Dåseposten: Hvad er forskellen på salicylsyre og Basiron?

01.10.14
Basiron

Basiron

Vi har fået en del spørgsmål om, hvad forskellen egentlig er på salicylsyre/BHA, som der er i vores nye T-zone peeling, og Basiron, som man kan købe på apoteket. Det er et godt og relevant spørgsmål, så nu besvarer jeg det lige her, hvor I alle kan se det.

Salicylsyre
Salicylsyre er en syre – sjovt nok. Den er en beta hydroxy acid og den kan bruges til at peele huden med. Det er en kemisk peeling, det vil sige, at den skal blive siddende på huden for at virke. Alle de der ansigtsvaske med salicylsyre, som de sælger til akne-hud kan I godt glemme.

Der findes mange andre former for syrepeelinger, fx. frugtsyre (AHA/glykolsyre) som er en af de mest kendte. Afhængig af koncentrationen kan man bruge dem dagligt til hjemmebrug eller i høje koncentrationer på klinikker. Læs mere om typer af syre her.

Salicylsyre er særligt interessant for dig, der har hudorme, forstørrede porer, bumser, fedtet hud og lignende. Årsagen er at salicylsyre kan gennemtrænge fedt og eksfoliere indeni poren, hvilket kan hjælpe godt på disse problemer. Som noget nær den eneste ingrediens, jeg kender. Samtidig har den en mild antibakteriel og antiinflammatorisk effekt.

Men salicylsyre er altså en syre, der peeler huden og indeni porerne.

Benzoylperoxid
Benzoylperoxid er det aktive stof i Basiron, som er det eneste håndkøbsmiddel på apoteket mod bumser. I EU må benzoyperoxid kun bruges i lægemidler, og du kan derfor ikke finde det i almindelige hudplejeprodukter. Kun på apoteket. I USA er det anderledes, der er benzoylperoxid tilladt i kosmetik.

Men herhjemme findes det som sagt kun på apoteket. Basiron er brandet eller mærket, som det sælges under herhjemme.

Benzoylperoxid virker helt anderledes. Det eksfolierer ikke huden og vil ikke gøre en pind forskel på for eksempel fedtet hud, hudorme eller store porer. Benzoylperoxid er et antibakterielt middel. Det virker direkte mod de bakterier som er skyld i at bumser opstår.

(Husk at læse indlægssedlen. Benzoylperoxid har som alle andre effektive lægemidler også bivirkninger. En af de mest synlige er, at den afbleger tøj, håndklæder osv. som den kommer i kontakt med)

Optimal kombination
Så hvad skal du vælge? Ja, det kommer an på… Hvis vi snakker hudorme, forstørrede porer, lidt urenheder, så er Basiron ikke for dig. Det er salicylsyre til gengæld optimalt til.

Hvis bumser er dit primære problem, så er Basiron effektivt. Og kombinationen af de to er særlig effektiv. Først den milde daglige peeling med salicylsyre og ovenpå den Basiron. Så skal du nok se en effekt på slemmere tilfælde af bumser.

Her kan du købe det
Vores egen T-Zone peeling kan du læse mere om her. Jeg har desværre aldrig set andre produkter i de danske butikker med effektive koncentrationer af salicylsyre, derfor vi lavede den. Men Paula’s Choice har.

Basiron kan du købe på apoteket til cirka 120-130 kroner. Start med den lave koncentration på 5 %, så kan du altid øge senere til 10 %.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
100 kommentarer
Katrine

Hej Pudderdåser
Under min første graviditet fik jeg rigtig mange bumser. Jeg fik styr på det ved at bruge jeres t-zone peeling kombineret med basiron. Det var ekstremt virkningsfuldt.
Nu håber jeg, at jeg snart bliver gravid igen, og jeg vil derfor høre, om I mener, jeg kan bruge basiron ‘forebyggende’ – altså tage bumserne i opløbet, så det forhåbentlig ikke bliver så slemt? Jeg bruger stadig jeres t-zone og elsker den. Min hud er flot og ren nu.
Sidste spørgsmål: Jeg bruger pt en a-vitamin creme fra Beaute Pacifique ovenpå t-zone peeling. Kan jeg bruge a-vitaminen sammen med basiron også? Dvs. først peeling, så basiron og til sidst booster 3? Selvfølgelig om aftenen.
Tak på forhånd for svar.

Katja Moikjær

Kære Katrine. Ja du kan sagtens bruge Beaute Pacifique ovenpå T-Zone Peeling og også sammen med Basiron. Ingen problem 🙂
Jeg ved ikke mht. Basiron og at bruge det forebyggende. Det er et lægemiddel, og jeg er derfor meget forsigtig med at rådgive om det. Det er lægernes job :-*

Mia

Jeg ved det er et gammelt indlæg, men jeg sad og var ved at læse om basiron og faldt over dette indlæg. Så nu håber jeg i måske ser det og kan svare alligevel 🙂
Jeg har brugt jeres t-zone peeling og nianciamid i 4+ uger nu 2 gange om dagen og aldrig har min hud været værre.
Jeg slår fuldstændig ud af bumser på kinder og hals.
Inden jeg startede på at bruge jeres produkter, havde jeg ingen bumser, kun en smule hudorme på hagen og i panden, som egentlig var günden til jeg købte jeres produkt, da jeg gerne ville dette til livs. Og da min søster har haft rigtig gode resultater med jeres produkter, tænkte jeg at det skal jeg da prøve 🙂
Jeg renser huden med micellar water inden jeg påføre jeres produkter.
Nu er mit spørgsmål så, gør jeg noget forkert mon? Skal jeg være tålmodig og fortsætte?
Er egentlig lidt ked af sådan som min hud er begyndt at se ud efter jeg er startet på det, at være en voksen kvinde der ligner en teenager i hovedet er ikke ligefrem det jeg gerne vil 🙁
Men udover de mange bumser der er opstået, så er jeg vild med det bare skal smøres i hovedet og man ikke skal til at vaske det af igen osv, det er så nemt at gå til – TAK for det 🙂

Katja Moikjær

Kære Mia. Det er helt normalt. Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2015/08/24/kan-salicylsyre-give-mere-uren-hud-starten/
Men det er selvfølgelig enormt ubehageligt. Jeg er ked af at du oplever det. Jeg kan kun trøste dig med at det går over. Så hold ud! Jeg lover det.
Hvor ofte bruger du de to produkter? Du skal starte forsigtigt. Brug dem en gang om dagen i starten indtil din hud er faldet til ro. Når din hud er faldet til ro, så kan du øge til både morgen og aften.
KH. Katja

Mia

Hej Katja.
1000 tak for dit svar, det gør mig fortrøstningsfuld. Jeg væbner mig med tålmodighed og krydser fingre for det snart går over.
Jeg bruger t-zone peeling og nianciamid hver dag, en – to gange om dagen (oftest to).
Hvor længe kan jeg forvente det står på med den forværrede hud?
Ville jeg evt have gavn af at kombinere med en smule basiron?

Katja Moikjær

Kære Mia. Basiron er godt – men jeg synes helt ærligt du skal vente. Man skal aldrig starte op med for mange ting ad gangen, så bliver det bare noget rod. Og det gør ingen forskel om du venter en måned. Vent og hav tålmodighed. Og hvis det ikke er blevet bedre om to måneder, så er det en god idé at kigge på Basiron.
Kærlig hilsen Katja

Julie

Vil det sige, at det er en god ide at bruge min Ecooking AcneSerum sammen med Basiron, når mit problem er urenhed, som jeg virkelig ikke kan få bugt med?Jeg er ved at være god frustreret over aldrig at føle mig tilpas og smuk på grund af min urene hud!

Helene Randløv

Hej Julie
Vi udtaler os ikke gerne om produkter vi ikke kender. Har du været forbi lægen. Det er der du skal starte.
Kh. Helene

nicola larsen

Hej :))) Min søn har mange store og små bumser i panden- både indvendige og udvendige og mange sorte hudorme på næsen ( umulige at klemme ud) En rigtig problemhud 🙁 Hvad ka i anbefale ?

Katja Moikjær

Kære Nicola. Salicylsyre er det, du skal starte med. Der er flere produkter på markedet – vi har selv denne: https://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/

Sofie

Hej 🙂
Kan man bruge basiron, jeres t-zone peeling og niacinamid sammen, og i så fald hvilken rækkefølge vil I så anbefale? Eller ville det være bedre måske at bruge t-zone sammen med basiron om aftenen, og t-zone sammen med niacinamid om morgenen?
Vh.

Helene Randløv

Hej Sofie
Du kan sagtens bruge hele balladen på en gang. Og rækkefølgen er som du selv skriver T-Zone Peeling, Basiron og Niacinamid 10%
Kh. Helene

Cecilie

Hej 🙂
Kan I fortælle mig om man skal man afslutte med dag/nat creme efter basionen? Og kan jeg stadig godt jeg bruger tonic/mist efter vask (inden salicylsyre)?

Helene Randløv

Hej Cecilie
Hvilken mist er der tale om? Du kan godt bruge en creme efter Basiron.
Overvej om du skulle skifte renseprodukt og vælge en rensevand/eau micellaire i stedet for noget du skal bruge med vand.
Kh. Helene

Cecilie

Jeg vasker i is clinical cleansing complex og normalt efterfulgt af dermalogica active toner, også basiron efterfulgt af paulas choice bha med afsluttende dermalogica active moist 🙂
Er rigtig glad for is clinical, men er rensevand bedre? 🙂

Jeanette

Hej
Hvis jeg både vil bruge basiron og Paula’s choice Skin Perfecting BHA Liquid Exfoliant, hvordan bruger jeg dem så sammen. Skal jeg første tage basiron på, vaske den af og så komme Paula’s choice på, eller skal jeg først bruge paulas choice og så tage basiron på og vaske af?
Tak

Helene Randløv

Hej Jeanette
Der er ingen af produkterne, der skal vaskes af. Syre, altså BHA skal nederst på ren hud, derefter Basiron. Det er ikke Basiron Wash, vi anbefaler her. Det er gelen.

Hvis det er Basiron Wash, du har, skal du bruge den som foreskrevet og smøre BHA på bagefter.

Kh. Helene

August

Hej Puderdåser. Jeg er en ung fyr på 29 som har været plaget af bumser i et stykke tid, i sær det sidste halve år. Jeg har tør hud, men valgte at prøve basiron. Syntes dog at jeg har fået flere bumser (er i gang med min 4 uge) skal jeg blive ved? Eller vil i tro det er for udtørrende?
Hilsen den fortvivlede

Helene Randløv

Kære August
Skriv i stedet en besked på facebook eller instagram, så kan vi meget bedre hjælpe dig.

Kh. Helene

Bolette

Hej Pudderdåser 😊 jeg har netop hentet Basiron 5% på apoteket i dag. Jeg har altid lidt meget af bumser og uren hud på hage og kæbepartiet. Det har i (korte) perioder været rigtigt pænt. Særligt da jeg begyndte på jeres T-zone pelling og Azelainsyre 10 %. Mine bumser kom så pludseligt tilbage igen. Faktisk ifb. med at jeg løb tør for t-zone peeling og der gik to uger før jeg fik købt en ny (kan det have en indvirkning?).

Nå, men mit spørgsmål er hvilke produkter I anbefaler jeg bruger sammen med Basiron og særligt om jeg kan anvende Azelainsyre sammen med. Læste jeres artikel om at t-zone peeling med fordel kan anvendes sammen med Basiron.
Min hudplejerutine således om aftenen: ansigtsvask – t-zone – azelainsyre – serum – rose hip seed oil – og så enten en fugtighedscreme eller en leave on fugemaske (kan man godt bruge sådan en ovenpå andre produkter?)
Om morgenen: vask kun med vand – t-zone – azelainsyre – oil control fugtighedscreme – solcreme.

Elsker jeres produkter og glæder mig til at høre jeres svar og til at Basiron på magisk vis gør min hud mere bumsefri 😊

Bedste hilsner Bolette

Helene Randløv

Hej Bolette
Ja, produkterne virker desværre kun, når man bruger dem. Når Azelainsyre 10% ikke er nævnt i det indlæg, er det fordi, produktet er forholdsvis nyt i vores sortiment. Generelt anbefales det at kombinere Basiron med retinoider, men som alternativ kan man sagtens bruge Azelainsyre. Når du døjer med bumser og hudorme, er det virkelig ikke hensigtsmæssigt at bruge ansigtsvask eller olie for den sags skyld. Oil-control… er også ord, på cremer du oftest skal undersøge grundigt. Det er vigtigt at være opmærksom på ingredienserne i de sera/cremer/masker, du bruger. Og så er valget af SPF ligeledes vigtigt… Jeg kan ikke svare dig mere præcis med de givne informationer.
Du bør ikke nøjes med vand om morgenen, da det udtørrer din hud og potentielt giver dig flere problemer.
Skriv eventuelt en besked til os i direct på Instagram eller i messenger på Facebook.
Kh. Helene

Elizabete Valdmane

Jeg har et spørgsmål. Må man bruge makeup imens man også bruger basiron?

Helene Randløv

Hej Elizabete
Ja, det må du gerne, men det er ikke nemt at få den til at ligge pænt.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *