Sådan fjerner du Shellac selv

06.05.12
Fjerne Shellac

En veninde har spurgt mig, om man kan fjerne shellac selv? Som de fleste andre (mig selv inklusive) har hun fået det lavet og fået beskeden, at komme tilbage og få det fjernet, og så har hun slet ikke tid til det. Og så går tiden, og udvoksningen vokser.

Men man kan heldigvis sagtens fjerne det selv. Man skal bare vide hvordan, så man ikke gør vold på sine negle. Shellac (Gel lak og hvad de lignende kopier hedder alt sammen) er en særlig form for ultra-holdbar neglelak, som du kan få lagt på salon, som bliver hærdet under UV-lys, og som derfor sidder fast. Du kan derfor ikke fjerne den med almindelig neglelak fjerner.

Du skal bruge

Fjerne Shellac

Acetone
Vat eller vatrondeller
Sølvpapir
En rosenpind (almindelig neglerenser af træ)

Sådan gør du
Gør det på en hånd ad gangen. Det er lidt svært at fjerne shellac med fingrene pakket ind i sølvpapir.

Fjerne shellac

1. Væd vat eller vatrondeller med acetone og sæt på din negl. Pak neglen og fingerspidsen ind i sølvpapir. Gør det med alle fingre på den ene hånd.

2. Vent i 10-20 minutter afhængig af, hvor godt din lak sidder fast. Hvis det er glitter-shellac, skal den side i 20 minutter.

3. Fjern sølvpapir og vat (på en negl ad gangen) og skub FORSIGTIGT lakken af neglen med din rosenpind. Den skal nærmest komme af selv.

Hvis det ikke virker
Både Helene og jeg har oplevet især kopier af shellac, der har siddet uhyggelig godt fast. Et alternativ til denne metode er, at hælde acetone op i en kop eller lille skål og sætte fingrene i blød i ca. 10 minutter. Du kan selv se, når lakken begynder at løsne sig. Så er det tid til at begynde at skubbe af.

Igen vær forsigtig. Du skal ikke skrabe den af med vold, acetonen skal hjælpe med at løsne den, før du skraber den af.

De værste glitterversioner af disse lakker har jeg haft svært ved. Det har været 20 minutter i blød med fingrene i acetone (av).

Det kan hjælpe at file lakken først med en grov neglefil for at bryde overfladen, før du lægger acetone på. Så kan acetonen bedre komme til.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
48 kommentarer
Jane

Nu sidder jeg så og tænker lidt højt 🙂
Shellac er det ikke noget man bruger til både/gulve?
De fleste går ind for naturlige ingridienser – øko – o-parabener osv.
Det her lyder fælt farligt på alle måder – fingrene ned i acetone – hvad med dem der har allegi osv.
Ved godt man må lide for skønheden – men, men, men 😉
Almindelig neglelak og neglelakfjerner er det ligeså slemt?
Søndagshilsner med et lille uff !
Jane

Pudderdåse Katja

Hej Jane
Nej Shellac er et registreret varenavn. Det har absolut ikke noget med shellak som du kender fra industrien at gøre.
Acetone er selvfølgelig ikke sundt for huden, men det er absolut ikke giftigt. Det er hovedingrediensen i ganske almindelig neglelakfjerner. Det udtørrer huden rigtig meget, men det er ikke specielt giftigt. Det er ikke noget, man bliver allergisk overfor. Det er et opløsningsmiddel – lad være med at indånde det. Acetone er absolut ikke sundt. Men det er heller ikke farligt. Men man skal selvfølgelig omgås det med varsomhed.
Og nej, vi går ikke ind for hverken økologi eller at undgå parabener, som du kan se i vores skriverier på bloggen 😉 Det er nemlig IKKE sundt.
Kh. Katja

Jane

Tak Katja….. Så blev jeg det klogere – hoppede i med begge ben samlet – kiggede ikke på nettet osv. var ganske impolsiv her.
Men den her må du altså lige forklare:
Og nej, vi går ikke ind for hverken økologi eller at undgå parabener, som du kan se i vores skriverier på bloggen 😉 Det er nemlig IKKE sundt.
Regner stærkt med, at du mener det modsatte – vi går ind for – for sådan læser jeg normalt det I skriver.
Og takket være jer er jeg blevet lidt mere kritisk 😉 – men ryger så vandet en gang imellem. 🙂
Kh Jane

Pudderdåse Katja

Nej, jeg mener absolut ikke det omvendte!
Såkaldt økologisk og naturlig hudpleje er meget sjældent sundt for huden: https://pudderdaaserne.dk/2010/07/09/3-huskeregler-om-naturlig-og-økologisk-hudpleje/
Det er flere af parabenerne tilgengæld: https://pudderdaaserne.dk/2011/03/26/parabener-kan-give-massehysteri/
Jeg køber økologisk mad osv. Men kunne aldrig drømme om at gøre det indenfor skønhed. Vi går naturligvis ind for at vælge sundhedsrigtigt – og det er det IKKE at gå udenom konservering og vælge æteriske olier.

Pudderdåse Helene

Hej Jane!
Nej, Katja mener bestemt ikke det modsatte…Vi går stærkt ind for brugen af de gode parabener! Mht. økologi betyder det desværre ofte et uhyggelig højt indhold af allergene parfume stoffer…jeg går ud fra, at det er det, Katja mener 🙂
Mvh. Helene

Pudderdåse Helene

Hæhæ, det tager skrækkelig lang tid at skrive, når man er på fra telefonen og man laver noget andet samtidig 😀

Cecilie

Hvis det ikke er CND shellac, men fx. Harmony gelish, så skal det øverste lag brydes, før det kan tages af – ellers tager det 1000 år. Med en lidt grov fil, filer man bare til overfladen ikke er skinnende mere.
Det kan anbefales at klippe vatrondel eller hvad der bruges i mindre stykker, så det passer til neglens størrelse, og så lægge lidt neglebåndsolie på huden rundt om neglen, for at skåne huden for acetone dampene.
Shellac/gelish er virkelig en af de mest geniale opfindelser:-) Jeg er så afhængig.

Pudderdåse Katja

Hej Cecilie. Det har du fuldstændig ret i det med at file først! Det havde jeg helt glemt! Jeg tilføjer det lige – tak for reminderen.
Kh. Katja

Jane

Tak for jeres tilbagemeldinger begge to og tak for links – godt at få sat de ting på plads – så vi præcist ved, hvad vi snakker om 🙂
Tak, tak – nyd det gode vejr.
Kh Jane

Pudderdåse Katja

I lige måde Jane 🙂 Hav en dejlig søndag

Madeleine

Ej, hvor sjovt jeg har selv lige fjernet Shellac på samme måde uden at ha’ set denne guide! Jeg brugte den billige neglelakfjerner fra Føtex med acetone, og det fungerede fint! Det tog dog mega lang tid med vandbad og jeg blev pænt utålmodig, så jeg gik i gang med vatrondel/sølvpapir-cirkuset, og først DÉR ville Shellac’en give sig:) Man kan skrabe den af lige så stille med sin egen negl, eller er det total forkert? Det kom ret let af, men der skulle skrabes en smule.

Pudderdåse Katja

Hehe. Hvor sjovt. Men du skal nok bruge en neglepind i stedet for, det andet ødelægger dine negle. Kh. Katja

Madeleine

All right, det gør jeg næste gang:) Man skal jo passe på sine negle:D

Mie Hedegaard

Hej 🙂
Er der nogle steder her på nettet hvor man kan købe CND shellac?

Pudderdåse Katja

Hej Mie
Shellac får man lagt under en UV-lampe, som hærder lakken. Hele det udstyr koster vist ca. 4.000 kroner. Du kan godt købe det i udlandet på nettet, men det var vist ikke det, du mente? CND forhandler kun det originale udstyr til professionelle saloner.
MEN – der kommer snart en producent med en version af UV lak (det samme som gellak) til hjemmebrug. Det kommer I selvfølgelig til at høre mere om.
Kh. Katja

Anna

Jeg bruger selv Gel Polish fra IBD(det samme som shellac, bare et andet mærke) – og det er jeg rigtig glad for 🙂 Har købt det her:
http://www.vippen.dk/IBD_Negle/Gel_polish

mette Kallesøe

Hej pudderdåserne.
Jeg fik for et par dage siden lavet shellac negle.
Jeg har læst et sted at man kan ligge alm. neglelak ovenpå chellac og derefter fjerne det med alm. neglelakfjerner igen uden at shellacen tager synderligt skade. Ved i om dette passer?
Hilsen
Mette Kallesøe

Pudderdåse Katja

Kære Mette
Det er rigtigt. Det er vigtigt at være opmærksom på to ting. Du skal bruge en acetone-fri neglelakfjerner (acetone opløser shellac). Og du kan risikere at shellac’en bliver mat i overfladen. Men farven rør den ikke ved.
Kh. Katja

Guide til Depend GelLack - rijah.dk

[…] Startkittet koster 385 kr. inkl. lampen og farverne koster 79 kr. pr stk. Udregnet så er prisen for en manicure ca. 22 kr. pr gang…. der er altså virkelig noget at spare i forhold til at gå på salon her! Ikke mindst så kan man jo gøre det derhjemme og så kan lampen faktisk vendes om så man også kan lakere sine tå-negle! Når du skal fjerne lakken igen kan der købes en Remover separat eller du kan følge Helene’s guide til at fjerne Shellac her. […]

Amalie Damkjær

TAK piger! I er altså bare fantastiske, sad og irriterede mig over mine shellak-negle her til morges, men havde også fået at vide, den eneste måde jeg kunne få fjernet det på, var at komme tilbage til salonen, I har reddet mine nytårsnegle 😉
Godt nytår, glæder mig til at følge med videre hos jer i det nye år.
A

Pudderdåse Katja

Du er sød Amalie 🙂 Rigtig godt nytår!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *