Dåseposten: Hvorfor vokser mit hår ikke rigtig langt?

08.08.16
Nej, det kan ikke ske for dig! Foto: L'Oréal Professionel
Nej, det der kan ikke ske for mig! Foto: L’Oréal Professionel

 

Hej kære over-dåse-Katja.

Jeg håber du kan hjælpe en junior dåse som mig – på trods af at du/I nok får mange henvendelser fra folk der søger anbefalinger.

Jeg bøvler rigtig meget med, at mit tynde hår knækker, og derfor aldrig bliver længere + det ser kruset ud, fordi hårstråene er forskellige længder. Jeg bruger Elvital Fibralogy, og er vild med at mit hår er blevet en anelse kraftigere. Styrker serien også håret, og gør det stærkere, eller er det udelukkende ”kosmetisk”/udseende? Har du nogle gode råd/produkter du kan anbefale mig at prøve? Har du et bud på hvad årsagen kan være til at håret knækker?
Jeg bruger meget sjældent glattejern, føntørre og lign., har aldrig farvet mit hår og spiser b-vitaminer.

Jeg har også tænkt på, om der mon findes et produkt som GOSH Growth Serum, men til håret? Det virker simpelthen så godt til mine vipper, og måske det kan få mit hår til også at gro hurtigere. Ellers må jeg plyndre en Matas 😀

Tak for en fantastisk blog – I får mig til at føle mig smuk! Det er fedt at have noget at navigere efter i ”beauty junglen”, så man ikke bare ender op med en hel masse ubrugelige produkter som lover det ene og det andet, men ikke virker overhovedet. TAK!

Stort sommerkram her fra!

Hilsen Cecilie

Kære Cecilie

Tusind tak for din mail og tak for nok den bedste ros, vi kan få. Hvis vi kan få dig til at føle dig bare lidt smukkere, så er der sgu noget ved at stå op om morgenen og gøre det her! (undskyld mit sprog)

Nåmen dengang jeg var ung i 90’erne, ville jeg også være langhåret. Så jeg besluttede mig for at lade mit hår gro. Jeg ventede. Og ventede. Og ventede… Og der skete ikke en fløjtende fis. Jeg tror, jeg ventede i stort set alle mine teenageår på at mit hår skulle vokse sig langt, indtil jeg endelig fattede, at det havde nok ikke tænkt sig at ske.

Min kamp med mit hår minder mig lidt om denne Steen & Stoffer tegneserie.

Mit hår er fuldstændig som dit. Det vokser til skuldrene, hvor det bliver til noget værre tyndt og tjavset pjat, og så bliver det ikke længere. Aldrignogensinde. Og intet, jeg nogensinde har gjort har ændret på det.

Hårets vækstfase
Selvom det kan føles som om håret bliver slidt og knækker af, så er det noget andet, der sker indeni. Med mindre du udøver ekstrem vold mod dit hår, så kan man ikke slide håret af.

Hvilken længde håret kan nå, afhænger af længden på den anagene fase, der er hårets vækstfase. Efter vækstfasen følger hårets regressionsfase, hvor hårsækken begynder at skrumpe ind og håret stopper med at gro. Denne fase varer et par uger for hår på hovedet. Til sidst kommer håret i hvilefasen, hvor håret skubbes ud. Derefter følger en periode hvor hårsækken står tom, inden der vokser et nyt hår frem.

Ifølge wikipedia er den maksimale gennemsnitslængden for menneskehår på hovedet 60 cm. Og der er ingen tvivl om, at det er folk som dig og mig, der trækker den statistik ned. Hende her trækker så gennemsnittet op.

Og det er altså længden på den anagene fase, der bestemmer, om håret kan vokse til at blive maksimalt 20 cm langt eller nå Rapuntzel-længde. Hvor lang tid netop dit hår er i vækstfase er genetisk bestemt, og vi kan intet gøre ved det.

Vækstfasen kan variere i længde fra typisk mellem 2 til 7 år fra person til person, så der er store individuelle variationer.

Der findes sågar et syndrom, der hedder “short anagen hair syndrome”, hvor hår aldrig bliver længere end få cm. Ud fra hvad jeg kan læse mig frem til, kan Regaine eller andre med samme indholdstof (minoxidil) hjælpe – det er medicin og slet ikke noget, jeg vil kaste mig ud i at rådgive om.

Har prøvet alt – og har stadig kort hår
Jeg vil sige, at jeg har testet ALLE de gode shampooer og præparater på markedet. Og mit hår er stadig ikke længere end til ørerne. En ting er at det muligvis kunne blive nogle cm længere end da jeg var teenager – mine graviditeter har faktisk gjort mit hår lidt kraftigere – men tykt og lækkert bliver det jo aldrig. Jeg kommer bare aldrig til at få langt, pænt og tykt hår. Og det tror jeg heller ikke, at du gør.

Der findes helt sikkert produkter derude, der kan gøre håret midlertidigt pænere, fyldigere og glattere. Men at forandre mit tynde hår til noget, der kunne blive pænt som langt hår ville være på højde med at lave vand til vin.

Hvis nogen derude kender til en mirakelkur der kan få hår til at vokse dobbelt så langt, som naturen har gjort det, så hører jeg gerne om den. Men indtil da vil jeg nøjes med at glæde mig over, at kort hår klæder mig.

Kh. Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Ea

Jeg ved, at eg genetisk KAN få længere hår, end jeg har nu, for da jeg var ung, var mit hår ret langt og voksede superhurtigt. Jeg var altid den af veninderne, der hurtigst fik langt hår, når vi lod det gro. Men som voksen har jeg meget svært ved at få det langt. Det vokser langsommere, og så er det som om noget af det bare knækker af sådan i pagelængde, mens resten volder videre. Så det ser nærmest ud, som om jeg har en kortere paryk oven på noget langt hår, hvis det giver mening….Jeg gnubber ikke med håndklæde, vasker hår hver tredje dag, plejer med balsam og hårolie, lader altid håret lufttørre og har det meget sjældent sat op. Jeg spiser sundt (sørger også for at få masser af gode fedtstoffer) og tager kosttilskud, bl.a Silica. Så er der nogen, der har prøvet noget lignende og fundet en god løsning, hører jeg meget gerne om det! Mit hår er fint, men jeg har masser af det. Det har naturligt fald/let krøl, så det kan godt blive lidt “høstaksagtigt” (derfor hårolie efter vask). Hilsen Ea

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *