikke er en lignende måleenhed for UVA beskyttelsen.
Det er et super interessant emne, og YDERST relevant.
Kh. Helene

Kathrine W

Jeg havde ikke fanget at SPF angav UVB – det er en yderst brugbar information, og nu er det blevet nemmere at navigere i solcremsjunglen. Stor tak herfra!

Helene Randløv

Kære Kathrine
Det er også VIRKELIG en jungle at finde rundt i, jeg er bare glad for, at du kan bruge det :-*
Kh. Helene

Rikke

Hej pudderdåser. . Tak for en skøn blog. Hvilken solcreme ville i anbefale til uren hud (fedter i løbet af dagen, mange talgknopper og hudorme på hagen, bumser i kanten af ansigtet). Jeg har ikke, endnu, kunnet tåle nogen former for cremer/ansigtscreme. Jeg bruger derma clay cleanser fra dermalogica og thermal spring water fra avene (et must når jeg ingen cremer kan bruge). Af ansigtscreme har jeg prøvet active moist fra dermalogica, fra avene har jeg prøvet skin recovery cream, skin recovery creame RICH, tolerance extreme og cleanance K. Og faaborg pharma archiv creme. Fælles ved alle cremer, er at jeg får bumser “under huden”, nærmest bylle/cyste-agigt.
Tror I, at jeg vil kunne tåle nogen solcreme?
med venlig hilsen Rikke

Katja Moikjær

Rikke, kan du fortælle mere om din hud. Helt præcis hvor sidder de bumser? Kan du beskriver dem nærmere? Er din hud generelt tør eller fedtet? Kh. Katja

Pernille

Kan I sige mig om Bioderma cremen er med mineralsk eller kemisk filter?

Helene Randløv

Uden at lægge hovedet på blokken, vil jeg sige det er en blanding, men jeg kan desværre ikke huske det i hovedet og jeg kan ikke lige finde en INCI :-*
Så fandt jeg lige æsken… Det er en blanding.
Kh. Helene

Elisabeth

Hej, er I stødt på et alternativ til den fantastiske Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream som desværre ikke findes mere? I har omtalt den for længe siden.

Helene Randløv

Hej Elisabeth
Jeg synes at de fleste af de matterende solcremer er ret gode, dem finder du hos Vichy, La Roche-Posay og Avéne.
Du kan sagtens få Cliniderm, du skal bare et smut til Sverige eller Norge :-*
Kh. Helene

Elisabeth

Hej Helene, tak for svar. Jeg har pløjet mig gennem de fleste af Malmøs apoteker uden at finde den, men vil prøve næste gang jeg er i Norge 🙂

Helene Randløv

Hej Elisabeth
Æv, den burde ikke være SÅ vanskellig at finde :-/ Har du tjekket forhandlerlisten?
Kh. Helene

Anna

Hvordan finder man ud af, om det er fysiske eller kemiske filtre der er i solcremen? 🙂

Helene Randløv

Hej Anna
Jeg er ikke helt med? Du skal læse ingredienslisten, og se hvilke filtre der er i pågældende creme. Det er langsommeligt og træls i begyndelsen, men efter kort tid kan du filtrene i hovedet. Eller kopier dem over i en sms du sender til dig selv, så du altid har listen over filtrene ved hånden.
Læs eventuelt her: https://pudderdaaserne.dk/2014/03/20/miljo-og-allergimaerkede-solcremer-mangler-hoj-uva-beskyttelse/
Kh. Helene

Tina

Hejsa.
Nu har jeg lige læst jeres indlæg omkring solcreme til ansigtet – men synes jeg er blevet mere forvirret end jeg var i forvejen.
Jeg er blevet anbefalet af en veninde at begynde og bruge solcreme til ansigtet fast om sommeren, det har jeg aldrig skænket en tanke førhen, andet end hvis jeg solbadede.
Men min tvivl går på… Kan man bruge disse ansigts solcremer, som dagcreme – eller skal de ovenpå ens egen ansigtcreme? Da jeg synes det lyder som noget af en omgang smørelse til hovedet så… – og hvordan med makeup, ikke at jeg bruger meget, men fungere det fint med solcreme??
Mvh Tina

Helene Randløv

Hej Tina
Du kan fint bruge solcremen som dagcreme, det gør jeg selv, du skal bare sørge for at bruge nok. Du kan endda få solcremer med lidt farve i, så det er et rigtigt alt i et produkt 🙂
Jeg har aldrig problemer med kombinationen af solcreme og makeup, og jeg bruger SPF 50 året rundt. Hvis din hud fedter, kan du med fordel vælge en matterende solcreme eller bruge en primer.
Kh. Helene

Sofie

Hej Helene.
Jeg faldt over følgende beskrivelse af solcreme fra Juhldal, og er simpelthen blevet enormt nysgerrig på, om det er et fusket salgstrick, eller om der faktisk er noget om, at den bedste solbeskyttelse er hudens pigmentering, som man så bare skal sikre gode rammer for? Hvad siger du? Umiddelbart giver det jo god nok mening, at farvningen af huden ikke bare er solskade, men en forsvarsmekanisme.
http://www.med24.dk/hudpleje/solbeskyttelse/solcreme/juhldal-sunlotion-spf10-150-ml/product_info.php/cPath/50_103_1087/products_id/964
Derudover har jeg sat jagten ind på en god solcreme, jeg kan bruge til dagcreme hele sommeren, og leder derfor efter en med nogle gode ingredienser, udover solfiltre. Jeg har Rudolph og PurelyProfessional i kikkerten lige nu – kan du anbefale en af dem? Eller er der noget andet, der er endnu bedre?
Min hud ligger altid lige på vippen mellem udtørret og fedtet/blank/uren, og selvom jeg kun er 25 er rynkerne begyndt at kravle frem.
Og et andet spørgsmål: bruger du også SPF50 til kroppen, og hvilken? Jeg købte for nyligt en Bioderma Photoderm MAX 50+ i Ungarn, men huden i ansigtet fedter til af den, og jeg reagerer også allergisk med rindende øjne osv, selvom jeg ikke smører tæt på øjnene. Så jeg overvejede bare at bruge den til kroppen, og så noget andet i ansigtet, men faktor 50 lyder bare virkelig voldsomt, når jeg egentlig også gerne vil være bare lidt brun. 😉
Derudover; hvad er forskellen på sololie og solcreme, og hvorfor skal man bruge det ene frem for det andet?
Tak for en dejlig og oplysende blog, og jeg håber, du vil tage dig tid til at svare. Og i øvrigt, tak for T-Zone og AntiAge! De er blevet min gode pyjamas. 🙂

Helene Randløv

Hej Sofie
Først og fremmest skal du have tak for ros!
Forskellen på creme og olie (altså hvis SPF er høj) er konsistensen, og man skal bare bruge det, man har det bedst med, eller det der passer bedst til ens overbevisning.
Der er ikke noget galt med at bruge SPF 50 til kroppen, man kan sagtens blive brun alligevel. Og det er fin brug af en solcreme, som generer øjnene. Ellers brug den på håndrygge og på brystet.
Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med gode ingredienser. Selv ville jeg vælge Elisabeth Arden Pro, som både er baseret på fysiske filtre og så er der også lidt farve i. Den holder min hud ret pæn mat, uden at den bliver tør.
Altså… Det er ikke noget salgstrick at huden er bedre beskyttet mod solskader, hvis den i forvejen er brun. Bruningen af huden ER et forsvar, men det betyder desværre ikke, at man ikke kan få solskader. Efter mange timers læsning, har jeg fundet en undersøgelse, som beskriver, at den maksimale beskyttelse du kan opnå med melanin (i hvid hud) er SPF 2, det er selvfølgelig bedre end ingenting, men ikke nok for langt de fleste af os.
Hvis du er frisk på lidt let læsning 😉 så kan du læse meget mere her:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2671032/
Når det er sagt er det bærende filter i Juhldal Sunlotion fysisk og altså ret effektivt mod UVA strålerne, som er dem du bør bekymre dig om.
Håber du fik svar på dine spørgsmål, ellers må du endelig skrive igen.
Kh. Helene

Sofie

Hej Helene.
Nu har jeg lige haft lidt tid til at nørde lidt rundt i hvad markedet byder på, og det er godt nok svært at finde en god løsning!
Det ideelle ville jo være at finde en solcreme, med høj UVA-beskyttelse, også ved lange bølgelængder, men at filtret er fysisk, så det ikke svier i øjnene, at det er bare nogenlunde miljø- og allergivenligt, og at cremen i øvrigt indeholde gode fugtmagneter, antioxidanter osv., så den kan erstatte dagcremen, uden at man mangler noget.
… Og her lyder Elizabeth Arden Pro’s TAP virkelig som et godt bud! Jeg har bare ikke kunnet finde den til under 750 kr., og det er desværre meget mere, end jeg kan give. Kender du tilfældigvis til, at den kan købes billigere et eller andet sted?
Jeg havde Rudolph og PP med i overvejelserne, fordi jeg har en (måske naiv) forventning om, at de vælger ingredienser med omtanke, både mht solfiltre, og hvad der ellers er af fugtende og plejende ingredienser. I jeres indlæg om miljø- og allergimærkede ingredienser lyder det også som om, Rudolphs ansigtssolcreme 50 fanger selv langbølget UVA, men når jeg læser på UVA-filtret, DHHB, lyder det til, at det kun kan absorbere op til bølgelængder på 354 nm? PP indeholder Tinosorb M, så den burde være sikker nok. Men, ved du, om DHHB og Tinosorb M er kemiske eller fysiske? Jeg kan ikke tåle Matas’ stribede solcreme, og gætter på, det måske er Tinosorb S, den er gal med der.
Jeg har også læst mere op på Juhldals creme siden sidst, og undrer mig over, hvad det er, de kalder “naturlige solfiltre udvundet af planter”. Så vidt, jeg kan se, er det isoamyl p-methoxycinnamate, som vist er et generelt solfilter? Jeg kan i hvert fald ikke finde noget nærmere om, hvad det absorberer.
Artiklen gav god mening, tak! Det bekræftede da lige, at solcreme er en god idé. 🙂
Jeg er stadig næsten lige så forvirret, her i solcreme-junglen, og bange for at vælge forkert, da det jo ikke just er billige produkter. Så, hvad vil du anbefale, hvis forhåbningerne til produktet er:
– allergivenligt, så jeg undgår rindende øjne
– gør ikke huden alt for fedtet, blank eller klistret
– dækker rigeligt ift. både UVA og UVB
– indeholder gode fugtmagneter og “cellenæring” (du ved mere om det end jeg), så den kan erstatte en god dagcreme.
– maxmaxmax 300 kr.
Hvis der er et produkt, som er tilgængeligt i USA, eller bare billigere derovre, er det også en mulighed, da jeg er så heldig at skulle på rejse derovre fra på mandag.
Og igen, tak for hjælpen! Det er virkelig dejligt, at I er nogen, der gør markedet bare lidt mere gennemsigtigt og forståeligt. Vi vil jo allesammen bare passe godt på vores hud, og snydes mindst muligt. Så er det godt at have nogen at støtte sig lidt op af. 🙂
Og god sommer!
KH Sofie.

Katja Moikjær

Hej Sofie
Jeg vil lige starte med at ødelægge det lidt for dig. Det, du søger, findes ikke.
Du siger, du vil have en solcreme med fysisk filter, så den ikke svier i øjnene. Det forstår jeg godt, det bruger jeg selv. Men det udelukker langt de fleste solcremer på markedet. Herunder alle dem, du selv nævner. Der findes kun to fysiske solfiltre: Titanium dioxid og zinkoxid. Alle andre UV filtre er kemiske.
De to fysiske solfiltre bruger man i dag i nano-form. (Ellers bliver det en virkelig klistret hvid solcreme, som ingen har lyst til at bruge). Hvilket gør at miljømærker og miljøvenlige brands udelukker de fysiske filtre.
Så du kan ikke få en solcreme, der er både miljøvenlig/miljømærket og med fysisk filter. Altså må du vælge.
Naturlige solfiltre udvundet af planter er noget vås. Det findes ikke. https://pudderdaaserne.dk/2013/07/22/bagom-naturlige-solcremer-amazing-space-og-tromborg/
Så du må vælge hvad der er vigtigst for dig når det kommer til solcreme. Hvis du vil undgå rindende øjne og bruge fysisk filter, så vil jeg anbefale Coolas mineralske solcremer eller den fra IS Clinical, som jeg har omtalt ved et par lejligheder.
Kh. Katja

Sara

Jeg har lige indkøbt La Roche-Posay Anthelios XL Comfort 50+ i stedet for Ultra-Light, fordi jeg (på trods af sommervarmen) har tør hud og egentlig hellere vil skinne end revne. Tiden vil vise om det var en fejl, for har købt den som creme, selvom den også var i lotion. Hvis den er for fed kan man jo bruge den om foråret/efteråret. Jeg kan skrive hvad jeg synes om den her, når jeg har prøvet den, for der er muligvis andre her som godt kunne bruge noget lidt fugtgivende =)

Helene Randløv

Hej Sara
Det er du meget velkommen til, det er kun godt med flere erfaringer:-*
Kh. Helene

Dorthe

Kære Pudderdåser
Har brug for jeres altid gode hjælp og råd! Jeunesse!!! Er det fup eller fakta? Jeg har flirtet med idéen om at få det hjem længe. Hende jeg kender -som også sælger det, roser det helt vildt -men det gjorde hun også med plastre, dengang hun SOLGTE dem. De er fortid nu.
Jeg vil så gerne have det er en vidunder creme, CREMEN. Jeg er ude i Serum og dagcreme.
Mit problem er bare den manglende info der er at hente på nettet.. Ingen erfaringer, kun fra sælgere selv.
Jeg er 29, har lige fået to børn, jeg er proppet med pigmentændringer, linier og pludselig også lidt uren hud:(
HJÆLP!

Helene Randløv

Hej Dorthe
Det eneste vi har testet fra Jeunesse er dette produkt:
https://pudderdaaserne.dk/2015/03/22/jeunesse-og-eyesential-oejeblikkeligt-oejenloeft/
Så jeg kan ikke rigtig hjælpe med for og i mod.
Jeg ville kaste mig over Eucerin, hvis jeg var dig, Even Brighter serien er genial til pigmentforandringer. Hvad bruger du nu?
Kh. Helene

Mette Straa

Hvis andre har sarte øjne som mig og reagere på Vichy og La Roche Posay så kan jeg virkelig anbefale Bio Solis.. Er sluppet totalt for øjne der løber i vand en hel dag og den er så behagelig 🙂

Helene Randløv

Hej Mette
Hvor køber du det mærke?
KH. Helene

Mette Straa

Jeg har købt dem hos Ezzence.dk men de forhandler dem ikke mere 🙁

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *