Dåsedarlings: MAC Fix+

20.11.11

Pudderdåserne gør en dyd ud af at være først med det sidste og anmelde de nyeste produkter. Men når vi kigger i vores egen makeup-pung, så er det de gode, gamle klassikere, vi oftest hiver frem. I denne serie Dåsedarlings vil vi derfor fremhæve de produkter, som hverken er nye eller hotte, men som derimod er dem, der har eksisteret længe, og som vi bruger allermest. Disse produkter er kun dem, vi selv bruger begge to og har brugt længe. De er ikke nyheder, men du kan stadig købe dem.

Jeg bandede Fix+ væk, da den først blev lanceret. Hvad pokker ligner det at putte skintonic på flaske og så påstå, at det kan bruges ovenpå din makeup til at sætte den med? Mit problem var, at jeg havde misforstået konceptet. Jeg troede, at Fix+ skulle få makeup til at holde længere. Og det er – heldigvis – slet ikke meningen. Det kan den nemlig overhovedet ikke, og MAC har vist aldrig officielt påstået det (selvom jeg kan se at Magasin faktisk skriver det).

Til gengæld kan den så meget andet, og når man først opdager det, så bliver den en fast bestanddel på ens makeupbord.

Fix+ er i bund og grund en skintonic på spray og en virkelig god en af slagsen. Den simple formel indeholder agurk, grøn te, kamille, E-vitamin og et par andre gode sager. Det vil sige blandt andet et højt indhold af beroligende ingredienser og antioxidanter. Samtidig er der ingen alkohol i eller andre problematiske stoffer pånær lidt almindelig parfume. Så hvis du bare vil have en god skintonic på spray, så er denne et virkelig godt bud.

Multikunstner til makeuppen
En spray med skintonic er et must på dit makeupbord, fordi det kan bruges til så meget. Først og fremmest kan den bruges at fjerne det forhadte overpudrede look, som man nogle gange kommer til at lave. Hvis du har fået for meget pudder på, så spray dit ansigt med en god afstand.

Den er også god til bare at give glød, fordi væsken opbløder det hårde foundation look. Så hvis du vil opbløde et pudret eller foundationet look, så er sådan en spray her et must til at give et par sprøjt ovenpå den færdige makeup.

Hvis min foundation kager eller driller så er et par spray også ofte det, der skal til for at opbløde den igen. Har din hud suget din dagcreme til dig, så din hud føles tør, når du skal putte foundation på? Sprøjt, sprøjt.

Til sidst bruger jeg den til, når jeg vil arbejde fugtigt med pigmenter og øjenskygger. Med et forsigtigt spray sikrer du dig, at du ikke får for meget væske på din pensel, og at du derfor kan arbejde med pigmenten eller øjenskyggen.

Lignende produkter – eller bare vand
Der findes mange lignende produkter – og vand på spray kan faktisk langt hen ad vejen det samme. Problemet er at finde en spray med en fin nok forstøver eller en skintonic, der er så god og mild som denne. Og til 150 kroner for 100 ml. er den slet ikke så dyr overhovedet. Men hvis du finder en spray, der har en meget fin forstøver, kan du i princippet fylde postevand på den og bruge den på samme måde.

Det, som Fix+ IKKE kan, er at forlænge holdbarheden på din makeup – tværtimod nærmest. Det kan denne fra Urban Decay derimod – den er så lavet på en helt anden måde og kan ikke alt det, som Fix+ kan.

Her kan du købe det
MAC Fix+ koster 150 kroner og kan købes i Magasin og på Magasin.dk.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Pudderdåse Helene

Må jeg ikke nok fnise en lille smule, tsk tsk 😀

Pudderdåse Katja

Shuuuut uuuuup!!!!

Pudderdåse Helene

Naaaahhaaaaj! Fniiiiss!

Pudderdåse Katja

Kanikkehørehvaddusiger!

Gigi

Hey hey Daaserne. Jeg har så mange produkter ( som jeg har fået prakket på ) i bla Matas. Men jeg glemmer tit hvad det er de egentlig skal bruges til . Der må også være andre i samme situation. Kunne I ikke lave et ” hvad har du på din kosmetikhylde – tema “? Mvh

Pudderdåse Helene

Hej Gigi!
Det lyder spændende, men jeg er ikke helt sikker på, hvad du gerne vil vide. Skal det være en spørgerunde, eller skal vi lave en liste over forskellige produkter: a la sådan bruger du fugtmasker (eller hvad ved jeg)? I øvrigt er du helt sikkert IKKE alene om at have en masse produkter til at samle støv, fordi du er i tvivl om anvendelsen.
Mvh. Helene

Gigi

Hej Helene. Ja, jeg tænkte lidt a la en liste. Jeg har virkelig mange “den- her- ville -være -god- til -dig” produkter. “Ok-så- må- jeg- hellere- få-den – med”. Kan de produkter virkelig udrette noget, og hvordan bruger man dem sammen med ens almindelige Make-up og hudpleje. Det ville være rart at få hjælp til. Bedste hilsener Gigi.

Pudderdåse Helene

Hej Gigi!
Gider du måske lave en liste over de produkter, som du tænker på! Jeg famler lidt i blinde her 😀
Mvh. Helene

Lærke

FIX er IKKE et nyt produkt, noget man ville vide, hvis man altså vidste noget.

Pudderdåse Katja

Nej tværtimod. Som vi også skriver har det været der meget længe. Hvem skriver, det er et nyt produkt?

Katy Wang

Fix+ var et alt for godt produkt til at få huden til at se godt ud… hvis bare den ikke fik mig til at slå ud 🙁

Pudderdåse Katja

Øv nitte! Som i eksem eller bumser?

Katy Wang

Bumser. Og de store, smertefulde og stædige af slagsen 🙁

Pudderdåse Katja

Arh nedtur 🙁

Gigi

Hej Helene. Ja, det vil jeg gøre. Men jeg ville bare ikke ” kaste ” en liste i hovedet på dig uden at spørge først. Det skal kun være hvis du har tid. Jeg sender den efter job .

Pudderdåse Helene

Hej Gigi!
Jeg vil meget gerne kigge på det i hvert fald! Så skal jeg svare så godt jeg kan 😀
Mvh. Helene

Gigi

Hej Helene. Jeg har udvalgt tre produkter som jeg har problemer med at anvende. Soleil tan de Chanel sheer illuminating fluid. ( Det skal lige siges jeg elsker min rouge ). Hvordan får man den ” ind” huden? Kan den bruges under rouge fx? Le blanc de Chanel – også noget flydende. Hvad er det? Endelig scars and stripes beaute pacific. Til et ar jeg har på kæben. Går det an at bruge i ansigtet? Bedste hilsener Gigi.

Pudderdåse Helene

Hej Gigi!
Så lykkedes det sandelig!
Soleil Tan De Chanel og Le Blanc De Chanel er sådan set det samme produkt i forskellige farver.
Soleil Tan er god, når du har noget farve i forvejen, den gør gløden “dybere”.
Le Blanc er en slags highlighter, som altså er bedst når du er lys i huden.
Begge produkter bliver brugt under din foundation og skal altså fordeles let i hele ansigtet eller på highlightpunkterne på kindbenene, hagen, næseryggen, på brynbenet, over øjenbrynene osv. Jeg vil tro, at det også kan lade sig gøre at fordele den oven på din foundation, men det har jeg ikke prøvet.
Efter at have læst ingredienslisten bagpå Scars and Stripes ville jeg ingen betænkeligheder have ved at bruge cremen i ansigtet 😀
Mange hilsner
Helene

Louise

Hej Daaserne
Kan Fix+ godt bruges samtidig med at man også bruger Urban Decays All Nighter setting spray? 🙂
Er nemlig rigtig glad for min setting spray, som jeg bruger dagligt, men synes bare ikke at den fjerner det lidt for pudrede look, som jeg nogle gange har.. :/

Pudderdåse Katja

Det ved jeg sguikke… Måske hvis du bruger All Nighter nederst og Fix+ over makeuppen?

Louise

Ja, det var også det jeg tænkte.. Det må prøves så, og så må jeg se hvordan det virker. 🙂

Anna Sofie

Hejsa
Er lidt i tvivl om, om MAC p + p FIX er den samme som MAC FIX +?
Den eneste Magasin har, er nemlig p + p FIX 🙁

Helene Randløv

Hej Anne Sofie
Ja, MAC har skiftet nogle af navnene, så det er den samme :-*
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *