Katja på TV: Skønhedsjournalistik mangler objektivitet og kritisk sans

11.01.11
Katja Moikjær
Katja Moikjær
Foto: LouiseH.dk

Jeg har sørme været på tv i dag! Ikke sådan et TV, du har stående foran sofaen, men web TV kanalen TV Europa. Jeg var inviteret til et interview om skønhedsjournalistik og skønhedsblogging.

Det var en rigtig god oplevelse, og jeg er nogenlunde tilfreds med mig selv. Den første halvdel af interviewet er bedst, men det er nok også så lang tid, nogen orker at høre mig kloge mig.

Min holdning til den eksisterende skønhedsjournalistik i medierne er, at den mangler kritisk sans, selvstændige undersøgelser, objektivitet og alle de traditionelle journalistiske dyder, der kendetegnerne de idealer, de fleste traditionelle medier arbejder ud fra. I mine øjne mangler der en form for skønhedsjournalistik, som forholder sig kritisk til produkter og oplysninger fra PR-firmaerne, som selv efterprøver påstandene, og som i højere grad orienterer sig i den videnskabelige litteratur.

Du kan høre mere i interviewet her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
kaja

Jamen må da give hende ret 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *