Test af renseservietter

12.03.12

Foto: Familiejournalen

Jeg har fuldstændig glemt at vise jer denne artikel. Den blev udgivet, mens jeg var syg, så nu får I den med forsinket virkning. Det bliver den jo ikke dårligere af.

Det er Familiejournalens forbrugerredaktør Pia Junø, der har lavet en stor test i Familiejournalen af renseservietter til at fjerne makeup med, og gæt hvem hun bruger som ekspert!

Jeg skal lige understrege, at jeg ikke er enig i artiklens udlægning af Methylparaben som hormonsforstyrrende. Resten bakker jeg helt op om.

Læs artiklen her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Anne N.

Fedt indlæg Katja! Har tidligere “snakket” med Helene om en guide til renseservietter her https://pudderdaaserne.dk/2012/02/01/opi-nicki-minaj-collection/, da jeg bruger dem hver dag, så jeg er virkelig glad for denne guide! Tror nærmest at test-vinderen er de eneste jeg ikke har prøvet i jagten på de bedste servietter, men dem må jeg da fluks ud og købe.
Hvad synes du generelt om at bruge renseservietter til at rense ansigtet med dagligt? Jeg er desværre for doven til at rense min hud, bruge skin tonic osv., og det eneste jeg kan mande mig op til er at bruge renseservietter.

Pudderdåse Katja

Min holdning er, at det bedste er at rense sit ansigt med en ansigtsrens og vand. Hver aften!
Hvis nu nogen (mig selv fx) er for dovne til det, så er renseservietter og lignende produkter 100 gange bedre end det realistiske alternativ, som er at sove med sin makeup på og bare ikke gøre noget. Så det bedste er selvfølgelig vand og ansigtsrens. Men hvis det realistiske alternativ for dig og dit liv er, at du bare ikke gør noget overhovedet, så brug for GUDS skyld renseservietter (de gode altså). Jeg kender en Pudderdåse, der også er dovent anlagt, som har tendens til det her også… Hosthost. Og som prøver at kompensere for det ved at have en ansigtsrens stående i brusenichen, og så får hun om ikke andet vasket sit ansigt ordentligt der.
Kh. Katja

Anne N.

Tak for dit uddybende svar Katja – jeg frygtede at det var det svar du ville skrive :).
Jeg har købt mange renseprodukter, skintonics osv., men jeg må bare erkende, at jeg ikke kan få mig selv til at prioritere at bruge det (og det irriterer mig voldsomt, at jeg ikke kan få mig selv til at bruge det, når jeg ved, hvor vigtigt det er). Så derfor har jeg taget renseservietter til mig, for i det mindste at gøre noget. Helenes idé med en ansigtsrens i badet kunne måske være et godt supplement. Kan du anbefale en god ansigtsrent til én med tør/kombineret og pt. lidt irriteret hud, der ikke alt for dyr for en på SU (jeg tænker max 175 kr)?
Endnu engang tak for et interessant og oplysende inlæg – og tak fordi du gider bruge tid på at svare på spørgsmål! Det er virkelig værdsat!
Bedste hilsner
Anne

Tina T

Hej Anne
Jeg bruger Neutrals ansigtsrens og skintonic. Koster i Netto/Fakta som regel under en 50’er pr. stk.
Jeg har min Neutral stående i brusenichen men også en blandt mine andre renseprodukter, så der er ingen undskyldning for mig ikke at få renset min hud. Den udtørre på ingen måde hud en og jeg har nemlig sart/kombineret hud. Jeg har brugt det rigtig længe og er virkelig glad for produktet og har ikke lyst til at skifte til noget andet. Måske det var noget for dig??

Pudderdåse Katja

Det var så lidt Anne. Og jeg er helt enig med Tina. Neutrals renseservietter og ansigtsrens er begge rigtig gode. Jeg har et indlæg her: https://pudderdaaserne.dk/2011/12/20/de-bedste-ansigtsrens/
Som sagt. Kombinationen af ansigtsservietter og så rens i badet bruger jeg selv. 🙂
Kh. Katja

Anne N.

Haha, åh gud, i min speciale-tåge troede jeg det var Helene du henviste til, der var doven og brugte ansigtsrens i badet – beklager 🙂
Jeg har nu været på indkøb og har købt Neutrals renseservietter OG ansigtsrens – tusind tak for tippet begge to, jeg glæder mig til at prøve begge dele senere.
Og tak for linket Katja, det er altså virkelig fantastisk med sådan nogle guides med oplysninger – jeg søger tit rundt herinde på jeres hjemmeside, hvad jeg har et spørgsmål!
Endnu engang tusind tak for hjælpen! Ha’ en rigtig god aften!
De bedste hilsner Anne

Anne N.

PS: Skal man bruge skintonic efter man har brugt ansigtsrensen i badet? Eller går det uden?

Pudderdåse Helene

Hej Anne
En toner eller skintonic er på ingen måde nødvendig, med mindre den bidrager positivt til din sjælefred 😉
Mvh. Helene

Anne N.

Det bidrager på ingen måde positivt til min sjælefred også at skulle bruge skintonic, så jeg er meget glad for at høre, at det ikke er nødvendigt! TAK 🙂
Bedste hilsner
Anne

Pudderdåse Helene

Huh? Det er forhåbentlig ikke mig du skriver om? I så fald er det så forkert, som det kan blive….
Ingen tvivl om at jeg er doven, men IKKE lige på dette punkt.
Mvh. Helene

Anne N.

Hej Helene,
Nej, jeg misforstod i min speciale-tåge også, at det var hende selv hun talte om, så jeg troede det var dig, der var en dovne slyngel ligesom mig 😉
– Anne

Pudderdåse Katja

Jeg forstod det heller ikke. Det er absolut mig selv, der er den dovne 😀 meget kan man beskylde Helene for, men ikke det 😉
(Og speciale-tågen tilgiver alt! Jeg var der selv forrige år. God arbejdslyst!)

Anne N.

Haha Katja, nej jeg kan godt forstå, at du ikke forstod at jeg lige pludseilg dragede Helene ind i det. Åh, speciale-tågen får skyld for rigtig meget for tiden, men det kender du nok alt til 🙂
Tak for linket om skintonic – der kan man bare se, det anede jeg ikke. Jeg troede, at det næsten var livsnødvendigt at få lukkede sine porene i ansigtet – takket være “god” markedsføring fra diverse firmaer.
Rigtig god aften!

Pudderdåse Katja

Hehe… De lukker ikke noget som helst!
God skrivelyst!

Anne N.

Haha, nej det fandt jeg så ud af. Sikke snydt man kan føle sig 🙂
Tak skal du have 🙂

Guapizimo

Tak for linket, jeg kan se at dem jeg lige har købt fra Nivea skal drønes ud igen og så må jeg hoppe på Neutral 😉

Pudderdåse Katja

Ja. det er en god ide. methylisothiazolinone er skidt. Jeg er – skal jeg understrege – IKKE enig i vurderingen af methylparaben.

Annette

Ikke dårligt med jer som eksperter. Nogen gange tænker man jo at eksperterne har fået penge fra en bestemt producent 😉
Men nu hvor vi er ved det her emne. De dage hvor jeg har mineralpudder på, synes jeg at det kan være lidt svært at få fjernet pudderen ordentlig med min rens. Min hud er jo meget sart og derfor er rensen også meget mild. Men skal jo have pudderen af, så jeg ikke står og putter creme på beskidt hud. Prøvede forleden dag at fjerne rensen med en vaskeklud (sådan en mild en til babyer), og det gav et super resultat. Synes dog at vaskekluden gjorde lidt av på huden.
Så ville en renseserviet være en løsning? Altså først fjerne alt makeup med en renseserviet, og så derefter bruge min rens, til at rens huden ordenligt? 🙂

Tina T

Hej Anette jeg har et tip til dig, hvis du absolut skal bruge klud eller lignede i ansigtet så prøv med en meget blød natursvamp den er så blid mod ansigtshuden ellers vil jeg frråde dig at bruge en klud eller lignede i ansigtet det er skisme alt for hårdt for huden. Jeg bruger selv Neutral ansigtsrens, det er sådan en slags blid skum som jeg så smøre den fugtet hud ind i, jeg lader den altid lige sidde et par sekunder så den lige kan opløse make-upen og derefter skyller jeg skummen af med vand gøre det også altid under badet.

Annette

Tak for dit svar Tina 🙂 Som sagt var min hud heller ikke begejstret for vaskekluden, og derfor ville jeg gerne finde en anden løsning 🙂 Har du ideer til andre milde rens? Er ikke så vild med skum-konsistensen. Vil hellere have mælk eller gel 🙂

Pudderdåse Katja

Derma Eco er også god synes jeg.

Pudderdåse Katja

En klud af en slags er en meget bedre ide. De sælger musselin klude på nettet i dyre domme til formålet. Du kan også prøve at købe en halv meter i stof2000 i stedet 😉

Lone Tvedegaard

Tak for info, jeg er nemlig en af dem, der har allergi, så det er fedt at høre, at det muligt at lave gode produkter uden alt muligt skidt, og at Neutral faktisk vinder bedst i test. Jeg har noget så underligt som formaldehyd allergi (og formaldehyd frigivende stoffer), og det er i rigtig mange produkter. Jeg reagerer i hvert fald på methylisothiazolinone, hvor jeg får eksem på hænderne. Også enig i vurderingen af methylparaben. xx Lone

Pudderdåse Katja

Uha ja, så skal du passe på med konserveringsmidler. Og så er methyl og ehtylparaben jo godt for dig.
Dejligt at den gjorde gavn 🙂
Og det er for øvrigt ikke spor underligt, men derimod en ret almindelig allergi. Derfor at parabenerne kan være så vigtige. Pas godt på! Jeg har set flere af de gamle formaldehydspaltere dukke op igen i stedet for parabenerne. Så producenten kan skrive at det er fri for parabener (og så bliver jeg træt i ansigtet)!
Så for nylig en formaldehydspalter i et ‘øko’-produkt!

Lone+Tvedegaard

Tak 🙂 Det er faktisk første gang, jeg hører nogle, der ikke undrer sig over formaldehyd allergien, skal ellers altid ud i en hel masse forklaringer. Har haft den i mange år, men har ikke rigtig holdt mig opdateret i den seneste tid. Svært at holde sig fra de mange glitrende beauty produkter, der lover alt muligt. Men tusind tak for det gode råd – og for en fed blog, som jeg lige er begyndt at følge.

Pudderdåse Katja

Tak Lone, jeg håber, du bliver glad for at være her 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *