Tirsdagstip: Brug dine hårprodukter i fugtigt hår

07.11.23

Jeg sidder lige her med småfedtet, nyvasket hår. Først ringede Helene, bagefter var badeværelset optaget, og så fik jeg først påført Alt i en Stylingcreme, da mit hår var næsten tørt. Det er en del af glæden ved at have hår, der lufttørrer på få minutter.

Hvis jeg lige havde tænkt mig om, så havde jeg kompenseret med lidt vand eller bare brugt mindre produkt. Men så klog er jeg ikke. Længe leve tørshampoo!

Men det giver mig en god anledning til at minde om, hvor vigtigt det er at bruge både styling- og plejeprodukter på det helt rigtige tidspunkt, når du føntørrer eller lufttørrer håret.

Hårmousse, stylingcreme og leave-in pleje

Jeg taler selvfølgelig ikke om hverken shampoo, balsam eller hårlak her (her er timing også vigtig – den er bare en helt anden). Jeg taler om alle de produkter, der skal i vådt hår, og som du ikke vasker ud igen, og som du bruger i forbindelse med tørring af dit hår – uanset om du bruger en føntørrer eller lader det lufttørre.

Hverken for vådt eller for tørt

Bruger du dit produkt i for vådt hår, mister du effekt. Det glider simpelthen af håret igen uden at opnå den ønskede effekt.

Bliver håret for tørt vil mange produkter, som er egnet til brug i fugtigt hår i stedet gøre det fedtet eller stift og være meget svære at fordele ordentlig.

Håndklædetørt hår

Det optimale tidspunkt at fordele stylingmousse, gel eller creme i dit hår, er når håret er stoppet helt med at dryppe og ikke længere efterlader våde mærker. Men det skal stadig føles fugtigt. Det er også det, man kalder håndklædetørt. Og det skal være rigtig håndklædetørt – ikke sådan som det bliver, når man lige dupper lidt på toppen af hovedet med håndklædet.

For mig er det tørt nok, når jeg er trådt ud af badet, har krammet det grundigt med håndklædet, tørret resten af kroppen og lige gjort det, man nu gør på badeværelset. Det tager måske 5 minutter for mig, mens det tager 10 minutter for Helenes noget tykkere hår at nå den rette tørhed. Og så er det tid til at fordele produkt i håret.

Vent lidt længere med at føntørre!

Derefter vil det logiske næste skridt være at gribe en børste og en føntørrer, men hvis du begynder at style dit hår nu, så kommer du til at bruge meget tid og mange armkræfter. Vent i stedet på at dit hår tørrer lidt mere. Vi kalder det 70% tørt. Dette er når håret føles let fugtigt over det hele.

Du har altså lige taget din stylingscreme, volumenmousse, krøllecreme, eller hvad du nu bruger i dit håndklædetørre hår, men det er stadig for vådt til at føntørre. Så spis din morgenmad, læg neglelak eller makeup, drik kaffe eller hvad du nu ellers laver om morgenen indtil dit hår er lufttørret så meget at det kun er let fugtigt.

Hvis du har fint, tyndt og glat hår som mit, så tager det cirka en morgenmad, en kop kaffe og en hurtig makeup. For andre hårtyper kan dette tage halve og hele dage, hvilket nok også er grunden til, at I næppe vasker hår mandag morgen.

Har du meget travlt, så grib føntørreren og grov-føntør det, indtil det er næsten tørt.

Føntør indtil håret er knastørt

Når dit hår er 70% tørt er det tid til at gribe føntørrer og rundbørste, airstyler med varm luft eller hvad du ellers bruger. Her har du den bedste chance for at forme det, glatte det eller skabe volumen i håret.

Og vigtigst af alt, så kan du her få det helt tørt. Hvis du ikke venter til håret er næsten tørt med at starte din blowdry, så er det ret sandsynligt, du får krampe i overarmen og stopper, når håret stadig er småfugtigt, hvilket er spild arbejde. Et fugtigt hår falder sammen igen. Håret SKAL være knastørt, når du er færdigt – ellers kan du næsten lige så godt lade være.

Bruger du også AirWrap lige som mig i stedet for en almindelig føntørrer, så passer det også rigtig godt. Afhængig af hvilket tilbehør du bruger den med, så skal den også i let fugtigt hår.

Slut af med kold luft

Når dit hår er knastørt, så slutter du af med kold luft. Det forsegler håret og frisuren.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Mette

Mange af os med krøller har markant bedre effekt af at komme stylingprodukter i vådt hår og ikke i håndklædetørt hår. Jeg ser det samme hos diverse frisører på sociale medier, som specialiserer sig i krøller, og også hos diverse curly girls på de sociale medier. Jeg har altid gået efter det håndklædetørre hår, inden jeg kom styling i, men jeg får et bedre krøl og bedre cast, når jeg kommer det i vådt hår.
Blot for at sige, at one size fits all ikke altid passer, og at man ofte må prøve sig lidt frem 😉

Helene Randløv

Hej Mette
Selvfølgelig ikke, jeg gør heller ikke, som Katja skriver. Min hovedbund flipper ud med sådan en behandling. Jeg klemmer stille og roligt håret tørt, bruger produkter og føntørrer med det samme. Har man skæleksem, må man for en periode gå på kompromis med smukke krøller. Det er vigtigt at holde det nede, det er desværre ofte på bekostning af den flotte aftegning.
Kh. Helene

Johanne Kristensen

Hej Pudderdåserne,

Jeg har lige købt jeres Tranexamsyre og tænker at bruge den om morgenen med jeres AHA serum under og så creme med SPF 30 til sidst. Jeg er i tvivl om, om det er tilstrækkeligt med fugt, eller om jeg kan dryppe lidt hyaluronserum i jeres Tranexamsyre serum? Tak for en god blog! Vh Johanne

Helene Randløv

Hej Johanne
Det er altid en rigtig dårlig idé at blande produkter sammen. Brug dem i stedet efter hinanden, hvis du behøver fugt.
Altså AHA, hyaluron, TXA og SPF

Kh. Helene

Johanne Kristensen

Mange tak for svar👌

Så vil jeg bruge dem efter hinanden.

God weekend!

Alex

Oh gud, så ville jeg aldrig komme ud af døren, min hår er en krig om at tørre og jeg er morgenbader. Så synes faktisk jeg har en metode til mit tykke hår der virker så fint.

Helene Randløv

Hej Alex
Der findes produkter, der minimerer tørretiden markant. Der er sikkert flere på markedet nu, men vi har skrevet om nogle af dem. Det giver også mening at kigge på en føntørrer, der måske er bedre. Før tørring bruger jeg en del tid på at klemme vandet ud af håret med et håndklæde, det reducerer ligeledes tørretiden, og så undgår du en del slid.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *