Anmeldelse: Avivir Baobab

Den store forskel på solcreme i USA og Danmark

Amerikansk solcreme

Rejser du til USA? Så vil du gerne vide, at netop solcreme måske ikke skal på din shoppeliste. Det kan derimod være en god idé at tage ekstra med hjemmefra.

Situationen er nemlig ret absurd: Stort set samtlige af de gode og moderne solcremer, du køber i Matas og på apoteket, som du bruger til at beskytte dig mod solen, er forbudt at sælge i USA.

I USA kan du i stedet købe en række forældede solcremer, der primært består af solfiltre fra 1970’erne.

USA har et kæmpe stort problem med deres solcremer: Ifølge en lov fra 1970 er solfiltre medicin. Det betyder, at før nye solfiltre kan blive godkendt skal de igennem en forsøg magen til den som ny medicin skal igennem. Og det sker bare ikke. Fordi det er for dyrt og tidskrævende. Så hovedparten af de tilladte filtre i USA stammer fra 1970’erne. Kun 3 nye solfiltre er blevet godkendt siden da.

Situationen er den nu, at ud af de 16 godkendte uv-filtre i USA, kan man reelt kun bruge de 8. Resten er for længst blevet udfaset af kosmetikindustrien selv. Og på den liste finder du ikke hovedparten af de UV-filtre, som vi herhjemme er vant til at blive beskyttet af om sommeren.

Så vil du gerne være beskyttet af moderne solcreme på din rejse til USA, så er det nok en god idé at tage den med hjemmefra.

PS. Af samme årsag er vi altid skeptiske overfor solcremer fra amerikanske mærker. Desværre. Med en enkelt undtagelse: De er ofte gode til at lave mineralske solcremer.

Læs mere:

Washington Post

C&EnFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

16 kommentarer

 • isa

  Bruger EltaMD UV Clear SPF 46 som er en kombination af zink oxid og octinoxate. Den er ret lækker i konsistensen selvom octinoxate godt kunne erstattes af tinosorb eller lign.
  Bruger også Paulas Choice Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer, som er så kosmetisk elegant af en solcreme udlukkende bestående af mineralske filtre. Og intet hvidt skær.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nathalie

   Jeg vil mega gerne prøve de to produkter, for har hørt så meget godt om dem (primært EltaMD) men hvor køber du dem henne? På nettet? Hvis ja, kender du så en forhandler man kan stole på, i forhold til rent faktisk at modtage det rette produkt og ikke en billig kopi i original emballage? Mange tak 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Gælder også hvis du skal til Sydamerika og Caribien, udenfor de store byer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bodil
   Det har du helt ret i :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvordan med Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense? Den har jeg set, at I har anbefalet tidligere. Den er kemisk, så vidt jeg ved. Er den lavet med nogle nyere UV-filtre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Den er rigtig fin, det er stadig en af mine favoritter.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det giver så god mening! Vi løb tør for solcreme hjemmefra på en ferie for 2 år siden, så vi måtte ud og købe noget amerikansk. Alle de solcreme vi kunne finde, skulle smørres på med 90 minutters mellemrum, for ellers virkede de ikke. Det er godt nok noget andet end fx P20 der virker i op til 10 timer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Har i dag fundet to solcremer, som jeg kan bruge, en fra Clinique (en spray) og en fra Avene (en total sunblock).

  Har testet begge to og de er allergisikre.

  Og hvordan gjorde jeg så det, hmm?

  Jo, se her: https://www.skinsafeproducts.com/allergen-free

  De kan sortere alt med hvede-relaterede ingredienser fra og det er lavet sammen med Mayo Klinikken – så cool!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tusind tak Liselotte
   Det var et brugbart link <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Kommer i til at kigge på The Ordinarys når de kommer på markedet snart? Dem er jeg spændt på, men er ikke meget for at eksperimentere, når mit ansigt i forvejene er fuld af hyperpigmentering

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja selvfølgelig – vi venter også på dem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  En anden ting… Jeg bruger Derma solcreme til kroppen, den er billig og den fedter ikke. Gode ting, når man bruger virkelig meget. Men, de har reformuleret den og nu er den endnu en i rækken der opløser neglelak.
  Har i et godt bud på en der ikke gør?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej :) Jeg har længe tænkt på, om der er forskel på at købe de dyre solcremer (som f.eks. rudolph care osv) og solcreme til en lidt mere SU venlig pris, som f.eks. matas egen eller Garnier mm? På forhånd tak for hjælpen. Mvh. Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rikke
   Det ville være løgn at sige, at der ikke er forskel. Forskellen er stor, men min holdning er, at man skal købe den, man får brugt den rigtige mængde af. Hvis man “sparer” på cremen, giver det i hvert fald ingen mening at købe den dyre. Dyr er ikke nødvendigvis bedre, gå efter ingredienserne og konsistensen.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Må man sælge creme fra usa i Danmark? Jeg har nemlig en solcreme fra priori skin decoded som er lave i usa men har købt den hos en kosmetolog i Danmark :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja da. De er fuldstændig lovlige. Det er den anden vej, de er ulovlige. Vores europæiske solcremer er ulovlige i USA.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Avivir Baobab