Garnier Olia: Oliebaseret hårfarve til hjemmebrug

17.06.13
Garnier Olia hårfarve

Garnier Olia hårfarve

Hårfarve med højt indhold af olie er ikke noget, Garnier er alene om. Vi har tidligere skrevet om Orofluido, L’Oreal (som er samme firma som Garnier) har også en version til salonbrug og mange andre. De har alle flere fællestræk end forskelle:

  • Permanente og dækkende hårfarver der kan lysne op til et par toner, men ikke mere.
  • Højt indhold af planteolier.
  • Bruger MEA (ethanolamin) i stedet for ammoniak. Fordelen ved MEA er, at det ikke lugter og er mildere ved hårstrået. MEA virker i bund og grund på samme måde som ammoniak, er ikke mindre usundt, men kan tværtimod være lidt hårdere ved hovedbunden, der faktisk kan have bedre af traditionel ammoniak, hvis den er sart, fordi ammoniaken forsvinder hurtigere fra hovedbunden.

Olie og farve = fantastisk kombination
Kombinationen af olie og farve har to funktioner. Dels bruges den til at booste farven, så den holder bedre og dækker bedre. Dels udnytter Olia, at hårstrået alligevel er åbent under farveprocessen, til at lægge de plejende olier derind.

Jeg har nu prøvet disse farver to gange, første gang Orofluido og anden gang Garniers Olia, og det har givet nogle meget imponerende resultater begge gange. Farven dækker optimalt og mit hår har føltes fantastisk godt bagefter.

Er det så reelt sundere for håret? Det vil jeg nødig konkludere på. Lige gyldig hvor meget olie, man putter i, så involverer hårfarvning altid at åbne og lukke for hårstrået, og det slider uundgåeligt på håret. Men mit hår har med Garnier Olia (og de lignende produkter) føltes fantastisk bagefter. Det er også en helt umiddelbar mere behagelig oplevelse, fordi den ikke lugter.

Hjemmefarve eller frisørfarve?
Garniers Olia er lavet til hjemmebrug, men indeholder præcis det samme som de farver, du får hos frisøren. Der er ingen kvalitetsforskel overhovedet, den er blot lavet i en form, der er nemmere for os som almindelig forbruger at håndtere.

Det, du betaler for, hos en professionel frisør, er den gode frisørs evne til at vælge, blande og påføre hårfarven. Det er håndværket, man skal betale for, og ikke selve produktet. Hvis du vil ændre din hårfarve mere end et par toner, og du ikke selv har prøvet det før, så er det en god idé at få professionel hjælp til det.

Gode råd til at farve hår
Personligt tør jeg godt farve hår selv, hvis det handler om at vedligeholde en hårfarve, men jeg er generelt en bangebuks, når det kommer til at farve hår selv. Men jeg fik nogle råd af Pari Khadem, som gjorde nogle ting lidt klarere for mig:

  • Man kan ikke bruge for meget farve. Brug hellere for meget end for lidt, og undgå for alt i verden helligdage.
  • En pakke farve til hår under skulderlængde, to pakker over skulderlængde.
  • Den angivne tid på pakken tæller fra du er helt færdig med at påføre farven, også selvom der er stor forskel på hvornår du lagde det første og det sidste.

Som billederne afslører, så var det slet ikke mig selv, der farvede, det var Pari. Men jeg har en Olia farve her i samme farve og mod på at gøre det selv næste gang.

Hvad med jer? Farver I hår selv?

Her kan du købe det
Du kan købe Garniers Olia hårfarver hos blandt andet Matas og på Nelly.com. De koster 139 kroner stykket.

Olias farvehjul, som hænger i butikkerne, er ret brugtbart til at få overblik over farverne. Det er Garniers Olia hjemmeside også.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Signe

Fedt indlæg! Jeg skal til at skære ned på mit forbrug fordi jeg skal starte på uddannelse, så det er lige sådan et tip jeg har brug for 🙂 Det skal da prøves næste gang jeg skal farve hår.

Pudderdåse Katja

Det er et rigtig godt sted at spare, hvis man ikke ændrer sin hårfarve for voldsomt. Held og lykke 🙂

Betina

Vil helt sikkert prøve det engang – jeg farver altid selv mit hår (læs: min DIY hubby er faktisk rigtig ferm til det!), og har aldrig oplevet problemer. Faktisk bruger jeg som regel kun en halv pakke til at farve rødderne, så er det ikke så dyrt i længden. Og så køber jeg ALDRIG hårfarve til fuld pris. Jeg synes det er skammeligt så dyr en hårfarve er i DK, når du kan købe præcis de samme i fx England til langt under det halve. Heldigvis er de ofte på tilbud. 😉

Pudderdåse Katja

Men kan du gemme pakkerne, når de blandet sammen?

Linda

Kan man også lysne det hvis ens hår er farvet i forvejen?

Pudderdåse Katja

Det kan man, men det tør jeg personligt ikke uden en frisør. Så ender jeg med pisgult hår (uanset mærket)

Pia

Lidt svært på dit efter-foto at se, hvordan farven helt nøjagtigt blev, men umiddelbart synes jeg, den ser rigtig flot ud – hvad var det for en farve du fik i? Har kigger inde på hjemmesiden og synes ikke, jeg kan finde en, der ligner din.

Pudderdåse Katja

Det er 5.5 Mahogany brown faktisk 🙂
Mit hår trækker altid enormt rødt op, når det bliver farvet, og så dæmper det sig igen efter et par dage, hvor det ser pænt og naturligt ud igen.
Hvis man bruger den samme hårfarve på to forskellige mennesker vil man få to forskellige resultater, fordi udgangspunktet var forskelligt. Så man kan aldrig regne med at komme til at ligne damen på pakken (desværre…)

Frederikke

Jeg har lige et spørgsmål vdr. hårfarve, og dette indlæg er det sidste i kategorien, jeg kunne finde. Og hvis jeg stoler på nogens mening i kosmetiske anliggender, så er det jeres! Here goes: jeg har brugt L.’Oreals Sunkiss Jelly hen over sommeren. Nu savner jeg mit leverpostejshår. Kan jeg selv farve det tilbage, eller ender jeg med grønt hår?

Helene Randløv

Hej Frederikke
Det kan vi desværre ikke sige med sikkerhed. Min veninde lysnede med stort held nogle totter med det omtalte produkt og har lige farvet det mørkt igen med rigtig godt resultat. Meeeeen jeg ved slet ikke, om det kan finde på at blive mærkeligt af det. Umiddelbart tænker jeg, hvis du farvede håret sidst for et par måneder siden, så sker der nok ikke det store ved det. Husk at pleje håret med en god kur.
Kh. Helene

Malaika Ahmed

Super glad for at læse jeres indlæg, I gøre et fantastisk arbejde.
Jeg har farvet hår i over 30 år, dels pga. tidlig grå hår allerede som 20 årig, jeg har naturlig mørk brun til sort.
Jeg fik en allergisk reaktion for ca. 10 år siden og gik over til Elumen hårfarve. Desværre får mit hår et lilla skær i toppen.
Hvad er ingredienserne i denne hårfarve eller andre Hårfarver der kunne være allergi venlige, som dækker det grå og ikke gøre mit hår lilla, grøn eller andet uden ønske?

Helene Randløv

Hej Malaika
Det kan jeg desværre ikke svare på. Mit hår bliver kun farvet hos frisøren, så jeg ved simpelthen ikke nok om det.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *