Tirsdagstip: Pleje af hænder og negle

05.08.14
Huile Abricot Daily Nutritive Serum
Huile Abricot Daily Nutritive Serum
Huile Abricot Daily Nutritive Serum er den pleje, der ligger min egen taske. Den er nem at dosere og fedter ikke mere end højst nødvendigt.

Forleden under en samtale med min søde veninde gik det endelig op for mig, hvorfor jeg aldrig har tørre hænder. For mig er det så gammel en vane, at jeg ikke engang tænker over det længere… Hvilket selvfølgelig også er grunden til, at jeg ikke har givet tippet videre noget før.
Som bekendt taler man ofte om hænderne som visitkort. Set i det lys kan det jo være ganske rart, at både hænder og negle ser ordentlige ud. Pleje af hænder og negle er derfor mindst ligeså vigtigt som håret og makeuppen.

Rutine
I min rutine om aftenen indgår en daglig skrub af hænderne. Det behøver ikke at være dyrt og fornemt. Olie eller creme blandet med kaffegrums, sukker eller salt virker præcis lige så godt. Og så behøver du selvfølgelig en god børste til neglene. Det er væsentligt, at den skrubbecreme, du bruger, indeholder nogle gode fedtstoffer. Den behandling gør håndcreme fuldstændig overflødig for mig det meste af året. Solbeskyttelse på håndryggene er selvfølgelig en helt anden og nødvendig ting!
I det hele taget er en god rutine omkring hænderne tidsbesparende, det gør lakering og pleje lettere, og så er hænderne altid præsentable.

Negleolie og håndcreme
Neglene får selvfølgelig det daglige skud olie året rundt. Det gør de, fordi jeg gerne vil undgå udtørrede og spaltende negle, og olien binder neglepladerne sammen. Meget vand og ualmindelig meget test af neglelak er hårdt for neglene, og selvom mine negle aldrig knækker, så bliver de tørre. Særligt går det ud over neglebåndene, så de får også tit lidt creme eller salve.
Hænderne smører jeg stort set kun i når frosten bider. Og der er det igen kun håndryggene, som bliver smurt med en fed salve uden vand for at beskytte huden mod de lange cykelture.

Hellere nøgen…
Det kan godt være en arbejdsskade, men jeg har det virkelig stramt med afskallet neglelak, især hvis det er min egen. Det skal bare af, og det kan kun gå for langsomt, derfor vil jeg langt hellere gå ud uden neglelak, end at have afskallet neglelak på… Det er selvom, det kun er et enkelt lille hjørne af neglelakken, der er skallet af. I et kort uopmærksomt øjeblik har jeg nemlig fået pillet det af, og det er først og fremmest virkelig grimt at se på, det er også rigtig skidt for neglene.
Er det ikke en mulighed for dig at tage af sted uden noget på neglene, så vælg en af de mælkede hvide lakker, de er ofte mere tilgivende, når det skal gå lidt stærkt, og så ser neglene alligevel lækre ud.

På farten
Hvis det er helt uoverskueligt at pleje hænder og negle, er det en god idé med et praktisk taskekit. Med en lille beholder med sukker, en god håndcreme, en pen eller lignende med pleje eller olie til neglebåndene er du ret godt forberedt på lidt håndpleje i frokostpausen, eller hvornår tiden og lysten lige er der. Bus eller togtransport er for eksempel et ret fint sted at få smurt neglebåndene. Sørg for at vælg produkter som trænger hurtigt ind og ikke efterlader dig helt fedtet og hjælpeløs i alt for lang.

Du kan købe Dior Huile Abricot i stormagasiner og Matas eller online hos Feelunique.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Jeanet

Hejsa
Kan man godt bruge negleplejen/olien ovenpå neglelak, får de noget ud af det? 🙂
Mvh Jeanet

Helene Randløv

Hej Jeanet
Ja, det kan du sagtens. Der er forhåbentlig ikke neglelak helt ud i siderne, og der trænger olie ind 😀
Kh. Helene

Simone

Kunne godt tænke mig at høre om det samme? kan man brugde det ovenpå neglelak? 🙂

Helene Randløv

Yep! Det kan man godt!

Anne W.

Jeg er led og ked af mine negle – jeg kan ikke holde fingrene fra mine neglebånd – bare et lille mikroskopisk stykke løst hud og så er jeg der. Det ser grimt ud og det gør jo også ondt. Jeg har pillet neglebånd lige siden jeg var barn, så jeg tror desværre ikke, det er noget jeg lige vokser fra (nærmer mig de 40).
Tak for en god blog! Vh Anne

Helene Randløv

Hej Anne
Med meget opmærksomhed er jeg sikker på, at det kan lykkes. Jeg er selv eks-neglebider, og det var pleje og opmærksomhed, der hjalp mig. Hvis du hele tiden fokuserer på, at du vil have pæne negle, så holder du også fingrene væk. Det er benhårdt og rigtig svært, men her bagefter, er det det hele værd. Sørg altid for at have sådan en neglebåndstang, så du ikke piller og hiver huden af. Hvis der ikke er noget at pille i, så vil dit fokuspunkt automatisk skifte med tiden.
Held og lykke!
Kh. Helene

Maria H.

Hej Helene,
Tak for en skøn blog, jeg er en ivrig læser, hver gang I skriver nyt…
Jeg blev ret inspireret af dette tirsdagstip! Jeg kunne dog rigtig godt tænke mig lidt inspiration til indkøb af en god scrub med rigeligt fedtstof i. Personligt døjer jeg altid med meget tørre hænder! Selv om sommeren! Pt. bruger jeg Matas’ hæl- og fodkur på hænderne, inden jeg lægger mig til at sove, men hænder og negle kan stadig blive meget tørre i løbet af dagen, så det ville være rart, hvis ændrede vaner i form af daglig scrub kunne forbedre dette. – Jeg er bare nødt til at købe en, der indeholder olie, da jeg ikke ligger inde med sådan en.
Så det ville være en kæmpe hjælp, hvis du kunne anbefale en scrub eller to – evt. i forskellige prisklasser. 🙂
På forhånd tak,
Maria H.

Helene Randløv

Hej Maria
Mange tak for ros, det sætter vi kæmpe pris på.
Først og fremmest synes jeg, du skal prøve at tænke over, hvorfor dine hænder er så tørre. Er det en kraftig sæbe, håndsprit eller andet, som stjæler hudens naturlige beskyttelse? Nå, det var et sidespring.
I den helt billige ende er der som nævnt ovenfor kaffegrums, det lyder vanvittigt men det er altså virkelig godt. Du kan også røre kokosolie (eller hvad du har i køkkenskabet) med noget almindeligt eller brunt sukker.
Nogle af mine favorit scrubs med olie er: The Body Shop Shea, Badeanstalten Dans på Roser (faktisk dem alle sammen <3), Tromborg især den med Kiwi og Mango… ej der er mange!
Held og lykke med hænderne, jeg håber, at en scrub kan gøre tricket :-*
Kh. Helene

Louise

Den hjemmelavede, som du nævner: har du en opskrift på den, som du vil dele?

Louise

Nu kan jeg se at det er et stykke tid siden dette indlæg kom, men jeg prøver alligevel;
Jeg døjer rigtig meget med at mine negle på begge tommelfingre flækker i siden 2/3 nede, hvilket er super irriterende, både fordi det ser ikke pænt ud, det gør neglen skæv når jeg filer til og så er det heller ikke just behageligt. Jeg har engang spurgt min læge, som ikke havde nogle bud på hvorfor. Vitaminer etc. mangler jeg ikke. Har i nogle råd??
Derudover TAK for dette indlæg, jeg har utrolig tørre neglebånd, så jeg skal helt sikkert forsøge mig med denne serum!! 🙂 Måske i også kan anbefale en god håndcreme til de tørre hænder?

Helene Randløv

Hej Louise
For mange år siden havde jeg samme problem. Det irriterede mig selvfølgelig helt vildt, fordi det betød at mine negle bare var korte altid. Det der har gjort en KÆMPE forskel for mig er at file siderne på neglen bare en lillebitte smule. Nu udvikler de hak jeg får i neglene i siderne sig nemlig ikke til flænger, som til sidst når ind midt på neglen. Det skal selvfølgelig foregå med en helt fin fil, så neglen ikke flosser i stedet. Håber det giver lidt mening!
Med hensyn til håndcreme er den bedste jeg kender Shea varianten fra L’Occitane… Derudover kan du fine inspiration her: https://pudderdaaserne.dk/category/anmeldelser/krop/handcreme/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *