Vask dit ansigt med skælshampoo

Skælshampoo fra Pudderdåserne og Purely Professional
09.08.23
Skælshampoo fra Pudderdåserne og Purely Professional

Skælshampoo fra Pudderdåserne og Purely Professional

TikTok er fyldt med anbefalinger om at bruge Head and Shoulders i ansigtet mod bumser. Det synes vi nu ikke, du skal – men det kan faktisk være en god idé at bruge din skælshampoo i ansigtet. Bare du grundigt overvejer først, hvilken skælshampoo du bruger. Nogle er bedre egnet til sart ansigtshud end andre.

Langt de fleste skælshampoo indeholder enten zinc pyrithione eller piroctone olamine. Begge ingredienser virker på den svamp, der giver skæl i hovedbunden. Samme skælsvamp har vi også i ansigtet, hvor den også kan give problemer. Typiske tegn er skæl omkring næsefløjene, øjenbryn, pande og ikke mindst i skægget.

Mange mistolker dette som tør hud, men i virkeligheden opstår skællene på steder, hvor huden er fedtet. Det gør derfor ofte problemet værre at smøre fed creme på.

Jeg oplever det selv især omkring næsefløjene, hvor min hud skaller. Det bliver for alvor synligt, når jeg bruger makeup.

Skæleksem kan også vise sig som et rødligt udslæt.

Det er altså præcis det samme som når man får skæl i hovedbunden, bare i ansigtet – eller på kroppen. Og derfor virker skælshampoo også.

Pas på udtørrende skælshampoo i ansigtet

Mange skælshampoo er baseret på de klassiske skummende sulfater såsom sodium laureth sulfat eller endda den endnu mere udtørrende sodium lauryl sulfat. Dem vil vi helst undgå på huden, fordi de virker udtørrende og kan påvirke hudens barrierefunktion. Så hvis din skælshampoo er baseret på disse så synes vi, du skal nøjes med at bruge den i håret.

Der findes dog skælshampoo baseret på mildere vaskeaktiver, som er bedre egnet til ansigtet. Vi har i al beskedenhed selv lavet den ene, men der er flere andre. Her er dem, jeg selv har brugt gennem årene. De indeholder alle piroctone olamine:

Indeholder reklamelink*

Purely Professional Shampoo 4

Purely Professional har altid sat standarden i Danmark, når det handler om at lave den bedste hårpleje. Deres shampoo 4 er en mild skælshampoo, som er baseret på sodium coco-sulfate, der er en mildere sulfat end de gammeldags sulfater samt skælaktivet piroctone olamine. Det er et simpelt, mildt, parfumefrit og effektivt produkt, som vi selv har brugt med held. Læs for eksempel her. 

Purely Professional Shampoo 4 koster 179 kroner for 300 ml. på blandt andet Matas.dk* og Purely Professionals egen shop. Den er også på tilbud lige nu til 144 kroner på Nicehair*.

Pudderdåserne Peelingshampoo

Vores egen Peelingshampoo er også baseret på den milde sodium coco-sulfate samt piroctone olamine. Den primære forskel er, at vores også er en scrub. Den indeholder bittesmå korn fra perlite, der er et vulkansk mineral. (HUSK at ryste den hver gang du bruger den – ellers samler de sig i bunden og bliver til sten igen.) Jeg bruger Peelingshampoo som en mild scrub i ansigtet et par gange om ugen i badet.

Pudderdåserne Peelingshampoo koster 199,95 for 500 ml. i blandt andet Matas*. Nicehair har den på “Nice Price” til 149*.

La Roche Posay Kerium DS Creme

Nej, Kerium DS Creme er ikke en skælshampoo. Men det er en slags skælshampoo på creme. Som med alle andre aktive ingredienser i denne verden, så virker skælskativer også endnu bedre, hvis vi smører den direkte på huden og lader den side. Og det kan du med Kerium DS, der indeholder piroctone olamine. Det er selvfølgelig noget værre nas i håret, men har du skælsvamp i ansigtet er det en meget effektiv løsning.

La Roche Posay Kerium DS Creme koster cirka 129 kroner for 40 ml. på apoteket eller på Matas.dk*. Den er på tilbud lige nu på Med24*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Har du prøvet at bruge skælshampoo i ansigtet og kan du anbefale en anden skælshampoo uden lauret sulfat end dem, jeg har her?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Amanda

Jeg bruger head n shoulders skælshampoo mod rygacne og det virker! Ville dog ikke bruge den i ansigtet. Jeg har prøvet alverdens hudpleje og pillekure og intet kunne holde det nede, før nu. Min eneste påklage er, at den er fyldt med hormonforstyrrende- og miljøbelastende stoffer. Har I et alternativ til den? Synes nr 4 shampooen fra Purely er lidt dyr at bruge og ved ikke om den overhovedet ville virke på rygacne som head n shoulders gør?

Helene Randløv

Hej Amanda
Hvis det er fungalakne, så vil den sandsynligvis have en effekt. Vores egne produkter til vask af håret indeholder alle piroctone olamine.

Kh. Helene

Jannie

Vil jeres Alt i en shampoo kunne gøre det samme, eller er det ikke en skælshampoo?

Helene Randløv

Hej Jannie
Sagtens, Vaskebalsam er faktisk den jeg selv plejer at anbefale vores læsere. Den, synes jeg nemlig, er endnu bedre.

Kh. Helene

Louise

Bruger faktisk allerede jeres peeling shampoo I ansigtet mod min skæleksem. Vasker mig også under armene med den mod “lugt-bakterierne” i sved.

Helene Randløv

Hej Louise
Ja, Peelingshampoo er god både til arm-, fod-… ja selv skridtsved!

Kh. Helene

Kristina

Hejsa, ved skæleksem + rødme i cremen La Roche Kerium DS creme fin. Men den giver kkke fugt nok i vinterkulden. Kan Niacinamid 10% bruges under? For mere fugt og mindskning af porer?
Vh Kristina

Helene Randløv

Hej Kristina
Niacinamid 10% er ikke et fugtgivende produkt her og nu… det virker på sigt. Bortset fra, at jeg bruger Ducray for at undgå parfume, har jeg haft fine resultater med den kombination.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *