Tirsdagstip: Sådan plejer du vinterhåret

18.11.14
Kokosolie

Kokosolie

I går sluttede GOODIEBOX’ facebookbrevkassekonkurrencen…   (hehe det var et meget langt ord), som jeg også skrev for et par uger siden, gik det altså ud på, at GOODIEBOX’ følgere på facebook har haft mulighed for at spørge Pudderdåserne om alt muligt, og hvis deres spørgsmål så blev valgt, vandt de et sæt af vores egne produkter.
Spørgsmålet, jeg valgte at svare på i går, handlede om hår. Det samme spørgsmål, er jeg blevet stillet mindst hundrede gange inden for de to sidste uger. Derfor synes jeg, det var ret så oplagt også at svare på det her, så vores læsere, som ikke følger GOODIEBOX, fik mulighed for at læse svaret.

Tørt hår og lækker kropspleje
Spørgsmålet er, hvad pokker man stiller op, når håret er tørt og glansløst. Det tager selvfølgelig noget tid at få rettet op på miseren, men god pleje er i hvert fald et skridt i den rigtige retning. Uanset hvad du smører på, er der ikke noget, som kan reparere håret, hvis det først er ødelagt, men ordentlig pleje kan naturligvis gøre håret meget lettere at have med at gøre, få det til at se sundere ud, samt minimere fremtidige skader og yderligere slid.
Hårkur redder mit eget og især ældstens lange hår, hemmeligheden er simpelthen at lade hårkuren virke i den tid, som den er tiltænkt.
Helst ville jeg fordele hårkuren i tørt hår, for så kan jeg nemlig godt overskue at lade den virke i både halve og hele timer. Ellers må jeg indrømme, at jeg finder det både langsommeligt og irriterende at vente på… Men jeg udnytter tiden med hårfjerning, bodyscrub, fodpleje og hvad jeg ellers finder på, og så går tiden ret hurtigt. Den sidste meget vigtige faktor er at tørre håret blidt. Frotterer du håret tørt med et håndklæde, skader du håret virkelig meget. Herunder er en guide: Sådan plejer du vinterhåret.

Oliekur
Vi har skrevet om olie til håret mange gange, og nogle hårtyper vil opnå en rigtig god effekt af sådan en kur. Olien skal fordeles i det tørre hår en tot ad gangen, så du er sikker på, at hver eneste tot er dækket (læs eventuelt nedenfor). Vælg en vegetabilsk olie: Jojoba-, kokos- og olivenolie er nogle af de olier, som jeg selv har rigtig gode erfaringer med. Det er bestemt ikke de såkaldte hårolier, vi taler om, da de oftest er baseret på silikone.
Lad olien sidde, så længe du kan holde det ud… dog mindst i en halv til en hel time. Smart ser det ikke ud, men håret belønner dig for ubehaget med fin glans og fornyet liv.
Når olien skal ud af håret igen, er det vigtigt at starte med shampoo, inden håret gøres vådt. Shampooen opløser fedtet, så håret ikke virker tungt efterfølgende, håret skal eventuelt vaskes flere gange afhængigt af, hvor gavmild du var med olien, og hvor meget olie håret har suget til sig. Afslut med balsam og skyl med lunkent vand.

Sådan bruger du hårkur
Selvom jeg efterhånden har spurgt alle frisører, jeg kender, så har jeg endnu ikke fået et entydigt svar på, hvordan man egentlig bruger en hårkur.
Som jeg hurtigt nævnte ovenfor, er det vigtigt at fravælge det meget varme vand, når du vasker håret lunkent eller endda køligt vand, får virkelig håret til at syne sundere. Og en sulfatfri shampoo kan også gøre en stor forskel for hårets tilstand.

  1. Vask først håret. Har du langt hår, kan du med fordel nøjes med at vaske hovedbunden, længderne har alligevel ingen glæde af shampooen. Bruger du mange stylingprodukter, kan det naturligvis være nødvendigt at vaske i bund (eller til spids om du vil) ind i mellem. Husk også at skylle shampooen grundigt ud.
  2. Sørg for at klemme det meste af vandet ud af håret, inden du fordeler hårkuren i håret en tot ad gangen. Arbejd dig gennem håret oppefra og ned, sådan at du starter cirka fem centimeteren fra hovedbunden og fordeler hårkuren jævnt ned langs hver enkel tot.
  3. Lad nu hårkuren virke den tid, som den rent faktisk skal, så kan du med fordel forkæle dig selv i mens.
  4. Når tiden er gået, skal håret skylles, det behøver ikke at være særlig grundigt, for det er næste skridt, som lukker håret igen, og dermed hjælper håret til at holde på fugt og pleje.
  5. Fordel nu din yndlings balsam i håret på samme måde, som du fordelte kuren. En balsam virker på bare et par minutter, og derefter skal du skylle hele balladen ud.

Der er masser af hårkure, som ikke koster det blege, og de virker ofte præcis ligeså godt som de dyre, vælg derfor din yndlings hårkur, også selvom det er en der er billigere… Vi bruger en almindelig størrelse hårkur på cirka tre uger, så det giver ret hurtigt sig selv, at det ikke bliver den dyre hver eneste gang.

Vinderen af et års forbrug af Pantene Pro-V produkter
Det er yngsten, som har hjulpet med at trække vinderen. Da jeg spurgte ham, hvordan vi skulle gøre, var han sikker i sin sag… Vi skulle tælle alle de papirer, som han lige havde hjulpet mig med at lægge i en bunke. Mens vi sad der, grinede vi nemlig ret meget af, at jeg nok var den i familien med flest lektier. Det var også ganske effektivt i forhold til at få ham til at øve både diktat og læse bog… Så det var os alle sammen der vandt!
Der var 76 papirer i bunken udover de mere omfattende publikationer (SUK!), og det betyder, at den heldige vinder af et års forbrug af Pantene er:

Miatilda Andersen (14. november 2014 D. 16:31)

Blå Nivea – den er ren farmor.. Jeg er lige pludselig mere end 30 år tilbage i badeværelset hos min farmor i Tønder.. Et af de få fri-steder i min barndom. Hun var skrap, men kærlig.

Tak fordi I mindede mig om det..

Miatilda

Stort tillykke med præmien til Miatilda og mange tak til dig og alle andre der deltog!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Miatilda Andersen

Hvor dejligt!! TUSIND TAK!
Kh Miatilda

Ella

Det tip med kokosolie lyder så dejligt enkelt, Helene – men jeg har været i tvivl om en ting, lige siden I tippede herom første gang; kan olien trænge ind, når den anvendes i tørt hår, der har været vasket med silikoneshampoo og balsam, eller er det nødvendigt med en dybterensende shampoo inden?
Jeg oplever, at mit hår har svært ved at tage imod alle former for hårkur – det forbliver lige tørt og frizzy i længderne, og fladt og fedtet i toppen…suk.

Mette

Kokosolie er simpelthen én af de bedste hårkurer jeg nogensinde har prøvet, bedre end mange af de alt for dyre mærkevarer man kan finde. Jeg har før blandet olien sammen med at æg og lavet en hårmaske ud af det, det har også virket fantastisk.

Marie

Almindelig hårkur.. kan man godt lade det virke over natten, evt. Med en pose omkring efter hårvask og så vaske ud næste dag med balsam??
Kokosolie… når shampooen skal i det tørre hår inden man vasker det ud; er det så svært at fordele shampooen i det tørre hår?

Helene Randløv

Hej Marie
Hmmm… ja, altså det kan man vel godt, men jeg vil ikke anbefale det, da det ikke er særlig smart for hovedbunden.
Nope, jeg har i hvert fald aldrig haft problemer med at fordele shampooen efterfølgende.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *