Silk’n Glide – handy IPL hårfjerning hjemme

15.05.14
Silk'n Glide IPL hårfjerning

Silk'n Glide IPL hårfjerning Silk'n Glide IPL hårfjerning

Sponsoreret indlæg

Vi har efterhånden skrevet vidt og bredt om de nye IPL-maskiner til hjemmebrug. Og jeg er stadig lige så stor fan som første gang! Jeg bruger dem selv primært i ansigtet, hvor de virker fremragende til at holde skægget nede og sikrer, at jeg slipper for voks eller andre ubehageligheder.

Udfordringen med de tidligere modeller, jeg har prøvet, har været, at de allesammen optager temmelig meget plads på badeværelset. Derudover har det nærmest været påkrævet, at man fandt brugsvejledningen frem hver gang for at huske, hvordan man overhovedet får tændt for den.

Kompakt og med èn knap
Silk’n Glide fylder derimod ikke mere end en almindelig barbermaskine. Og betjeningen er mindst lige så nem. Der er èn knap – det kan selv jeg finde ud af uden at klynge mig til manualen.

IPL kan permanent mindske hårvæksten, hvis det bliver brugt rigtigt. Men IPL er ikke en 100 procent permanent hårfri løsning, og efter noget tid vil der komme hårvækst igen omend i et mindre omfang. Og det er her maskinerne til hjemmebrug for alvor kommer til deres ret i forhold til klinikbehandlinger. Fordi man jo her har maskinen hjemme og nemt selv kan efterbehandle gratis. Jeg har hørt mange historier fra skuffede klinik-kunder, fordi de efter et halvt år skal tilbage igen til flere dyre behandlinger.  Og efterbehandlinger kan desværre sjældent undgåes.

Jeg har brugt Silk’n Glide i to uger nu i stedet for mine andre IPL-maskiner til hjemmebrug.

Den er som sagt nemmere og mere handy at bruge. Betjeningen er lige så nem som at ringe fra min iPhone. For ikke at tale om, at den fylder markant mindre på mit i forvejen temmelig overfyldte badeværelse. Silk’n Glide bliver derfor boende her.

Sådan bruger du IPL hjemme
Tjek din hud- og hårfarve: Først og fremmest skal du sikre dig, at din hud og hår egner sig til IPL. Silk’n Glide virker også på mørkere hudtyper, men helt mørk hud er ikke egnet til IPL. Helt lyse hår vil også være mindre velegnede end mørke hår. Men jeg har selv lyse hår i ansigtet, og det virker altså fint på mig. Se om din hår- og hudfarve kan bruges med Silk’n Glide her.

Barber dig: For at IPL skal virker, skal du barbere hårene ned før du bruger den. Det er meget vigtigt, at du IKKE plukker, vokser, epilerer eller lignende måder, hvor du får håret ud med roden. Så virker det ikke. Så ja, jeg skal også barbere mit overskæg før jeg bruger IPL. Man vænner sig til det.

Find det rigtige energiniveau: Silk’n Glide har som de øvrige maskiner på markedet fem niveauer. På æsken står der en oversigt over, hvilke niveauer du kan bruge til din hudtype. Du kan også finde oversigten her. Jo mørkere hud, jo lavere niveau skal du bruge. Start altid på det laveste niveau og bevæg dig derpå højere i styrke indtil det føles ubehageligt. Hvis det gør ondt, skal du et niveau ned i styrke. Mørk hud skal aldrig bruge højere end niveau 2. Jeg plejer selv at ligge på 3.

Zap: Når huden er barberet, ren og tør, så kan du gå i gang. Sørg for ikke at behandle det samme område flere gange. Du skal have en vis form for overblik over, hvor langt du er kommet, og du skal så vidt muligt undgå at overlappe.

Det kan du forvente
Du skal behandle din hud med cirka 1-2 ugers mellemrum. Efter 6-12 behandlinger skal du kunne mærke markant mindre hårvækst.

For mit eget vedkommende virker IPL ikke permanent. Jeg er derfor nødt til at finde den frem med længere mellemrum for at holde det nede. Men det gør jeg gerne for at slippe for det overskæg. Jeg har til gengæld ikke kun alt for sjældent tålmodighed til for alvor at bruge IPL på ben og arme, men det virker overalt på kroppen. Og så lang tid tager det faktisk heller ikke – cirka et kvarter for benene.

Hvad er dine erfaringer med IPL? Har du overvejet at prøve maskiner til hjemmebrug?

Her kan du købe det
Silk’n Glide koster 999 kroner i Elgiganten.

Læs mere om Silk’n Glide her

Sponsoreret indlæg

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
54 kommentarer
Pernille

Har brugt det i et halv år og det virker ikke det der ligner. Ingen forandring i hårvæksten overhovedet. Ikke engang på lys hud med mørke hår.

Rebekka

Helt enig med Pernille. Kan ikke se nogen forskel efter 5 behandlinger 🙁

Helene Randløv

Hej Rebekka
Fem behandlinger? Hvor lang tid har du så brugt den?
Kh. Helene

Astrid

Jeg har simpelthen ikke turde anskaffe mig sådan en, da jeg er bange for at det gør sindssygt ondt!
Hvordan føles det? :/

Henriette haubjerg

Altså jeg kan OVERHOVEDET ikke mærke det min min søster siger at det er som om at det behandlede område sover så det stikker lidt men jeg kan ihvertfald klart anbefale det

Malene

Da den er mere prisvenlig end andre modeller, tør jeg godt prøve nu.
Men; hvis en ipl-model ikke virker for én, kan man så regne med at andre heller ikke gør?

Louise

Er der ikke noget med, at man et stykke tid efter ikke må udsættes for sollys, de steder man har anvendt maskinen?

Anja

Jeg er desværre arveligt disponeret for mørk hårvækst i ansigtet. Da jeg er mørkhåret og har meget lyst hud, har jeg altid haft mange mørke hår på kroppen, men indenfor de seneste par år er der desværre begyndt at dukke skæglignende hår på hage og hals. Jeg har fået laserbehandling på en klinik en gang i september sidste år og det virkede virkelig godt. Jeg har dog brug for flere behandlinger, men da en enkelt behandling koster 1000 kr (!) så har jeg altså ikke været der siden, selvom jeg gerne ville… Så derfor er jeg da virkelig oppe at ringe over dette indlæg;-D Jeg kan slet ikke vente med at få skrabet penge sammen til sådan et instrument -HURRA.
Mange hilsner Anja

Emma

Virker disse maskiner optimalt? Jeg har længe overvejet at købe en, men jeg ved ikke om de er værd at smide pengene efter! Jeg døjer meget med sorte og indgroede hår og røde knopper efter barbering.. Hjælper IPL på det? Og er der forskel på maskinerne til måske 2000 kr og maskinerne til 1000 kr?

Katja Moikjær

Hej Emma
Jamen det synes jeg afgjort som skrevet. Jeg er selv stor fan og bruger dem primært i ansigtet. Jeg har ikke oplevet forskel på effektiviteten af maskiner, hvis du forstår. Jeg oplever stor forskel på brugervenlighed, størrelse osv., men af dem jeg har prøvet indtil nu (3 stk) har de alle i sidste ende haft samme effekt. Der skal da nok være nogle derude der virke dårligere end andre, men jeg er ikke stødt på dem endnu.
Det hjælper på indgroede hår i og med der ikke kommer noget nyt hår. Det med indgroede hår kan dog også skyldes andre problemer – det kommer lidt an på, hvilken metode du bruger i dag til at fjerne hår?
Kh. Katja

Emma

Hej igen!
Lyder som noget jeg skal prøve. Vil du umiddelbart anbefale denne, Rio evolution maskinen eller Gillette/Brauns version? Synes umiddelbart det virker som noget snask, at man skal bruge gel hver gang med sidstnævnte.. Men jeg kan ikke rigtig gennemskue hvilken maskine, der vil virke bedst! Jeg barberer idag mine hår, det er dog især i bikinilinjen, de indgroede hår volder problemer! Hvis sådan en maskine kunne hjælpe på det, ville jeg blive lykkelig! 🙂
Mange hilsner Emma

Katja Moikjær

Det ER også noget værre snask. Jeg foretrækker klart denne (og ikke kun fordi indlægget er betalt, nej). Simpelthen fordi den er mindst og nemmest at bruge. Braun havde dog på et tidspunkt en fordel med en “tilfreds eller pengene tilbage” garanti. Jeg kan ikke argumentere for at nogle virker bedre end andre. Vælg den der passer dig ifht håndtering og pris.
Hvordan fjerner du hår i bikinilinjen i dag? Skal lige være helt sikker på, jeg giver dig det rette råd?

Line

Godt indlæg:)
Men det er vel svært for dig at sige om den virker når du kun har anvendt den i 14 dage?
Er gillette venus naked skin en bedre inverstering ift resultatet?
Har selv fået klinik behandling 3x med diodelaser, med god effekt. Kunne være fedt hvis jeg selv kunne holde det nede med hjemmeapparat;)

Line

Så den burde være ligeså god som de andre du har testet? Har du har haft samme resultat af denne?
Den har da helt sikkert ellers mange fordele ift brugervenlighed og pris:) er mere skeptisk om den virker lige så godt som de andre maskiner?:)

Jette

Jeg sad i går og googlede diverse IPL maskiner og faldt over lidt nyttig info. I forhold til hårvækst. Vores hårsække er ikke alle I aktive, faktisk er det kun ca. 15% af af hårsække der er aktive. Hvis man benytter permanent hårfjerning, rammer man kun de aktive hårsække, det vil derfor altid være nye hårsække der bliver aktive på et tidspunkt, og derfor er ingen metode 100% permanent uanset hvilken metode man vælger. Men med det sagt er jeg ikke et sekund I tvivl om at jeg skal igang med IPL metoden 🙂

Helene Randløv

Hej Jette
Dette er den tredje anmeldelse af IPL apparater til hjemmebrug, så søger du på IPL på bloggen, finder du samme info 😀
IPL er super til at mindske hårvæksten, men en permanent løsning bliver det aldrig.
Kh. Helene

Malene

Hejsa.
Jeg tænker sådan på det med at der står at den må bruges i bikinilinjen. Betyder det at den kun må bruges i trussekanten og ikke resten af intim området? For der står jo også at den må bruges over hele kroppen :/
Hilsen Malene

Katja Moikjær

Kære Malene
Det er et rigtigt godt spørgsmål, som jeg ikke har svaret på. beklager. Jeg tror, du må prøve at spørge nogle af producenterne direkte – svaret bør være det samme for alle IPL-maskiner.
Selv fjerner jeg meget sjældent hår i intimområdet og HVIS jeg gør, så kun lige trussekanten, så jeg har ingen praktisk erfaring at hjælpe med desværre.
Kh. katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *