BB creams – guide og test

03.05.14
BB Creams

BB Creams

BB cream hypen har gjort en god ting. Den har gjort det populært igen at bruge farvet dagcreme. At vælge den lettest mulige dækning er en trend, der gør de fleste af os pænere at se på.

Menholdnuop med sige, at BB creams er noget særligt. For de er ‘bare’ farvede dagcremer med et smart navn.

Trenden startede i Sydøstasien, og der er BB creams temmelig anderledes. BB står for blemish balm, og de asiatiske cremer er ofte noget tykkere, mere dækkende og indeholder lysnende ingredienser. Hvorfor det så var nødvendigt for de vestlige producenter at opfinde CC (Colour Correcting) som et hudlysnende alternativ til BB creams, kan man jo så undre sig over.

En god BB Cream kan det samme som en farvet dagcreme: Let dækkeevne, solfaktor og en plejende ingrediens eller to. Glem alt om at tro, at de kan leve op til det, som BB oprindeligt stod for, nemlig blemish balm. Jeg har ikke set en eneste BB cream der kan fjerne så meget som en enkelt bums. I de vestlige lande er BB da også blevet til beauty balm, der åbner op for nogle væsentligt bredere fortolkninger.

En BB cream er altså en farvet dagcreme. Og det er en god ting! De bedste af dem kan beskytte bredspektret mod solens stråler, tilføre en antioxidant eller to samtidig med at de giver en smuk og diskret dækning af huden.

Jeg har valgt efter følgende kriterier:

  1. Bredspektret solbeskyttelse, hvilket vil sige at de også beskytter mod de lange UVA-stråler
  2. At de fungerer som en god, let foundation, der får huden til at se smukkere ud
  3. At de ikke indeholder for eksempel store mængder alkohol eller potentielt irriterende UV-filtre, der vil irritere øjnene, når den kommer tæt på. Jeg har stadig ikke spor imod octocrylene generelt, men det duer ikke, når den skal tæt på øjnene, som makeup jo kommer.

 

Elizabeth Arden – til tør hud
Elizabeth Ardens bud på en BB Cream giver god solbeskyttelse, flere gode antiage-ingredienser og en virkelig lækker konsistens til tør hud. Den fugter, sætter sig ikke i eventuelle tørre flager og får huden til at se dewy og frisk ud.

Hvis du har fedtet hud, vil du sikkert ikke være fan, men os med tør hud kan få en virkelig pæn finish af den.

Elizabeth Arden Visible Difference Multi Targeted BB Cream koster normalt 225 kroner, men er lige nu sat ned til 180 kroner hos Magasin. Det er samme pris, som den koster normalt hos lookfantastic.com.

Benefit – til fedtet og kombineret hud
På den anden side har vi Benefits nye Better than BB Big Easy, der er et godt bud til hud, der bestemt ikke har brug for mere shine. Den giver en flot og mat finish, der holder godt. Farveudvalget dækker bredt. 01 fair er alt for lys til mig, hvilket vil sige den er brugbar for de ægte lyse hudtoner.

Benefit Big Easy kan du købe hos Sephora herhjemme. Jeg kan desværre ikke finde prisen lige nu, men den koster 227 kroner hos lookfantastic.com.

MAC – den holdbare
MACs Beauty Balm kan noget særligt. Den er ikke en BB Cream som for eksempel Olay eller Elizabeth Arden, som man bare kan lægge på i halvblinde. Den kræver noget arbejde og at blive lagt pænt, men så giver den til gengæld også en smuk, halvmat og holdbar finish. Der var oprindeligt kun de tre lyse farver på det danske marked, hvor der reelt er muligheder for de meget, meget blege. Extra light er virkelig lys. I dag har vi heldigvis fået alle ni farver til Danmark, så der er noget for alle lige fra extra light til dark deep.

MAC har kategoriseret den som en primer, og den fungerer godt både som primer og alene.

MAC Prep + Prim Beauty Balm SPF 35 koster 240 kroner i Magasin eller på MACs danske webshop.

Gosh – det gode køb
Gosh BB Cream kan lidt af det hele og er på mange måder min personlige favorit. Den giver en fin finish, god holdbarhed, er nem at bruge, uparfumeret, har en god pris og findes i et bredt udvalg af fine farver. Og så er den nem at få fat i. Så har man vel egentlig ikke brug for mere? Pris 120 kroner i blandt andet Matas.

Bobbi Brown – de flotte farver
Bobbi Brown laver nogle vanvittigt flotte farvede dagcremer/BB creams, men SPF 15 Tinted Moisturizer er min favorit. Den har en meget lækker og let finish, der er nem at lægge, og Bobbi Browns fantastiske farvetoner gør den til et meget smukt valg til især normal eller tør hud. Bobbo Browns BB Cream Broad Spectrum SPF35 er også god til lidt mere fedtede hudtyper. Den har en noget tørrere konsistens og selvfølgelig også en højere faktor. Jeg ved godt at den fede Extra SPF 25 Tinted Moisturizing Balm har mange fans, men 1) den indeholder tåbelige mængder æterisk olie og 2) den kommer i krukke.

Bobbi Brown Tinted Moisturizer SPF 15 koster 330 kroner i Magasin.

Af de nævnte BB creams er MAC, Benefit og Gosh uden parfume. Bobbi Brown og Elizabeth Arden er parfumerede.

Både alene og under mineralsk foundation
Jeg bruger selv BB creams på to måder. Enten alene for en let og naturlig dækkeevne eller under en pudderfoundation/mineralsk foundation for et lidt mere dækkende men stadig naturligt look. Prøv det!

Forskellen på BB og CC
Det kan være svært at gennemskue hvad forskellen er på en BB og en CC cream. Ofte fordi der reelt ikke er nogen forskel. Nogle mærker som MAC og L’Oreal har lavet CC creams, der er farvet i for eksempel lilla og gul for at justere hudtonen (kan varmt anbefale MACs, men ikke L’Oreals). Andre mærker som Gosh har lavet en CC cream, der bare er en farvet dagcreme ligesom en BB cream og som koncept helt det samme. Vi skal nok lave et tilsvarende indlæg om CC cream snart.

Rabatkode og tilbud
Koden MAY giver lige nu 20 procent på lookfantastic.com. Jeg kan få den til at virke på Elizabeth Arden, men ikke Benefit. Den varer kun til på mandag. Olay er allerede sat ned i pris og Benefit er undtaget rabatkoden.

Elizabeth Arden er som sagt lige nu sat ned på Magasin, hvilket den vil være weekenden ud.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
37 kommentarer
Alice

NB. Olays BB cream touch of foundation indeholder nu i modsætning til tidligere octocrylene. Den creme var ellers min bedste ven sidste år, men da jeg er allergisk over for octocrylene, må jeg nu prøve én af de andre, I foreslår.

Katja Moikjær

Forfanden!!! Tak for info

Katja Moikjær

Nu har jeg fjernet den fra artiklen. Tusind tak for hjælpen.

Baysen

Jeg vil glæde mig til et indlæg om CC Creams, især vil jeg gerne høre mere om GOSH’s. Jeg har nemlig til gode at finde en god BB cream, som passer både til behov og pengepung. Jeg kan på mange måder rigtig godt lide både L’Oreals og GOSH’ BB creams, men de har hvert et stort minus. L’Oreals oxiderer og GOSH gør min hud grå og trist. Derfor har jeg ofte overvejet, men endnu ikke turdet kaste mig over GOSH’ CC cream.

Katja Moikjær

Jeg er kæmpe fan af den. Den er meget mere cremet end deres BB

Ducky

Vil det sige man ikke behøver en dagcreme, men kan nøjes med BB cremen?

Katja Moikjær

Det kommer an på din hud og BB cremen. Jeg har knastør hud, og så er BB ikke nok. Jeg skal have en creme under. Og hvis du gerne vil have et højt indhold af fx. antiage ingredienser er en BB creme heller ikke nok. Men for mange kan den være.

Sara

Fedt med en mini-guide til BB-junglen! 🙂
Jeg har selv prøvet den fra GOSH, og min hud slog fuldstændigt ud efter jeg havde brugt den et par gange, men da jeg stoppede med at bruge den blev min hud sig selv igen.
Jeg aner ikke hvad der kan have været i den af ingredienser siden min hud flippede sådan ud, men jeg endte med at smide den ud. Så jeg kan af gode grunde bestemt ikke anbefale den. 🙂

Katja Moikjær

Det eneste, jeg kunne forestille mig, er solbeskyttelsen. Nogle personer kan bare ikke tåle visse solfiltre.

Maria S

Har du nogensinde prøvet Cliniques BB (eller CC) cream? Den er oliefri, hvilket er godt for mig lige nu, så derfor har den fanget min interesse, men jeg har endnu ikke prøvet den. Og ved ikke om der er en bedre én derude.

Christiane

Jeg har været igennem et hav af BB og CC creams (har vel prøvet ca. 15). Jeg er faldet for Cliniques superdefense CC cream. Mange fik min hud til at slå ud – andre gjorde ingen forskel overhovedet.
For første gang har jeg faktisk måtte købe tube nummer 2 af en BB / CC cream. Den dækker pænt og helt naturligt og glider fantastisk på huden, selvom den er oliefri.

Katja Moikjær

Fedt! Den må jeg prøve 🙂

Katja Moikjær

Jeg er faktisk i tvivl om jeg har prøvet dem? Ikke noget jeg lige kan huske nu.

Maria S

Lige én ting til..
Jeg er tør i overfladen, men tendens til at blive lidt skinnende i løbet af dagen (fordi min hud netop er for tør og derfor producerer for meget fedt). Jeg har også fået små hyperpigmenteringer/ar af uren hud pga stop af p-piller sidste år (damn it, altså.). Har jeg så brug for bb eller cc cream?

Katja Moikjær

Ikke nødvendigvis nogle af delene 😉 BB Creams holder ikke voldsomt godt generelt. MAC og Gosh BB creams er en undtagelse dog. De er mattere og holder bedre. Dem kan du prøve. Eller for en stærkere dækning en god dækkende og holdbar traditionel foundation.
I forhold til hyperpigmentering, så vil ingen af produkterne hjælpe der. Det kan denne derimod måske: https://pudderdaaserne.dk/2014/04/07/farvel-pigmentpletter-eucerin-even-brighter/

Maj

Jeg har i nogle år brugt BB cremen fra Skin 79. Det er et sydkoreansk mærke og altså en af “de oprindelige” som Katja omtaler. Jeg har forsøgt mig med andre BB cremes fra europæiske mærker – og der er en verden til forskel. Som der også står i artiklen, så er sidstnævnte sådan set en farvet dagcreme med SPF.
Skin 79 har mange forskellige varanter, eks. moden hud, teenage hud etc. Så vidt jeg ved kan man ikke få dem i DK, jeg køber dem på nettet og får dem shippet fra Asien og her skal man desværre også lige tjekke at man køber originalen og ikke en kopi. Er stødt på et britisk site som havde the Real Mccoy, men ikke til en ligeså god pris som jeg ellers henter dem til.

Katja Moikjær

Hvor køber du dem henne? Jeg er altid i tvivl om det er den ægte vare.

Maj

Sælgeren bhg8988a fra Sydkorea på eBay sælger den ægte vare til en fin pris. Har også den nye version “BB bronze”, (som er produceret til overseas), dejligt, da den almindelige BB er for lys om sommeren, tænker at jeg kan mixe de to sammen til en year-round BB. Jeg er vild med produktet, men jeg har veninder der slet ikke er til konsistensen. Jeg stipler den på og “klapper” den ind med fingrene. Uuuh, prøv den, det ku være sjovt at høre et pudderdåse take på produktet ! ( jeg er hooked anyway…)

Maj

– hvis du springer ud i det, så snyd ikke dig selv fra at prøve eks. øjenbrynspennen fra Etude House eller anden koreansk makeup, nogle af produkterne er superbillige men supergode. Samme sælger.

iben

Ebay sælgeren f2plus1/beautynetkorea er samme firma og skulle sælge den ægte vare. Jeg har købt masser af vare hos den sælger uden problemer. Jeg har netop bestilt skin79 hot pink til min søster så nu må det komme an på en prøve. Prisen var ca. 78 dkk inkl. vekselgebyr
Den engelske hjemmeside som skin79 selv henviser til er denne http://www.treatyourskin.com/skin/bb-cream/skin79-super-plus-hot-pink-bb-cream-triple-functions-40g/
Har ikke handlet der selv. Prisen er ca. 175 dkk.
Hvis man har lyst til at prøve de koreanske bb creams er der masser af muligheder. Prøv fx. Holika holika petit clearing bb cream til ca. 30 kr. Etude house cotton fit. Skinfood peach sake bb cream. Eller missha perfect cover. Det er muligt at købe prøver af langt de fleste bb creams på ebay. Og ved prøverne behøver man ikke at være nervøs for kopier.

iben

Bb creamen var ægte i forhold til de sidste nye guidelines. Føler jeg roligt kan anbefale den sælger til andre.

Naaika

Tak for guiden og en skøn blog i øvrigt! Jeg har længere været interesseret i en farvet dagcreme, så har lige købt MACs Beauty Balm (thank God for Dark Deep <3). Jeg synes den er ret lækker i konsistensen, men er kommet i tvivl om hvordan jeg bedst lægger den på – er det nødvendigt at "stiple" den på først eller kan jeg bare smøre den på med fingerne direkte?

Anna

Hvad er forskellen på Gosh’ bb og cc cream? Ved ikke hvilken jeg skal vælge..

Helene Randløv

Hej Anna
For mig dækker CC cream generelt bedre end BB Cream, ofte fordi der er noget lysreflekterende og/eller farvekorrigerende i en CC Cream. BB Cream fra Gosh er lidt mere brugervenlig og allround end deres CC cream, men jeg er alligevel gladest for deres CC cream. Jeg ville få en prøve på begge, så du kan se, hvilken en du foretrækker.
Kh. Helene

Rikke

Det ville være skønt, hvis I inddrog Clinique i Jeres anmeldelse af cc creams – den er jeg umiddelbart ret begejstret for.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *