Sådan fjerner du Shellac selv

06.05.12
Fjerne Shellac

En veninde har spurgt mig, om man kan fjerne shellac selv? Som de fleste andre (mig selv inklusive) har hun fået det lavet og fået beskeden, at komme tilbage og få det fjernet, og så har hun slet ikke tid til det. Og så går tiden, og udvoksningen vokser.

Men man kan heldigvis sagtens fjerne det selv. Man skal bare vide hvordan, så man ikke gør vold på sine negle. Shellac (Gel lak og hvad de lignende kopier hedder alt sammen) er en særlig form for ultra-holdbar neglelak, som du kan få lagt på salon, som bliver hærdet under UV-lys, og som derfor sidder fast. Du kan derfor ikke fjerne den med almindelig neglelak fjerner.

Du skal bruge

Fjerne Shellac

Acetone
Vat eller vatrondeller
Sølvpapir
En rosenpind (almindelig neglerenser af træ)

Sådan gør du
Gør det på en hånd ad gangen. Det er lidt svært at fjerne shellac med fingrene pakket ind i sølvpapir.

Fjerne shellac

1. Væd vat eller vatrondeller med acetone og sæt på din negl. Pak neglen og fingerspidsen ind i sølvpapir. Gør det med alle fingre på den ene hånd.

2. Vent i 10-20 minutter afhængig af, hvor godt din lak sidder fast. Hvis det er glitter-shellac, skal den side i 20 minutter.

3. Fjern sølvpapir og vat (på en negl ad gangen) og skub FORSIGTIGT lakken af neglen med din rosenpind. Den skal nærmest komme af selv.

Hvis det ikke virker
Både Helene og jeg har oplevet især kopier af shellac, der har siddet uhyggelig godt fast. Et alternativ til denne metode er, at hælde acetone op i en kop eller lille skål og sætte fingrene i blød i ca. 10 minutter. Du kan selv se, når lakken begynder at løsne sig. Så er det tid til at begynde at skubbe af.

Igen vær forsigtig. Du skal ikke skrabe den af med vold, acetonen skal hjælpe med at løsne den, før du skraber den af.

De værste glitterversioner af disse lakker har jeg haft svært ved. Det har været 20 minutter i blød med fingrene i acetone (av).

Det kan hjælpe at file lakken først med en grov neglefil for at bryde overfladen, før du lægger acetone på. Så kan acetonen bedre komme til.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
48 kommentarer
Annette

Hvis min shellac lak er fjernet forkert og mine negle flækker deler er matte og meget ødelagte. Hvad er så det bedste råd? Og er de normale når de vokser ud igen

Helene Randløv

Hej Annette
Jeg har selv haft står glæde af denne (nr 5) fra CND: https://pudderdaaserne.dk/2022/09/02/maanedens-favoritter-august-2022/

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *