Fredagsfavorit: L'Oréal Serioxyl Thicker Hair Fibre Thickening Serum

Tør hud om næsen eller øjenbrynene? Skæleksem og behandling

Gærsvampe lever naturligt i massevis på huden. Hvorfor de nogle gange bliver til skæleksem ved man ikke nok om.

Kender du det med at huden i folderne omkring næsen virker tør og flager, lige gyldigt hvor meget creme man smører den ind i? Eller panden begynder at skalle – især omkring øjenbrynene.

Forklaringen kan være skæleksem. Den samme meget almindelige hudsygdom som de fleste af os oplever i hovedbunden på et eller andet tidspunkt i løbet af vores liv, kan nemlig ramme mange forskellige steder og i mange forskellige former.

Vi kender måske skæleksem bedst som skæl i håret, men den kan også vise sig som:

 • Hud der flager omkring næsen – især i folderne på siden af næsen
 • Skæl omkring øjenbrynene
 • På kroppen – især i hudfolder
 • Arp på spædbørn

Jeg har selv fornøjelsen af problemet fra tid til anden omkring næsen. Det er i så mild grad, at det oftest usynligt for det blotte øje, men især når jeg bruger foundation, så bliver det fremhævet. I lange perioder er det helt væk, nogle gange dukker det op igen.

Man kan blive fristet til at smøre et tykt lag creme eller olie på de tilsyneladende tørre flager omkring næsen – det må jo være tør hud! Men det er nogen nær det værste, man kan gøre. Skæleksem stortrives i fedtede omgivelser og skyldes fedtet hud – ikke tør hud.

Salicylsyre og et lægebesøg
Vi Pudderdåser bliver aldrig trætte af at lovprise salicylsyrens positive egenskaber, og den har faktisk også en positiv effekt på skæleksem. Vores egen T-zone Peeling eller tilsvarende effektive og milde peelinger med salicylsyre er god som daglig, forebyggende pleje, hvor den modvirker skæleksem ved blandt andet at fjerne de fortykkede lag af hud.

Men behandling af skæleksem skal du til lægen med. Skæleksem skyldes en svamp, der hedder Malassezia, og midler mod den slags finder du kun hos lægen. Hvad end de sidder i ansigtet eller i hovedbunden.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

17 kommentarer

 • Julie

  Ja, tak for det ! :-D
  Jeg har i periode denne, hvad jeg troede var tørhed, men er åbenbart skæleksem. Jeg smører altid en ordentlig lag fugtighedscreme på. Til tider gerne den fedeste jeg har. Jeg har sågar gjort det i dag! Men det tror jeg nok lige jeg stopper med fra nu af!
  Tusind tak for super information, der faldt på et tørt sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Meget interessant – kan det også være inde i øjenbrynet? Det skaller jeg nemlig i perioder!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Jamen for f****** da …. jeg har købt mig fattig i cremer både i matas og på den klinik jeg bruger. Og nu sidder jeg her og tænker aha. Tror da lige jeg skal til lægen efter ferien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Dejligt du kunne bruge det til noget! Håber I finder ud af det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg har lidt af skæleksem i mange år – især i hovedbunden og omkring næsen – men også øjenbryn, hage, mundvige mm. Har brugt skælshampoo og svampecreme, og indimellem hydrocortison. Jeg har registreret at skæreost, champignons og sukker forværrer eksemen. Nu er jeg begyndt at spise “Sense”-kost ogeksemen er stort set helt i ro. Jeg minimerer indtaget af ost og svampe, og diæten er stort set uden sukker. Måske er der andre der kan bruge samme metode.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • FR

  Hej!
  I skriver at man ikke skal bruge creme på det. Skal man så helt holde op med at bruge ansigtscreme, eller er det en speciel creme der vil være god at bruge? Jeg plejer selv at bruge en fra biotherm, men det virker ikke :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej FR. Har du læst sidste del af indlægget? Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvorfor har jeg ikke vidst det her! Jeg har skæl i hovedbunden, men jeg vidst da ikke at det også var forklaringen på at huden på min næse altid flager. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge jeg har brugt cremer og olier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Kom ned på apoteket.
  Vi har cremer specielt til skæl eksem der sidder de nævnte steder i ansigtet.
  Bl.a. Ducray el Bioderma mærkerne laver specielt til dette problem område.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   men er de ikke mere til tør skæl? hvad hvis man får fedtet skæl? (tindninger hagen og især panden der har skæl er oliet men tør under skæl og olie)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej M
   Har du mon læst vores andet indlæg om skæleksem?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natja

  Jeg bliver nød til at sige at de midler man får hos lægen er en idiot værdi, undskyld sproget, men det irriterer mig at folk bliver snydt sådan af medicinindustrien. Svamp i kroppen kan behandles naturligt, via kosten og naturlige produkter, Det handler om livsstil, svampen kommer bare igen når man stopper med den behandlingen man får hos lægen, det dybere problem skal jo behandles først!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • majbritt

  Jeg tror også på at kosten kan gøre rigtig meget. For mit eget vedkommende hjælper færre mælkeprodukter og flere grøntsager. Der udover hat jeg på nettet fundet et nemt og billigt råd til udvortes brug der er meget effektivt. I hvert fald til den milde form der beskrives her: 1 del æbleeddike og 1del vand på huden en gang dagligt. Det kan svampet der forårsager det altså ikke lide. Håber andre kan ha glæde af dette billige råd. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hej
  Nizoral creme som er MIDLET mod skæleksem fås i håndkøb og er super effektivt:-)
  Kh Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Kan Paula’s Choice Skin Perfection 8% AHA gel også gå an som syrepeeling i forhold til skæleksem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Linda
   Personligt har jeg ikke ret gode erfaringer med den kombination. BHA er langt at foretrække i den forbindelse.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: L'Oréal Serioxyl Thicker Hair Fibre Thickening Serum