Super holdbar makeup i sommervarmen

08.07.10
Maybelline Superstay 24hr

Maybelline Superstay 24hrJeg er konstant på jagt efter en superholdbar foundation. Især lige nu er det stort set umuligt for mig at gå med foundation. Kombinationen af høfeber og svedig hud i sommervarmen gør det af med selv de mest holdbare foundations i løbet af et splitsekund.

Jeg har aldrig kunnet finde en foundation, der rent faktisk holdt på mig (og jeg har prøvet mange!), og jeg har altid efter nogle timer været nødt til at friske op med en compact foundation. Indtil nu.

Maybellines nyeste foundation Superstay 24hr lover, at du kan have den på 24 timer, uden den forsvinder. Hvor i alverden man skulle have lyst til at have makeup på i 24 timer i træk, har jeg svært ved at se, men der er rent faktisk hold i Maybellines påstande. Dette er uden sammenligning den mest holdbare foundation, jeg har prøvet, og jeg har prøvet dem alle!

BusturgennemKøbenhavn-testen
Jeg tog den på i går eftermiddags, hvorefter jeg satte mig ind i 4A og kørte en ret svedig og varm 20 minutters tur til Valby. Derefter spiste jeg middag hos vores venner i en taglejlighed, som nok har været minimum 30 grader. og sveden piblede af mig. Under normale omstændigheder havde min foundation været pist borte.

Men da jeg kom hjem sent om aftenen var jeg anelse blank på næsen. Derudover sad min foundation akkurat, som da jeg lagde den, og jeg havde ikke engang pudret næsen i løbet af aftenen! Selv når jeg duppede mit ret svedige ansigt i den varme lejlighed, kunne jeg ikke se nogen afsmitning på lommetørklædet. Det eneste tidspunkt, jeg oplevede en minimal afsmitning, var en lille smule på min telefon efter en ret lang telefonsamtale. Normalt sidder halvdelen af min foundation bagefter på telefonen.

Jeg er mildest talt imponeret. Jeg har prøvet dem alle: Estée Lauder DoubleWear, MAC Studio Fix Fluid, Chanel Mat Lumière osv. Superdyre foundations der indtil nu har været de mest holdbare. Men Maybelline Superstay 24 hr slår dem med flere længder og koster en tredjedel. Jeg er faktisk så imponeret, at jeg personligt selv har tænkt mig at bruge den fremover.

Begrænset udvalg af farver
Bagsiden af de billige foundation fra mærker som Maybelline er, at de ikke fåes i ret mange farver. Superstay 24hr fåes således også kun i 6 farver, så du risikerer ikke at kunne finde en, der passer. Men det er bestemt et forsøg værd.

Et hjertesuk
Og så lige et suk: Maybelline, når man nu laver en så fantastisk foundation, hvorfor sørger man så ikke for, at den indeholder de UVA beskyttende ingredienser, der skal til for at beskytte bredspektret mod solens stråling? Hvis du vil bruge denne foundation, skal du sørge for at bruge anden solbeskyttelse nedenunder.

Maybelline Superstay 24hr kommer til Danmark til august og kommer til at koste 99,95. Hvis du allerede nu i sommervarmen vil have gavn af den, kan du købe den her – og oven i købet væsentligt billigere – gennem den engelske webshop CheapSmells.com.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Anette

Du har ret i at SPF altid er skønt – problemet (har jeg ladet mig fortælle af uvildige eksperter) er, at der nogle gange ikke er ‘plads’ til SPF, som er noget, der fylder godt op i en creme el. en foundation. Derfor er én flaske af hvad det nu end måtte være sjældent nok til at dække alle behov ;o) A

Pudderdåse Katja

Hej Anette
Det har du helt sikkert ret i. Men så skal man ikke skrive på flasken at den indeholder SPF 😉
Kh. Katja

Christine

Vil det sige, at den spf, der er i ikke duer?

Pudderdåse Katja

Ja. Det gælder i øvrigt langt det meste makeup.

Christine

Ok, tusind tak for svar – godt nok irriterende, at man også skal bruge solcreme om vinteren!
Jeg har en solcreme fra La Roche Posay, men har lige opdaget, at der er alkohol i. Den generer ikke min hud, men er det rigtigt, at det kan gøre porerne større? Det er nemlig et problem, jeg døjer med. 🙁

Pudderdåse Katja

At alkohol kan gøre porerne større? Nej, det mener jeg ikke. Det kan udtørre huden. Det er det eneste.

Diana

Hvordan ser man om spf virker eller ikke gør?

Pudderdåse Katja

På ingredienslisten. Hvilket selvfølgelig ikke giver et helt præcis svar, men det er det nærmeste, vi kan komme uden et meget dyrt laboratie. Læs mere her:
https://pudderdaaserne.dk/2010/06/04/solcremer-uden-beskyttelse-en-trussel-mod-din-hud/

Julie

Hej 🙂
Tror jeg vil hoppe i føtex og købe den foundation.. Jeg vil gerne snart være gravid. Så tænker meget over kemi.Hvor serisøt skal jeg tage alt den snak om de homonforstyrende ingredienser ?

Katja Moikjær

Kære Julie. Held og lykke med det 🙂 Du kan læse mere om min holdning her: https://pudderdaaserne.dk/2013/02/21/daseposten-gravid-og-kosmetik/
Kh Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *