Kokosolie til håret

10.05.11
Kokosolie

Kokosolie

I har vel efterhånden hørt til hudløshed, at hår er dødt, og der findes ikke noget, der kan reparere det. Det er faktisk kun 99 procent sandt. For der findes en lille mirakelkur, der har videnskabeligt belæg for at kunne til dels reparere slidt hår.

Jeg går sjældent ind for at gå i køkkenet og finde sin hud- og hårpleje der. I finder ikke mig stå og blande min egen maske af havegryn og honning. Men når der er så enestående videnskabeligt belæg for påstandene, så vil jeg alligevel gøre en undtagelse.

For en gruppe forskere har for nogle år siden fundet ud af, at kokosolie har en enestående evne til at trænge igennem det yderste lag af håret og ind i kernen, hvor det kan genopbygge noget af kernen af fedt, som befinder sig inde i håret. Dette vil ikke have nogen særlig effekt på de yderste hårlag, men det vil hjælpe tørt og slidt hår. Undersøgelsen viste, at bruge af kokosolie forebyggede tab af proteiner fra håret og dermed beskyttede håret på en unik måde.

Der er andre former for olie, der har samme effekt, men ikke alle former har denne egenskab. Det handler om oliens struktur. Af andre typer, der er undersøgt har olivenolie og avocadoolie lignende egenskaber, mens andre olietyper slet ikke kan gøre det samme. Men kokosolie skulle ifølge undersøgelsen have de bedste egenskaber.

Arganolie, som er nutidens hypede håringrediens nummer et, er slet ikke undersøgt for det, så det er ikke muligt at sige noget om dens evner.

Kokosolie som hårkur og hårolie
Dette betyder, at kokosolie faktisk er noget af den bedste hårkur eller hårolie, du kan give dit hår. Jeg har eksperimenteret lidt selv, og lært på den hårde måde, at der skal en lille smule til – MEGET lidt – hvis man bruge den som leave-in hår olie. Vi snakker en lillefingernegl til mit hår, jeg havde en uheldig wet-look episode hvor jeg havde brugt for meget. Så pas på!

Men så får du også dejligt blødt hår. Den er også god som en hårkur, du skyller ud af dit hår igen. Til gengæld er det en billig fornøjelse. Et halvt kilo kokosolie i supermarkederne koster en 60-70 kroner, og der er nok til resten af året.

Hvis du selv vil lege med dette, så gør dig selv en tjeneste og køb den lugt- og smagfri version af kokosolie. Ellers kommer du til at gå rundt i en sky af kokosduft.

Husk det her er noget, der sker inde i hårets kerne, og skællene på hårets yderside vil stadig have brug for en god balsam til at lægge dem ned.

Kilde: J Cosmet Sci. 2003 Mar-Apr;54(2):175-92.

Her kan du købe det
Du kan købe kokosolie i supermarkeder, helsekostbutikker og på nettet. De koster typisk 60-70 kroner for 500 gram.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
81 kommentarer
Hjælp mit hår!

[…] Her står lidt. Du kan bl.a. købe det i en helsekiosk. Kokosolie til håret Svar med citat var _googleAds = { ad_client : […]

Gigi

Jeg forstår ikke? Skal man putte shampoo i håret og så gøre det vådt (men stadig lade shampoo’en sidde i, eller skal man skylle det ud?) og så putte kokosolien i?

Pudderdåse Katja

Nejnej! Først vasker du håret og skyller shampooen helt ud som normalt. Og så bruger du kokosolie bagefter 🙂

Dorte

så nu spørger jeg for en sikkerheds skyld igen igen til proceduren. Man vasker altså sit hår almindeligt, kommer så kokosolie i – lader det sidde i ca 30 minutter og vasker så håret igen – ved at komme shampoo i og SÅ vand … er det sådan det er ??

Helene Randløv

Hej Dorte
Sådan gør jeg IKKE 🙂 Prøv at læse her:
https://pudderdaaserne.dk/2014/11/18/tirsdagstip-saadan-plejer-du-vinterhaaret/
Du kan selvfølgelig sagtens bruge olien, efter du har vasket håret, men det er en uhyrlig lille mængde, der er tale om!
Kh. Helene

Nina Jacqueline

Hej heej,
Jeg har selv langt og ret slidt hår og har derfor tidligere forsøgt mig med jojobaolie som fungere ret godt, men jeg bruger simpelthen sådan en lille flaske for hurtigt, så jeg har bar lige et enkelt spg. til kokosolien:
Jeg ved at hvis man har påtænkt sig at spise olien som supplement til en sund kost, så er det altafgørende at olien er økologisk og at den ikke er tappet fra tørrede kokosnød, men derimod frisk kokos – ved i om det overhovedet har nogen betydning når man bruger olien i håret?
Vh. Nina Jacqueline

Pudderdåse Katja

Hej Nina
Det ved jeg ikke desværre, men jeg har aldrig set andet end frisk kokosolie til salg.
Kh. Katja

anonym

Har i nogen erfaringer med brug af oliven olie i håret, hvis ja har det en anden virkning i forhold til kokos olien? Hvis jeg ikke vil lade kokos olien sidde i håret, men mere bruge den som en hårkur skal man kun benytte den i spidserne eller i hele håret (og hovedbund) og skal håret være vasket og fugtigt eller tørt når man benytter sig af olien som hår kur?

Pudderdåse Katja

Nej jeg har ikke prøvet olivenolie.
Du kan bruge kokosolien både i vådt eller tørt hår. Pas på mængden, det bliver meget hurtigt fedtet!
Brug den de steder, hvor håret trænger. Jeg har fx. fedtede hårrødder, men andre med mere tørt hår vil have gavn af at få det i bunden også.

KOKOSOLIE | SSFW

[…] problemer med – læs eventuelt mere om kokosolie som hårkur hos beautybloggen Pudderdåserne her. Jeg er vild med resultatet, dog må jeg jo lige tage højde for at mit hår kan have ændret sig […]

Nynne Jacobsen

Jeg vil nødigt blande mig i hvad andre folk skriver men dette må jeg desværre blande mig i:
“Sulfater er GODT og silikone er GODT”
Sulfater er IKKE godt, måske er det ikke så slemt for dit hårs udseende, men din krop har på INGEN måde godt af sulfater-tvært imod.
Og mht Silikone-det kan godt ske det ikke er usundt, men det trænger ind i hårets “skæl lag” hvor det lægger sig som en hinde der ikke sådan lige kan vaskes ud og dette udtørrer I LÆNGDEN dit hår, da der dermed ikke kan trænge fugt ind i håret. Desuden kan shampoer og balsam kure med silikone lægge en hinde over folikkerne i din hovedbund og dermed nærmest “kvæle” dem.
Og tro mig-jeg VED noget om det her 🙂

Kokosolie til håret | Ditte´s blog

[…] i vil læse mere omkring det, kan i læse det her indlæg hos pudderdåserne hvor de forklare en del mere. Ved siden af denne olie som ku, bruger jeg denne lilla treatment fra […]

Kokosolie som hårkur | Bedre Form

[…] virker faktisk! Hvis I vil læse mere om kokosolie som hårkur, så fandt jeg et indlæg som Pudderdåserne har skrevet for nogle år siden. Det er super […]

Herdis Sveinsdóttir

Hej
Her kommer endnu et kokosolie-spørgsmål fra mig 🙂
Har læst alle kommentarer, og kan se at det er lige meget om håret er vådt eller tørt når man kommer olien i. Men kan ikke se, hvorvidt håret skal være nyvasket og rent, eller om man godt kan putte olien i som kur, selvom håret er lidt snavset, og så så vaske det hele bagefter.
Det ville jo uden tvivl være mere tidsbesparende… 🙂
Eller er det vigtigt at alle kemiske rester fra hårpleje mm. er vasket ud først?

Pudderdåse Katja

Hej Herdis – du kan gøre det som det passer dig. Det har ikke den store betydning. Det vigtigste er at man får det gjort – og der betyder det meget, at det passer til ens hverdag. Så gør det, der virker for dig.
Det vigtigste at huske er, at det er en temmelig fedtet olie – så man vil sjældent have lyst til at putte den i tørt hår lige før man skal ud af døren.

Herdis Sveinsdóttir

Tak for svar!
Jeg gjorde det første gang i går – vaskede håret først, puttede ret meget olie i da jeg har langt, tørt og behandlet hår. Lod det så sidde i i 2-3 timer Tog shampoo i det tørre/indoliede hår, og skyllede til sidst.
Det føles faktisk ret blødt og fint i dag. 🙂

Carla Mickelborg

Sikke et godt råd! Tak!:)

Pudderdåse Katja

Dejligt at du kan bruge det Carla

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *