De bedste ansigtsrens

20.12.11

Vi får med jævne mellemrum læserønsker, og dette indlæg stammer fra sådan et. En læser (som jeg ikke engang kan huske, hvem var nu? Råb højt!) bad om gode tips til de bedste ansigtsrens. Og ja, det kan du tro, jeg gerne vil skrive om.

Først og fremmest vil jeg gerne give lidt generelle tips til at vælge en god ansigtsrens. Det allervigtigste råd, jeg kan give, er, at dette er i særklasse et område, hvor der IKKE er nogen grund til at købe de allerdyreste produkter. En ansigtsrens har EN funktion, og det er at vaske din hud ren uden at udtørre den. Alle dyre og fine ingredienser bliver alligevel bare vasket af din hud igen, når du skyller den.

Så som hovedregel skal du bruge penge på det, der bliver siddende på din hud, og spare på det, du vasker af din hud igen. Som for eksempel ansigtsrens. Det, jeg leder efter, i sådan en er, at den vasker min hud ren uden at irritere eller udtørre den. At den er mild, uparfurmeret og behagelig og ikke koster en formue.

Og som en sidenote: Glem alt om ansigtsvaske, der påstår at de kan afhjælpe akne og lignende. Det kan de ikke. Alle aktive ingredienser bliver jo alligevel skyllet af. Det er det, der bliver siddende på din hud, der kan virke. Ansigtsvask renser din hud und nichts weider. Kan I huske Clearasil ansigtsvask fra 90’erne? Det virkede heller ikke, vel?

Så tilbage til mine yndlings. De har flere fællestræk end forskelle. De er milde, uparfumerede og uden sulfater og andre irriterende ingredienser. De fleste hudtyper kan bruge dem. Konsistenserne er forskellige, så der handler det meget om, hvilken følelse du bedst kan lide.

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild – I har hørt mig skælde ud over Clinique forældede 3 trins system, men lige præcis deres Liquid Facial Soap Extra Mild er virkelig god. Den er blød, mild og behagelig og har haft en fast plads i min brusekabine meget længe. Den er uparfumeret, men har en sjov meget let duft. Den dufter for mig ganske let af kardemomme. Sådan meget let af kagecreme? Er det kun mig, der synes det? Den er hovedsageligt baseret på olie og er derfor særlig egnet til tør hud.

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild koster 180 kroner for 200 ml. og kan købes i Matas, parfumerier og stormagasiner og på Magasins webshop.

Purely Professional Shampoo 3
Ja, jeg ved godt, at det er en shampoo, men ingredienserne i den er så milde, at jeg gladeligt vasker både den ene og den anden ende af min krop i den… Også mit ansigt. Jeg bruger den faktisk ikke som shampoo, selvom det er en shampoo, men jeg har den i brusebadet og bruger den både som bodyshampoo og til at vaske ansigt i. Jeg har ikke prøvet noget mildere nogensinde. Hvorfor er det, at vi skal bruge et produkt til hver del af vores krop, når det i bund og grund er de samme detergenter, der er i? Det giver ikke mening for andre, end dem der skal sælge det til os.

Purely Professional Shampoo 3 koster 120 kroner og kan købes her i Purely Professionals webshop.

Neutral Face Wash
Neutrals Face Wash er et relativt nyt bekendtskab for mig, men jeg synes, at den fortjener hædrende omtale. Den er billig, mild, parfumefri, miljømærket og astma- og allergimærket og gør det, den skal. Akkurat lige så godt som de dyrere. Hvorfor så betale mere? Det er en behagelig og blød skum, som ikke udtørrer huden og er baseret på milde og gode ingredienser.

Neutral Face Wash koster 79,95 og kan købes i Matas, større supermarkeder og andre steder. Du kan også købe den lige nu på tilbud i Matas webshop. Mon ikke, den også er på tilbud i Matas’ butikker også?

Hvad bruger du?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
93 kommentarer
Halkjær

Jeg bruger ansigtsvasken fra Dermas lyserøde serie. Synes Neutrals svier i øjnene, når jeg skal have vasket mascara af, men Dermas er fantastisk. 🙂

Pudderdåse Katja

Sjovt, den synes jeg til gengæld svier. Hvorimod Dermas Eco ansigtsvask er god. Den kunne faktisk også godt have været på denne liste.

Anna

Det er et relevant indlæg… Jeg har været glad for Neutrals renseskum af flere omgange, men bruger lige nu en gel fra Nivea, som var stærkt nedsat. Julen er en dyr tid, så der skal spares, men jeg bliver tit bange for, om det er godt nok.
På andre blogs lyder det nogle gange til, at en angsigtsvask ikke bare er en ansigtsvask. At creme eller mælk fx er mildere end skum eller gel. De engelske blogs skriver meget som en prisvindende ansigtsrens fra Liz Earle, hvor man skal bruge en varm klud sammen med rensen. At ens metode ift at rense huden også betyder noget, hvis man ikke vil slide på huden. Andre snakker om helt at undgå vand? Jeg har selv prøvet en rens fra Embryolisse, hvor man ikke skulle skylle bagefter, men jeg havde altid fornemmelsen af, at huden ikke var ren.
Jeg har hørt folk rose Eve Lom, som koster en formue (430 kroner?), hvilket faktisk gør mig nysgerrig. Hvad er det meningen, at den skal kunne?
Jeg har ikke selv særlig pæn hud, hvilket jeg gerne vil gøre noget ved, så jeg er nok hurtig til at lade mig forføre, når jeg hører om et såkaldt “kult”-produkt af flere omgange.

Pudderdåse Katja

At vaske huden uden vand med rensemælk er generelt kun en god ide hvis man har virkelig tør hud. Og selv der vil jeg ikke for alvor anbefale det. Det er som regel en ret fedtet omgang. Altså… Prisvindende ansigtsrens og 430 kroner…. Jeg bliver dig svar skyldig på, hvad de kan, som de andre ikke kan. Udover at gøre deres bagmænd velhavende 😉
Altså, hvis du gerne vil bruge en varm klud med din ansigtsrens kan du vel for pokker da gøre det med en hvilken som helst rens? Nogle gange så er marketingsfolk altså en tand for kreative…

Pudderdåse Katja

Ej okay, nu kom jeg til at tjekke dem. 80 pund for 200 ml.? Er de syge i roen? Og når man så læser ingredienslisten på Eve Lom, så er det vaseline, ganske almindelige olier og en række parabener, som rent faktisk ER mistænkt for at gøre dine drengebørn til kvinder (selvom jeg gladeligt bruger de fleste parabener)….. Det er jo røveri ved højlys dag….

Karen

Nu bliver jeg altså nød til at komme med en kommentar 🙂 Jeg giver Katja helt ret – men er nu faldet ret så kraftigt for Liz Earle rensecremen. Jeg syntes den er fantastisk – også den lille klud man bruger 🙂 Min hud har aldrig være pænere og nemmere at have med at gøre. Og så koster den altså kun cirka 12 pund for 100 ml. Men så skal man også betale for forsendelse. 100 ml. holder cirka en måned hvis man bruger den en gang om dagen. Det syntes jeg er en helt fin pris.
Jeg er helt klar over, at meget af det er et marketings trick – men jeg elsker den nu alligevel og har brugt den i cirka et år.
Det jeg holder mest af er selve processen i at bruge cremen og så rense den af med kluden derefter. Jeg har altid hadet at bruge vand i ansigtet om aftenen, da jeg syntes det tog for lang tid og jeg blev helt frisk af det. Men med Liz Earle er det blevet er lille ritual og jeg holder meget af det. Og det vil jeg gerne betale for 🙂
Men er som sagt ret så enig med Katja ellers 🙂

Pudderdåse Katja

12 pund er også en helt anden og helt rimelig pris, og den har jeg ikke set en deklaration på, så den har jeg ikke noget at udsætte på.
Men mon ikke man sagtens kunne bruge den klud med en hvilken som helst anden creme? Kluden i sig selv lyder som en god idé. Bare HUSK at vaske den meget jævnligt, der samler sig meget skidt på den måde. Den skal vaskes, vaskes, vaskes ofte! Jeg er også glad for at bruge en almindelig vaskeklud i stedet for vand om aftenen.

Liselotte

Jamen Katja, det er jo et “system”, har du ikke glemt at nævne, at det inkluderer en stump stof;-)?

Pudderdåse Katja

Nåjaforpokker! Mymistake

Lonnie

Ih, fantastisk indlæg – tak! Nogen chance for at der er et på vej om ansigtscremer, både med og uden spf? Synes det er endnu en jungle, der er meget svær at finde rundt i. Og de fleste, jeg så finder, er i krukke?! Hvorfor er der så mange producenter, der putter deres produkter i denne uhensigtsmæssige emballage? Gider da ikke alle de bakterier i min creme – eller at alle de gode ting fiser ud, fordi de bliver udsat for iltning og lys. Altså!

Pudderdåse Katja

Altså!!! Enig!

Astrid

ok det her er jeg simpelthen nødt til at kommentere på- ansigtsrens er ikke bare rens og noget du skylder af igen- grunden til der findes flere slags rens er jo at ikke alle har den samme hudtype Eller behov. . NU er jeg uddannet kosmetolog og bestemt ikke en af dem der lovpriser at have et helt skab fuld af alle mulige mærkelige produkter der koste ren formue uden grund. Men men men,. Nogle kan tåle at bruge vand i ansigtet andre tåler det slet ikke pga irriteret ødelagt hud og hvorfor har de så det? jo de fleste af mine kunder. (skal lige siges at jeg også er uddannet kostvejleder, og ved en del om huden og kroppen , det hænger nemlig sammen) nå tilbage til kunderne, de fleste har ødelagt hud pga forkerte produkter- dårlig fordøjelse – mangel på vitaminer og en ide eller råd om at det er ok at bruge dårlige men billige produkter i ansigtet som evt locobase! Gode produkter behøver ikke være dyrt, men en vejledning hos en kosmetolog er guld værd. ansigtsrens skal som hovedregl IKKE bruges til at vaske mascara af da øjenomgivelserne er for sarte. Renseservietter ok til ferie men ikke tilhverdag, tager ikke særlig godt makeup af og de fleste er alt for hårde ved huden. Så konklusion er: tal med en professionel kosmetolog der ved hvad de taler om og mærk efter din mavefornemmelse. helt enig i at ikke alle kosmetologer ved en brik men vi er faktisk nogen der er ærlige – vil det bedste for vores kunder og ikke bare prøver at presse penge ud .

Astrid

lige en ekstra–
solfaktor i ansigtscremer er ikke nødvendigvis godt i Norden. og slet ikke til alle uden grund til det,. Solcreme fylder rigtigt meget i en creme og tager pladsen for aktive stoffer.vil ikke anbefale nogen mærker her. da jeg sys det er vigtigt at vælge ud fra din huds tilstand og hudtype

Karen

Ej Katja – jeg ville have svaret dig under din kommentar til min kommentar, meeen det vil jeres side ikke lade mig gøre 🙂
Og du har ret – en anden klud og en anden creme ville sikkert kunne gøre jobbet lige så godt. Jeg kan bare godt lide konsistensen af denne – meget cremet og fast i det, næsten som en pasta. Nå og kluden – du kan tro den bliver vasket – og jeg har selvfølgelig købt flere af dem 🙂 (og ja kunne godt bruge en anden…)

Pudderdåse Katja

Så er der jo absolut heller ingen grund til at bruge andet, hvis du kan lide den:) Jeg må prøve den en dag

Bine

Jeg bruger REN Clarifying Clay Cleanser. Jeg blev faktisk meget overrasket over, at du skriver en ansigtsrens blot skal rense huden uden at tørre ind, men at produkter mod acne og urenheder ikke virker. Min erfaring har været, at jeg har brugt produkter der ikke tørrede ind, virkede helt fint, men ikke virkede mod urenheder, mens RENs ansigtsrens virker (det er altså ikke et mirakelmiddel der har tryllet alle urenheder og bumser væk) men den virker mere end andre produkter jeg har prøvet.

Pudderdåse Katja

Fedt! Så længe det virker 🙂

Katrine

jeg bruger selv Neutral’s 🙂 her den anden dag fandt jeg den i Rema 1000 til 55 kr ;D

Pudderdåse Katja

Fedt! Jeg har også lige hørt, at den kan findes billigt i Netto!

Mette

Dermas ego rens er perfekt!!

Sophie

Nu spørger jeg lige dumt ikke? Men hvornår bruger I ansigtsvask?
Når I allerede har fjernet makeuppen med et andet produkt? Og i så fald hvilket?
Når man som jeg bruger foundation og noget concealer, er en skum/vask ikke nok.

Pudderdåse Helene

Hej Sophie
Ingen spørgsmål er dumme!
Jeg bruger ansigtsvask, når jeg har fjernet min øjenmakeup. Jeg bruger både concealer og foundation og en ansigtsvask er rigeligt til at fjerne min makeup, det vil sige at der hverken er rester eller skidt tilbage på huden efterfølgende. En almindelig fejl, uanset hvilket produkt man bruger til afrensning, er, at produktet ikke får nok tid til at virke. Læs for eksempel her:
https://pudderdaaserne.dk/2011/10/11/tirsdagstip-brug-lidt-ekstra-tid-pa-dine-rutiner/
Hvilke produkter bruger du til afrensning nu?
Mvh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *