Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen: Tag tilskud af D-vitamin

Brexit og online shopping

Carnaby Street

Carnaby Street i Soho – fotograferet på en shoppingtur engang verden var anderledes.

Godt nytår allesammen. Så er Storbritannien ude af EU. Og selvom der i allersidste øjeblik blev indgået en aftale, betyder det alligevel store forandringer.

Vi har endnu ikke overblik over, hvordan det vil komme til at foregå i praksis – udover at det bliver rigtig meget papirarbejde. På SKAT.dk står der, at de endnu ikke har opdateret deres oplysninger med den nye aftale. Det samme står på alle andre både danske og tyske hjemmesider, jeg har tjekket. På EU Kommisionens hjemmeside kan du, hvis du har mod på det, gå i krig med hele aftalen. Der er 1246 sider.

Nede i bunden er der et link til et overview med pixi-versionen på 2 sider, og den har jeg har læst i stedet. Der står, at online køb ligesom alle andre varer skal pålægges moms ved indførslen i EU. Så skal du selvfølgelig ikke betale moms i England, men som de fleste af os internethandlende ved, er den største udgift ved hele den proces ikke forskellen i den engelske og danske moms, men udgifterne til gebyr. Webshops får også mulighed for at opkræve et gebyr for deres ekstra papirarbejde.

Der kommer derimod ikke told på britiske varer, når de kommer ind i EU, men læg mærke til at der skal være tale om BRITISKE varer for at undgå told. Her træder reglerne om “Rules of Origin” ind. Det betyder, at både varen OG dens enkeltdele skal stamme fra England. Du kan læse mere om det på DR.dk – det bliver et h… papirarbejde.

Webshops har forberedt sig
Alle engelske webshops, der fortsat vil gøre forretninger med kunder i EU, har derfor også knoklet for at forberede sig, og de er klar. Hvis de mod forventning ikke overholder det, de lover, så klag til dem – ikke til mig. Men så vil vi selvfølgelig meget gerne høre om det. Og vi vil også meget gerne høre fra jer, når I den kommende tid har gode oplevelser med britiske webshops.

ASOS og Lookfantastic.dk har begge lagre indenfor EU’s grænser, som de sender fra nu.

BeautyBay skriver i deres FAQ, at de vil levere alle ordrer til Danmark DDP, hvilket vil sige med afgifter og gebyrer prepaid, så der ikke kommer ekstra på. I deres løsning har de trukket den engelske moms fra og forudbetalt den danske moms.

Feelunique lover også, at du ikke skal betale ekstra ved levering, og det samme gør Cult BeautyMarks and Spencer lover også, at der ikke kommer ekstra udgifter ved levering. Til gengæld koster levering 100 kroner.

HQHair skriver derimod: Any order placed for delivery outside of the UK could result in custom charges or import duties. The recipient of the parcel will need to pay any applicable charges prior to receiving their goods.

Escentual skriver:

“We are a UK based company operating inside the EU, therefore all order placed for delivery inside the EU will not be subject to Customs charges.”

Der ville jeg nok lige vente med at bestille fra til de har opdateret deres FAQ.

Kig under “FAQ” eller leveringsoplysninger på din yndlingswebshop i England – de fleste har skrevet detaljerede oplysninger om Brexit.

Dagen hvor varen krydser grænsen gælder
Hvis du stadig venter på en ordre fra England, så kan du få problemer. Det er tidspunktet, hvor varen krydser grænsen, der har betydning. Ikke det tidspunkt du trykker køb.

Dårligere rettigheder og forsinkelser
Du skal være opmærksom på, at du fremover vil have dårligere rettigheder som forbruger, hvis du køber produkter i England. EU’s regler om forbrugerbeskyttelse gælder ikke længere og især muligheden for at klage via det fælles europæiske onlinesystem.

Og så må vi nok også væbne os med tålmodighed den kommende tid, når vi venter på pakker. Uanset hvor de kommer fra.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen: Tag tilskud af D-vitamin