Kritisk modejournalist udelukket fra Munthe+Simonsens show

03.02.11
Foto: FashionForum.dk

Ifølge Politikens netavis har Munthe+Simonsen udelukket Berlingskes modejournalist Sarah Skarum fra at deltage i virksomhedens modeshow i dag under den københavnske modeuge. Forklaringen er, at Sarah Skarum har skrevet kritisk om Munthe+Simonsens arbejde.

Munthe+Simonsen er selvfølgelig i deres gode ret til selv at bestemme, hvem de vil have med til deres modeshow, men jeg bliver så træt helt indeni over, at den danske modebranche tydeligvis ikke kan tåle kritik, og at de reagerer på denne måde, når der ENDELIG (!!!) er nogen, der har nosser nok til at skive kritiske historier.

De danske dameblade er proppet til randen med rosenrandende sirupshistorier, hvor journalisterne står i kø for at rygklappe den danske mode- og skønhedsbranche. Jeg – og mange andre – sukker efter en mere kritisk indgangsvinkel til mode- og skønhedsjournalistik, og når det så endelig sker, så reagerer modebranchen på denne måde.

Det er ikke bare fuldstændig misforstået PR, det sætter også hele branchen og hele modejournalistikken i et dårligt lys. Så tre hurra-råb herfra til Sarah Skarum, må hun blive ved med at bevare sin kritiske sans og ikke lade sig kyse af tåbelige virksomheder.

Vores eget bidrag
Pudderdåserne.dk er vores eget forsøg på at gøre op med den ukritiske og ureflekterende skønhedsjournalistik, der er herskende i de danske og såmænd også internationale magasiner.Vores læsere siger klart, at det er det, de godt kan lide ved os, og den målgruppeundersøgelse, jeg lavede i forbindelse med min specialeafhandling, viste da også, at kvinder opfatter de eksisterende dameblade som utroværdige, og at de efterlyste et alternativ.

Vi har selv mærket de aparte reaktioner fra en virksomhed, der ikke kunne forholde sig til vores kritiske indgangsvinkel, nemlig Jane Iredale-historien, men jeg kan heldigvis sige, at den slags oplevelser hører til sjældenhederne.

Det håber jeg også, de gør for Sarah Skarum. Om ikke andet er jeg i hvert fald blevet meget nysgerrig efter at læse mere af hendes arbejde nu. Kritisk mode- og skønhedsjournalistik: JA TAK!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
StyleStories

Hvor er det dog barnligt og uprofessionelt af dem

Katja

Tak for nyheden! Det er jo fuldstændig forrykt!

Judi Lund Finderup

Jeg elsker Sarah Skarums betragtninger – de er superskarpe, faglig relevante og ofte med glimt i øjet.

RikkeV

Respekt for Sarah og vores egne pudderdåser <3

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *