Dåseposten: Kan carbamidcreme fortynde huden?

22.06.14

Kære Pudderdåser,

Jeg har desperat brug for jeres klogskab når det kommer til Carbamid creme. Jeg ved at I har skrevet om det på bloggen, men alligevel er jeg nu i tvivl.

Kort fortalt:
Jeg har meget tør hud med de her tørhedsknopper, som jeg vist ikke er ene om at lide af. Jeg er ret hårdt ramt af det – har det over hele kroppen, og har samtidig overfølsom hud. Så heldige mig 🙂

Som barn var jeg igennem alle mulige mærkelige eksperimenter hos diverse hudlæger – alt fra kostomlægninger over tjæresæber til højfjeldssol. Nå, men for at gøre en lang historie kort, så var der intet der hjalp – udover cremer med en høj carbamid procent (ca. 10 %). Det har jeg så brugt i ca. 30 år.

Nu har jeg ladet mig fortælle, at Carbamid gør huden tynd og endnu mere skrøbelig, og derfor ikke må bruges over særlig lang tid. Jeg har derfor skiftet creme, og kan næsten ikke være i min egen krop, fordi det slet ikke duer til min hud.

I er de eneste creme-guruer jeg tør stole på 🙂 Så jeg håber virkelig, at I vil hjælpe og enten be- eller afkræfte min nye sandhed om Carbamid. Jeg vil frygtelig gerne have min creme tilbage 🙂

Mange hilsner – og TAK for jer,
Tina

Kære Tina

Tak for din mail.

Jeg har ledt og ledt alle vegne, jeg kender til og lidt til, men kan absolut intet finde om at carbamidcreme kan fortynde huden.

Carbamid eller urea virker blandt andet ved at opløse fortykninger i overhuden. I høje koncentrationer virker det decideret peelende, i lave koncentrationer virker det mere blødgørende på huden.

Det giver selvfølgelig den (positive) effekt at forhornet og fortykket hud på for eksempel hæl, albuer, fingre og lignende steder forsvinder/bliver mindre.

Men carbamid kan ikke opløse sunde og raske hudceller, og jeg kan ikke se, hvordan det skulle være muligt at carbamidcreme kan gøre huden tyndere end blot til et normalt niveau. Jeg har som sagt været igennem alle mine skriftlige kilder og kan intet finde om, at det skulle være en bivirkning ved carbamid.

Almindelige bivirkninger ved carbamid er:

  • Hudrritation
  • Midlertidig brændende eller prikkende fornemmelse
  • Kløe
  • I sjældne tilfælde kan carbamid give allergiske reaktioner

Men jeg kan absolut intet finde, der skulle underbygge en påstand om, at det gør huden tynd på sigt.

Nyd du roligt at du har fundet noget effektivt og billigt, der virker.

Kærlig hilsen

Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
randi

Tak for det indlæg. Jeg havde også hørt rygtet. Carbamidcreme er bare rigtig godt til tør hud, og jg har også brugt det i 25 år.

Camilla

Hej Tina
Jeg har også haft de der irriterende knopper du taler om – jeg brugte i mange år Locobase pga. det høje fedtindhold. Dog er det vildt svært at fordele, fordi konsistensen er så fed.
På et tidspunkt læste jeg at det var rigtig godt at spise fisketabletter hvis man løber. Det startede jeg så med. Og indenfor en måned var mine kopper på både arme og lår væk. Det var nogle helt almindelig nogle, ikke engang de dyre… Måske kunne det hjælpe for dig også?
Vh Camilla

line

Tak for endnu et klogt svar fra de bedste dåser i landet 😀
Jeg har også hørt det og i følge min læge er det noget sludder. Måske forveksler folk carbamid creme, med hormoncreme, som giver tynd og skør hud, ved langvarigt brug.
God søndag derude.
🙂 Line

Katja Moikjær

Det har I da helt sikkert ret i! Jeg havde slet ikke tænkt på at man kunne forveksle carbamid og kortison, men det er da det!
Tak Line 😀

Stine

Hej Katja
Mine udfordringer med ekstrem tør hud læner sig meget op ad Tinas historie. Jeg er ligeledes plaget af eksem, og har været igennem diverse forløb – desværre uden succes.
Jeg er også stødt på carbamidcremen (både Matas’ og HTH), og har en rigtig god effekt ved brug af den på krop og i ansigt.
Mit spørgsmål går på om den blot binder væsken i huden, eller om den også tilfører min hud yderligere næring/fugt (blev nemlig frarådet at bruge den som andet end en kur i én måned, da den “jo ikke tilfører din hud noget”)?
Måske du kender til en “fed” ansigtscreme, som indeholder carbamid og som også “bygger” min hud op?
Tusind tak på forhånd 😀
Stine

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *