Nikkelallergiker – pas på din makeup

06.04.11
Jane Iredale Purelash
Jane Iredale Purelash
Jane Iredale Purelash

Mange nikkelallergikere er ikke opmærksomme på de mængder nikkel, der er i rigtig meget makeup. Både Helene og jeg har haft mange veninder, der har spurgt os til råds om, hvad pokker det er de hele tiden slår ud ved øjnene over og prøvet alskens muligheder af, indtil det gik op for os, at de var nikkelallergikere. Så hvis du er nikkelallergiker, så er der god grund til at holde et vågent øje med din makeup.

Nikkelen findes som affaldsstof i det stof, der hedder jernoxid eller iron oxide på ingredienslisten. Men ikke al jernoxid indeholder problematiske niveauer af nikkel, så du kan ikke se på et produkt umiddelbart, om det indeholder nikkel eller ej.

Som hovedregel gælder, at jernoxid findes i mørke farver og dermed også typisk i øjenmakeup. Det vil sige at foundation, pudder, rouge og læbeprodukter sjældent er et problem. Det er typisk øjenmakeuppen, der giver problemer.

Det værste syndere er typisk mascara og flydende eyelinere, der ofte indeholder store mængder nikkel. Mange nikkelallergikere vil have problemer med at tåle en almindelig mascara.

To mærker, der er gode til nikkelallergikere, er La Roche-Posay og Jane Iredale. Ingen mascara eller eyeliner kan være garanteret nikkelfri, men begge disse mærker er kendt for at være gode for nikkelallergikere. Du kan læse vores test af Jane Iredales mascara her og af La Roche-Posays mascara her. Et andet tip ifølge Astma- og Allergiforbundet er at vælge farvet mascara, som typisk indeholder mindre nikkel.

Forbrugerkemi har lavet en stor test af 30 makeupprodukters indhold af nikkel, som kan være en god hjælp.

Er du nikkelallergiker, og hvordan reagerer du på makeup?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Liselotte

Hmm, Tjek havde en test af mængden af ikke-tilsat nikkel i øjenskygger for nogle år siden. Der viste Jane Iredales øjenskygger at have et markant indhold af “naturlig nikkel”, eller hvad man skal kalde det.
Det gav mening til det, at jeg direkte fik røde flager på øvre og nedre øjenlåg ved brug af dem – jeg havde på det tidspunkt kun Jane Iredale makeup, fordi det skulle være sikkert. Mascaraen skal, som du også siger, være fin, men øjenskyggerne var vi i en lille rundspørge i køen i Greenskin flere, der havde dårlige erfaringer med.
Chanel og Tromborg virker for min del på øjenskyggeområdet.

Pudderdåse Katja

Tak for det Liselotte. Det er godt at vide.

Eva

Blinc laver den perfekte mascara til allergikere eller folk med sarte øjne, for den lægger sig om vipperne som et lille gummirør og bliver ikke opløst af våde øjne. Den har jeg haft stor succes med, både på mig selv og veninder 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Eva, den kender jeg ikke. Men tak for tippet.

Marianne

Hej nikkelallergikere,
På apoteket kan du få en mascara fra Elysambre. Den er nikkelfri. Desuden indeholder den ingen kemiske konserveringsmidler – kun rød the og Evitamin.
OG den er lavet på vandbasis – ikke opløsningsmidler – er derfor MEGET mild mod øjnene:-)

Ditte Rohde

Jeg er begyndt at få irriteret øjenlåg når jeg bruger mascara. Det er yderst sjælden jeg bruger det men når jeg skal i byen kan jeg godt lide at friske mig lidt op på øjnene. Men nu tør jeg ikke hvis jeg nu et ved at få allergi. Skal jeg helt holde op med at bruge mascara eller er det kun den sorte der kan provokere mone øjne, tror I?

Helene Randløv

Hej Ditte
Hvor gammel er den mascara? Man er tilbøjelig til at gemme ting alt for længe, når man bruger dem sjældent. Det kan være forklaringen. Ellers ville jeg vælge mascara fra Sandstone Scandinavia eller Nilens Jord 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *