Tirsdagstip: Sådan finder du den rette farve foundation

26.09.12
MAC All Ages All Races All Sexes
MAC All Ages All Races All Sexes
Foto: MAC

Vi bliver igen og igen spurgt, om vi vil vejlede og hjælpe med at finde den rigtige farve foundation. Der er ikke noget vi hellere vil, men det er ikke noget, vi kan tilbyde (endnu 😉 ). Den eneste, som kan finde den rigtige farve foundation er dig, men det kræver selvfølgelig, at du er klar over, hvordan du gør.

Test nederst på kinden
Hvor mange gange har du prøvet foundation på håndleddet, håndryggen eller andre sære steder? Bare rolig det har vi alle sammen prøvet!
Det er så sært at selv i dag, hvor ALLE ekspedienter burde vide bedre, er der stadig nogen, som anbefaler, at du tester foundation på håndleddet. Hvornår har dit håndled nogensinde haft samme farve som dit ansigt? Eller din håndryg for den sags skyld?
Det med at finde den rette foundation er slet ikke let og hvis du oven i købet får helt skæv vejledning, så er det ikke sært, at du igen står med en forkert farve. Når du tester foundation skal den testes nederst på kinden og ned mod halsen.

Bruncreme er fortid
Dem af jer, som ikke har været barn (ja eller voksen selvfølgelig) i firserne, ved muligvis slet ikke hvad jeg taler om? For det er bestemt ikke selvbruner! Næh, bruncreme var datidens foundation, det så selv sagt yndigt ud i blege danske ansigter med en nougatbrun creme. Åh gru! Der var muligvis lysere farver, men man ville jo helst ikke ligne et lig, så derfor skulle cremen være brun.
Heldigvis er det fortid og i dag gælder det om at finde en farve, som matcher din egen hudfarve bedst muligt.

Prøv og prøv igen
Der er ingen let løsning. Du bliver nødt til at prøve dig frem.

  • Start med at kigge dig selv meget grundigt i spejlet og tag tørklædet af. Du skal kigge på farverne i dit ansigt, på din hals og på dit bryst eller dekolletage. Du skal selvfølgelig ikke have foundation, pudder eller andre farvede produkter i ansigtet i forvejen.
  • Hvis der er mange forskellige nuancer foundation, skal du nu finde de tre, som du umiddelbart tænker passer dig bedst. Hvis der er få nuancer, kan to forskellige farver naturligvis gøre det.
  • Farven, som passer bedst, er den, som på en gang passer bedst til den farve din hud har i ansigtet og den farve du har på brystet. Derfor er det vigtigt at få det halstørklæde af.
  • Er der meget stor farveforskel, vælger du den foundation, som passer bedst til ansigtet.
  • Prøver du foundation i en butik, skal du sørge for at gå udenfor og kigge dig i spejlet. For butikkernes belysning er meget mere tilgivende end dagslys.
  • Hvis du har tendens til rødme, kan det være en god idé at vælge en gultonet foundation, da den vil kamuflere rødmen.
  • Er din hud fedtet, oplever du måske at din foundation skifter farve. I så fald er det selvfølgelig vigtigt, at du får en prøve med hjem, så du kan prøve den over nogle flere timer.
  • Vælg altid den absolut letteste dækning. Uanset hvad du prøver at skjule under din foundation, vil det fremstå mere tydeligt under en maske af foundation.

 

Har du forresten været inde på Pantenes site How’s your hair og læse tips og tricks? Du kan også se undertegnede føntørre hår… Ja, den er god nok, det ER endnu en video fra dine helt egne dåser.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Asha

tak for tips… det er det sværeste i verden at finde en matchende foundation. Og ekspedienterne hjælper ikke… Jeg prøvede tre forskellige butikker for vejledning om den nyeste YSL foundation, som jeg har hørt så meget godt om, og jeg fik tre forskellige foundations anbefalet. Ingen af dem føltes rigtige, så jeg endte med at droppe jagten endnu en gang…Jeg gider ikke ende med endnu en foundation i forkert farve og konsistens. Der er intet mere kikset end en forkert farve – og jeg lægger mærke til det hos andre. Særligt unge piger burde droppe den tykke foundation i dagslys.

Pudderdåse Helene

IIhhh Asha, jeg kan godt forstå at det bliver uoverskueligt! Kan du ikke få nogle prøver med hjem, så du bedre kan prøve dig frem?
Kh. Helene

Maria Silje

Yay! Tak for tippet!
//Maria Silje

B

Jeg synes, det er et helvede at finde den rette foundation om vinteren, når jeg nu er så bleg, som jeg er. Jeg har læst meget godt om Bobbi Brown, MEN det findes slet ikke i min landssdel. Det gør MAC heller ikke. Er der slet ikke andre mærker, som lave helt lyse foundations, der ikke koster en herregård? Jeg tør ikke bestille noget online, når jeg ikke kender farverne på forhånd. Det kunne ellers have været praktisk.

Pudderdåse Katja

Har du kigget på Gosh? Deres BB Cream fx. fåes i bleg-bleg: https://pudderdaaserne.dk/2012/09/25/den-bedste-gosh-bb-cream/

Kristine

Jeg har altid problemer med at jeg begynder at skinne helt vildt i ansigtet en times tid efter påført make up. Nogle anbefalinger til en god foundation?

Katja Moikjær

Nej… Men bruger du blotpaper eller blotterazzi? Har skrevet lidt her: https://pudderdaaserne.dk/2018/07/11/alt-om-ansigtsprimere-en-anti-ansigtsprimer-guide/

Winnie

Jeg har vitiligo under øjnene og vil gerne dække det nogen gange når jeg skal til noget, og gerne vil fremhæve min sommerbrune farve i ansigtet. Jeg er 47år og har en tynd hud. Så enten synes jeg ikke det dækker eller osse synes jeg at det ser tykt ud og ligger sig i mine rynker, så de fremhæves – det ligesom tørrer ud…. Nogen ideer? Kh Winnie

Helene Randløv

Hej Winnie
Det er svært at ramme hudtonen nøjagtigt, så jeg synes det er svært at anbefale dig noget. Mit umiddelbare bud er https://pudderdaaserne.dk/2016/02/05/fredagsfavorit-mac-pro-longwear-concealer/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *