Brexit og online shopping

Carnaby Street
01.01.21
Carnaby Street
Carnaby Street
Carnaby Street i Soho – fotograferet på en shoppingtur engang verden var anderledes.

Godt nytår allesammen. Så er Storbritannien ude af EU. Og selvom der i allersidste øjeblik blev indgået en aftale, betyder det alligevel store forandringer.

Vi har endnu ikke overblik over, hvordan det vil komme til at foregå i praksis – udover at det bliver rigtig meget papirarbejde. På SKAT.dk står der, at de endnu ikke har opdateret deres oplysninger med den nye aftale. Det samme står på alle andre både danske og tyske hjemmesider, jeg har tjekket. På EU Kommisionens hjemmeside kan du, hvis du har mod på det, gå i krig med hele aftalen. Der er 1246 sider.

Nede i bunden er der et link til et overview med pixi-versionen på 2 sider, og den har jeg har læst i stedet. Der står, at online køb ligesom alle andre varer skal pålægges moms ved indførslen i EU. Så skal du selvfølgelig ikke betale moms i England, men som de fleste af os internethandlende ved, er den største udgift ved hele den proces ikke forskellen i den engelske og danske moms, men udgifterne til gebyr. Webshops får også mulighed for at opkræve et gebyr for deres ekstra papirarbejde.

Der kommer derimod ikke told på britiske varer, når de kommer ind i EU, men læg mærke til at der skal være tale om BRITISKE varer for at undgå told. Her træder reglerne om “Rules of Origin” ind. Det betyder, at både varen OG dens enkeltdele skal stamme fra England. Du kan læse mere om det på DR.dk – det bliver et h… papirarbejde.

Webshops har forberedt sig
Alle engelske webshops, der fortsat vil gøre forretninger med kunder i EU, har derfor også knoklet for at forberede sig, og de er klar. Hvis de mod forventning ikke overholder det, de lover, så klag til dem – ikke til mig. Men så vil vi selvfølgelig meget gerne høre om det. Og vi vil også meget gerne høre fra jer, når I den kommende tid har gode oplevelser med britiske webshops.

ASOS og Lookfantastic.dk har begge lagre indenfor EU’s grænser, som de sender fra nu.

BeautyBay skriver i deres FAQ, at de vil levere alle ordrer til Danmark DDP, hvilket vil sige med afgifter og gebyrer prepaid, så der ikke kommer ekstra på. I deres løsning har de trukket den engelske moms fra og forudbetalt den danske moms.

Feelunique lover også, at du ikke skal betale ekstra ved levering, og det samme gør Cult BeautyMarks and Spencer lover også, at der ikke kommer ekstra udgifter ved levering. Til gengæld koster levering 100 kroner.

HQHair skriver derimod: Any order placed for delivery outside of the UK could result in custom charges or import duties. The recipient of the parcel will need to pay any applicable charges prior to receiving their goods.

Escentual skriver:

“We are a UK based company operating inside the EU, therefore all order placed for delivery inside the EU will not be subject to Customs charges.”

Der ville jeg nok lige vente med at bestille fra til de har opdateret deres FAQ.

Kig under “FAQ” eller leveringsoplysninger på din yndlingswebshop i England – de fleste har skrevet detaljerede oplysninger om Brexit.

Dagen hvor varen krydser grænsen gælder
Hvis du stadig venter på en ordre fra England, så kan du få problemer. Det er tidspunktet, hvor varen krydser grænsen, der har betydning. Ikke det tidspunkt du trykker køb.

Dårligere rettigheder og forsinkelser
Du skal være opmærksom på, at du fremover vil have dårligere rettigheder som forbruger, hvis du køber produkter i England. EU’s regler om forbrugerbeskyttelse gælder ikke længere og især muligheden for at klage via det fælles europæiske onlinesystem.

Og så må vi nok også væbne os med tålmodighed den kommende tid, når vi venter på pakker. Uanset hvor de kommer fra.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Henriette Jensen

Fantastisk med denne update. Jeg blev ret glad da jeg så at køb hos ASOS ikke påvirkes af Brexit.

Tanja

Købte fra ASOS idag og levering kostede 110kr😳

Katja Moikjær

Hvilken leveringsmulighed har du valgt? Jeg kan stadig vælge levering til 35 kr (gratis over 288)

Julie

Gad vide hvordan det så er med LF.com? De har større udvalg og bedre rabatter end den danske. Fx lige nu episk rabat med koden APP40

Helene Randløv

Vi må se…

Ditte

Jeg er glad for, at Next.co.uk nu sender fra deres tyske lager – De har skønt børnetøj i god kvalitet. Bare et lille tip fra mig😉

Helene Randløv

Hej Ditte
Tak for tip, det er sikkert noget for Katja og andre med mindre børn <3
Kh. Helene

Anne - Sofie A

Hej ved du om ex. Cult vil blive berørt?
De har tidl. sagt at de dækker alle udgifter og at de `elsker `EU
Handler en del hos dem
tusind tak for oplysningerne

Katja Moikjær

Ja, de nye regler gælder alle butikker udenfor EU. Hvordan de så vælger at organisere sig ved jeg ikke. Men det her spiller så måske også ind: https://britishbeautyblogger.com/article/beauty-business-news-74/?fbclid=IwAR1CTHZFCPPNlemdofoCBcpRqToh-G0Vi6UEMcjUVnV7Mjy_ztbkGDwUuwU

Sofie

Er der nogle der har forsøgt at bestille hos Mark and Spencer – oplevelser omkring told?

Natasia Østergaard Jensen

Hej, er der nogen der har haft bestilt fra Cult beauty, for som jeg læser det her. Så skulle man godt kunne bestille derfra uden ekstra moms og told udgifter. Er der nogen der kan bekræfte dette?

Helene Randløv

Hej Natasia
Sidst jeg bestilte mener jeg ikke, der kom told på, men jeg kan ikke huske det. Hvad står der på Cult? Det plejer at være ret nemt at gennemskue.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *