Sådan får du længere øjenvipper – inkl. snyd

08.04.12

Der er mange måder at få længere øjenvipper på eller få det til at se sådan ud, hvis du som mig er udstyret med nogle små fesner sataner fra naturens hånd af. Jeg vil her anbefale tre af slagsen – og extensions er IKKE en af dem. Der er hovedsageligt en årsag til, at jeg ikke vil anbefale extensions, og det skal jeg nok fortælle til sidst.

1. Eyelash growth serum
Hvis du reelt vil have længere øjenvipper, så er dette den eneste mulighed. De andre produkter, jeg nævner, er kun snyd, der forsvinder, så snart du fjerner det igen. Men der findes serum på markedet, som på forskellig vis kan få dine øjenvipper til at vokse længere. De findes med to typer ingredienser hovedsageligt. Den ene (og dyreste og typisk mest effektive) er en analog af bimatoprost. Bimatoprost er en receptpligtig ingrediens, som kvikke hoveder har lavet i andre former, så man kan putte den i kosmetiske produkter også. Eksempler på dette er Neulash, M2 Beauté og Revitalash.

Udover bimatoprost-agtige stoffer findes der også midler, der virker ved hjælp af aminosyrer. De er billigere og virker knap så effektivt, men virker dog stadig. Herhjemme er det fx. MAC Prep+Prime Future Length Lash Serum, som jeg selv har prøvet med succes.

Effekten af disser produkter aftager, når du stopper med at bruge dem igen. Som med alt andet på kosmetikhylderne.

2. Mascara primere
Markedet er fyldt med mascara primere, og det er langt fra dem alle, der er gode, synes jeg. Men der er et par, der er virkelig gode, og som virkelig gør en forskel for korte vipper, hvis du bruger dem under din mascara.

Fælles for dem er, at de typisk er en hvid eller lysegrå ‘mascara’, som du bruger under vipperne. Og de gode af dem virker rent faktisk og kan få dine vipper til at syne længere og tykkere end mascara alene. Mine favoritter er Shiseidos The Mascara Base, som jeg lige nu til min store forfærdelse opdager, at de har ladet udgå. Jeg aner ikke, hvordan den nye er? Heldigvis har vi stadig Smashbox Layer Lash Primer, som er super god. Smashbox er (selvfølgelig…) heller ikke på det danske marked længere, men så er det godt, vi har de engelske webshops.

3. Løse fibre
I USA især kan du købe mange versioner af dette produkt. Jeg har kun prøvet Divaderme, og det er effektivt. Det er som kunstige vipper på tube. Det er små fibre, som du putter på vipperne mellem et lag af mascara. Det sviner mere og kræver lidt mere indsats end med en almindelig primer, men man bliver til gengæld belønnet med et meget større resultat. Se mere i anmdelsen af Divaderme her.

Hvorfor ikke extensions?
Jeg vil på ingen måde fraråde extensions generelt, for man kan få meget fine resultateter, som jeg kender folk, der er glade for. Men det er vigtigt at vide, hvad man går ind til.

Problemet er, at når du skal fjerne de kunstige vipper igen – hvad enten du gør det selv eller en professionel gør det – så ryger der temmelig ofte en vis portion af de naturlige vipper med af også. Vores øjenvipper er sarte og sidder ikke specielt godt fast, og extensions kan gå hårdt ud over dem. Da Helene i efteråret havde extensions, havde hun ikke ret mange øjenvipper bagefter. Og hun er bestemt ikke noget særsyn (hun skriver meget mere om det selv i et senere indlæg). Øjenvipperne kommer tilbage igen, så bare rolig, de skal nok vokse ud. Men extensions er derfor noget, jeg mener primært har en berettigelse, hvis man vil have dem i en lang periode og få dem lavet igen og igen. Ellers bliver den ene måned med lange og fine øjenvipper hurtig afløst af en måned med færre øjenvipper end du nogensinde har haft før.

Her kan du købe det
SalonSkincare har fx. Revitalash og Smashbox Lash Primer. De sender til Danmark fra UK. Divaderme kan du købe i egen webshop. Neulash  kan du købe i egen webshop, udvalgte Matas og saloner, og M2 Beauté kan du købe hos spas og saloner især.

Har du været fristet af denne type produkter? Har du prøvet noget?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
65 kommentarer
Britta Würtz

Jeg har også selv går med tanken om, om de forskellige produkter nu virkede. Og ikke mindst om man kunne finde et produkt der virkede og samtidig ikke kostede tæt på 1.000 kr.
Jeg har sat mig for at teste ProLash+, som man indimellem kan finde til billige penge. Jeg laver en opfølgning på min blog, når jeg har testet den et stykke tid, hvis der er nogen der har interesse i at se før/efter billeder, og høre om dette produkt kan komme i nærheden af de dyre mærker.
Kærlig Hilsen Britta Würtz <3
Min blog: BrittaWurtz.BlogSpot.dk

Pudderdåse Katja

Det vil jeg glæde mig til Britta, den har jeg nemlig aldrig selv prøvet.

Gunvor Iuel

Man kan få bimatoprost præparater i DK. Det hedder Lumigan. Det er præcis det samme som Latisse. Det er på recept (er oprindeligt udviklet til grøn stær). Koster kun ca 190 kr på apoteket.

Pudderdåse Helene

Tak for tippet Gunvor 🙂
Kh. Helene

Pudderdåse Katja

Ja det er præcis samme indholdsstof, men man får vel næppe nogen læge til at udskrive den til øjenvipperne? Den er jo kun i DK beregnet til grøn stær?

Fiemus (FKA Sofie)

Jeg har brugt M2 Beauté i seks uger nu, næsten hvert aften, og mine vipper er vokset fra i snit ca 5-6mm til knap ni, så godt jeg nu kan måle dem. Der er ikke kommet flere vipper, og de er ikke blevet tykkere, men de er absolut længere end før, så selvom jeg er på udkik efter et billigere alternativ, så har jeg ikke fortrudt købet trods den slagtilfældesprovokerende pris…

Pudderdåse Helene

Hej Fiemus
M2 Beauté er effektiv og mild, det er en god kombination <3 Jeg er også fan 😀
Kh. Helene

Mie

Hej. Jeg er lidt i vildrede, jeg har okay længde på mine
øjenvipper, men jeg ønsker dem længere og samtidig fyldige, men på
ingen måde klumpet sammen. Hvad er en primer? Måske et dumt
spørgsmål, men jeg har aldrig hørt om det eller brugt det før. Så
kigger jeg på de der fibre, men jeg skal bare bruge noget til
hverdag og jeg ønsker ikke sorte fibre ned af kinderne i løbet af
dagen, er det meget de drysser og tydeligt? Nå men, jeg sidder og
kigger derinde, og kan se dette tilbud:
http://www.divaderme.com/shop/lashes-brows/2-lash-extenders-free-mascara.html
Hvordan fungerer fragten til Danmark? for siden er jo amerikansk,
tror jeg. Så vidt jeg kan omregne, bliver det 269,50 ca. for 2 af
de der forlængere + mascara. Det lyder jo meget billigt, hvor længe
holder forlængerne, er der meget i? 🙂

Pudderdåse Katja

Kære Mie
Det der er den amerikanske hjemmeside, du er kommet ind på. Du skal gå ind på den danske shop, som jeg linker til. Ellers bliver det taget i tolden – hvis de overhovedet sender hertil.
For mig er det et festprodukt og ikke et hverdagsprodukt. Også fordi det tager lidt tid. Øjenmakeup og mascara holder meget dårligt på mig, så jeg er den forkerte at spørge. Der er kun en mascara der kan holde en hel dag.
En primer under mascaraen får din almindelige mascara til at blive lidt mere dramatisk.
Hvilken mascara bruger du? Måske du bare skal prøve en lidt vildere, hvis det er til hverdag?
Fx: https://pudderdaaserne.dk/2011/09/11/superdramatisk-mascara-benefit-theyre-real-mascara/
Kh. Katja

Anette

Jeg har for første gang fået sat kunstige vipper på – enkeltvis. Resultatet er flot, men jeg oplever at jeg taber mine egne vipper med en ekstension pålimet :-/
Jeg tror aldrig at jeg vil have det på igen, da deter for hårdt ved mine egne vipper.
KH Anette

Anita Kleffel

Jeg leder efter nogle falske øjenvipper, single lash, da jeg har så små øjne at jeg vanskeligt kan bruge de almindelige. Jeg har gennem flere år brugt single lash fra Matas i perioder på op til et år, men de har ikke den jeg foretrækker mere, men kun en, hvor øjenvipperne er ens størrelse og med den nederste række af enkelte hår som jeg ikke kan bruge til noget. Jeg har nu brugt de gamle vipper temmelig længe, så jeg vil gerne se om jeg kan finde nogle nye et sted, hvor de er lange og i 2-3 størrelser så de passer bedre til øjet, frem for nogle i samme længde. Jeg limer dem på øjenlåget, og der sidder de 2-3 uger, og når jeg syntes de er blevet noget rodede, så tager jeg dem bare af, og jeg får ikke nogle af mine egne med, da jeg sætter dem lige over kanten af mine egne, og de er bare at tage af. Jeg lægger dem i et glas med sprit som opløser limen, og så er de klar til en ny omgang. Da jeg er meget dårlig til engelsk, har jeg svært ved at finde rundt i markedet, så hvis der er nogle om ved hvor jeg kan købe nogle nye, vil jeg meget gerne høre om det.

Helene Randløv

Hej Anita
Desværre tror jeg ikke, at jeg helt forstår, hvad du søger… Jeg kan ikke finde single Lashes fra de gængse mærker, men jeg har fundet buketter/flares her:
http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10052&productId=1277773
http://www.ardelllashes.com/lashes/styles/individual
http://www.sephora.com/eyelashes-individual-P114417
http://www.maccosmetics.com/product/150/417/30-Lash/index.tmpl
Ellers ville jeg kontakte Lashbar, de har MANGE forskellige typer vipper: http://www.lashbarshop.dk/index.php?route=product/category&path=36_37
Kh. Helene

rikke

Hej Pudderdåser.
Jeg vil gerne prøve et vippeserup (tror det bliver M2). Dog har jeg forskellige steder læst, at disse vippe serums indeholder nogle stoffer, der ikke er gode. Fx. kan de give misfarvninger af området hvor det bliver påført og af iris. Er det noget i kender til ?? Jeg kan simpelthen ikke finde rundt i det 🙂
Mvh. Rikke

Katja Moikjær

Kære Rikke
Prøv at læse denne artikel: https://pudderdaaserne.dk/2010/05/26/fa-lange-ojenvipper-nyt-mirakel-produkt/
De samme kommentarer gælder alle produkter med bimatoprost (ink. M2)
Kh. Katja

Josephine

Hej 🙂
Jeg skal have lavet et lashlift i morgen, og kunne helt vildt godt tænke mig at bruge et serum efterfølgende, kender i Lashfood?

Katja Moikjær

Nej desværre.

Dorthe

Ville bare lige høre om du har nogen erfaring med Lash Lift?! ødelægger det også ens egne øjenvipper? gad godt slippe for øjenvippebukkeren.

Katja Moikjær

Nej desværre. Jeg har fået det frarådet af en kosmetiker, men jeg ved faktisk ikke ret meget om det.

Sofie Jørgensen

Utroligt hvad man forsker i… Advarsel nerd alert

Helene Randløv

Hvad mener du Sofie?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *