Fredagsfavorit: Matas Fod- og hælkur

27.05.11
Matas Fod- og Hælkur

Matas Fod- og Hælkur

Denne creme er kun ganske få måneder ældre end Pudderdåserne og vi har aldrig lagt skjul på at den har en helt speciel plads i vores hjerter eller rettere en helt fast plads på begge dåsers natbord. Det er den vi anbefaler hver gang, vi bliver spurgt. I kender måske dens fortræffeligheder, ellers kan I læse mere om dem her.

Grunden til at den skal fremhæves i dag er ikke for dens evner som fodcreme. Nej, i dag vil jeg hylde den, for dens fantastiske evne til at holde mine neglebånd bløde og medgørlige. Det er et hårdt job, for jeg er IKKE god ved mine hænder. De bliver sprittet af og vasket utallige gange på en dag. Neglelak og neglelakfjerner et par gange om ugen hjælper heller ikke på tørheden. Håndcremer, negleolie og andre lignende produkter bliver desværre ikke brugt så flittigt, som de burde.
En ting er fast og det er fodcremen, det går bare ikke uden og derfor er det jo rigtig dejligt at den også gider pleje mine neglebånd. Jeg har tidligere udtrykt min glæde over produkter, som kan mere, end det de er beregnet til. Matas Fod- og hælkur hjælper lynhurtigt på mine fødder og nu også på mine neglebånd.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Charlotte M

Ej hvor smart da 🙂
Jeg tænkte på om I ville undersøge noget om neglelakker? Har et par gange hørt om “sundere neglelak”, men jeg ved simpelthen ikke hvad der menes.
Derudover synes jeg det ville være interessant at høre noget om, hvor usundt det egentlig er. For helt ærligt, det kan jo ikke være helt sundt 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Charlotte
Det kan du tro! I dag har jeg endelig fundet et sted, hvor jeg kan få ren besked og svar på mine 1000 spørgsmål.
Generelt er “sund” neglelak uden Dibutyl Phthalate (DBP), Formaldehyd og Toluene. Der er mange af de almindelige neglelakmærker, som er uden de ting i dag. Jeg har aldrig prøvet nogle af de vandbaserede neglelakker, men vi tester naturligvis også dem, når vi når så langt.
Mvh. Helene

Pudderdåse Katja

DBP er forbudt at bruge i EU i kosmetiske produkter, herunder også neglelak, så på de europæiske markeder kan man slet ikke købe neglelak længere med DBP i. Det er et phtalat og kan virke hormonforstyrrende, så det er forbudt nu.
Formaldehyd og Toluene er selvfølgelig ikke sunde kemikalier på nogen måde, men de er sikre at bruge i de små koncentrationer de er i i neglelak ifølge EU’s undersøgelser. Faktisk bliver vi udsat for mest formaldehyd i de bygninger, vi bor i, og det er det også vurderet som sikkert. Så sunde neglelakker er efter min mening også dem med Formaldehyd og Toluene. Eller rettere sagt, sunde neglelakker findes ikke. Men der er ikke umiddelbart nogen grund til at undgå disse stoffer specielt fremfor så meget andet. Af traditionelle neglelakker er der ingen grund til at foretrække nogle bestemte fremfor andre.
Jeg har dog endnu ikke forsøgt mig med de nye vandbaserede, men vi skal selvfølgelig gøre forsøget 🙂
Kh. Katja

Pudderdåse Helene

Der er heller ikke formaldehyd i neglelakker, kun i neglehærdere 🙂

Pudderdåse Katja

Præcis og det virker faaaantastisk 😀 I love it!

Julie

Til og med i morgen er der “ta’ tre og betal for to”- tilbud i matas på de stribede fodprodukter! 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Julie
Tak for tip 🙂
Mvh. Helene

mette

Hej Helene
På opfordring af dig/jer har jeg købt creme for et par uger siden – og den er fantastisk!! Intet mindre:-)
Vil bare gøre opmærksom på, at den findes i to versioner: en uden parfume og en med, som er den på billedet. Det ved du sikkert alt om, jeg synes bare, at det er lidt fræk, at den uden parfume har et “uden parfume”-mærke udenpå og den med har et “ekstra pleje”-mærke udenpå (som man kan se på billedet). Det er vel næppe parfumen, der gør den ekstraplejende.
Tak for vedens bedste blog (og for mig dyreste: har købt en helt masse Paula’s choise til ansigtet og MD til armknopperne:)
God lørdag
Mette

Pudderdåse Katja

Hej Mette. Det er godt set, det har jeg slet ikke lagt mærke til. Og de er helt ens derudover? Jeg må lige nærstudere dem, hvis ikke der er andet end parfume ekstra i den anden, så er det godt nok frækt! Godt set!
Og tak for de pæne ord, dem er vi glade for. Kh. Katja

Pudderdåse Helene

Hej Mette
Mange tak for de pæne ord 🙂
Jeg så det godt sidste gang, jeg købte en men havde ikke tid til at læse ingredienserne igennem. Da jeg betalte, spurgte jeg, hvad forskellen er. Ekspedienten læste heller ikke ingredienserne igennem, men sagde uden at blinke at det kun er parfumen.
Ærlig talt har jeg glemt alt om det siden og derfor ikke tjekket.
Mvh. Helene

mette

Hej igen
Jeg TROR, at de er ens derudover. Faktisk nærstuderede jeg dem ikke, men valgte helt automatisk den uden parfume.
Kh Mette.

Pudderdåse Katja

Jeg skal prøve at kigge på dem næste gang jeg er i Matas

Camilla

Tusind tak for tippet – det vil jeg helt sikkert prøve, da mine neglebånd bestemt heller ikke har det for godt!
Og tusind tusind tak for Depend neglelakkerne – jeg modtog dem i fredags. Farverne er SÅ fine og ligner slet ikke nogle jeg allerede har, så det er bare helt perfekt! 😀

Pudderdåse Helene

Hej Camilla!
Så håber jeg, det virker lige så godt på dig!
Hvor er det godt at høre at du er glad for lakkerne.
Mvh. Helene

Karina

Matas hælkur virker!
Har købt mig fattig i alverdens dyre ting, men det er slut nu. Jeg bruger den faktisk dagligt og mine fødder har aldrig haft det bedre.
Så skal jeg bare kombinere med Jeres tip om Nettos skuresvampe i stedet for fodfilen, og babyfødderne må være lige om hjørnet.
Det med hænderne skal prøves – ja, for hvem vasker ikke hænder utallige gange i løbet af en dag?

Pudderdåse Katja

Ja men altså den ER bare fantastisk. Tak for tilbagemeldingen, det er godt at høre.

Kamilla Laura Staunsbjerg Johansen

Hej, kan det passe den er udgået? Kan man købe en tilsvarende stadig?

Helene Randløv Hansson

Hej Kamilla
Nej, det kan det ikke. Den er i hvert fald både i webshoppen og i butikkerne. Den har dog ændret udseende.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *