Kan I huske de porestrips til næsen, som var populære for 10 år siden? Man satte dem fast med lidt vand, trak dem af, sagde “av” og kunne derefter nyde synet af det på samme tid ulækre og tilfredsstillende syn af urenheder på det hvide papir.
Peel off masker er i bund og grund det samme. En måde at trække alt det løse skidt af huden, som vi gerne vil være fri for. Det virker lidt anderledes. Man smører den på, lader den sidde i 30 minutter og derefter trækker man den af, som om man er Jim Carrey i The Mask – og lidt af dine hudorme, døde hudceller, lidt dun fra overlæben og måske endda lidt af din egen hud følger med af.
Ulovlig ingrediensliste
Alle peel off masker er baseret på polymerer i form af polyvinyl alkohol. Det er en helt særlig form for plastik, som kan opløses i vand. Både Matas og JorgObé indeholder præcis de samme ingredienser øverst på den lovpligtige ingrediensliste. Acne Killer er også helt magen til – men har den mest ulovlige ingrediensliste, jeg nogensinde har set (hvilket ikke siger så lidt). Der står:
Aqua/Water, Deep Sea Mineral, Parfum
Det er i strid med kosmetikbekendtgørelsen af to årsager. For det første er ordene “deep sea mineral” ikke et godkendt INCI-navn, hvilket det skal være jf. Kosmetikbekendtgørelsen. “Deep sea mineral” er i øvrigt noget volapyk. Minedrift på dybt hav er en omkostningsfyldt minedrift efter stoffer som nikkel, kobber, kobolt, guld og sølv. I kan læse mere her på gode gamle Wikipedia. Der findes en ingrediens, der hedder “maris linus extract”, der er hav silt, men hvis Acne Killer rent faktisk brugte det, så havde de sagt det. Det kan i øvrigt ikke give den konsistens, som en peel off maske har.
Jeg er Pave Benedikt XVI’s efterfølger, hvis ikke Acne Killer ikke indeholder præcis de samme ingredienser, som alle de andre produkter i denne kategori. Hvilket vil sige en blanding af vand, alkohol, polyvinyl alkohol og et par andre ting. Acne Killer er sikkert et lige så godt produkt som de andre, men hvis ikke jeg må få at vide, hvad der helt præcis er i et produkt, så køber jeg det selvfølgelig ikke.
Den sorte farve er ligegyldig
Men hvis vi vender tilbage til produktet, så minder JorgObé og Acne Killer voldsomt meget om hinanden i konsistens (uden en korrekt INCI på Acne Killer, kan jeg ikke komme det nærmere). Udenfor emballagen kan man ikke se forskel. De hiver lidt hårdere end Matas, nogen vil kunne lide det – jeg kan godt lide Matas mere blide version.
Den mest synlige forskel på JorgObé, Matas og Acne Killer er farven. Acne Killer og JorgObé er helt sorte, mens Matas har den “naturlige” transparente farve, som alkohol polyvinyl har. Den sorte farve i JorgObé og Acne Killer (sidstnævnte kan jeg igen ikke se de korrekte ingredienser på!) kommer af at tilsætte et farvestof, CI 77499. Det har ingen betydning udover, at det farver produktet sort. Det er samme farvestof, som der er i din mascara (det er jernoxid, så nikkelallergikere skal være obs her).
JorgObé har tilsat et par rare ingredienser som fx. aloe vera og te, men det gør næppe den store praktiske betydning i et produkt, der sidder på 30 minutter. Alle tre produkter har en ren mekanisk funktion.
Ingen effekt på akne
Peel off masker kan i bund og grund det samme som andre mekaniske peeling produkter. De kan fjerne døde hudceller og skidt og møg, og så kan de trække lidt indhold ud af hudormene. Alt dette har absolut intet at gøre med bumser eller akne, der er en hudlidelse forårsaget af bakterien acne vulgaris. Bumser kan du kun behandle med antibakterielle lægemidler eller i mindre grad med salicylsyre.
Sælgeren af Acne Killer siger selv, at Acne Killer indeholder antibakterielle ingredienser. Uden en lovlig INCI på produktet kan vi selvfølgelig ikke bekræfte det.
Hårde ved huden
Peel off masker kan være hård kost ved huden. Af disse tre er JorgObé og Acne Killer klart voldsommest og Matas den blideste. Det er simpelthen et spørgsmål om, hvor meget de klistrer sig fast på huden. Jeg foretrækker personligt den blide og mindre smertefulde version, men hvis du er forsigtig og passer på din hud, kan du godt forsøge med de andre.
Både JorgObé og Matas har den store fordel, at de er er i tuber. Alle disse masker er noget tykt slimet snask. Og at skulle fedte med det i små engangsposer er noget endnu værre snask. Derudover er der heller ikke nok i en enkelt pose til mit store fjæs, så det er en stor fordel selv at kunne justere ud fra en tube.
Hvis Acne Killer havde skrevet deres ingrediensliste på deres produkt, som kosmetikbekendtgørelsen kræver, ville jeg ikke have haft noget problem med produktet (bare ikke mod akne). Jeg vil ikke fraråde produktet, men jeg vil heller ikke anbefale et produkt, som jeg kun kan gætte på, hvad indeholder.
Her kan du købe det
Matas Peel-Off Maske koster 54,95 (netop nu på tilbud til 40 kroner) og kan købes i Matas og på Matas.dk. Acne Killer koster 99 kroner for 5 x 10 ml. og kan købes hos Luxstyle.dk. JorgObé koster 198 kroner for 100 ml. og kan købes på Jorgob.dk
PS. Bonusinfo: Polyvinyl alkohol er den samme plastik, som man bruger til bagsiden af hygiejnebind. Det er ikke negativt ment! Det er bare sjovt.
Tusind tak for guiden! Har længe gerne ville høre mere om Acne Killer masken. God onsdag herfra!
I lige måde
Tak. Fordi du gjorde det, så sådan nogle, som mig ikke behøver.
Tak,
Selvtak Ditte 🙂
Virkede de så ? 😀 haha …. altså jeg har den der JorgObe herhjemme – købte den sidste sommer og må tilstå, at jeg overhovedet ikke har været imponeret. Havde ellers læst en masse bruger anmeldelser inde på bryllupsklar.dk (ja, jeg var igang med at planlægge bryllup, hehe) og alle tøserne, der havde prøvet den roste den til skyerne …. ÅH, den var fantastisk og hev hele skidtet med ud af hudorme og der var ingen grænser …. og vupti …. så MÅTTE jeg jo eje den også så! 🙂
Men syns overhovedet ikke, at den tager noget med ud – udover dun i ansigtet, som i øvrigt gør røv ondt af hive ud …. av. Den dufter meget dejligt og er da dejlig nok at smøre i hovedet og man har en frisk fornemmelse, når man er færdig …. men er det kun fornemmelsen, man bruger den for – som fx jeg gør – så findes der jo andre meget bedre alternativer 🙂
Den får minus karakter herfra – 100 ml til 198,- kr – det er totalt spild af penge 🙂
Du har samme oplevelse som Helene kan jeg høre, der også lige har tabt sit overskæg
Om den virker? Ja både og. IKKE på akne! Men ja, den virker svarende til ethvert andet peelingprodukt, men dog lidt bedre på porerne synes jeg. Eller måske er det den psykologiske effekt af at FLÅ det ud. Ligesom de porestrips fra 90’erne.
Ååååh, endelig nogle, der gider anmelde disse peel-off masker ordentligt! Synes det har været vanvittig interessant at se, hvordan alle bloggere på Bloggers Delight pludselig har fået problemhud, og hvordan deres sponsorerede peel-off maske har hjulpet dem! 🙂 Synes virkelig det har været underholdende og utrolig sørgeligt!! Men pisse fedt med en reel og ærlig anmeldelse! 🙂 Tak…
Selvtak 🙂 Altså det er jo ikke fordi de ikke virker – det gør de! Det er bare en fysisk peeling. Og det er der såmænd ikke spor i vejen med. Jeg kan såmænd godt lide det.
Enig med dig; det er befriende at få “rene ord for pengene” og ikke bare en gang reklame-pladder! Stor respekt!
Tak Jytte
Thank you lord!!!!
Var lige ved at blive træt af sponsorerede indlæg, billeder med mørk maske i t-zonen, tilbud etc, men så kom endnu et skønt og ærligt indlæg fra jer, som fik mig til at forstå at en maske jeg i forvejen ikke havde tiltro til, ikke bliver mit næste køb, selvom folk med mørke t-zoner var ved at få mig overbevist;)
Hehehe…
Acne killer og vist også Jorgobe skulle have en forsvindende virkning på ar, tror du at de hjælper mod ar? 🙂
Er meget taknemmelig for indlægget! 🙂
Tak Josephine. Nej, fysisk peeling har ikke nogen effekt på ar. Det er der i det hele taget ikke rigtig noget kosmetik, der har desværre.
BioOil skulle efter sigende virke på ar 🙂 Jeg har selv prøvet det, men jeg synes at det er svært at sige om det bare er fordi arrene af sig selv er blevet mindre tydelige :/ Min kæreste prøvede det efter en håndoperation, og det har i hvert fald ikke forværret resultatet (Man kan næsten ikke se arrene), men igen om det er den naturlige helingsproces eller produktet er svært at sige, men du kan da i hvert fald undersøge nogle reviews af det og se om det kunne være noget 🙂
– Mette
Enig med Mette. Det er et forsøg værd, mange oplever det virker – men ar bliver også bare pænere med tiden. 🙂 Til gengæld er det et billigt forsøg og så føler man, at man gør noget.
Rigtig god guide!
Vidste faktisk ikke at Matas havde en peel off maske, måske skulle man prøve den 🙂
Det har den nemlig – og som jeg forsøger at sige, så er den magen til de andre – blot uden det sorte farvestof.
Jeg købte masken fra JorgObe engang sidste år. Jeg købte nogle breve, og selvom det er noget bøvlet og griset noget med de breve, så er jeg glad for, at jeg ikke købte tuben.
Min hud har aldrig været så stresset, så irriteret som efter at have brugt den maske. Oplevede også at min hud blev meget tør af den. Derfor har jeg stadig et brev liggende, som jeg nok aldrig får brugt. Jeg er simpelthen ikke fan. Min hud reagerer ligesådan på lermasker, som den fra Origins. Så nu har jeg opgivet masker (bortset fra Medex Purus Mask). Men det er jo også meget billigere 😉
Kan i øvrigt fortælle hvordan, peel off masker adskiller sig fra eksfolieringsmasker? Det lyder nemlig lidt som om, deres formål er det samme?
Det er også det samme. Det er en mekanisk peeling, bare på en anden måde. Og det ER hårdt for sart hud. Ingrediens nummer to på listen er alkohol, og den udtørrer huden. En lermaske udtørrer også huden – det er jo til dels også meningen med dem, når man har fedtet hud.
Jeg må sige, jeg er også glad for at få et indlæg der faktisk er fyld i, og facts i og ikke bare “omg det her produkt er fantaaastisk mod min akne!” – super super indlæg!!
– Og endnu mere super at jeg kan fortsætte med at bruge min peel-off maske fra Matas istedet for at spendere en masse mere! 😀
Tak Sasha. Og den er nemlig helt fin – fortsæt du med den!
Ej, hvor er det befriende at høre en helt ærlig og grundig anmeldelse af disse produkter! Virkelig fantastisk! Tak tak tak! 🙂
Tak Emma 🙂