Hos Poul Stig: Briller til en nybagt brilleabe

26.10.11

Som nogen af jer, der følger os på Facebook, måske har hørt mig pive over, så skal jeg have briller. Jeg har i cirka halvandet år prøvet at ignorere det faktum, at mit syn er blevet dårligere. At ignorere den slags er nemlig en effektiv måde at få det til at gå væk på…

På valgaftenen kunne jeg dog ikke ignorere det længere. Jeg kunne nemlig ikke herhjemme på vores 32 tommer fjernsyn i vores relativt smalle stue se stillingen mellem rød og blå blok på DRs skærmbillede.

I gode hænder
Så derfor var det en kærkommen begivenhed, at min gode veninde og optiker Anne for nylig er begyndt at arbejde hos Poul Stig Briller. Så var jeg sikker på at være i gode hænder, da jeg var til en konsultation i går for at finde briller.

Hun lavede en grundig synsprøve på mig, som viste, hvad jeg godt var klar over: En kæmpe bygningsfejl. Jeg er en smule langsynet, men det er faktisk ikke specielt generende. Problemet er en ordentlig bygningsfejl, som jeg på grund af min alder (!!!) ikke længere kompenserer ret godt for. Ja, så føler man sig gammel…

Jeg blev dog muntret godt op igen af at prøve briller bagefter. For min frygt for at gå med briller blev gjort godt og grundigt til skamme af at prøve nogle vildt fede briller, godt hjulpet på vej af Annes gode blik for, hvad der klæder mit ansigt.

Markante briller må der til
En ting er sikkert: Jeg skal have forholdsvis brede og store briller. Derudover skal de være markante og anderledes. Alt andet ser forkert ud på mig og mit kæmpe hoved.

Jeg har faktisk allerede købt et par briller, som jeg får indenfor få dage. Men jeg siger ikke hvilke, før jeg får dem. Så får I også et billede med dem på.

Det sjoveste var, at det faktisk endte med det allerførste par briller, som Anne tog frem til mig.

Kan I gætte, hvilke jeg valgte? Her er mine tre favoritter fra i går, som jeg virkelig godt kunne tænke mig alle tre.

Det første par på billedet er fra Starck Eyes, de sidste to par er fra Poul Stig Design.

Her kan I købe det
Poul Stig Briller ligger på Strøget i København og åbner snart på Strandvejen også. Du kan se deres hjemmeside her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Tina T

Katja jeg har haft dårlig syn siden jeg var 37 år og ja om 1 ug ca. er jeg 49 år og jeg har stadigvæk KUN læsebriller selvom jeg burde have briller på hele tiden ser virkelig dårligt og det bliver værre og værre. Jeg har prøvet et utal af briller og kan ikke vænne mig til synet af mig selv med briller.
Men angående dine briller synes jeg umiddelbart at brille nr. 1 er den flotteste, men måske du skulle tage nogle billeder hvor du har brillerne på, de kunne være fedt at se.

Tina T

Jeg har vist ikke læst teksten ordentlig der står jo der kommer et billede af dig glæder mig til at se.

Pudderdåse Katja

Det gør der 🙂 De kommer om en eller to dage, så skal I nok få at se. Måske du skulle prøve med briller :-p

Liselotte

Katja,
Hvordan har du undgået at gå ind i nogen:-)?
Selv har jeg brugt briller fra da jeg var 7, så jeg er temmelig tilvænnet. Min favorit er Lindberg, men jeg har også brug for den ekstremt ringe vægt til at kompensere for -9.75;-)

Pudderdåse Katja

Hvem siger, jeg har undgået det? :p
Øj… Ja det er hinkestene… Heldigvis giver min heftige bygningfejl ikke tykke glas.

Liselotte

Ikke helt hinkestene, selv optikere bliver dygtigere som en del af evolutionsprocessen;-) Og min er meget, meget dygtig, for de fleste gætter på en -3, når de ser mine briller.

Pudderdåse Katja

Sejt! Ja de er blevet tynde de glas.

Conni Nørskov

Spændende med sådan en gættekonkurrence 🙂 Jeg kunne sagtens se dig med det nederste par, fordi der virkelig er drøn på farverne, og jeg tror de ville være super til din nye hårfarve! Men jeg kunne også snildt se dig med det første par, og jeg tror måske, det er dem, du har valgt.. kan ikke sige hvorfor, det tror jeg bare! Glæder mig til at se billedet af dig 🙂 Jeg har brugt briller de seneste godt 20 år, og har efterhånden været igennem nogle stykker; kan altid finde nogle, jeg også gerne vil have!
I øvrigt – hellere være langsynet end snæversynet 😉

Pudderdåse Katja

Pyha, godt jeg er langsynet så! Hvad så med min giga bygningsfejl?

Kagekonen

Uh… nu får jeg lyst til en flabet kommentar om, at det vel så er den der gør dig rundere…
men bortset fra det, så glæder jeg mig også til at se, om du valgte det nederste (det tror jeg) og lære noget om brille-makeup. Selv er jeg jo delvis brilleabe. Mega langsynet. Normalt bruger jeg linser, men der er dage, hvor det ikke går og så er makeuppen altså “problematisk”. Især fordi jeg ikke kan se en bjælde når jeg skal ligge den…

Pudderdåse Katja

Muahahaha 😀
Jeg glæder mig også til at lære noget om det 😀 Og så skal I nok lære det også.

Conni Nørskov

Hehe – plejer selv at sige, at jeg har to slags bygningsfejl, hvoraf den ene kan rettes op med briller 😉 (Den anden prøver jeg at rette op i fitnesscentret)

Rikke.V

Jeg håber på de øverste, men tror du har taget de nederste…

Pudderdåse Katja

Du får at se 😀 Må man ikke godt have to par briller?

Liselotte

Herhjemme ligger der 4 par med aktuel styrke i, så jo du må godt nøjes med 2 par;-)
Inde i Illums Bolighus har de en fin, gennemsigtig boks fra Nomess, som er ideel til at opbevare ekstra briller i – i den er der plads til 2 af dine stel og 3 af mine Lindbergbriller, så giv den gas, som du skrev til mig forleden:-)!

Pudderdåse Katja

TAK Liselotte 😀

Malene

De er allesammen meget pæne og meget forskellige. Jeg er spændt.
Og man skal lytte til de optikere. Hver gang jeg skal have nye briller ender det altid med det par jeg prøver først. Og optikeren siger altid at de sagtens kan finde flere modeller, men at de der nu er bedst. Jeg elsker fagmennesker!
Og hey, betyder det guides til brillemakeup? Det kræver lidt ekstra, synes jeg.

Pudderdåse Katja

Ja de kan altså nogle ting. Og ja, det betyder det selvfølgelig. Når jeg selv har lært det 😀

Liselotte

Ja, det ser jeg frem til at du øver dig på:-)

Sofie

Hej Helene og Katja
For det første: tak for en skøn og ærlig blog!
For det andet: Kan I ikke lave en anmeldelse af Matas’ nye “natur” (øko?) serie? Jeg tænker specielt på produkterne til ansigtet (som er uden parfume, btw..)
Mvh Sofie

Pudderdåse Helene

Hej Sofie!
Jo, den står på min liste over serier, jeg skal prøve 🙂
Mvh. Helene

Nicoline

Hej Pudderdåserne!
Jeg har lige købt Repairwear Laser Focus til min bedstemor efter at have læst om den herinde. Var det noget med I ville lave en anmeldelse af den? =) Jeg er meget interesseret i at høre mere om den.
Mvh Nicoline

Pudderdåse Helene

Hej Nicoline!
Jo, men jeg har simpelthen ikke haft tid til at skrive den 🙁
Den kommer snarest.
Mvh. Helene

Anne - Ja, det er mig, der har lavet dem,...

Kære kagekone
Du kan få et spejl, der forstørrer, når du skal lægge makeup 🙂 nogen fås endda med lys i 🙂
Kære Tina T
kom og besøg mig i butikken – vi har også et par briller til dig 🙂

Kagekonen

Et forstørrelses-spejl er i hvert til fald bedre for min forfængelighed end de der briller, der kan klappes ned en af gangen…

Pudderdåse Katja

Hi hi… De er da pæææne…

Liselotte

@Anne,
Et spørgsmål til en ekspert:-)
Sådan et forstørrelsesspejl har jeg forsøgt mig med, men af en eller anden grund kan jeg intet se. Jeg er nærsynet med -9.75 og ser faktisk meget bedre med mit lille Chanel lommespejl, så mit spejl med lys til 600 kr. ligger i skabet. Den makeup, som jeg fik lagt med lysspejlet var så klodset og for meget produkt generelt, at jeg rent ud sagt lignede en klovn i badeværelseslyset for slet ikke at tale om dagslys – rendyrket katastrofe.
Hvorfor anbefales den slags spejle? For mig hjælper det ikke at forstørre noget, alting bliver bare mere diffust og jeg kan simpelthen ikke se, hvad jeg laver.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *