Spar på vandet: For meget vask kan udtørre og irritere huden

Tirsdagstip: Start med en syrepeeling

Ætsende væske piktogram

Billede: Vestteknikk

Det er faktisk helt enkelt. Hvis du har lyst til at se resultater, skal du bruge syrepeeling. Så behøver det indlæg sådan set ikke være meget længere…
Syrepeeling har altid været en af hjørnestenene i de hudplejeritualer, vi anbefaler. De er endda årsagen til, at vi selv lancerede hudpleje i sin tid. Det jeg har hørt og set mig selv gentage flest gange er: vælg en syrepeeling. De skal og må ikke kombineres… i hvert fald ikke dem i vores serie. Resultatet af at bruge begge to på en gang kan være overeksfoliering. Og det er på ingen måde tilrådeligt eller ønskeligt.

Vælg den ene eller den anden
Det er jo børnelærdom at undgå syre. Det lyder lidt farligt, og alle kender piktogrammet af hånden ovenfor. Hvis du er i tvivl, symboliserer det, at det er en ætsende væske, vi har med at gøre. Har du lyst til at smøre det på huden dagligt? Det burde du! Sådan en syrepeeling kan gøre så uendelig stor forskel for din hud. Uanset hvad vi har lanceret efterfølgende, anbefaler vi stadig, at du starter med syrepeeling. I vores serie handler det helt konkret om to produkter.

”Men dåser… hvad nu hvis min hud har brug for begge to?”. Svaret er, at det har den ikke! Du skal vælge den ene eller den anden. Begge to er for meget af det gode.

Mekanisk eller kemisk
Mange synes, at sådan noget syre lyder voldsomt. Faktum er, at en syrepeeling i langt de fleste tilfælde er langt mildere, end en mekanisk eksfoliering er.
Er du bekymret for effekten af syrepeeling? I så fald er det salicylsyre, du skal vælge. Det er en mild og effektiv peeling. Ved allergi eller overfølsomhed overfor acetylsalicylsyre, der er bedre kendt under navne som: Magnyl, Treo, Kodimagnyl, Asasantin og Albyl, skal du først konsultere en læge og derefter være MEGET forsigtig.
Nu kan man måske tro, at AHA-Peeling er en heftig omgang, det er den ikke. Min meget sarte og rødmende hud har ingen problemer med AHA-Peeling, på de rigtig sarte dage kan det godt prikke lidt i huden, mens den tørrer. Det varer et øjeblik og det skyldes den lave pH-værdi.

Kombiner endelig syrepeeling med andre produkter
I sin tid da vi lancerede Pudderdåserne.dk Musthave, ønskede vi enkelthed. Det er dog blevet tydeligere med årene, at det slet ikke er så nemt at forstå, som vi håbede. Der er faktisk stor forvirring. Og mange tror helt fejlagtigt, at det ene produkt nemt kan erstattes af det andet. Forklaringen er, at beskrivelserne af mange af vores (og selvfølgelig alle andres) produkter overlapper hinanden. Der er så mange nuancer i effekten af forskellige ingredienser, at de færreste tåler sammenligning. For eksempel er AHA-Peeling en peeling, AHA står for Alpha Hydroxy Acids, mens A-Serum indeholder Granactive Retinoid, der er et derivat af A-Vitamin. Effekten af de to er god hver for sig, men sammen er de geniale. Sådan er det også med T-Zone Peeling og Niacinamid 10%. Mange tror fejlagtigt, at Niacinamid er en syre, mens det i virkeligheden er B3-vitamin.

Start med et produkt ad gangen og trap langsomt op
Uanset hvilket produkt du vælger, skal du trappe stille og roligt op. Det nytter ikke noget at lægge ud med at bruge et nyt serum to gange om dagen. Måske går det godt… Det håber jeg virkelig. Realiteten er desværre ofte en anden. Meget modsat den gænge opfattelse er rødme, irritation og stikken i huden ikke et ret godt tegn. Hvis du oplever et af de symptomer, er det vigtigt, at du kan se en bedring lynhurtigt. Ellers er det måske ikke produktet for dig. Det er også derfor, at vi ALTID anbefaler vores læsere, at de får en prøve på nye produkter. Der er jo ingen grund til at stå med en fyldt flaske af et eller andet, man ikke kan tåle.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

50 kommentarer

 • Lone

  Hej dåser.
  Tak for indlægget 😊
  Er det rigtig opfattet at I synes T-zone og Niscamid hører sammen og AHA og A-vitamin gør det samme? Og er det derfor ikke anbefalelsesværdigt at blande eks. T-zone og A-vitamin
  Endvidere vil jeg lige høre hvad/hvor I tænker haurylonsyre passer ind?
  Har med jævne mellemrum forsøgt mig med Kiehls Midnight Recovery Oil (synes den dufter fantastisk og føles skøn når man tager den på) men jeg får et rødt skær i huden som om det stresser mm hud. Er det fordi den mon er for ‘skrap’ i forhold til T-zone peeling?
  Håber det jeg spørger om giver mening😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lone. Nej bestemt ikke, det er en misforståelse. Du kan lige så godt bruge AHA sammen med niacinamid og A-Serum eller T-Zone peeling med niacinamid og A-Serum. Eller AHA med niacinamid og T-zone peeling med A-Serum. Det bestemmer du selv.

   Bare du bruger enten AHA eller T-Zone peeling først og kun en af de to, så er der (næsten) frit slag bagefter.

   Der er hyaluronsyre i for eksempel vores antiage ansigtscreme. Men du tænker på et seperat produkt?

   Kiehls Midnight Recovery er en lækker men ret parfumeret olie. Hvordan reagerer din hud, hvis du bruger den alene?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lone. Nej slet ikke – det er misforstået. Det er jeg ked af :) Du kan sagtens bruge T-Zone og A-vitamin sammen eller AHA og niacinamid. Eller T-Zone + A-vit.+ niacinamid. Eller AHA + A-vitamin + niacinamid :)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Først og fremmest: tusind tak for en dejlig og (for mit vedkommende) rimelig overskuelig serie med effektive og veldokumenterede ingredienser. Min hud har aldrig haft det bedre, trods akne, fedtet, tør og irritabel hud. Min akne er så småt ved at vende tilbage efter jeg fik behandling med de skrappe a-vitaminpiller hos en hudlæge, og jeg vil nødigt igennem det igen. Det virker dog til, at jeres produkter kan holde det nogenlunde i skak, og efter udbrud (især i forbindelse med menno) får jeg det hurtigt slået ned igen. TAK!

  Jeg bliver bare i tvivl, om jeg gør for meget og bruger for mange forskellige produkter. Jeg har også læst, at nogen fraråder brugen af fx salicylsyre og niacinamid sammen?

  Efter tidligere råd fra jer, er jeg stoppet med at vaske mit ansigt med sæbe morgen og aften, og tak for det! Min hud er ikke stram, tør og irriteret længere. I stedet vasker jeg med vand i badet og bruger Bioderma miscellarrvand til at rense min hud om aftenen. Guderåd! Jeg troede, man kunne vaske bakterier og bumser væk. Skrubbede, vaskede og mishandlede min hud. Æv!

  Nu har jeg langsomt indført rigtig mange er jeres produkter i min daglige routine, og min hud har det godt, men er det for meget?

  I morgenen starter jeg med jeres t-zonepeeling, efterfulgt af jeres niacinamid 10 % og jeres anti-agecreme og til sidst en solcreme med faktor 50 fra Kiehl’s. Om aftenen vasker jeg som sagt mes bioderma og bruger igen t-zonepeeling, men med jeres a-serum efterfølgende. For at få lidt mere fugt, bruger jeg en natcreme fra Nivea. Q10 vitamin C, mener jeg den hedder. Hvis jeg vil fugte lidt mere, burger jeg Paí hybenkerneolie til sidst, men jeg ønsker mig jeres ansigtsolie i julegave og skifter derfor over til den, når den anden er tom.
  Er det for meget? Har overvejet at skifte jeres anti-agecreme ud med jeres alt i en creme, fordi det føles som en lidt voldsom routine med så mange korrigerende indgredienser, da flere går igen i de forskellige produkter, men hvad siger eksperterne?

  Mvh Sanne :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sanne. Det lyder fornuftigt. Om det er for meget kan kun din hud fortælle dig – hvordan har den det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Kan man ikke godt skifte lidt imellem BHA og AHA? Og er AHA serum at foretrække under a-vitamin til nat?
  Jeg har følgende rutine nu. Hvad tænker I om den, og hvor vil jeg kunne tilføre jeres niacinamid?
  Renserutine

  Morgen:
  1. Michellar water
  2. Rønsbøl skintonic
  3. Antiage serum NILENS JORD
  4. BP Paradoxe øjencreme
  5. BP Paradoxe dagcreme
  6. Elizabeth Arden Pro Solcreme

  Aften(tirs, tors, lørdag)
  1. Elizabeth Arden Pro rens
  2. Caudalie BHA peeling
  3. BP Paradoxe serum
  4. BP Paradoxe øjencreme
  5. BP Paradoxe natcreme

  Aften(man, ons, fre, søndag)
  1. Elizabeth Arden Pro rens
  2. A-serum Pudderdserne
  3. BP Super Booster 3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Pernille
   Helt ærlig… Jeg bliver stresset på din huds vegne. Hvorfor koger du ikke mængden af produkter lidt ned? Der er ingen grund til at have forskellige rutiner til forskellige dage, hvis du har en god rutine. Jeg kan ikke sige mere om, hvad jeg tænker, før jeg kender samtlige produkter.
   Nej, vi anbefaler ikke, at man skifter mellem AHA og BHA, ikke samtidig, ikke samme dag og ikke samme uge. Hvor bruger du AHA nu? Er det din EA Pro rens? Niacinamid kan du egentlig tilføje hvornår det skal være i rutinen, så længe din syre er nederst.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Buch

   Jeg kom til at forkøbe mig, og så ville jeg gerne bruge det hele. I bund og grund vil jeg bare gerne bruge en peeling og en a-vitamin. Jeg har pudderdåsernes aha-serum og en bha-toner fra caudalie samt BP-booster 3. Kan du anbefale en god og mere simpel rutine dag/nat ud fra de produkter, jeg har, men hvor jeg udelader de produkter, du tænker, jeg har mindst brug for??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Pernille. Jeg tænker først og fremmest at du skal vælge mellem enten AHA eller BHA – 2 produkter med syre er for meget. Hvilken af de to foretrækker du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Kære Pudderdåser
  I er mine guruer udi skønhedsverdenen. Derfor kunne jeg godt bruge lidt hjælp, hvis I har tid til det.
  Jeg oplever, at min hud har brug for et ekstra skud fugt her i den kolde tid, hvor radiatorerne kører på højblus.
  Om aftenen bruger jeg jeres t-zone peeling,A-vitamin og allround creme til sidst, men som sagt giver den ikke helt nok fugt.
  Jeg tænker, at jeg nok skal have noget der giver fugt-fugt og ikke fedt-fugt, da min hud har tendens til at fedte lidt om dagen. Har I et godt bud?
  Dbh.
  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Tak for tilliden.
   Hvad bruger du om morgenen og hvad renser du huden med?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Men man kan vel godt bruge fx AHA på kinderne og BHA i t-zonen uden det gør noget?
  Så “dobbelteksfolierer” man ikke, men bruger blot de forskellige syres egenskaber på de områder af huden hvor de giver mening?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej, jeg har lige opdaget denne her https://www.nivea.dk/produkter/nivea-q10plusc-energy-skin-sleep-cream-40059004162780036.html, som lader til at være et ret godt budget køb (der er godt nok parfume i, men så skal man vælge øjencremen). De skriver at man skal bruge den om natten, men kan man også bruge den om dagen? Med spf forstås

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Det ku jeg også godt tænke mig at vide :-) jeg bruger den og er super glad for den men ked af mængden af parfume

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Doh… der var jeg lidt for hurtig i min iver.. Selvfølgelig har I skrevet om den :)
   Nå, men den anden dag kostede den 60 kr i Matas, uden at der stod at det var en rabatpris. Igår kostede den 111, og det var til rabatpris, for de skrev at normalprisen var 139. Idag koster den så 90 kr, uden at skrive at det er en rabatpris… Man skal vist være hurtig her! Jeg har godt nok aldrig været ude for sådan noget prisroderi med Matas før..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Højhus

   Fantastisk 1000 tak☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kan i lave en anmeldelse af ‘THE INKEY LIST’ fra sephora ? ud fra ingredienserne minder den mig lidt om ‘the ordinary’ men jeg vil gerne hører jeres mening og hvilke produkter der er bedst (som en sammenligning af de to mærker)
  :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg vil gerne hører jeres mening om ‘THE INKEY LIST’ fra sephora. Umildbart minder den mig ‘the ordinary’ så jeg er lidt nysgerrig om hvad i synes og om en af linjerne/mærkerne er bedre end den anden mm. (de er også nogenlunde i samme prisleje)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej med jer,
  Tak for at altid at gøre os klogere :-)
  Jeg har to spørgsmål:
  1. Kan man vænne sin hud til salicylsyre, så effekten aftager over tid (2-3 år for mit vedkommende)?
  2. Jeg har i et par år kæmpet med meget generende kontaktallergi i øjenomgivelserne. Det er desværre endnu ikke lykkedes mig at identificere synderen, men jeg har konstateret, at det bliver forværret, når jeg f.eks. bruger jeres Alt i en creme og Alt i en beskyttelse. Kan I pege på én eller flere ingredienser, som går igen i de to produkter og kan forårsage mine gener? Jeg har endnu ikke prøvet andre af jeres ansigtsprodukter, så jeg ved ikke, om det er et generelt problem med jeres serie. Jeg har dog både jeres Niacinamid og A-serum 2% liggende derhjemme, men er tilbageholdende med at gå i gang med dem.

  På forhånd mange tak for hjælpen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shannesh

  Jeres produkter er noget af det bedste jeg hat prøvet og slår mange af de vanvittig dyre sager jeg har prøvet. Jeg kan tydelig se forskel selv efter kort tids brug. Jeg blander AHA serum med nicinamid og synes det fungerer upåklageligt. Genial serie og samtidig billig whats not to like!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej dåser. Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, I kan hjælpe med. Jeg har haft en del udfordringer med min hud, men de er nu heldigvis (næsten) ovre pga. netop syrepeeling og en dygtig kosmetolog. Jeg bruger denne peeling fra dermaclear: https://dermaquest.com.au/collections/dermaclear/products/dermaclear-serum-30ml?variant=14342391110
  Jeg er glad for den, men den er dyr, synes jeg. Så mit spørgsmål går egentlig bare på om jeg lige så godt kan bruge jeres (som er billigere og lettere tilgængelig)? Det samme gælder faktisk for min a-vitamin creme. Der bruger jeg denne: https://phformula.com/products/vita-a/

  Stort tak på forhånd :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mathilde
   Jeg kender ikke produktet skal jeg skynde mig at sige! Men ud fra hvad de skriver, så indeholder den 2% salicylsyre og 5% glykolsyre.

   Vores T-Zone Peeling indeholder 2% salicylsyre og vores AHA Serum indeholder 7% glykolsyre. En kombination af disse to vil altså nærme sig den serum.

   MEN! 2 ting:
   1. Hvis du har så gode resultater, så vil jeg være meget påpasselig med at prøve noget andet. Gå langsomt frem
   2. Vi anbefaler normalt ikke at bruge både salicylsyre og glykolsyre på samme tid. Normalt ville jeg til hud som din kun anbefale T-Zone Peelingen alene (dvs. kun 2% salicylsyre). Hvor ofte bruger du Dermaquest?

   PH Formula bruger retinol. Vi bruger granactive retinoid. Jeg kan ikke love dig at de virker lige godt på din hud, men det er sandsynligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

   Kære Katja
   Tusind tak for svaret. Er nysgerrig; hvorfor ikke salicylsyre og glykolsyre på samme tid? Jeg bruger dermaquest’en både morgen og aften (har i en periode forsøgt med kun aften, men desværre ikke med ret gode resultater).
   A-vitaminen bruger jeg ca hver tredje aften. Hvis jeg skifter til jeres, hvor ofte skal den så bruges?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mathilde
   Det kan du læse her: Paula Begouns råd
   Vores anbefaling er, at man trapper langsomt op, uanset hvilket produkt man starter med, derefter skal du bruge A-Serum hver aften.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Hej med jer :)
  Min hudplejerutine har bestået af følgende i ca 1 år nu:
  Morgen: vand i ansigt + t-zone peeling på næsen. Derefter la roche effaclar mat i hele ansigtet og Matas natur øjencreme.
  Makeup: (Hourglass veil primer hvis jeg skal være flot hele dagen), nars tinted moisturizer og Hourglass diffused light som finish.
  Aften: 2 gange vask med Matas rensegele, t-zone peeling på næsen og la roche effaclar mat i hele ansigt + Diptyque essential face cream hvis jeg føler huden er tørstig.

  Jeg synes ikke t-zone peeling efter knap et år har gjort en forskel overhovedet – det er primært porerne på næsen jeg gerne vil til livs – når den er rigitg godt opbløder efter et lang varmt bad, kan jeg nemt trykke stort set alle små prikker ud, men jeg ser ingen synlig forskel.
  Desuden er min hud en god klassisk tør men fedtet hud – effaclar mat har taget fedtetheden ret godt, men min hud er meget tørstig.

  Jeg tænker at skifte til AHA-serum på næsen, og clinique Moisture surge i hele ansigtet til både morgen og aften, hvad tænker i om det?
  Og er min rensegele fra Matas (den lysegrønne stribede) en dum strategi til aften? Jeg foretrækker klart at bruge en form for vand og vaskegele til ansigtet, og jeg gør det konsekvent hver aften.

  Jeg er for resten 24 år, og var på isotretinoin kur for 2 år siden med rigtig god effekt, den stoppede dog efter 6 uger pga alt for voldsomme bivirkninger.

  Håber det ikke er for overvældende lang en tekst, men hellere for meget information end for lidt vel ;)

  Kh. Fie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Fie. Det har du helt ret i :)
   Hvor tit har du brugt T-Zone Peeling? Den skal bruges 2 gange om dagen for optimal effekt

   Prøv gerne at kombinere AHA med niacinamid også. Måske er det det der skal til for dig?

   Du har helt ret – hellere for meget info end for lidt. Beklager til gengæld mit korte svar, ungerne skriger

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Lippold

  Hej piger :)
  Jeg er 50 år og har siden teenageårene kæmpet med acne. Men for ca 2 mdr siden begyndte jeg på jeres cremer. Dvs T-zone peeling og Niaciamid 10%
  Det virker fantastisk!! Faktisk så godt at jeg blev enig med hudlægen om at jeg ikke skulle starte op på en skrap a-vitamin kur. Så jeg er virkelig glad!
  Nu er jeg så også begyndt at bruge A-serum 2% om aftenen og den er også rigtig god. Jeg har dog kun brugt den i 14 dage så jeg håber at den kan gøre lidt mere ved leverpletterne 😖
  Dog bliver jeg nu i tvivl om jeg kan bruge de tre ting sammen…. Hvad siger I?

  Tak for jeres store arbejde og for jeres hjælp og åbenhed omkring det I laver 🙏🏻😘

  I må ha den skønneste weekend!
  Kh Vibeke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Vibeke, hvor er det bare fantastisk at høre!

   Ja selvfølgelig må du bruge de tre sammen. Lad os endelig høre hvordan det går :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie My

  Hej pudderdåserne!
  Jeg døjer med noget akne der ligger ret dybt, og har fået epiduo udskrevet. Jeg brugte det i nogle måneder og det var nærmest uudholdeligt, så jeg stoppede igen. Da jeg for nyligt har fået udviklet en reel hudplejerutine besluttede jeg at prøve igen, i håb om at en hud der i forvejen var ordentligt fugtet, godt kunne klare epiduo hvis den også fik fugt sammen med, men efter kun to dage kunne jeg se at jeg blev rød og sensitiv og skaldede, og gav det maks en uge før jeg stoppede, fordi det simpelthen var for ubehageligt. Nu mindes jeg at have prøvet skinoren engang, uden problemer og googlede lidt rundt mens jeg overvejede at spørge min læge om det igen. Jeg endte her hos jer og nu er jeg mildest talt forvirret. Jeg kan se i en kommentar at en spørger om hun må bruge finacea(som jo er azelainsyre ligesom skinoren) sammen med jeres t-zone peeling, og I svarer at det måtte hun endelig ikke da begge er syrer og det derfor ville blive alt for voldsomt, men i et af jeres indlæg skriver I at man sagtens kan blande azelainsyre med fx. salicyl. Så hvad skal jeg forholde mig til her?

  Yderligere har jeg et spørgsmål om niacinamid. Jeg har simpelthen hørt så meget godt om det, og da jeg alligevel var i Matas beslutttede jeg at købe deres special face gel som I jo har anbefalet som en billig måde at prøve niacinamid (jeg er ved at spot teste, og det ser meget lovede ud!) men midt i alt det her opdager jeg at der også er niacinamid i jeres t-zone peeling. Vil det være et problem at bruge dem sammen?
  Og tænker I at jeg skal starte med at prøve med niacinamid og salicylsyre, eller med at høre om jeg kan få noget skinoren igen?
  Tak for jeres skønne blog! Jeg ved godt det her endte med at blive ret langt, men jeg håber at I kan finde tid til at svare.
  De bedste hilsner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er godt du fanger mig fordi det første af mine svar er forkert! Jeg er blevet klogere: Du må gerne bruge azelainsyre og salicylsyre på samme tid.

   Du kan godt bruge Matas special og vores T-Zone Peeling sammen. Til sammen giver de en fin mængde.

   Jeg synes, du skal starte med et produkt ad gangen. Hvilken rækkefølge du starter med dem i har jeg ikke rigtig nogen mening om. På den ene side er T-Zone Peeling og Matas’ de “nemmeste” at starte med. På den anden side har du allerede god erfaring med Skinoren og det taler for den. Du kan gøre begge dele.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Pudderdåserne,
  Jeg døjer med tør hud og hudorme, som tilsyneladende ikke kan klares med t-zonepeelingen. Jeg får færre udbrud af acne, så den hjælper helt sikkert til en hvis grad! Men min hud er stadigvæk fyldt med blokerede porer i panden, på kinderne, på næsen, ved hagen og omkring munden. Jeg har tænkt at jeg måske burde bruge mere syrepeeling (har den fra HTH fra normal), men kan se at det heller ikke er optimalt. Jeg håber, at I har tid og mulighed for at vejlede lidt!
  Mvh. Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Katrine. Hvor tit bruger du T-Zone Peelingen? Husk at bruge den 2x dagligt. Du kan gøre to ting: 1) et produkt med 10% Niacinamid – vi har selv lavet et, der findes også andre. Det hjælper på porerne. 2) Blid fysisk eksfoliering til at hjælpe lidt til. For eksempel en god scrub, en konjacsvamp, Clarisonic eller lign. Bare pas på ikke at overdrive :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Tusind tak for svar, jeg har indtil videre oftest brugt den en gang om dagen, så det er nok et godt sted at starte. Jeg vil forsøge med dine anbefalinger, og håbe at det hjælper på det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hejsa – jeg synes det er så svært at finde ud af rækkefølgen og hvad jeg kan kombinere. Især nu hvor man kan kæbe de aktive ingredienser separat og bygge sin egen rutine. Jeg har købt jeres t-zone peeling og bruger også the ordinary Retinoid 2%, samt timeless serumerne matrixyl synthe6, coenzyme q10 og deres 20%c+e+feureliv acid. Har I en anbefalet rutine og rækkefølge i forhold til døgnet så jeg ikke over-gør det?
  På forhånd mange tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Umiddelbart kan du vist gå all in, så du bruger alt undtagen TO Retinoid 2% både morgen og aften. TO er kun til natten.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • susanne

  Jeg kan nærmeste blive lidt stresset over alle de gode råd – haha. Bare fordi jeg gerne vil have en flot hud. Jeg er 45. Jeg en smule urenhed (særligt efter jeg fik spiral) med vha en ugeligt peeling maske fra Ecooking, går det fremad. Jeg planlægge en aftenrutine der består af rens, Paula’s Choice
  Skin Perfecting 2% BHA Liquid og Beauté Pacifique Crème Métamorphique A-vitamin creme til at runde af med. MEN er det for meget? Tak for at dele al jeres viden. Kh Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Susanne. Det lyder så fint! Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej!
  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, at I kan hjælpe mig med. Jeg er 27 år og har generelt en pæn hud, men jeg har hele mit liv været plaget af en hulens masse (og tydelige) hudorme på næsen. Min hud er en blanding af kombineret og tør, og jeg bruger pt. Ole Henriksens “vitamin C” produkter + hans “Goodnight Glow” natcreme.

  I et håb om at komme hudormene til livs, så har jeg købt jeres t-zone peeling, men jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg kan bruge den med Ole Henriksens produkter. Natcremen indeholder nemlig AHA.

  Mit spørgsmål er derfor: kan jeg bruge t-zone peeling med mine nuværende Ole Henriksen produkter, eller bør jeg købe nogle andre, som understøtter peelingen bedre? Evt nogle af jeres?

  Dbh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rikke
   Nej, af risiko for overeksfoliering anbefaler vi ikke, at du kombinerer AHA og BHA. Vitamin C går fint, hvis din hud har det godt med det.
   Vær opmærksom på om dit renseprodukt udtørrer huden, så er det nemlig rigtig svært at komme af med hudorme.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg har lige købt jeres T-Zone peeling. Anbefaler I at man bruger Niacinamid creme bagefter? Jeg slås med fedtet hud, store porer, hudorme og talgknopper. Er godt træt af det.
  På forhånd tak 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Eva
   Ja, hvis man har behov for det. Det afhænger af, hvad man ellers bruger.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Hej,
  Virker jeres t-zone peeling (og hudprodukter generelt) lokalt? Her mener jeg, hvis jeg kun påfører peelingen på min hage, vil den så kun have effekt ved mit hageområde?
  Jeg spørger, fordi at jeg hovedsageligt har urenheder og bumser på min hage, og derfor helst vil undgå “bivirkninger” ved at smøre det på resten af min hud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Frederikke
   Hvis ikke du har problemer udover på hagen, er der heller ingen bivirkninger ved at bruge eksfoliering i resten af ansigtet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar på vandet: For meget vask kan udtørre og irritere huden