Farvel til Avène Cleanance K

07.03.15
Avène Cleanance Expert og Triacnèal

Avène Cleanance Expert og Triacnèal

Dette indlæg er forældet. Avène har nu også omformuleret Triacnéal, så den ikke længere indeholder AHA. Læs mere her.

Avène har truffet en beslutning, der får en pudderdåse til at udspy gloser, der får Kaptajn Haddock til at lyde som en søndagsskoleelev. Avène har ladet Cleanance K udgå.

Den billigste og lettest tilgængelige syrepeeling med glykolsyre/AHA er nu ikke mere. Og det er svært at forstå hvorfor.

I stedet har vi fået Cleanance Expert, som Avène lover kan alt og lidt til, når det kommer til uren hud:

“Avène Cleanance Expert er en effektiv ansigtscreme til mild og moderat uren hud med hudorme og mindre bumser. Diolenyl® bekæmper bakterien p. acnes, som er den bakterie, der er ansvarlig for inflammation ved bumser. Samtidig dæmpes rødme. X-Pressin® virker peelende på hudens overflade, opløser hudorme og giver et mere ensartet udtryk. Monolaurin® virker talgregulerende. Avène Termalkildevand virker beroligende og irritationsdæmpende.”

Der er bare to problemer, når nu man elsker Cleanance K:

  1. Der er ingen glykolsyre eller anden syre i Cleanance Expert
  2. Der er ingen andre ingredienser i Cleanance Expert med dokumenteret effekt

Avène har i stil med La Roche-Posay/Vichy valgt at bruge en række patenterede ingredienser, som de selv har opfundet. Herunder et papayaenzym, som de bruger som eksfoliering i stedet for glykolsyre. Problemet med dette er, at vi ikke har uafhængig dokumentation for, at det virker. Vi har kun Avène’s eget ord for det. I modsætning til den gamle Cleanance K, som var spækket med gode, solide ingredienser, som vi har hyldemeter af viden om, hvordan virker.

Hvis du vil udskifte Cleanance K med Cleanance Expert, så må du altså tage Avènes eget ord for at det virker. Ikke vores, for vi aner det ikke. Jeg er selv meget glad for enzymer, men de kan noget helt andet end syre.

Cleanance Triacnéal
Men der er heldigvis et helt andet Avène produkt, der stadig indeholder syre. Cleanance Triacnéal er umiddelbart en langt mere oplagt erstatning til alle jer, der kommer til at savne Cleanance K. Den er nemlig også baseret på 6 % glykolsyre i en effektiv ph-værdi og med så lidt alkohol i, at det næppe vil udtørre huden.

Triacnéal er først kommet til Danmark indenfor de seneste år, og man kunne godt gætte på, at ligheden mellem Triacnéal og Cleanance K er årsagen til, at Avène vælger at lade Cleanance K udgå.

  • Triacnéal indeholder 6 procent glykolsyre ligesom Cleanance K
  • Triacnéal indeholder IKKE mælkesyre og salicylsyre som Cleanance K
  • Triacnéal indeholder 2 andre ingredienser med dokumenteret effekt på akne, men dog i meget små mængder (retinal og
    undecyl rhamnoside)

Og så er der selvfølgelig også alle de andre mærker, der laver cremer med syre. Læs mere i vores tidligere guide her.

Her kan du købe det
Avène forhandles på de danske apoteker. Cleanance Expert koster 145 kroner for 40 ml.  Cleanance Triacnéal koster 150 kroner for 30 ml.

Priserne er over 1/3 lavere på det tyske online apotek Apo-rot. Her koster begge produkter kun cirka 87 kroner stykket.

Belgiske Farmaline har også gode priser.

Priserne på britiske Escentual er tilgengæld stukket helt af – trods French Pharmacy Sale og alting.

Jeg har ledt og ledt efter et restlager af Cleanance K,

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
55 kommentarer
Nanna

Kunne godt tænke mig at høre jeres mening om Avenes Thermal Spring Water, Cleanance vaskegel og deres Micellar Water?
Er det noget der dur, eller spild af penge? Kan man finde noget tilsvarende eller bedre fra et andet mærke?

Katja Moikjær

Hej Nanna
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal svare.
Det er hhv. vand og renseprodukter. De er gode, men der er meget andet godt i de samme kategorier. Renseprodukter er aldrig ret unikke.
Kh. Katja

Maria

Pt har de dem stadig på lager hos den ene af apotekernes grossist, så til dem der gerne vil nå at få fingre i K’eren, så kan det nåes endnu. Bed apoteket tjekke om den stadig kan skaffes selvom der måske er udsolgt fra hylden 🙂

Bodil

Cleance K har længe ikke været til at opdrive i Tyskland og jeg synes altså ikke at Trioocéal er nær så god. Bruger istedet jeres AHA creme…..

Katja Moikjær

Dejligt at høre 🙂

Anette

Jeg synes personligt, at jeres AHA-serum er bedre end cleanance K. Den er hvertfald mere effektiv på min hud 🙂

Katja Moikjær

Tak Anette. Det er vi glade for 🙂

Tine

Vil I anbefale Avene hvis man lider af Perioral dermatit?

Katja Moikjær

Jeg vil kraftigt fraråde produkter med AHA hvis du har perioral dermatit

Lise-lotte

Prøvede den sidst, og var helt vildt med den,synes bare den lille udgave er for dyr i det.

Bjørg

Hej Pudderdåser 🙂
Jeg har købt Cleanance K efter at have læst så meget godt om den.
Jeg har troligt brugt jeres t-zone peeling i et par måneder nu og er glad for den. Mit spørgsmål er derfor, om I synes at jeg kan anvende t-zone peeling og Cleance K samtidig? Altså, forstået på den måde at jeg f.eks. bruger t-zone under min creme om morgenen og Cleanance K om aftenen?

Katja Moikjær

Kære Bjørg
Nej, vi fraråder at bruge flere slags syrepeeling samtidig. De to produkter må du derfor vælge imellem. Cleanance K er en AHA, T-zone peelingen er BHA – læs mere om forskellen her og hvilken du skal vælge: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/
Kærlig hilsen Katja

Louise

Efter at have læst jeres anmeldelse af Cleanance K, har jeg nu brugt den i et par måneder. Den er lækker at påføre, og jeg føler, min hud er blevet blødere. Dog synes jeg ikke, at den har gjort en forskel på min akne, som jeg har haft i godt 25 år (nærmer mig de 40, og den er der stadig trods utallige forskellige cremer gennem tiden, suk!). Vil I anbefale jeres T-zone i stedet for den nye TriAcnéal? På forhånd tak for svar – og tak for en skøn side 🙂

Katja Moikjær

Kære Louise
Hvis Cleanance K ikke har virket for dig, så tvivler jeg på at TriAcneal vil gøre det. Så forskellige er de heller ikke.
Cleanance K og TriAcneal indeholder primært AHA-syre. T-zone peelingen indeholder kun BHA og adskiller sig altså en del fra de to fra Avene. Det er et forsøg værd synes jeg. Men hvis Cleanance K ikke virker, så ville jeg ikke sætte mine penge på TriAcneal. De er for ens.
Kh. Katja

Susanne

Kære pudderdåser!
Tusind, tusind tak for en fuldstændig fremragende blog!
Jeg er også en af de mange der begræder at Avéne Cleanance K er slut på markedet. I søgen efter et andet produkt som kunne overtage (jeg er nemlig meget glad for den kemiske peeling, herudner AHA, BHA) så vil jeg høre jer om hvad I synes om dette produkt fra Neutrogena:
http://www.neutrogena.com/product/pore+refining+toner.do?sortby=ourPicks&from=Search
Og kan I se hvor mange procent AHA og BHA der er i? Hvordan ser I det generelt i produkter (altså vor mange procent det ene og det andet der er i et produkt)?
Mange tak på forhånd – og hav en rigtig god aften 🙂
Mange hilsner, Susanne

Katja Moikjær

Kære Susanne
Jeg kan desværre ikke se koncentrationen. Den er umulig for os at se, hvis ikke producenten selv oplyser det. I de tilfælde, hvor vi skriver det, har vi altid oplysningerne fra producenten selv. Og det er desværre ikke alle der oplyser det. Men jeg kan desværre se at den er alkoholbaseret, og vil være udtørrende.
Er den overhovedet på det danske marked? Det plejer Neutrogenas syre-produkter ikke at være?
KH. Katja

Susanne

Kære Katja,
Du har vist ganske ret – produkterne er vist ikke på det danske marked, det havde jeg overset i min iver efter at finde et alternativt produkt til Avenes Cleanance K. Men når du siger at der er alkohol i (i udtørrende mængde), så er det også ligegyldigt 😉 så skal det ikke være den. Men tak for din hjælp – I er en gave for os der tumler rundt og prøver at finde det “gode” produkter i hudpleje-junglen 🙂
Mange hilsner, Susanne

Camilla

Jeg opdagede desværre Cleanance K alt for sent. Så sent at jeg kun har nået at købe en tube. MEN den har gjort underværker på min urene hud. Hvilket produkt kan bedst erstatte den? Har kigget på efter Paulas Choice, men jeg ved ikke, hvad der bedst kan sammenlignes med Cleanance K. Bud på produkter fra andre mærker er også kærkommen. Håber I kan hjælpe. 🙂

Katja Moikjær

Kære Camilla
Er der nogen grund til at du ikke prøver Tri-Acneal som jeg anbefaler i indlægget her?
KH. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *