Tirsdagstip: Få mere overskud

28.11.12
Ingrid Skov i sit atelier
Ingrid Skov i sit atelier
Ingrid Skov, kvinden som har reddet mit liv <3

Du ved bedst selv, hvordan du får mere overskud og hvad der virker for dig, men husker du at gøre det?
Tippet i dag udspringer af en samtale min mand og jeg havde, inden jeg slæbte mig selv ud af sengen og afsted til Spirituelt Kropsarbejde.
Sædvanligvis er jeg ikke typen, som sætter mig ned og hyler, når livet er uretfærdigt og kroppen gør ondt. Det gjorde jeg heller ikke i går, da min iskiasnerve for gud ved hvilken gang gjorde så ondt, at jeg næsten ikke kunne løfte benet. Jeg kender behandlingen til bevidstløshed, og jeg har derfor travet rundt hele dagen. Da mine trætte ben nåede hjem, var der mildest talt ikke særlig meget energi tilbage at give af.

Nyt fokus
Da Sephora åbnede den 15. maj, havde jeg tankerne et helt andet sted. Det var nemlig en dag, jeg havde ventet på i flere måneder. Dagen hvor jeg for første gang skulle til reumatolog med mit hærgede bækken. Det har taget intet mindre end syv år for mig at få bestilt den tid.
Det besøg var mildest talt noget af et antiklimaks, reumatologen sagde en masse kedelige ting, som jeg ikke havde lyst til at forholde mig til og gav mig nogle øvelser, som jeg skulle lave mange gange dagligt. Dog med fornyet mod tog jeg hjem og gik straks i gang med øvelserne, men i stedet for at få det bedre fik jeg det værre og værre. Det blev så slemt at blokader i lænden var en tilbagevendende begivenhed, som jeg så frem til!

Skæld ikke kroppen ud
I juni måned sendte Katja en mail om, at jeg skulle med til noget gymnastikhalløj, som hun havde hørt om via en arbejdsrelation. Det var noget med ondt i ryggen, så det lød jo sådan set meget passende.
Det blev første møde med en fantastisk og inspirerende kvinde. Nemlig mødet med Ingrid Skov og hendes bolde et både udfordrende men samtidig utrolig lærerigt møde. Det gik hurtigt op for mig at Ingrid Skov, forstod at tage mig i hånden og guide mig til en lettere og på sigt smertefri tilværelse på alle niveauer.
Når kroppen er dum, klager vi over den. Vi er gode til at lægge mærke til det, den ikke vil eller kan. Og har ikke meget tilovers for den, når den ikke makker ret. Men det er i grunden ret tarveligt, fordi den faktisk gør et ret stort arbejde for os hver eneste dag. Den fortjener at blive værdsat, påskønnet og hjulpet på vej, også når det er svært. Alt det og meget mere har Ingrid lært mig.

Slip smerten
Denne overskrift har jeg tyvstjålet fra Ingrids eget site, det er nemlig essensen af det arbejde, som Ingrid har hjulpet mig i gang med. Det er et nyt mindset, en ny forståelse for kroppen og en vej til helbredelse. Det lyder næsten for godt til at være sandt og sådan føles det også. Uge for uge har jeg taget rejsen gennem min krops uhensigtsmæssige bevægelser, og nu er vi åbenbart nået tolv år tilbage. For tolv år siden var jeg nemlig gravid med ældsten, og det var der, jeg igen og igen blev mindet om, at min iskiasnerve eksisterer. Rejsen er langt fra færdig, men jeg er ikke bange for smerten, fordi jeg ved at det ganske langsomt bliver bedre og når jeg siger farvel til den, så mener jeg det.

Find dit fix
Min mand er dybt bekymret, der er nemlig ikke helt nok timer i døgnet, til alt det jeg gerne vil nå. Og derfor prøvede han ihærdigt at overtale mig til at blive liggende i sengen og tage en morfar, mens han lavede mad. Der er ingen tvivl om, at jeg havde mest lyst til at føje ham.
Som nævnt har mit ben ikke været særlig samarbejdsvilligt og derfor kunne jeg bidrage til helt nye varianter af gakkede gangarter. Normalt er det om onsdagen, jeg prioriterer mig og min krop, men i morgen skal jeg på en smuttur til Stockholm, og derfor VILLE jeg med på Ingrids tirsdagshold.
Da jeg kom hjem igen, forstod min mand endelig, hvorfor det var så vigtigt for mig at komme afsted. Nu går jeg nemlig tilnærmelsesvis normalt, samtidig med at smerter og deraf søvnløshed hører gårsdagen til.

Gør det!
Uanset om du er til løb, styrketræning, faldskærmsudspring eller noget helt fjerde, så skal du tillade dig selv at få det gjort. Når du viser dig selv tilstrækkelig respekt til at få gjort noget godt for dig selv, vil din krop og psyke kvittere med øget velvære og overskud.
Det er det bedste våben mod stress og underskud, nøglen til velvære og balance både i krop og sjæl. En ting er at du bliver langt mere behagelig at være sammen med både for dig selv og andre, end anden ting er, at du bliver meget smukkere både indvendig og udvendig.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Ditte P

Et super interessant og vigtigt indlæg. Jeg kan rigtigt godt lide Ingrid Skovs tilgang til kroppen. At man ikke skal skælde den ud men huske alt det gode, den gør for os.
Jeg er selv i body-sds behandling. Oprindeligt for en nerve der sad i klemme (sikkert iskias) – og som stort set er i orden nu – men nu er der mere fokus på den psykiske del. Det er lærerigt, hårdt og virkeligt spændende. På længere sigt vil det give mig mere overskud og gøre mig gladere.

Pudderdåse Helene

Tak for det Ditte!
Ja, Ingrid er skøn og absolut det menneske jeg har været gladest for at møde her i 2012 <3
Sds lyder nu også interessant, jeg er glad for at du har fundet noget, som virker! Det er slet ikke spor sjovt at have ondt 🙁
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *