Dåseposten: Gult hår efter afblegning

26.02.14
Lilla shampoo

Lilla shampoo

Hej Helene og Katja

Jeg har længe læst med på jeres blog og elsker den virkelig. Der er mange råd som er super brugbare, så tak for det.

Nu er det så at jeg har fået lavet striber i mit hår, hvilke jeg er godt tilfreds med. Dog ønsker jeg ikke at det bliver gulligt med tiden. Derfor skriver jeg til jer, da jeg vil høre om i kan anbefale en shampoo, der kan modvirke dette?

Kæmpe snekram
Trine

Kære Trine

Må jeg have lov at sige glædeligt tidligt forår og beklager, at vi er så længe om at svare, men vi får så mange mails.

Gulligt skær i håret efter afblegning er almindeligt. Problemet opstår, når man ikke får fjernet al pigmenten fra håret. Det kan både ske, fordi frisøren ikke gør sit arbejde godt nok, eller på grund af den hårfarve håret nu engang er født med. Tag nu mig for eksempel. Mit hår indeholder åbenbart mere rød farve end man lige skulle tro, og jeg ender altid op med tisgult hår, når jeg bliver afbleget. Næsten lige meget, hvad de stakkels frisører gør.

Først og fremmest er det vigtigt at afblegningen bliver foretaget rigtigt. At den er i den rette mængde og sidder længe nok til at fjerne alt det røde pigment i håret. Det handler altså om frisørens evner.

Men i mit eget tilfælde er det faktisk aldrig nok, og en eller anden form for udjævning af farven er nødvendig. Mit hår indeholder bare enormt meget rød, selvom det er helt almindeligt leverpostejsfarvet til hverdag.

Jeg skal bruge en kold farve for at udligne det. Det kan være lilla, blå eller grå.

Min egen frisør har ved flere lejligheder decideret farvet mit hår med lilla hårfarve for at neutralisere en tisgul afblegning. Men mindre drastiske metoder er nok bedre egnede til de fleste.

Du kan købe shampoo’er med blå, lilla eller grålig tone, som udligner det gule. Jeg har prøvet mange forskellige, og de har allesammen virket præcis lige godt. Hvad enten de henvender sig til gråt hår eller blond hår, virker de ens. Jeg har blandt andet brugt:

Joico Color Endure Violet Shampoo

L’Oreal Professionel Silver

Revlon Color Bomb farve 1002

Det er nogle år siden, jeg har været afbleget, og der er mange andre på markedet derude. Måske I andre kan komme med nogle anbefalinger?

Kærlig hilsen

Katja

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Pernille L

Jeg har flere gange brugt den der hedder Clairol Shimmer Lights fra amazon.co.uk. Den virker rigtig godt for mig, men man skal passe på håret ikke får et lilla skær ved for ofte brug 🙂

Stine H

Jeg bruger den fra Dennis Knudsen, den virker også fint! 🙂

Charlotte

Jeg har i mange år brugt alle muligt forskellige mærker og typer af blå shampoo – gerne bestilt hjem via online i dyre domme. Men den aller bedste er Dennis Kundsens blå shampoo og balsam. Uanset at hans andre produkter er af utvivlsom kvalitet, så spiller dette max. Kan kun anbefale dem! Man får flot anti-gult hår. Købe bla i Føtex og hans salon.
NB. Skyld godt – og brug den ikke dagen efter du har fået en ansigtsbehandling – ellers man en der har fået tæv 🙁

Camilla - Cfashion

Jeg bruger lige pt en lilla shampoo fra Toni&Guy, den er ok men jeg foretrække deres blå shampoo.
Hvis man oplever misfarve som gul, grøn eller rød, skal man farve med komplementær farven. Hvis det slå gult, skal man farve med blåt. Hvis det slår grønt skal man farve med rødt, derfra kommer det gamle husråd med ketchup mod klorgrønt hår. Det er nu meget smart 😉
/Camilla

Louise

Jeg foretrækker Revlons bombe, da den giver det blødeste og lækreste hår. Jeg vil sige det er en hårkur…andre silverprodukter bruges som shampoo, og jeg synes især l’oreals giver tørt hår.

Ditte

Det gule skær kan også komme når håret har fået for meget skidt og forurening.
Jeg bruger selv L’oreal Professionel, den du selv nævner og jeg har prøvet mange, men det er den jeg altid vender tilbage til.
Fordi sådan en shampoo er så hårdt for håret, så bruger jeg indimellem en conditioner med samme effekt. Typisk, så brugte jeg det sidste idag og har netop smidt beholderen ud. Lille og firkantet. Måske noget med Kevin ?
Den er sindsygt god også, måske lidt hårkur-agtig.
Love it.

Katja Moikjær

Kevin Murphy?

Birgitte N

Joico’s viplet shampoo er fantastisk! Og den dufter godt – er drøj i brug! 🙂

Tanja

Jeg døjer med de samme gule/orange nuancer kombineret med knastørt hår.
I søndags købte jeg Revlon Color Bomb farve 1002 i den lilla udgave. Det er en KUR & FARVE I EN!
Den vil jeg anbefale til alle med samme type hår som mig. Den lysner/tager de gule nuancer.
Fugt håret, fordel kuren og lad den sidde 3 minutter. Jeg lod min sidde i 15 min. og det hjalp rigtig meget på det gule. Da det er en kur, var mit hår lækkert blødt bagefter, ikke tørt og raspet som når jeg hiver en hjemmefarve i mit hår.
Der er til flere gange i den lille “bombe”, så den vil jeg bruge i stedet for min lilla shampoo en gang om ugen.

Mette

Jeg kan se, at det er et lidt gammelt indlæg. Men jeg har netop fundet, hvad jeg mener er den perfekte lilla shampoo. Så den vil jeg lige dele: http://shampoo-pristjek.dk/produkt/schwarzkopf-color-freeze-silver-shampoo-250-ml/
Den udtørre slet ikke håret, og man kan lade den virke ret længe, uden at håret bliver blåt.

Helene Randløv

Det lyder godt Mette, tak for tip!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *