Anti-age med botox og restylane

30.09.11

Det var da vist for øvrigt også tiltrængt med det besøg til frisøren, hvad?

Som I kunne læse om tidligere har jeg fået behandlet mine mørke rande under øjnene med Restylane. Her nogle måneder efter er jeg stadig lige hooked. Mit nye friske udtryk er så meget en del af mig, at jeg kommer til bløde de 4.100 en gang om året fremover. Jeg er afhængig nu. Lad dette være en advarsel til jer andre…

Jeg lovede dengang at fortælle jer, hvad der var sket i resten af ansigtet. For da Ida, direktør i N’Age med sit røntgenblik kiggede på mit ansigt, spottede hun lynhurtigt, hvad det er, der giver mit ansigt alder.

Det er ikke de små rynker omkring øjnene, som vi alle er så forhippede på. Hun fortalte mig, at det ofte er en af de ting, kvinder er mest optagede af, mens de store linjer omkring mund, næse og hage ikke tiltrækker sig ret meget opmærksomhed, selvom det er dem, der giver ansigtet alder.

Skal man så gøre noget ved dem, fordi Ida siger, man skal? Nej gu dælen skal man ikke det. Restylane og botox skal man kaste sig ud i, hvis man har et oprigtigt ønske om at se yngre ud og gøre en forskel for sit ansigt, som ligger ud over, hvad cremer og kosmetik kan. Men det skal gøres velovervejet, for det er selvfølgelig et større indgreb end at smøre en creme på huden.

Jeg gjorde det. Af lige dele nysgerrighed og lige dele ønske om at få hejst de hængende linjer i mit ansigt, som 35 kilos vægttab har givet og give et mere yngre udtryk. Men det, jeg vil tale om, i dette indlæg er bittesmå ting. Min konsultation handlede om mørke rande, og dette var lidt småjusteringer, så I vil sandsynligvis opleve, at I ikke kan se direkte før-efter forskel. Men hele mit ansigtsudtryk ser bare mere frisk og yngre ud.

Vi vil snakke mere om decideret rynkebehandling af dybe linjer med restylane og botox i et senere indlæg, hvor Helene har været på sprøjten.

Hængende mundvige og kløft i hagen
Da jeg sad der med mine mørke rande kom vi til at snakke om mine mundvige, som er begyndt at hænge med længere linjer nedaf til følge. Det sker for os alle med alderen, og det er noget, der  der er Restylane den oplagte løsning.

Derudover har jeg en meget kraftig spænding i min hage. Den betyder, at jeg når jeg skal koncentrere mig eller er uopmærksom, kan sidde og spænde min hage, hvilket for det første er enormt irriterende, og for det andet har medført en kløft i hagen, og at jeg konstant går rundt med et let bistert udtryk.

Disse to ting foreslog Ida, at vi gjorde noget ved med Botox og Restylane, og jeg var frisk.

Botox
Så hvorfor er det, jeg ikke er bange for botox? Vi læser jo alle disse skrækhistorier om udtryksløse ansigter, hollywoodstjerner der ligner freaks og botox der vandrer op i hjernen.

Lad os først og fremmest få udryddet nogle af fordommene om botox. De ekstreme skræmmende tilfælde vi ser i bladene af folk, der ligner freaks, er ikke botox alene. Sådan kan man ikke komme til at se ud med botox. Det er platiskkirurgi gone bad.

Formålet med botox er at lamme musklerne og ja, det kan gøre ansigtet udtryksløst ved ekstrem brug, men i hænderne på en fornuftig behandler og med fornuften i behold, så er det den bedste behandling af rynker, der skyldes muskelspændinger. Som for eksempel bekymringsrynker i panden eller min spændte hage. Hvis man bruger botox på normal vis, så kan man ikke på dig, at du har fået lammet nogle muskler.

I forhold til sikkerheden er botox generelt et velafprøvet og sikkert stof at bruge. Det bliver også brugt i mange medicinske behandlinger, for eksempel mod migræne, skeløjede børn og meget andet.

Du kan opleve bivirkninger i meget sjældne tilfælde. Disse er afhængig af, hvor du er blevet behandlet. I nærheden af øjnene kan det for eksempel resultere i ekstremt sjældne tilfælde i hængende øjenlåg.  Alle den type bivirkninger er meget sjældne og forsvinder igen indenfor 6 uger.

I forhold til om stoffet er giftigt, så er det selvfølgelig et giftstof, det er meningen med det hele, men i de mænger, man bruger i kosmetisk behandling, så er mængderne så små, at der ikke er tale om nogen risiko for kroppen overhovedet.

At det skulle vandre op i hjernen og gøre skade der, er der ikke belæg for. Der er data, der tyder på, at stoffet kan sprede sig fra, hvor det er sprøjtet ind, men det er uden betydning i de minimale doser, der er tale om.

Restylane og andre fillere
Restylane er en filler, som man sprøjter ind under huden, og så fylder den rynker og andre hulrum ud indefra. Der findes pt. to fillere i Danmark, nemlig Restylane og Aquamid. Restylane består som sagt af hyaluron, som er et naturligt stof fra huden, der forsvinder af sig selv efter 12 mdr. Aquamid er små hvide korn af et kunsstof, der bliver i kroppen og ikke forsvinder igen. Det giver et permanent resultat, men også større risiko for alvorlige bivirkninger. Der er set vævsdød og alvorlige skader ved Aquamid, som man ikke ser med Restylane. Til gengæld kræver Restylane genopfyldning hver 12. måned.

Risikoen ved Restylane er som ved alle injektioner bla. en infektion. Restylane kan også i sjældne tilfælde give en allergisk reaktion, som dog relativt nemt kan behandles.

Alle fillers, både Restylane og Aquamid, kan lægges forkert under huden af behandleren, hvilket vil give et uskønt resultat. For Restylane vil dette forsvinde igen, og man kan også opløse Restylane igen. Enkelte der får lagt Restylane forkert af en dårlig behandler oplever at få et blåligt mærker i den tid, Restylanen er under huden. Dette er fordi Restylanen er lagt for tæt på huden, og skyldes altså dårlig teknik fra behandlerens side.

Restylane er generelt et meget sikkert produkt med få bivirkninger, og som jeg skrev før, så skyldes de problemer, der kan opstå med det, som regel dårlig teknik. Hvis du skal have sprøjtet noget ind under huden, så find en behandler, du har fuld tillid til.

Tilbage til mit ansigt

Photobucket

Jeg er nok verdens dårligste testperson til anti-age behandling. Jeg har ikke mange rynker, linjer eller noget i den stil. (I skal glæde jer til Helene og hendes pande til gengæld)

Men selv denne behandling har alligevel gjort en stor forskel. Jeg fik Restylane i mundvigen, Botox i hagen for at stoppe min refleks-spænding og så bagefter Restylane for at fylde den lille kløft ud.

For det første er jeg holdt op med at lave den åndsvage bevægelse med hagen. Det er en stor lettelse.

Dernæst kan jeg faktisk bedst beskrive forskellen gennem min mands øjne. Min økonom-mand, som ikke plejer at opdage det om jeg så kommer hjem og er blevet karseklippet og farvet rødhåret.

Da vi skulle tage efter-billederne stod vi og kiggede på før-billederne, som var cirka to måneder gammel. Så kiggede han på dem og så på mig og spurgte mig så, hvorfor jeg så så bister ud på før-billederne?

Jeg måtte jo så forklare ham, at det var altså bare sådan, jeg så ud før.

Før og efter restylane og botox

Det er ikke sådan, så jeg kan se på min mundvig og sige “hold da op en forskel”. Det har jeg ikke haft nok rynker og linjer til. Men hele mit ansigt ser bare mildere, yngre og friskere ud. Jeg er hooked og kommer tilbage næste år. Det er en dyr afhængighed at have fået…

Vil jeg anbefale det til andre?
Jeg kan ikke fraråde eller anbefale andre at få det gjort, det er en personlig beslutning, det er jo ikke kun en creme eller en mascara, det er et kosmetisk indgreb. Men for mig personligt var ubehaget ikke ret stort, og resultatet har været så betydningsfuldt for mig, at jeg helt sikkert gør det igen om 12 måneder, når effekten fortager sig igen. Prisen på en Restylane behandling er selvfølgelig væsentligt højere end for et kosmetisk produkt, men regnet ud over et år, så giver det mening for mig. Men igen, det er et meget personligt valg, og noget som man enten har lyst til eller ikke har lyst til. Jeg kan bare sige, at effekten er der og forklare om bivirkninger, priser og resultater.

Hvis du vil se før-efter billeder af folk med rigtige rynker og linjer, så kan du se nogle gode eksempler her.

Her kan du få det gjort
Der findes klinikker i hele Danmark, der tilbyder behandling med Restylane. Jeg har fået det foretaget på klinikken n’age på Kongens Nytorv, der også har en afdeling i Århus. Min lille behandling ville koste 2850, men prisen er ekstremt afhængig af, hvor dybe randene er, så det er svært at sammenligne med andre på disse behandlinger.

Og undskyld håret…

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
17 kommentarer
Ann

Du er sej 🙂 jeg kender også en der har fået det gjort hos nage .. for snart 1.7 år siden og hun er stadig så til freds med reslutatet – vrede linjerne de lodrette streger I panden de er ikke kommet tilbage endnu tros det er 15 måneder siden sidste behandling.. det er dyrt så der ventes lidt endnu men kommer de tilbage skal hun der ind igen..

Pudderdåse Katja

Tak Ann 🙂
Jep, det er dyrt, men det virker altså!

Ditte

Du har helt ret, du får et mildere og yngre ansigt og tak for at afmystificere botox og restylane.
Gad vide hvilke mirakler de kan udrette på mig <3

Pudderdåse Katja

Tak 🙂 Og ja, det er faktisk små mirakler 😉

Anne Vilstrup

Tillykke med det fine resultat.
Mit navn er Anne Vilstrup, og jeg arbejder som marketing manager for Contura International, der producerer og markedsfører Aquamid. I dit indlæg nævnte du, at Aquamid består af små hvide korn af et kunsstof, der bliver i kroppen og ikke forsvinder igen. Denne beskrivelse passer bedre på andre fillers såsom Artecoll/Artefill eller måske på Dermalive. Disse er partikelbaserede fillers. Aquamid derimod er en hydrogel uden partikler – ligesom Restylane og andre hyaluron fillers – og består af 97,5% vand og 2,5% polyacrylamide. Gelen injiceres under huden som Restylane men absorberes ikke. I stedet integreres den i vævet og giver en varig effekt. Derfor skal man ikke ind og blive behandlet igen og igen som ved de fillers, der absorberes af kroppen.
Vævsdød (også kaldet nekrose) er set både med Aquamid og med Restylane og sker bl.a. hvis lægen ved et uheld injicerer i en blodåre under behandlingen. Der sker bivirkninger med Aquamid i under 1 ud af 1000 behandlinger, og derfor er det vigtigt at finde en trænet læge til at udføre behandlingen.
Jeg ønsker dig held og lykke med dine fremtidige behandlinger.
Med venlig hilsen
Anne Vilstrup, Contura International

karsprænginger og rander under øjnene

[…] Jeg tror, du tænker på restylane. Du kan se et par billeder her. Anti-age med botox og restylane Svar med citat var _googleAds = { ad_client : […]

Erfaringer med restylane mod mørke rande under øjnene

[…] Anti-age med botox og restylane Du kan prøve af skrive til en af pudderdåserne, som har prøvet det. Iiiiiiiiiiihhhhh, […]

Helle

Jeg har siddet i eftermiddag og surfet lidt på nettet. Kigget efter nye skønhedsprodukter. og så falder jeg over jeres glimrende webside og ser til min fryd, at I også beskæftiger jer med botox og restylane. Jeg er 64 år og har bugt botox og restylane, siden jeg var 50. Som I skriver – en gang om året cirka – mindre efterhånden som man har fået det gjort mange gange. Og jeg ser faktisk pæn – og velbevaret (som nogle kalder det i min alder) ud. Derudover har jeg i lige så mange år brugt en A-vitaminsyre creme – Tretinoin – som bevisligt, altså videnskabeligt – fjerner fine rynker og opbygger collagenlaget. Man kan kun få den på recept, og det er der mange gode grunde til. Man SKAL følge brugsanvisningen, ellers bliver huden voldsomt irriteret. Jeg er ret imponeret af jeres inspirerende og realistiske side. Med venlig hilsen Helle

Pudderdåse Katja

Tusind tak Helle 🙂 Det er jeg virkelig glad for at høre.
Ja Tretinoin er godt. Faktisk er A-vitaminsyre creme i USA godkendt som receptpligtig lægemiddel mod rynker.

Annette

Hej Katja og Helene
Hvor får man en resept på A vitaminsyrecreme?
Har nogen prøvet at købe det på nettet?

Pudderdåse Katja

Hos lægen. Jeg kan ikke anbefale at købe receptpligtig medicin på nettet udenom en læge.
Kærlig hilsen Katja

Line

Hej Ann. Jeg har læst på din blog vedr. Thear through behandling. Jeg fik det lagt ind for 2 mdr. Siden med restylane og fjernet igen (grundet to store blå øjne) for en måned siden d 6.2.15. Jeg har stadig blå øjne og var sikker på at jeg havde fået varig skade indtil jeg læste her at man kan få blålig resultat af det hvis det bliver lagt for tæt på huden. Ved du mere om det? Hvor man kan læse om det eller evt søge hjælp? Tak

Katja Moikjær

Kære Line
Beklager det sene svar. Det hedder Tyndall effekten. Prøv at Google Tyndall og Restylane, så burde du finde en masse info.
KH. Katja

Line

Hov Katja hedder du 🙂

Majbritt

Hej.
Der er nu altså mange andre fillerprodukter end de to du nævner. Ét af de bedste produkter er uden tvivl Juvederm- som de fleste klinikker bruger. Og udover det, så holder Restylane ikke i 12 mdr- typisk holder det 3-6 mdr:)

Katja Moikjær

Hej Majbritt. Du kommenterer på et fem år gammelt indlæg. Meget er sket i Danmark siden da 🙂 Kh. Katja

Nikoline

Kære jer. Er der nogen af jer, der er omkring 50 år, som har fået botox eller har lavet andre livsstilsændringer, som de har lyst til at dele med os på DR? Vi er i gang med at caste medvirkende til et program om, hvordan det er at være “midt i livet”, så jeg tænkte at dette forum måske var et sted at søge efter kvinder, der har noget på hjerte. Se vores annonce på dr.dk https://www.dr.dk/om-dr/medvirkende-og-publikum/50-aarige-soeges, eller skriv til mig på: jnjr@dr.dk. Hilsen Nikoline

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *