Opskriften på en glad mand

Veet hårfjerningscreme: Praktisk hårfjerning eller farlig kemi?

 

Veet Hair Removal Cream

Hårfjerningscreme lader til at være gået lidt af mode til fordel for voks, sugaring og mere moderne hårfjerningsmetoder. Men er der egentlig nogen grund til at undgå tuben med hårfjerningscreme?

Dengang jeg som ung teenager i starten af 90’erne for første gang med bævende hjerte kastede mig ud i at skulle fjerne hår på benene var det med en tube Veet Hair Removal Cream. Jeg kan stadig huske lugten, der fik min mor til at forbyde det, fordi det jo måtte være dødsens giftigt med den stank.

Jeg kan sige så meget at lugten er blevet bedre siden da. Den har stadig en snært af den gode gamle lugt, men dygtige mennesker har i dag formået at bruge den rette parfume til at maskere den helt særlige lugt af hårfjerningscreme.

Ikke alt der lugter er giftigt. Så er hårfjerningscreme rent faktisk giftigt?

Det har virkelig mange fordele. Effekten holder længere end en barbering. Jeg kan holde en uge, før jeg føler, det er nødvendigt at gentage. Med en barbering skal det gøres hver 2. dag på mine ben. Samtidig opnår man en fin eksfoliering af huden på benene ved samme lejlighed, der efterlades bløde og lækre. Jeg får også færre problemer med røde knopper og hårene kommer ud som små bløde hår i stedet for som hårde skægstubbe som efter en barbering.

Så hvis nu min mor tager fejl, og det ikke er giftigt, så er det vel en ren win-win?

Sådan virker det
Hårfjerningscreme virker ved at nedbryde proteinerne i håret, så de bliver opløst. Når de er opløst kan du simpelthen gnubbe håret af.

Det gør de ved hjælp af et stof, der hedder potassium thioglycate tilsat kalk. Er det så giftigt eller farligt?

Potassium thioglycate kender vi også fra permanent af hår (altså på hovedet), hvor det bliver brugt til at “åbne” hårstrået.

Sikker på huden – men lad være med at spise det
Og ja, potassium thioglycate er pissegiftigt, hvis man spiser det. Så lad være med det. Og lad være med at opbevare tuben i børnehøjde. Men det er ikke giftigt for huden.

Hårfjerningscreme kan være lokalirriterende og give små sår eller udslæt. Årsagen er ganske simpel. De samme proteiner, som holder håret sammen, findes også i huden. Så det er rigtig vigtigt at overholde den angivning maksimale tid på pakken.

Men for nogle er det heller ikke nok, og de kan bare ikke tåle det. Det gælder mig selv. Jeg har et enkelt sted på min ene skinneben, som taber lidt for meget hud, når jeg bruger det.

Og jeg er p…. træt af det. For jeg er vild med alle de andre fordele. Resultatet er bløde ben, fine hår i stedet for hårde skægstubbe på benene, en uge mellem behandling mm.

Er risikoen for en lokal irritation nok til at undgå et produkt og udråbe det som giftigt? Nej – selvom mange på internettet praktiserer den slags. Det der med at nedbryde proteinerne i huden og fjerne de gamle hudceller er jo præcis det, vi gerne vil opnå med enhver anden kemisk eksfoliering. Og enhver anden kemisk eksfoliering kan også give lokalirritation. Og der er ingen anden risiko forbundet med det. Ingen risiko for langvarige skader, cancer eller hvad man ellers kan finde på.

Brug din sunde fornuft og læs manualen. Test produktet først på et lille område – ligesom man gør med hjemmehårfarve. Hvis du ikke reagerer på produktet, så brug det med god samvittighed.

Hvis du som jeg oplever lokalirritation, så øvbøvbussemand, så er det bare ikke et produkt for os. Det handler også om at man selvfølgelig kun skal bruge det på sund og velplejet hud. Og det kan man vist ikke kalde mine underben lige for tiden…

Her kan du købe det
Veet Hair Removal Cream findes i flere varianter, men de virker alle sammen på samme måde og indeholder de samme aktive ingredienser. Forskellen ligger i dufte og om der er tilsat lidt ekstra pleje til tør hud. Det gør ingen forskel for effekten, hvilken du vælger. Du kan købe Veet i Matas og i større supermarkeder. Du kan også købe online på hjemmesider såsom med24.dk, Feelunique eller altid billige Apo-rot.dk.

En eller anden dag hvor mine ben er færdige med at være tørre prøver jeg igen. Jeg vil SÅ gerne have det til at fungere for mig. Har nogle af jer prøvet denne?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

30 kommentarer

 • Simone

  Hej!
  Nu vi er ved emnet hårfjerning – nogle gode råd mod indgroede hår? Jeg har så mange af dem på benene og ud over at det er vildt irriterende, så ser det jo heller ikke pænt ud og det tager 100 år før de røde mærker de efterlader forsvinder… Jeg skrubber løs på benene med en bodyscrub i dagene efter barbering og smører ind i creme men lige lidt hjælper det! Hvad søren gør jeg forkert?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • octoberRain

  Jeg har prøvet Veet In-Shower Hair Removal Cream og er rigtig glad for den. Synes svampen er skøn, som følger med. Den er langt bedre end “skraberen” (om man kan kalde den sådan), som følger med den anden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hårfjerningscreme dur ikke for mig. Den maksimale virketid er ikke længe nok til at opløse hårene, og så er jeg alligevel nødt til at gå efter med en skraber. Min mor har til gengæld været meget begejstret for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena H

  Jeg bruger især hårfjerningscreme i bikinilinjen, voks kan jeg ikke rigtig få til at fungere og skraber giver mig altid indgroede hår og stikkende stubbe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Den til brug i badet er effektiv og dejlig nem at få af huden igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kan den bruges til intimbarbering? eller ved bikini kanten?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg ville ikke bruge hårfjerningscreme lige meget hvor meget i anbefaler det her på siden! 1: hårroden er placeret nede i dermis og det her vores nerver og blodåre ligger, derfor når man vælger at bruge hårfjerningscreme så putter man kemikalier direkte ind i blodbanerne. 2: ved længerevarende brug af sådanne cremer øges risikoen for at udvikle allergi overfor produktet! Og vigtigt! Gravide må slet ikke bruge hårfjerningscreme da de som sagt går direkte i blodbanen.

  Synes det super ærgeligt at i som blog tænker mere på sponsorpenge, istedet for på jeres besøgende, som fast læser jeres blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sara

   For det første så er dette ikke et sponsoreret indlæg. Vi har ingen penge fået for at skrive det.
   1. Veet opløser ikke hårroden (desværre kan man godt sige – det ville være fedt hvis en creme kunne holde en hårløs i 4-6 uger). Det trænger altså IKKE ned i hårroden.
   2. Det er ikke allergene ingredienser. De kan være lokalirriterende. Der er forskel.
   3. Man må gerne bruge hårfjerningscreme, når man er gravid. Der er ingen risiko. Hvorfra har du den modsatte oplysning?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lange skal hårene være før man kan bruge det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er der ingen regler for. Når som helst :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeLene

  Den her slags indlæg får mig til at stå op, midt på kontoret og klappe in hænder af glæde! Sådan! Flot og informativt!
  You rock, girls!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria L

  HURRA! for dette indlæg :-)
  Jeg har altid gået ud fra at det var noget værre skidt fordi det lugtede som det gør.
  Men nu skal jeg da helt sikkert give det et forsøg.
  Må jeg bruge det sol gravid? Og hvad med på en solferie – altså bliver huden lysfølsom lige som ved anden kemisk eksfoliering?
  Og apropros solferie – kan jeg så fortsætte med at bruge jeres t zone peeling som jeg ELSKER når jeg er på solferie? (Bruger altid faktor 30 og ligger ikke og steger hele dagen)..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Dejligt at du kan bruge det :) Hvis du LOVER at beskytte dig mod solen, så må du gerne :) Og ja, du kan godt bruge Veet som gravid og på solferie. God fornøjelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Et lille tip. Hvis I er i Tyskland, så ses efter mærket Isana. Ca €1.5, ja så billigt, for en tube (jeg fandt den bl.a. i Rossman). Jeg har lige prøvet den til sensitiv hud. Jeg glæder mig til at se hvor længe det holder og om det passer med de fine hår – jeg har nemlig hestehår. Igen tak til jer Pudderdåser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej Pudderdåser

  Jeg har forsøgt mig to gange nu med selvsamme creme som i anbefaler, i bikinilinjen, men den fjerner slet ikke alle hårene :( Jeg kan se at den tager nogle, men synes slet ikke det er nok til at den kan stå alene, og hårene er fremme igen efter tre dage. Hvad gør jeg forkert?

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej!
  Jeg vil da kaste mig ud i at prøve hårfjerningscreme, så!
  Men, men, men! Kan jeg godt bruge det henover min tatovering, uden der sker noget med den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Malene
   Umiddelbart er mit svar ja, men det har jeg i virkeligheden ingen anelse om, jeg tænker, at farven ligger så langt nede, at der ikke vil ske noget, men spørg hellere din tatovør om det.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka madsen

  Hjælp!! Jeg har været så dum at bruge det på ryg, baller og lår som der IKKE stod på pakken jeg ikke måtte.. men nu er jeg fyldt med røde irriterede prikker over det hele! Der er så mange og de har været der i 4 dage ca.. smører dem ofte med fugtighedscreme men det er efter 4 dage nu, ikke blevet bedere og jeg er utrolig nervøs for, at det giver ar.. plz berolig mig lidt.. du skriver du har et enkelt følsomt område, hvor du får udslæt.. hvor lang tid går der, ca før det er væk? Og går det overhovedet væk? :(( hilsen en meget fustreret Rebekka

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Mit går væk. Efter en uge cirka. Hvis det er så slemt, som det lyder, så synes jeg, du skal tage en tur forbi lægen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara

  Indholdsstoffet i hårfjerningscreme afdamper så vidt jeg husker – derfor det lugter. Derfor kan det vel (som gas) også påvirke håret på hovedet – og alle andre i nærheden. Synes ikke det kan være det værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg har været så dum som yngre at bruge cremen ved anus, og har nu fået hår, lidt klamt, mellem baller og omkring anus som jeg ikke havde før? Nogle ideer til hvilke produkter man kan fjerne disse hår med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære S
   Jeg har redigeret dit navn, det håber jeg, at du er okay med. Du har ikke fået hår der på grund af cremen. Det er sådan nogle skønne ting, der kommer med alderen. Du kan med fordel bruge voks. Det fungerer.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Gammelt indlæg, jeg ved det, men jeg kunne godt tænke mig at prøve hårfjerningscreme igen. Må man bruge det mellem benene, hvis man holder sig til de ydre dele, og hvis ikke med Veet, så eventuelt et andet mærke? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej K
   Der findes en specielt til intimområdet, så ja… noget af det må man gerne.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej Pudderdåser!
  Jeg har med veet allerede stubbe med det samme. Den tager fint de lyse hår, men de lidt mørkere hår, som fx i armhulen, tager den ikke. Jeg har læst at veet til mænd er lidt kraftigere. Ved I om det passer?
  Venlig hilsen Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskriften på en glad mand