Hjælp til ømme led og muskler

20.01.14
Muskel Creme

Muskel Creme

Meget snart begynder folk at rejse på skiferie. Det betyder sædvanligvis ømme muskler ikke bare på ferien men måske både før og efter. Før ferien er det klassikere som albuerne, nakke, lænden og skuldrene, som måske værker på grund af alt for lange arbejdsdage, og efterfølgende er det måske mere knæ og muskulaturen i benene, som er slidt.

Inden du begynder med cremerne har du selvfølgelig været ved lægen eller hos fysioterapeuten og fået konstateret, at det netop bare er ømhed, og at der ikke er tale om en skade. Før i tiden syntes jeg mest, at denne type cremer var noget pjat. Grunden til at jeg ændrede mening, er at jeg endelig gav dem en chance.
Sidste år lige før Copenhagen Fashion Week gled jeg, og slog mit ben rigtig slemt. Faldet har haft store konsekvenser for mig, og det har både betydet en hel del behandlinger og mange timers hårdt arbejde at få særligt det ene ben til at lystre rigtigt igen.
Det er i forbindelse med træningen, jeg har haft gavn af cremerne på billedet herover. De er ret forskellige, men virkningen er rigtig dejlig, når muskler og led er ømme og trætte.

Vera Cura Muskel Creme 150 ml koster 72,50 kroner
Den dufter helt vildt af pebermynte og på huden føles den kold, samtidig med at der kommer gang i blodcirkulationen. Den kan sætte så meget gang i sagerne, at træningsømhed forsvinder som dug for solen.
Min søn har haft meget vokseværk sidste år, og den har hjulpet ham med at få ro til natten. I den forbindelse foreslog han selv at smøre det på et myggestik, og det hjalp både på kløe og ubehag.
Cremen er ikke egnet til at massere med, da konsistensen er lidt vandet, men efter en massage er den virkelig effektiv til at holde varmen i musklerne.
Efter flere forespørgsler på netop denne creme har jeg henvendt mig til Vera Cura, som oplyser, at Muskel Cremen også findes i helsekostafdelingen i både Føtex og Bilka.

Tiger Balsam rød (den originale) 19g koster 59,95 kroner og Tiger Balsam Soft 25g koster 69,95 kroner
Her har vi en vaskeægte klassiker. Tiger Balsam har rigtig mange år på bagen, og den har været kendt og elsket i lige så mange år. Navnet stammer fra den originale, hvor der var pulveriserede tigerknogler i formlen…
Min far har altid haft en stående i skabet og også brugt den flittigt, når musklerne var ømme. Fordi den altid var i skabet, eksperimenterede jeg med at smøre det på alt fra værkende muskler, myggestik og så var det i denne lille dåse, jeg fandt min første lip plumper, det er dog ikke noget, jeg vil anbefale.
Tiger Balsam er godkendt som behandling af spændingshovedpine (selvfølgelig ikke i Danmark) og er også ganske effektiv mod mange andre spændinger og smerter.

Organic Essence Lemon Grass Organic Shea Cream 118 ml koster 199 kroner
De af jer, som læser med fast, ved at sheasmør er en af de ingredienser, jeg holder særlig meget af. Organic Essence har forskellige og meget dejlige blandinger med sheasmør og de dufter alle sammen skønt.
Det er ikke en klassisk massagecreme, men den er alligevel rigtig god til formålet. Den er nemlig lidt længere om at trænge ind i huden og forbliver derfor lidt fedtet på huden. Det giver dig god mulighed for at massere længe på det ømme sted, og duften er frisk og ingredienserne har en let kølende effekt, som sammen med massagen kan lindre muskeltræthed og ømhed.

[Comfort Zone] Natural Remedies Arnica 10 % 150 ml koster 165 kroner
Det var sjovt nok denne lækre creme fra [Comfort Zone], som fik mig til at undersøge markedet for den type cremer. Før den landede i postkassen, havde jeg som nævnt ovenfor ikke rigtig værdiget dem et blik. Faktisk prøvede jeg den heller ikke før, skønne Ingrid tilbød mig at smøre den på mit ømme ben. Siden da er jeg blevet afhængig af den lindring, sådan en indsmøring giver. Hvorfor jeg netop var nødt til at undersøge markedet for andre varianter for at være sikker på, at jeg ikke gik glip af noget.
Der er selvfølgelig mange andre på markedet, men jeg har kun testet ovennævnte og det er dem, jeg er blevet ved med at købe.

Det var især den lidt sære medicinske duft, der altid har fået mig til at fravælge cremerne, men den stærke duft har jo et formål og det er ofte det, som netop gør dem så utrolig virksomme. Selvfølgelig skal du være særlig opmærksom på reaktioner, for det er ikke ualmindeligt at reagere på cremerne.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Ulrika

Godmorgen!
Jeg kender godt behovet for en creme til ømmemuskler og led! Som professionel violinist har man tit ondt i nakke og skulder. Jeg er meget glad for den creme der hedder Biofreeze. Tak for tip!
Mvh Ulrika

Evelinasfina Skönhetsblogg

Älskar tigerbalsam 🙂 och lukten är otroligt god!

Maria B

Kan give et lille tip til herrerne. At smøre tigerbalsam eller andet “varme creme” på bollerne (ikke dem man bager!) skulle gøre umenneskeligt ondt 😀 Det mente en knægt ihvertfald til et fodbold cup!

Ida D

Ved I, om det er muligt at købe Vera Cura fysisk et sted i KBH?

Helene Randløv

Hej Ida
Det ved jeg desværre ikke.
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej igen Ida
Nu har jeg taltmed producenten, og han havde rigtig gode nyheder, læs venligst om muskel cremen ovenfor.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *