Top 3 Apotekscremer mod eksem, irritationer, sprukne læber, bumser og alskens dårligdomme

26.08.13
Cicalfate, Dermalibour og Cicaplast

Cicalfate, Dermalibour og Cicaplast

Ethvert apoteks-hudplejemærke med respekt for sig selv har en en reparationscreme eller lignende mirakelcreme, der kan hjælpe på alskens hudproblemer.

Og jeg elsker dem. Måske fordi jeg har masser af problemer at teste dem på? Der er ikke et endegyldigt svar på, hvad man kan bruge dem til, eller hvad de virker på. Men dette er mit bud på mine tre favoritter (i ikke prioriteret rækkefølge), og hvad jeg bruger dem til.

Avène Cicalfate
Cicalfate er på mange måder en avanceret numsecreme. Hvis du har børn, så ved du lige så godt som jeg, hvad zink kan gøre ved en rød og irriteret barnerumpe. Og Cicalfate virker lidt på samme måde.

Den indeholder selvfølgelig zink, som beroliger inflammation og irritation, sammen med metaller som kobber, aluminium og magnesium, der alle har forskellige kendte positive effekter på huden. Det virker beroligende, antiinflammatorisk og antibakterielt på sart, irriteret og skadet hud.

Jeg elsker Cicalfate til at berolige huden under udbrud af akne eller perioral dermatit. Ikke som egentlig forebyggende behandling over lang tid, men til umiddelbar lindring.

A-Derma Dermalibour
Dermalibour består af mange af de samme stoffer som ovenfor men tilsat A-Dermas havreekstrakt, som hele deres Exomega-serie består af. Den er perfekt til eksemhud, hvorimod jeg personligt synes, den kan forværre fx. perioral dermatit på mig, i modsætning til Avène.

Jeg bruger den på Eriks børneeksem, når det bliver meget tørt og revnet på hans hænder, og almindelig Exomega og anden fedtcreme ikke slår til.

La Roche-Posay Cicaplast
Cicaplast er helt anderledes end de ovenstående. Den er bygget op på en base af silikone i stedet for fedt, men indeholder også zink og kobber. Derudover indeholder den også mangan, hyaluronsyre og madecassosid, som er yderst veldokumenteret som en effektiv ingrediens for sårheling. Madecassosid er blevet identificeret som et af de aktive stoffer i en traditionel asiatisk urt, der er blevet brugt til sårheling. (Wu F, Bian D, Xia Y, Gong Z, Tan Q, Chen J, Dai Y i Evidence-Based Complementary Alternative Medicine 2012). Det er også en vigtig del af Cicaplasts effekt, at det er silikone baseret og dermed skaber en glidende overflade.

Jeg bruger den selv til noget så simpelt som sprukne læber. Mine læber bliver meget nemt forbrændt og revner (jeg har en sygdom, der rammer spytkirtlerne), og cicaplast er det mest effektive til at få dem på ret køl igen efter sådan en omgang.

Min gode veninde og kollega var igennem en større operation i sommers, og der lærte jeg, at nogle bruger Cicaplast til at få operationsar til at hele hurtigere. Om dette er en god idé i dit konkrete tilfælde vil jeg nødig udtale mig om – hvis I står i den situation, så tal gerne med jeres sundhedspersonale om det.

Her kan du købe det
Alle tre produkter kan du købe på apoteket. Avène Cicalfate koster omkring 100 kroner, Dermalibour fra A-Derma koster omkring 90 kroner, og La Roche-Posay koster knap 110 kroner.

Escentual sælger Cicalfate meget billigere – næsten halv pris, og Cicaplast en smule billigere. Apo-rot har som altid gode priser på det hele.

PS. Jeg har skrevet ordet aluminium og efter DR’s dokumentar for nylig, så får jeg sikkert en masse kommentarer om det. Læs mere her og her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Line

Jeg bruger også A. Cicalfate når min hud er helt uregerlig (som den desværre ofte er) Men har du et godt råd til, hvilken dagcreme jeg skal bruge ellers. Jeg har altid bumser hist og her – og er bare så træt af det. Prøver, efter at have læst jeres post om zink, at tage 22mg zink med morgenmaden, og så krydser jeg virkelig fingre for at det kan klare min 21årige hud lidt op 🙂

Lise Jørgensen

Har lige købt cicalfatecremen til eksem på hagen, har netop taget den på for første gang. Må man bruge den som ansigtscreme eller er det kun en creme til det ramte område?
Tak for en dejlig blog, i har hjulpet mig meget 🙂

Helene Randløv

Hej Lise
Hvis du har lyst til at bruge den i hele ansigtet, så gør du det! Det er ikke et lægemiddel, så du kan gøre som du vil :-*
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *