Negleguide: Problemer – løsning

13.11.11

Foto: L’Oreal

Negle der knækker, splitter, er misfarvede, neglelak der ikke holder. Negle kan være årsag til mange af vores makeup-relaterede frustrationer. Vi har forsøgt at samle nogle af de bedst råd og løsninger på de mest almindelige negleproblemer i denne guide.

Knækkede negle
Hvis dine negle knækker let, er problemet forholdsvis let at løse med en neglehærder. Der er flere forskellige mærker, der virker. Glem alt om jern, kalk og hvad for noget pjat, de ellers reklamerer med. Den eneste ingrediens, der virker her, er formaldehyd. Ja, det er et kemikalie, der er giftigt i høje koncentrationer, men det er vurderet sikkert af blandt andet EUs myndigheder som sikkert at bruge i de koncentrationer, man bruger i negleprodukter. Man kan dog være allergisk overfor det, og så er det selvfølgelig en anden historie. Men det er det eneste, du kan smøre på dine negle, som gør dem stærkere. Overdreven brug af formaldehyd kan gøre neglene skøre og skrøbelige, så pas på. Jeg bruger fast et produkt med en passende mængde, og det fungerer fremragende.

Brug et produkt som for eksempel OPI Nail Envy Matte, Sally Hansen Miracle Cure eller Mavala neglehærder, som alle indeholder formaldehyd og hærder neglen. Brug dem enten alene eller som basecoat under din neglelak.

Negle der splitter
Negle der splitter er et andet problem end almindelige knækkede negle. Med splittede negle mener jeg negle, der peeler af i lag. Dette skyldes, at dine negle er udtørrede og mangler olie. Negle består af flere lag plader med et lag olie imellem hvert lag. Og hvis den olie udtørrer så begynder hver plade at løfte sig og flage af.

Så du skal tilføre din negl olie regelmæssigt. En hvilken som helst olie, kropsolie eller negleolie kan gøre det, og ingen er bedre end andet.

En anden god behandling af den type negle er Mavala Negleskjold, som Helene altid anbefaler, og Nailtiques Formula #2, sidstnævnte kan dog ikke købes herhjemme, men den kan købes nemt og billigt på Ebay.

Misfarvede negle
Misfarvede negle skyldes som regel en af to ting. Neglelak misfarver neglen, og derfor bør du altid bruge en basecoat til at beskytte din negl mod misfarvning. Mørke neglelakke kan misfarve neglen i den farve, som de har, men alle neglelakker indeholder også et stof, som kan gøre negle gullige. Derfor: Brug en basecoat.

Derudover kan misfarvede negle ofte også skyldes en svampeinfektion eller lignende af neglene og i sådanne tilfælde skal du tjekkes af din læge.

Neglelak der ikke holder
Neglelak, der ikke holder, kender vi vist alle. Ofte hører jeg folk brokke sig over, at det-og-det mærke ikke holder ret længe. Men med en basecoat og en topcoat, så holder stort set alle neglelakker lige længe. Det har som regel mere med din basecoat og topcoat at gøre, hvor længe din neglelak holder, en med selve neglelakken.

Derudover er det alfa og omega at sørge for at dine negle er HELT rene og tørre, før du lægger lak på. Det værste, du kan gøre, er at smøre dine hænder i en fed håndcreme, før du lægger neglelak på. Dine negle skal være helt rene og tørre, og derfor er det en god idé at forberede dem ved at affedte dem først med et stykke vat med neglelakfjerner på, før du lægger neglelak på. Læs mere i guiden her.

Neglelak der ikke vil tørre
Jeg tror, det er en naturlov, men lige når jeg har lagt en færdig manicure, så skal jeg på toilettet. Den slår aldrig fejl…

Heldigvis bruger jeg en topcoat, der hedder Seche Vite. Den er af en særlig type, som man lægger på lige med det samme, mens neglelakken stadig er helt våd, og så tørrer det hele med det samme (næsten). Det tager stadig lidt tid, før jeg ville turde tage ultrastramt shapewear på, men på den måde tørrer min neglelak ind med det samme.

Et andet trick er produktet Drip Dry fra OPI, som er et produkt i en pipette, som du drypper ovenpå din lak, som også får den til at tørre med det samme.

Flossede neglebånd
Jeg glemmer aldrig Helene i ansigtet, da hun kom hjem og fortalte om hendes mor, som ikke kunne forstå, hvorfor hun altid havde så tørre og hærgede neglebånd. Indtil Helene opdagede, at hun brugte neglebåndfjerner flere gange om ugen…

Neglebånd er sarte og skal behandles som sådan. Gå forsigtigt til værks, og hvis du absolut vil skubbe dem tilbage, så gør det kun sjældent og vær mild og forsigtig med for eksempel gummienden af Matas neglebåndsskubber. Og hvis du vil bruge neglebåndsfjerner, så gør det lidt sjældnere end Helenes mor, ikke?

Det, du til gengæld skal gøre til en god vane, er at pleje dine neglebånd. Olie er godt, men en fed creme synes jeg faktisk er endnu bedre, og der er ingen grund til at bruge et særligt produkt. Min Decubal Lips & Dry Spots Balm, som jeg alligevel har liggende til læberne er perfekt til neglebåndende, og så husker jeg det også, når jeg alligevel har den fremme til læberne. Det samme gælder om aftenen, når jeg alligevel smører mine fødder ind i Matas Fod og Hælkur, så kan jeg lige så godt fortsætte på neglene.

Jeg har haft mange negleolier liggende, og de bliver aldrig brugt, fordi jeg glemmer dem. Men det her fungerer perfekt, og mine neglebånd er bløde og lækre.

Her kan du købe det
Mavala, OPI, Matas og Sally Hansen kan du købe i Matas og på Matas’ webshop. Decubal kan du købe på apoteket. Seche Vite kan du købe på lookfantastic.com, hvor du også kan købe OPI og Mavala noget billigere end herhjemme.

PS. Helene har fødselsdag i dag! Skal vi ikke råbe et stort HURRA og tillykke til hende?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
34 kommentarer
Lovis

Formaldehyd er ikke kun giftigt, det er også kræftfremkaldende desværre. Det er muligt, at der skal meget til, men jeg tror nok, jeg står over. Så hellere korte negle 🙂

Pudderdåse Katja

Det er rigtigt, at det er kræftfremkaldende. Men der skal meget store doser til, og du får væsentligt større doser indåndet fra de bygningsmaterialer, du omgiver dig med end fra negleprodukter 🙂 Dem, der er i risiko ifht. formaldeyd er bygningsarbejdere, der omgiver sig med det den vej igennem.
Men jeg forstår godt, hvorfor man vælger ikke at bruge neglehærdere, det er et helt personligt valg selvfølgelig.

Conni Nørskov

Stort tillykke og hurra til Helene! 🙂
Jeg har endnu ikke prøvet et “dry fast” produkt til neglene, for jeg har svært ved at forestille mig, at det ikke bliver smurt ud/blandet sammen med neglelakken? Kunne ellers godt have brug for noget, der kan speede tørreprocessen op, for jeg synes virkelig det tager herrelang tid at lægge en ordentlig lakering med “hele svineriet”!

Pudderdåse Katja

Hvis det er et godt dry fast produkt, så gør det ikke. Seche Vite gør ikke. Jeg har også prøvet Diors topcoat. Den er lyserød nu…. Skod! Men Seche Vite skal smøres på, lige så snart man har lagt lakken på den ene hånd færdig, og den blander sig ikke med lakken. Som bevis kan jeg vise dig min flaske Seche Vite, der er lige så klar og gennemsigtig, som den dag, jeg købte den 😀 Den er temmeligt tyktflydende, det har måske noget med det at gøre?
Så amar’! Jeg lover!

Conni Nørskov

Så vil jeg give Seche Vite et forsøg. Har nemlig også en almindelig toplak (fra Maybelline) som nu er lyserød, så den kan jo kun bruges til røde lakeringer.

Pudderdåse Katja

Skod… Det er ikke okay af en toplak!

Kagekonen

selvfølgelig vil jeg gratulere Helene. HURRA og TILLYKKE!
og så til det med neglene. TAK for jeres fantastiske råd om at bruge Opi’s Envy Matte og Seche Vite hurtig tørrende topcoat som får min lakering til at holde mere end 3 dage. Pt. er mit problem dog de spaltende negle, så det lyder som om jeg skal have gang i oliekanden 😉

Pudderdåse Katja

Selvtak 🙂 Og det lyder som om du skal smøres.

Shila

Stort tillykke til Helene!
Jeg er selv for nyligt begyndt at bruge topcoat (en fra Sally Hansen) og er virkelig imponeret over, hvor hurtigt lakken tørrer. Ærger mig over, at jeg ikke er hoppet ud i det noget før.
Har i egentlig nogen løsning på negle der buer nedad? Mine (og min søsters) negle har en kedelig tildens til at begynde at bue nedad så snart de bliver længere end “nedklippede”.

Pudderdåse Katja

Sig mig… har jeg ikke lige svaret? Hvor blev det af?
Nå vi prøver igen: Buer nedaf…. Er neglene tynde og bløde? Er det derfor, de bøjer?
Hvilken Sally Hansen? Jeg har en, jeg hader intenst…

Shila

Nope, intet svar til negle der buer nedad 🙂
Mine negle er ikke specielt bløde, har prøvet at have bløde negle, så kan godt vurdere det.
Jeg bruger ikke neglelak ret tit, men der kommer da noget på ca. 1-2 gange om måneden – så det er heller ikke det.
Det er noget der er kommet inde for det sidste års tid – min søster har haft det i mange år.
Den fra Sally Hansen jeg bruger er Mega Shine Top Coat og den er jeg fint tilfreds med – har så ikke rigtigt noget at sammenligne med. Vil rigtig gerne prøve den der Seche Vite, har hørt så mange prise den til skyerne, så den køber jeg nok, når jeg løber tør for den fra Sally Hansen.

Pudderdåse Katja

Nu har jeg gravet lidt i det. Og hvis både dig og din søster har det, så er det den type “hooked” negle, som er genetisk betinget vil jeg mene. Og det er der desværre ikke noget at gøre ved.
Det du kan gøre er at gå til en negleteknikker og få dem holdt oppe i en pæn form med enten kunstige negle eller måske Shellac også kan klare det. https://pudderdaaserne.dk/2011/06/10/fredagsfavorit-shellac/
Et formaldehydprodukt kan muligvis stive dem en smule af. Men næppe meget.

Anonym

Tillykke til Helene 🙂
Vil du anbefale Seche Vite eller Opis dryp-ting? De koster nogenlunde det samme på eBay, så det ville være rart med en anbefaling.
Tak for en god blog!
L.

Pudderdåse Katja

Jeg foretrækker Seche Vite. Den er også en top coat, så den kan det hele. Drip Dry skal du dryppe ovenpå din topcoat. Den sidste foretrækker Helene.
Så du må vælge hvem af os, du vil lytte til:-D

rijaH

Tillykke til Helene 😀
Personligt så er min top 2 af hurtigtørrende topcoats Orlys Sec N Dry og Seche Vite, men for det meste hopper jeg på Orlys, den er ikke lige så tyk i det og lugter heller ikke så meget som Seche gør 😛

Pudderdåse Katja

Ej jeg må prøve Orlys også! Jeg synes nu ikke at Seche lugter (mere end neglelak generelt gør)

Mille

Tillykke Helene!
Er jeg den eneste der har problemer med, at Seche Vite trækker neglelakken sammen? Det var ikke et problem, da den var helt ny, men nu trækker den ligesom neglelakken sammen, så der kommer et lille bart stykke aller yderst på neglen. Jeg venter godt nok lidt længere tid før jeg lægger den på. Måske det er det, der er problemet.

Pudderdåse Katja

Først og fremmest må du IKKE vente med Seche. Den skal på med det samme, du har lagt en eller begge hænder, alt efter hvor hurtig du er.
Dernæst så bliver Seche tyk efter noget tid. Den holder sig ikke sååå godt, hvis du ikke bruger den hurtigt. Jeg når at bruge den ca. halvt, så er den tyknet noget. Der er to løsninger, enten at fortynde den lidt med dette produkt: http://www.seche.com/products/product-83000.html Eller som jeg gør, at købe min Seche Vite på Ebay, så den er så billig, at man kan skifte den ud uden at være trist over det, når den er halvt tømt.
Men at den trækker lakken tilbage har jeg ikke selv prøvet. Men prøv de to ting her.

Mille

Så må jeg vist hellere få sat mig ind i, hvordan Ebay fungere, for Seche Vite slår alle andre topcoats, jeg har prøvet.

Pudderdåse Helene

Hej Mille
Jeg er slet ikke fan af Seche Vite! Den fungerer ikke for mig, så jeg bruger den selvfølgelig ikke!
Mvh. Helene

Pudderdåse Helene

Tusind tak for alle jeres hilsner, jeg har kun været kort forbi bloggen de seneste dage, så jeg havde slet ikke opdaget alle jeres tillykker!
Mvh. Helene

Bine

Super guide! Jeg har selv undret mig meget over, at mine negle splitter, og har endelig fået svar på problemet, tak! 🙂 Det har altid været mig en gåde, fordi mine negle er tykke, og derfor troede jeg også at de var meget sunde og fik det, de havde brug for. Jeg er nu fuld igang med at bruge olie på neglene, så tak for tippet.

Pudderdåse Katja

Det er godt at høre Bine. Lad mig høre, hvordan det går.

Bine

Jeg har lige et spørgsmål 🙂 min mor mener, at neglelak udtørrer neglene. Ved du om det er rigtigt? Ville hvertfald ikke kunne undvære mine lakker.

Pudderdåse Katja

Brug af neglelak udtørrer neglene ja. Ikke så meget pga neglelakken men mere pga den neglelakfjerner, der skal fjerne den igen. Men hvis du bruger en god basecoat og passer godt på dine negle, så er det ikke et stort problem.

Bine

Forresten, jeg kan se at du anbefaler Seche Vite, og jeg trænger sådan til en ny god top coat! Jeg har fundet den på Amazon til 20kr. (!!), men den indeholder stoffet toluene, som jeg har hørt er et skadeligt stof. Er det noget du ved noget om? Det er jo ikke altid der er hold i argumenterne 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Bine
Jep Toulene er ganske afgjort et skadeligt stof, men i de koncentrationer og det niveau man bliver udsat for det i negleprodukter er det ikke skadeligt: http://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/04_sccp/docs/sccp_o_076.pdf.
Men neglelak bliver nok aldrig det sundestes produkt man kan bruge, hvis det samtidig skal virke optimalt. Desværre.
Men EU har haft det grundigt undersøgt og det holder jeg mig til.
Glædelig jul!
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *