Sasé: Problematisk hudpleje med kendis-effekt

11.09.13
Sasé

Sasé

Siden Saseline lancerede sin egen hudplejeserie Sasé, har kendisser og bloggere stået i kø for at lovprise den som naturlig og sund. Vi har en anden opfattelse.

På blandt andet instagram har man ved flere lejligheder kunne læse, at serien er uden parfume eller på anden vis skulle være sundere, “for den indeholder jo kun naturlige æteriske olier”. Æteriske olier er absolut lige så allergene som kunstig parfume. Faktisk er naturlige æteriske olier den hyppigste årsag til parfumeallergi – altså hyppigere end de kunstige parfumestoffer.

Produkterne indeholder adskillige æteriske olier fra blandt andet bergamotte, der kan have nogle uheldige effekter. Æterisk olie fra bergamotte kan for eksempel fremme celledød i huden.

Uden parabener – men…
Ja, Sasé er uden parabener. Men konserveringsmidler skal der til, og i for eksempel “Gently Exfoliating Scrub” er der methylisothiazolinone, der er et af de mest allergene konserveringsmidler, vi har. En af de gamle formaldehydspaltere og afgjort ikke naturlig.

Rod i deklarationerne
Samtidig har Saseline ikke styr på sine indholdsdeklarationer. Alle kosmetikprodukter skal laves ud fra de samme strikse regler også kaldet INCI. Dette er vigtigt for at beskytte forbrugerne, så de altid ved præcis, hvad der er i et produkt. Så når der på et Sasé produkt står for eksempel “grapefruit white oil”, som ikke er en korrekt INCI-betegnelse, så kan for eksempel allergikere reelt ikke være sikre på, hvad produktet indeholder.

Samtidig gælder der i EU en regel om at 26 særligt allergene parfumestoffer skal deklareres særskilt, fordi disse parfumestoffer er blandt dem, som folk er hyppigst allergiske overfor. Denne regel overholder Sasé ikke. Indholdet af de 26 særligt allergene parfumestoffer fra de æteriske olier, der er brugt i produktet, er ikke deklareret særskilt.

Ubehagelige konsistenser
De forskellige olier er konsistensmæssigt, som de skal være. Det samme gælder skintonic og masker.

Body Moisturizer er enormt sjasket og klistret på samme tid. Det er en temmelig ubehagelig oplevelse.

Facial Moisturizer har en bedre konsistens. Den er mere rig og forsvinder hurtigere ind i huden, men har en frygtelig lugt af citrus og metal på samme tid.

Lip Balm indeholder kinesisk blomsterpeber for en plumbing effekt, som den opnår ved at skabe en lokalirriterende effekt – ligesom alle andre lip plumbers. Den er alt for voldsom til vores læber – desværre for konsistensen er ellers god. Tror vi nok, for vi kan ikke holde ud at have den på på grund af mængden af peber.

Gently Exfoliating Facial Scrub er det produkt med den lækreste konsistens. Det er en behagelig ansigtsscrub med blide korn. Kornene er mikroplastik for dem af jer, der går op i det.

Der er også gode ingredienser i Sasé produkterne, men ikke nogen, der efter vores mening opvejer problemerne.

Indpakningen halter
Det kan godt være, det ser lækkert ud med glas og metallåg, men det smadrer. Ud af 8 produkter, har fem overlevet på mit badeværelse uden at gå i stykker. Og de resterende ser temmelig slidte ud allerede.

Samtidig har vi det sædvanlige problem med krukker, og når man lægger vægt på antioxidant-rige ingredienser som for eksempel sheasmør, så er krukker en skidt idé.

Hvis man er fan af kropsolie med æterisk olie i, så kan Body Oil være en velduftende oplevelse.

Der er ikke andre produkter i serien, vi vil anbefale.

Her kan du købe det
Produkterne fra Sasé koster mellem 99 og 249 og kan købes i Magasin og online på saseline.com eller i Magasins webshop.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
68 kommentarer
Maiken Poulsen

Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor kosmetik og hudpleje skal proppes med parfume – uanset om det er kunstigt eller “naturligt”!
Parfumen burde kun komme et sted fra i den daglige rutine – nemlig fra den parfume du vælger at sprøjte på!!
Og hvorfor har diverse producenter – kendte eller ej- så svært ved at overholde reglerne for, hvad der skal stå i deklarationen?
Jeg mener – reglerne er jo ikke ligefrem nogen nyhed!!
Så er det kun endnu mere pinligt for Saseline, at hun heller ikke har styr på det! Det er vel for f…. ikke så svært??!!
At der så kommer en dårlig søforklaring, om reglerne i Asien og Europa,mør det bestemt ikke bedre!!
Tak fordi i er her Pudderdåser! Her kan man læse en anmeldelse, hvor anmelderen er ligeglad, om det så er Kronprinsessen eller fru Rasmussen henne om hjørnet, der er producenten!!

Vesna Barbu

Tak for infomationen !!

Camilla Grubbe

Ærlig anmeldelse? Smag kan som sagt ikke diskuteres. Jeg har slået produkterne op på nettet, og finder rigtig mange tilfredse kunder. Jeg synes artiklen er meget negativ skrevet, og derfor mener jeg ikke, jeg kan bruge den til ret meget. Jeg køber altid dyre cremer, og må altså tilstå, at de heller ikke kan holde til en tur på et hårdt badeværelsesgulv.

Katja Moikjær

Kære Camilla. Hvis vi har skrevet en negativ anmeldelse, så er det fordi, det er vores oprigtige mening. Kh. Katja

Anna Petersen

Jeg er helt enig Camilla Grubbe!
Jeg synes derudover også at Saselines svar ovenover er meget fyldestgørende. Jeg har brugt hele serien undtagen lip balm og jeg er SÅ glad for det.

Gurpreet

Jeg synes det er super ærgerligt at I leger eksperter på er punkt hvor i ikke er. Mht de 26 allergener skal disse kun deklareres særskilt hvis de overstiger en vis mængde. Se evt Miljøstyrelsens hjemmeside. I skal kun holde jer til produkt-test og ikke lovgivning når I ikke kender til den! Frygtelig mange læser jeres anmeldelser og det er smadder ærgerligt at I ødelægger en anden persons levebrød – simpelthen KUN fordi I vrøvler. Desuden findes der parabener, parfumer mm i stort set alle produkter vi bruger til daglig – disse syntetisk fremstillede. Hvorfor er det ikke et problem for jer??! Jeg synes, med baggrund i at jeg er kemiingeniør og sidder med kemi til daglig, at jeres anmeldelse er det værste sludder jeg har læst!! Jeg håber at i fremadrettet overvejer hvad i skriver. Der er desværre mange som tror blindt på det.

Katja Moikjær

Kære Gurpreet
Tak for din kommentar. Ifht. de 26 allergener, så kender jeg udemærket lovgivningen, men der er absolut ingen måde, hvorpå de kan komme under grænseværdien, når de omtalte produkter indeholder æteriske olier i det omfang, de gør ifølge indholdsdeklarationen. Så skal der være fejl på deklarationen.
I forhold til parabener, så har jeg skrevet meget om emnet. Det står her fx: https://pudderdaaserne.dk/2012/11/11/konserveringsmidler-parabenefri-men-hvad-er-der-sa-i-stedet/
Hvis du ikke mener, vi forholder os kritiske til øvrige produkter på markedet, så har du ikke læst, hvad der ellers ligger på denne blog. Det er netop, hvad vi gør. Anmelder alle produkter kritisk. Også Saselines. Og det er forhåbentlig derfor, vores læsere har tiltro til det, vi læser.
Kh. Katja

Isabel

Gurpreet, du har ikke tilfældigvis noget med disse produkter at gøre, mmm? Og mon ikke damen bag produkterne overlever fint på trods af én kritisk anmeldelse? Hun har trods alt lige solgt sin sjæl til et nyt realityshow på kanal 4 OG samtlige andre bloggere poserer jo så fint med produkterne på Instagram 😉
Pudderdåserne har i øvrigt adskillige gange skrevet om parabener og alternativerne.

Natasja larsen

Enig. Bloggere, som de populære Pudderdåser, bør ikke dømme produkter “objektivt” ud fra det de ser og læser på produktet, når de ikke er uddannet i kemi.og samtidigt, midt i den neutralitet og objektivitet der forventes af et godt produkt review, fylder de på med deres egen uforbeholdne mening. Og dét stoler læserne på blindt. Jeg synes deres anmeldelser tangerer til mærke mobning, da de selv skjuler sig bag deres kendisfaktor, og samtidigt lancerer deres egen hudplejeserie.
Ked af jeres gode blog skulle udvikle sig i denne retning 🙁 er SÅ skuffet!!

Camilla Corbett

Hej Natasja
Helene og Katja, kan jo af gode grunde ikke snakke om, eller skrive om, andres opfattelse af et produkt. Deres anmeldelser og anbefalinger af produkter, er jo ud fra deres egne erfaringer. De er heldigvis langt fra ensporet eller blinde for, at hvad der er godt for dem, er det ikke nødvendigvis for mig, så har jeg andre behov, er de jo ikke sene til at anbefale andet!
Men der hvor forskellen, på dine kommende ytringer på din blog og på Facebook (hense din tidligere kommentar) er forskellen nok mest, at de tager sig tid til at teste og mærke konsistens og dufte til produktet, inden de kommer med deres mening, som det jo altid er! Deres mening 😉
Så, når du har tester deres produkt hører jeg rigtig gerne din anmeldelse af produkterne 🙂
Mvh. Camilla Corbett

Helene Randløv

Hej Natasja
Mærkemobning? Hvor læser du de mange dårlige anmeldelser henne?
Denne anmeldelse er skrevet for over et år siden, så jeg ved ikke, hvordan den kan have noget med vores egen hudplejeserie at gøre?
Hvis du synes, det er noget skidt, det du læser her, så er det heldigvis let at lade være med at læse bloggen 🙂
Kh. Helene

Camilla Corbett

Af hjertet tak … Virkelig!
Som ultra parfume allergiker, har jeg efterhånden lært på den hårde med med æteriske olier.
Men det er så smukt at i oplyser andre ikke så vidende på området, for hold nu op jeg er SÅ træt af min allergi!, og ønsker den inderligt ikke for nogen!
Så af hjertet tak <3

Bodil P

Tak fordi I orker!
Desværre er jeg en af dem der reagerer voldsomt på nogle æteriske olier og jeg har ikke tal på de naturlige og økologiske produkter jeg ikke kan tåle, hvorimod jeg holder godt styr på dem jeg kan tåle.
Har mødt mærket på et par steder og på en messe, hvor jeg ikke kunne få prøver ej heller få en uddybende indholdsfortegnelse på stedet – hvilket ikke er i orden i min bog. Produkterne duftede dog, som noget jeg nok ikke kunne tåle, så jeg gik igen og blev ærlig talt godt irriteret over den måde at markedsføre på.
Mener derfor at “dåsernes” kritik er yderst berettiget…..
P.S. Jeg er også en af dem der går uden om krukker til creme, fordi meget af de gode sager simpelthen forsvinder inden man når at bruge cremen.

Maiken

Ja, hvor svært kan det være med en indholdsfortegnelse??!!
Det er bare ikke okay (heller ikke i min bog)!!
Lige så underligt er det, at man ikke kan få prøver….. men okay tjekkede lige hendes hjemmeside, og på billederne er hun helt skinnende og fedtet at se på, såååå…. 😉

Isabel

Hold kæft hvor er jeg dog bare sindssygt træt af ukritiske bloggere, der laver duckface og poserer med et eller andet sponsoreret lort, som de roser uden på nogen måde at overveje elle tænke EN selvstændig, kritisk tanke. Det er så gennemgående i blogosfæren, at jeg ikke gider læse blogs mere. Udover jeres!
Så tusind, tusind tak for et ærligt og kritisk indlæg fra jer, som altid. Jeg ved, at det må være svært, når producenter og reklamefolk holder skarpt øje med kritik, og der sikkert findes en meget tøsefornærmet Saséline lige nu. Men så må de freakin’ oppe sig. I siger bare sandheden.
Jeg elsker jeres blog. Kan jeg ikke lokke jer til at anmelde den nye CC cream fra Gosh på et tidspunkt? Jeg kan simpelthen ikke finde rundt i BB-CC (og nu også DD)-verdenen.
Kh Isabel

Maiken

Så du forresten den anmeldelse de fantastiske dåser har lavet af Jane Iredales vatpinde?
Jeg griner stadig af, at Jane Iredale blev så mopset, at de ikke har dåserne på deres presseliste mere!!!

Isabel

Ja, den havde jeg også i tankerne, hahaha. Det er simpelthen så kikset og pinligt, at et firma opfører sig så barnligt. Det er ren issues management gone wrong 😀

Vesna

Elsker jeres skønne blogg og jeres erlige mennig om alt <3

Mia

Hej med Jer. 🙂
Kan I evt anbefale en anden god hudpleje? Søger nemlig desperat efter en, og havde lidt udset mig at prøve denne, men trækker nu lidt i land, så hvis I har en anden i ærmet vil jeg være så taknemmelig!

Helene Randløv

Hej Mia
Vi har anmeldt en del serier og gør det fortsat, så hvis du søger lidt på bloggen under hudpleje, så kan du måske selv finde en…
Hvilket prisleje skal det være, hvad er bekymringerne, hvad kan du ellers lide og hvad har du brugt før?
Mine egne hudplejefavoritter i øjeblikket er fra Estelle & Thild, Eucerin, Oskia, Mesoestetic, Avéne, Ling, African Botanics, Beauté Pacifique, Algenist og Kiehl’s. Som du kan se er det en blandet landhandel og meget lidt serie agtigt 🙂
Kh. Helene

Amarilla

Tak for et godt og ærligt indlæg! <3

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *