De bedste ansigtsrens

20.12.11

Vi får med jævne mellemrum læserønsker, og dette indlæg stammer fra sådan et. En læser (som jeg ikke engang kan huske, hvem var nu? Råb højt!) bad om gode tips til de bedste ansigtsrens. Og ja, det kan du tro, jeg gerne vil skrive om.

Først og fremmest vil jeg gerne give lidt generelle tips til at vælge en god ansigtsrens. Det allervigtigste råd, jeg kan give, er, at dette er i særklasse et område, hvor der IKKE er nogen grund til at købe de allerdyreste produkter. En ansigtsrens har EN funktion, og det er at vaske din hud ren uden at udtørre den. Alle dyre og fine ingredienser bliver alligevel bare vasket af din hud igen, når du skyller den.

Så som hovedregel skal du bruge penge på det, der bliver siddende på din hud, og spare på det, du vasker af din hud igen. Som for eksempel ansigtsrens. Det, jeg leder efter, i sådan en er, at den vasker min hud ren uden at irritere eller udtørre den. At den er mild, uparfurmeret og behagelig og ikke koster en formue.

Og som en sidenote: Glem alt om ansigtsvaske, der påstår at de kan afhjælpe akne og lignende. Det kan de ikke. Alle aktive ingredienser bliver jo alligevel skyllet af. Det er det, der bliver siddende på din hud, der kan virke. Ansigtsvask renser din hud und nichts weider. Kan I huske Clearasil ansigtsvask fra 90’erne? Det virkede heller ikke, vel?

Så tilbage til mine yndlings. De har flere fællestræk end forskelle. De er milde, uparfumerede og uden sulfater og andre irriterende ingredienser. De fleste hudtyper kan bruge dem. Konsistenserne er forskellige, så der handler det meget om, hvilken følelse du bedst kan lide.

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild – I har hørt mig skælde ud over Clinique forældede 3 trins system, men lige præcis deres Liquid Facial Soap Extra Mild er virkelig god. Den er blød, mild og behagelig og har haft en fast plads i min brusekabine meget længe. Den er uparfumeret, men har en sjov meget let duft. Den dufter for mig ganske let af kardemomme. Sådan meget let af kagecreme? Er det kun mig, der synes det? Den er hovedsageligt baseret på olie og er derfor særlig egnet til tør hud.

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild koster 180 kroner for 200 ml. og kan købes i Matas, parfumerier og stormagasiner og på Magasins webshop.

Purely Professional Shampoo 3
Ja, jeg ved godt, at det er en shampoo, men ingredienserne i den er så milde, at jeg gladeligt vasker både den ene og den anden ende af min krop i den… Også mit ansigt. Jeg bruger den faktisk ikke som shampoo, selvom det er en shampoo, men jeg har den i brusebadet og bruger den både som bodyshampoo og til at vaske ansigt i. Jeg har ikke prøvet noget mildere nogensinde. Hvorfor er det, at vi skal bruge et produkt til hver del af vores krop, når det i bund og grund er de samme detergenter, der er i? Det giver ikke mening for andre, end dem der skal sælge det til os.

Purely Professional Shampoo 3 koster 120 kroner og kan købes her i Purely Professionals webshop.

Neutral Face Wash
Neutrals Face Wash er et relativt nyt bekendtskab for mig, men jeg synes, at den fortjener hædrende omtale. Den er billig, mild, parfumefri, miljømærket og astma- og allergimærket og gør det, den skal. Akkurat lige så godt som de dyrere. Hvorfor så betale mere? Det er en behagelig og blød skum, som ikke udtørrer huden og er baseret på milde og gode ingredienser.

Neutral Face Wash koster 79,95 og kan købes i Matas, større supermarkeder og andre steder. Du kan også købe den lige nu på tilbud i Matas webshop. Mon ikke, den også er på tilbud i Matas’ butikker også?

Hvad bruger du?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
93 kommentarer
Line

Kære Helene & Katja 🙂
Siden min opdagelse af jeres blog for et par måneder siden, er der sket en himmelvid forskel med mig og ikk mindst min hud. Nu det blevet okay at være kritisk og ikke bare flade i med begge ben når der står en virkelig god sælger i Matas, Magasin osv.. Men i stedet at følge jeres gode råd om simpel hudpleje og så lige en BHA peeling oveni, så er min før problematiske hud som født på nu, takket være jer, jeres blogarbejde har været tusind gange mere vær end kosmetologen dyre råd..
Kan virkelig ikke takke jer nok og ikke mindst være jer dybt taknemlig for at i deler ud af jeres så nødvendige viden 🙂
Men har lig en sidste lille ting jeg godt kunne bruge et råd om, i forbindelse med ansigtsvask, der bruger jeg Neutrals, kan jeg også vaske min øjenmakeup af med den, bruger pt Neutrals renseservietter, de er bare lidt hårde ved mine vipper, så hvad burde jeg bruge istedet ? 🙂
De bedste hilsener Line 🙂

Pudderdåse Katja

Kære Line
Hvor er det en skøn kommentar. Sikke en dejlig søndag det så bliver 🙂 Tusind tak.
Der er ingen grund til et seperat produkt til at rense øjenmakeup af med, hvis din ansigtsrens er i stand til at fjerne din øjenmakeup med. Jeg kan ikke selv huske om Neutrals Ansigtsrens er god til øjenmakeup, men prøv, og hvis den virker og fjerner makeuppen, så er der absolut ingen grund til en separat øjenmakeupfjerner.
Kærlig hilsen Katja
PS. Fortæl mig lige om det virker 🙂

Line

Super, det må lig prøves de næste par dage 🙂

Line

Hej Katja 🙂
Har de sidste par dage brugt Neutrals ansigts vask til at fjerne øjenmakeup med, som vi snakkede om. Men den klare altså ikke mascaraen særlig godt 🙁
Hva for en kan du anbefale til at fjerne øjenmakeup ?
De bedste hilsner Line 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Line
Nu er jeg godt nok ikke Katja, men AV! Den er super hård ved øjnene og mildest talt ineffektiv! Mine øjne er super sarte og den eneste makeupfjerner, som jeg køber igen og igen er denne: http://www.thebodyshop.dk/hudpleje/ojenpleje/camomile-waterproof-eye-makeup-up-remover.aspx
fra The Body Shop.
Kh. Helene

Line

Ja det er den nemlig, rar er den ihvertfald ikke 🙁
Tusind tak for linket 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Line
Husk at få en prøve! For selvom den er min favorit, så kan du jo stadig være uenig 🙂
Hvis du er til olie, er almindelig mandel/olivenolie også glimrende 🙂
Kh. Helene

Line

Har lig et spørgsmål til, hehe 🙂
Når i nu bruger ansigtsvasken uden for badet, bruger i da engangsklude, svampe eller de der skind(har set dem på The Body Shops hjemmeside) eller vasker i det bare af igen med hænderne ? 🙂
De bedste hilsener Line

Pudderdåse Helene

Hej Line
Nu ved jeg ikke, hvad Katja gør/bruger… Men du har da helt ret, uden en klud eller lignende er det et værre vandsjaskeri, så jeg bruger netop svampe/klude. Det er bare vigtigt, at skifte og vaske den slags ofte (mine ryger til vask dagligt!), da sådan noget er perfekt medie for bakterievækst! Og det vil du ikke have på huden dag efter dag.
Kh. Helene

Line

Det var lig præcis også det jeg tænkte, det bliver bare en bakteriebombe på ingen tid! Nasty!!!
Så bliver det vist engangskludene der er nemmest, gider nemlig ikke bøvle med at vaske klude og svampe 🙂

Pudderdåse Helene

Det kan jeg godt forstå Line 🙂
Vi har sgu så meget vasketøj i forvejen, så et par klude gør ikke den store forskel 😛
Kh. Helene

Line

Kære skønne dåser 🙂
Jeg har for et par dage siden været til en hudanalyse hos Clinique, jeg er i forvejen flittig bruger at deres ekstra milde skin tonic med stor glæde 🙂 Men hende clinique damen prøvede så at sælge mig deres facial soap, men bare til olieret hud, hvor jeg så sagde at jeg mere var interesseret i den ekstra milde udgave som i snakker om ovenfor.
Er den til olieret hud ligeså god som den milde(har min tvivl!!) og vil jeg ikke kunne få mindst ligeså meget glæde af den milde som den til olieret(syntes ikke selv min hud særlig fedtet og renser til daglig også min hud i olierne fra køkkenskabet, så kan ikke se problemet i at bruge den milde ??
Er jeg helt galt på den eller ?
De bedste hilsner fra line 🙂

Pudderdåse Katja

Klart tag den milde! Når clinique laver produkter til fedtet hud, så mener de det virkelig (av!). Køb den milde, den er virkelig dejlig – til alle hudtyper.

Line

Super 🙂
Er der så en væsentlig forskel på den milde og den ekstra milde? 🙂

Line

Og lige et par hurtige spørgsmål til 🙂
Dagcremerne med solfaktor fra Body Shop, er de tilstrækkelige her til sommer eller skal der mere til ?
Og så snakkede jeg med en dame den anden dag som sagde at mineralpudder er meget sværere at rense af huden igen, da det blev børstet ind i huden og dermed så gav uren hud. Men hvor foundation er meget nemmere, er det rigtigt ? 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Line
Mht. Body Shop, så ved jeg det ikke, jeg har aldrig testet dem. Men en dagcreme med ordentlig solfaktor er ikke anderledes end en solcreme. Forudsat den er god nok 🙂
Og det sidste er noget vrøvl. En mineralsk foundation er bare pudder og vaskes fint af på samme måde som foundation.
Kh. Katja

Pudderdåse Katja

Den ekstramilde er bedst. Den er virkelig behagelig og ikke udtørrende. Men den milde er såmænd også ok – der er dog ingen fordele ved at vælge den synes jeg.

Line

Tusind tak for jeres svar, i gør bare livet meget nemmere 😉

Pudderdåse Katja

Tak Line 🙂

Sofie

Hej Katja.
Jeg kan se, at dette indlæg er af ældre datoer, men prøver nu lige alligevel, og håber, du vil svare mig.
Jeg har meget sart og tør hud, men dog stadig fedtet på næsen, hagen og mellem øjnene, og bruger i øjeblikket hverken make-up-produkter eller rens, da det får huden til at tørre helt ud, og skalle af, og det er som om, vinterkulden gør det endnu værre. Efterhånden kunne jeg dog godt tænke mig at finde en god rens, da min hud er ved at blive uren, med tilstoppede porer, talgkirtler og begyndende bumser.
Kan du anbefale en af disse? Hovedkriteriet må være, at den ikke tørrer huden ud. Om den kan fjerne make-up er ligegyldigt for nu.
Du skriver, at den rigtige creme er vigtigere end den rigtige rens. Her bruger jeg cremen fra Exomega både dag og nat, og er nogenlunde tilfreds, men den fedter lidt, uden alligevel at kunne fjerne tørheden.
Jeg har tidligere brugt Medex’ produkter, og har været rigtig glad for både rensemælk og cremer, men er på SU og har simpelthen ikke råd til at betale de temmelig høje priser.
Kan du hjælpe mig med et godt alternativ? En af disse cremer, måske?
Jeg krydser fingre for en håndsrækning. Det ville være så fantastisk endelig at få hud, der bare virker.
Tak for en informativ blog!
De bedste hilsener,
Sofie.

Pudderdåse Katja

Kære Sofie
Jeg kan anbefale dem alle tre – jeg er sikker på de vil fungere. Start med den billigste, der er ingen grund til, at det ikke skulle virke.
Kh. Katja

Baysen

Kom lige til at genlæse dette indlæg, inklusiv kommentarer denne gang. Jeg kan se, at der er mange, der er glade for Neutrals ansigtsrens. Har selv brugt den i en periode, og jeg har ikke en finger at sætte på den. Og dog… Jeg synes ikke, emballagen er ret god. I takt med at jeg bruger den, suger flasken indad (giver det mening?!) og til sidst kan flasken ikke stå selv, fordi den bøjer/buer så meget. Lidt irriterende, synes jeg!
Er jeg den eneste, der oplever det??

Pudderdåse Katja

Det har jeg ikke prøvet, men jeg bruger nok også sjældent produkter så længe, at de bliver så tomme 😉 Måske nogen andre har mere brugbare erfaringer?

Desp

Hejsa! Ved du hvad pH-værdierne er til produkterne fra Clinique og Neutral? Jeg har selv prøvet at google lidt rundt, men til intet held. Der stod i Neutrals hjemmeside at pH til koncentration er 7,1 men jeg er ikke helt sikker på hvad de mener med det. Hvilken koncentration snakker de om? Eller er det den færdig produkts pH de snakker om? Jeg ved godt at indlægget er gammel, men det er det eneste sted hvor mit spørgsmål er relevant, og jeg kan se at andre har haft held med at skrive her 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg ved det desværre ikke overhovedet. Hvis jeg havde produkterne hjemme kunne jeg måle det for dig, men det har jeg ikke engang :-/ Jeg ville skrive direkte til dem og spørge. Clinique har jo en dansk webshop nu.

Eva Jensen

Jeg bruger rensemælken fra matas’ natur linje. Den er rigtig god og mild, gør det den skal og koster næsten ingen penge 🙂

Lisette Andersen

Hejsa
Jeg benytter også Neutral wash, men jeg er i tvivl om man “skal” bruge skintonic også? Har ikke vilddt mange, men vil gerne reducere mine hudorme nemlig. Er det så nok med Neutral wash og så en creme? Kan i anbefale en god creme?
På forhånd tak – og fed blok.
Mvh. Lisette

Katja Moikjær

Den vil jeg klart springe over. For det første er skintonic slet ikke nødvendig: https://pudderdaaserne.dk/2011/04/13/skintonic-det-skal-man-da-bruge/ For det andet er Neutrals virkelig kedelig uden noget særligt i.
Vi har skrevet om mange, mange, MANGE cremer. Prøv at se her: https://pudderdaaserne.dk/category/anmeldelser/ansigtspleje/creme-og-serum/

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *