Guide til de bedste ansigtsprimere – rødme, ujævnheder, fedtet hud, solbeskyttelse og holdbarhed

03.09.11
Primer collage

En af vores læsere har spurgt efter en guide til ansigtsprimere. For hvad pokker er nu det og er det en nødvendighed i ens makeup-ritual? Eller er det bare endnu et middel til at sælge fra producenternes side?

Det svære er at tage ansigtsprimere under et, for de har så utroligt mange funktioner. Der findes et utal af primere, og de gode af dem virker specifikt mod et problem og er derfor meget forskellige.

Jeg har endnu ikke fundet den perfekte ansigtsprimer, der kan det hele. Overhovedet faktisk. Så det er en afvejning af, hvad der er dit vigtigste problem.

Der, hvor jeg synes, ansigtsprimere skuffer mest er i forhold til at forlænge holdbarheden af ens foundation. Til øjnene findes der virkelig fantastiske produkter, som kan markant forlænge holdbarheden af din øjenmakeup. Jeg kender kun et, der kan lidt af det i ansigtet, og det er ikke engang en rigtig primer.

Skjul ujævnheder – Smashbox Photofinish
Hovedparten af de primere, der er på markedet, skal udjævne huden og udfylde ujævnheder. Jeps, det er spartelmasse til huden. Det er i 9 ud af 10 tilfælde silikonebaserede, fordi silikone er fantastisk til formålet. En af de bedste til dette er Smashbox Photofinish, der virkelig giver ujævn hud en smukkere finish, når der kommer makeup på bagefter. Den gør ikke andet, men det gør den.¨

Smashbox Photofinish koster 295 kroner og kan købes i blandt andet Magasin og på Glambox.dk

Kontrollér fedtet hud – Smashbox Anti-Shine
Smashbox har også en anden lille life saver, nemlig et af de bedste produkter til at kontrollere fedtet hud. Smashbox Anti-Shine er primerEN til fedtet hud, jeg bruger den selv til at holde næsen under kontrol. Den holder huden mat i løbet af dagen, så du undgår skinnende hud, fordi den er fedtet.

Smashbox Antishine koster 220 kroner og kan købes i blandt andet Magasin og på Glambox.dk.

Beskyt dig mod solen – MAC Prep + Prime Face Protect SPF 50
Dette er i virkeligheden nærmere en solcreme, det er i hvert fald dens eneste funktion. Men det gør den også fremragende, fordi du hverken kan se eller mærke den under makeup, selvom den indeholder en god faktor 50 med UVA beskyttende ingredienser. Den indeholder også antioxidanter og en række andre ting, der er gode for din hud, så er vi er i krydsfeltet mellem primer og hudpleje her. Den gør ikke meget for udseendet af din hud her og nu (men en faktor 50 er naturligvis noget af det bedste du kan gøre for din hud på sigt), men det er en af de behageligste måder at beskytte sit ansigt mod solen, som jeg kender. Og fungerer naturligvis perfekt under makeup.

MAC Prep + Prime Face Protect SPF 50 kan købes i Magasin og koster 230 kroner. Den er desværre ikke på deres online shop pt.

Få din foundation til at holde længere – Urban Decay All Nighter Setting Spray
Der findes (desværre) ingen ansigtsprimere, der kan det samme, som de bedste øjenprimere kan, men Urban Decay All Nighter får faktisk din ansigtsmakeup til at holde længere. Jeg oplever den mest markante forskel på min blush og bronzer , som før holdt et par timer, og nu holder væsentligt længere. Min foundation sidder også pænere i længere tid.

Urban Decay kan ikke købes herhjemme, men du kan købes All Nighter på HQhair.com med gratis fragt til Danmark.

Skjul rødme – Clinique Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder
Der findes flere produkter til at skjule rødme og fælles for dem er, at de har gule eller grønne undertoner. Det er det bedste til at skjule røde toner. Et af de bedste produkter til at gøre dette med er Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder fra Clinique, som er en af Helenes favoritter, hun kæmper meget med rødme i ansigtet. Læs anmeldelsen her. Du kan desværre kun bruge den under pudderfoundation eller mineralsk foundation, Clinique har også en grøn flydende ansigtsprimer i serien, som jeg dog ikke kender.

Clinique Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder koster 240 kroner og kan købes i Matas, Stormagasiner og på Magasins webshop

Så er primer en nødvendighed for alle? På ingen måde. Hvis du har normal hud, din foundation holder fint og du får din solbeskyttelse på anden vis, så er det sandsynligvis overflødigt. Det er jo ikke grundmaling, der er nødvendigt for at få den rigtige maling til at hæfte. Men hvis du har fedtet hud, rød hud eller andre problemer, så kan den rette primer valgt med omhu vise sig at være din bedste ven.

Bruger du primer? Og hvilken?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Gitte

Hej. Jeg er ret sikker på at de har smashbox i matas i Aalborg 🙂 tak for nogle gode artikler 🙂

Pudderdåse Katja

Mange tak 🙂 Og tak for tippet om Matas.

Malene

Jeg har tendens til mellemstore porer ved næsen/kinden. Derfor bruger jeg “Prep + Prime Skin Refined Zone Treatment” fra MAC under min foundation. Efterfulgt af “Prep + Prime Transparent Finishing Powder”, også fra MAC. Men er nok ikke ovenud tilfreds med resultatet. Tror du Smashbox Photofinish kunne klare jobbet, så jeg får fyldt alle de s….. porer ud inden make-up’en skal på? Og bliver pore-problemet egentlig værre, når man fylder dem med alt mulig snask (læs: primere, foundation osv)?
Mvh Malene

Pudderdåse Katja

Jeg har heller aldrig hørt, at Pore refined treatment skulle være ret effektiv.
Hvis du renser og passer din hud hver aften. så bliver dine porer ikke værre af at bruge en primer, så gør du roligt det. Photo finish kan virke godt mod porer. Det er et hit or miss, så mit råd er som altid at få en prøve, før du køber den. Det er en stor udskrivning, hvis det ikke virker.
Kh. Katja

Malene

Jeg må ha’ fat i en prøve så.:) 1000 tak for hurtigt svar.:)

Mette Straa

Bare lige for at blande mig
Mange får uren hud af Smashbox’s photo finish, om den er værre end andre ved jeg ikke – jeg er i hvert fald rigtig glad for den. Men start evt. med en lille tube da den ligger i den dyre ende 🙂

Pudderdåse Katja

Det var så lidt 🙂

Malsen

Jeg bruger ikke primer i ansigtet, men kunne godt fristes lidt til at bruge den du nævner du selv har gang i ved næsen….for lige præcis der kan jeg godt blive lidt blank i huden op ad dagen. 🙂

Pudderdåse Katja

Har du prøvet blot paper? Det er et must i løbet af dagen: https://pudderdaaserne.dk/2011/06/28/tirsdagstip-blot-papir

Tina T

Hej Jeg har store porer på næsen og jeg har prøvet Photo finish og et utal af andre produkter som skulle virke porersammentrækkende(jeg har brugt virkelig mange penge) og intet af det virkede. Til gengæld bruger jeg en ansigtmaske som virkelig er effektiv den virker sammentrækkende på porerene jeg bruger kun masken i T-tonen hvor jeg har tedens til at skinne. Jeg bruger altid masken når jeg fx. skal til fest så ligger jeg den lige inden at jeg skal have Make-up på, giver virklig et flot resultat. Masken hedder: Beuaute Pacifique Deep pore Cleansing mask (lermaske) Men ellers kan jeg varmt anbefale den ansigtsbehandling der hedder Skin Jet den virker også porersamtrækkende, huden bliver så smuk af den behandling i hvert fald min hud gøre.

Pudderdåse Katja

Tak for tippet 🙂

Emilie

Hej, jeg kom lige til at tænke på i et spørgsmål i anledning af dette indlæg.
Jeg bruger kun pudder, den der hedder pressed powder fra mac, men hver gang hvis jeg har haft den på for længe, altså længere end omkring 12 timer, får jeg bumser næste dag. Jeg regnede ud det nok er noget med skidt i mine porrer, men jeg tænkte om sådan en primer kunne hindre at det skete? og om det generelt er bedst at bruge noget under sin pudder?

Pudderdåse Katja

Nej det kan en primer ikke forhindre, det er et spørgsmål om at finde den rette pudder. En pudder skal ikke give dig bumser. Jeg ville prøve en anden.
Kh. Katja

Bente Hennskov

Hej Pudder”tøser”
Jeg er selv en sminkedukke på 53 som stadig elsker glimmer. Det kræver desværre bare stadig større og større udfordringer…
Et tilbagevendende problem er foundation. Jeg er meget bleg, har med alderen fået større porrer. Jeg synes jeg har testet alverdens foundations. Den største udfordring er farven, når den så endelig findes, er det porrerne!!
P.t. bruger jeg Diors Capture Totale foundation, den er meget flot om morgenen, men jeg synes igen jeg bliver gullig i huden op ad dagen. Findes et produkt til at imødegå dette, jeg tænker primer.
Jeg var i København sidste weekend og havde booket tid hos Bobbi Brown mhp. foundation og fik lagt foundation samt prøver med hjem, men der er også lidt med det gule og jeg synes den lægger sig mere i porerne end den jeg bruger fra Dior. Hun fortalte mig, at jeg har næsten intet rødt i min hud og de fleste foundations er der gult i for at imødegå det gule.
Har I et tip til hvad jeg evt. kan bruge.
På forhånd tak
Bente

Pudderdåse Katja

Hej Bente
Hmmm jeg kommer lidt på glatis her, da din hud lyder meget anderledes end min. Jeg har tænkt over det, de sidste par dage, men vil heller ikke komme med et halvkvædet hurtigt svar. Jeg snakker lige med Helene og vender tilbage.
Kh. Katja

Bente Hennskov

Hov jeg skrev imødegå det gule i huden, jeg mener selvfølgelig det røde!!
Vh Bente

charlotte b

Hej bente, du kan prøve Revlon colorstay foundation, deres farver er rigtige flotte, og de har mange til lys og meget lys hun, jeg kan ikke forestille mig deres bliver gullig på din hud,
Jeg har aldrig selv brugt ansigtsprimer, jeg bruger makeup forever HD foundation, og deres HD pudder, det er super, og holder huden smuk og mat, revlon er forholdsvis billig, og er også godt 🙂

Line

Vil MAC Prep + Prime Face Protect SPF 50 kunne bruges som solcreme til dagligt brug eller er det bare en primer? 🙂
Hilsen Line

Pudderdåse Katja

Det er begge dele. Det er en udemærket solcreme til daglig. 🙂

Louise

Hej,
Hvis man har fedtet hud og gerne vil holde den under kontrol, men samtidig bruge solfaktor 50 – i hvilken rækkefølge ville man så bruge solcreme og primer? 🙂
På forhånd tak for svar.

Pudderdåse Katja

Først solcreme og så primer 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *