Tirsdagstip: Vis din bekymring

Matas Micellar Water – miljømærket og med nye ingredienser

Matas Micellar Water Alt-i-en ansigtsrens

Sponsoreret af Matas

Dengang jeg var teenager  i starten af 90’erne, var der ikke noget, der hed “eau micellaire” i Ballerup. Der var til gengæld Matas stribede Alt-i-en Ansigtsrens, og den virkede.

Det, jeg har lært siden, er, at Matas Alt-i-en Ansigtsrens og de franske eau micellaire faktisk er det samme. Tænk at den stribede Alt-i-en Ansigtsrens, som var det allerførste hudplejeprodukt, jeg købte som nybagt teenager for 25 år siden i virkeligheden var noget så evigt moderne som en eau micellaire. Hvem skulle have troet det…

Og den reformulerede Matas Micellar Water, der står på mit bord nu, er nok reformuleret, men micellerne er stadig grundstammen i det klassiske Matas-produkt. I dag er det dog nogle nye miceller, hvilket har været en virkelig god beslutning. Og så er de blevet miljømærkede.

Der er ikke mange gengangere fra ingredienslisten på den forrige version af Alt-i-en Ansigtsrens og til den nye Matas Micellar Water. Der er på alle måder tale om en total relancering.

Nye miceller i miljøvenlig pakke
De renseaktive miceller, som er dem, der står for at fjerne makeup og snavs er udskiftet. Jeg har ikke brugt Alt-i-en Ansigtsrens i flere år, men de nye Matas Micellar Water er effektive. Den fjerner makeup let og elegant. Og jeg mærker ingen irritation i øjnene, hvilket jeg ellers gjorde med den forrige version.

Produkterne er blevet miljømærkede med svanen, og det kan ses på flere måder. Ingredienslisterne er blevet meget kortere. De fine lyserøde og blå farver er ikke længere i selve produktet, men i emballagen, så du slipper for farvestoffer. Og bedst af alt: Der er ikke parfume i nogle af produkterne.

Og svanemærket sikrer, at der også er stillet krav til en bæredygtig emballage samt generelle krav til miljø- og bæredygtighed i hele produktionskæden.

To varianter – to fordele
Matas Micellar Water findes i to varianter: En til tør/sart hud og en til normal hud. De renseaktive stoffer – micellerne – er de samme, men der er forskel på, hvilke plejende ingredienser, der tilsat:

Matas Micellar Water Alt-i-en Ansigtsrens til tør/sart hud er tilsat fugtgivende glycerin, der giver en mindre tør effekt samt den plejende og beroligende ingrediens allantoin.

Matas Micellar Water Alt-i-en Ansigtsrens til normal hud er med kreatin og panthenol. Panthenol er B5-vitamin, der har plejende og beskyttende egenskaber for huden. Kreatin er en aminosyre, der faktisk kan have anti-age egenskaber ved at bidrage til hudens cellefornyelse.

Her kan du købe det
De nye Micellar Waters kommer også i flere størrelser – blandt andet en stor 500 ml.

Priserne er:
500 ml: 69,95 kr.
250 ml: 49,95 kr.
75 ml: 16,95 kr.

Du kan selvfølgelig købe dem i Matas og på Matas.dk

Sponsoreret af MatasFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

15 kommentarer

 • Cecilie

  Fedt! Lige hvad jeg står og mangler netop som jeg er løbet tør for biodermas. Vil i anbefale den til tør hud eller til normal hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har skiftet lidt mellem dem de sidste par dage – helt ærligt gør det ikke enormt stor forskel. Den til tør hud efterlader lidt glycerin på huden. Det kan jeg godt lide. Men… Det er en smagssag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad med alkohol? Det mener jeg, at de gamle makeupfjernere indeholdt, og det var derfor jeg undgik dem. Men er de pillet ud af de nye produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hvordan er den ift. biodermas?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg synes det er umuligt at sammenligne direkte – de er gode allesammen. Det er en smagssag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Var der ikke noget om at panthenol så tæt på øjnene ikke var smart? Eller gælder det kun højere koncentrationer?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det skal være i større koncentrationer – jeg har faktisk øjendråber med Panthenol :) Men du har helt ret!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Tak for oplægget! Nu har jeg ikke været inde og se i jeres arkiv … men det kunne være SÅ fantastisk hvis I to tøser lavede en top 10 (eller 15?) af jeres yndlings stribede produkter! Jeg har selv købt heat protection cremen på jeres anbefaling – og elsker den! Og nu vil jeg ud og have mig denne her – MEN … når man nu har en sensitiv, men ikke tør hud (lys og sart overfor både varme og friktion, kombineret med lidt store porer, hormonel akne på hagen, evt. lidt dehydreret i overfladen), hvad for en skal man så vælge? Min evige kamp- enten til sensitiv og tør hud, eller normal hud – og min er ingen af delene!

  Tak :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Helt ærligt, så tror jeg ikke det gør en super stor forskel. :)

   (Den top 10 vil jeg også gerne skrive :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvordan synes I at de her er i forhold til Biodermas? Jeg elsker nemlig biodermas, og jeg plejer at have ret uren hud, men den har virkelig hjulpet mig! Tror I at jeg roligt kan skifte til denne? Og evt hvilken er bedst? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   If it works, don’t fix it – hvis den har gjort så stor forskel, så ville jeg aldrig ændre på noget. Men prøv :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Hvordan adskiller disse to fra Matas sig fra jeres egen makeupfjerner mht. ingredienser osv.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • isa

  Har i set de nye Plaisir Young Skin produkter fra matas? Det ser faktisk forholdsvis godt ud. Specielt deres foaming face wash og no shine oil free gel er spændende. (Niacinamide er 2. på ingredienslisten)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har LIGE opdaget dem også og læst ingredienslister igennem, men endnu ikke haft dem i hænderne.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Vis din bekymring