OrganiCup – rabatkode og mere om menstruationskoppens fordele

29.07.15
OrganiCup

OrganiCup

Sponsoreret indlæg

Har du prøvet menstruationskop eller holder du dig til gode gamle tamponer og bind?

Da jeg lærte Helene at kende, hørte jeg også for første gang om disse mystiske silikone-kopper, som kvinder kan bruge som alternativ til tamponer og bind. Og jeg syntes helt ærligt, det lød som noget underligt noget.

Helene var allerede dengang overbevist konvertit og havde på det tidspunkt ikke brugt andet end cup i årevis. Og da jeg endelig lod mig overtale til at prøve, forstod jeg hvorfor. Jeg har ikke rørt tampax siden og kun meget nødtvunget haft et bind på under min graviditet, hvor jeg desværre ikke kunne undgå det.

Jeg har også hørt, kvinder tale om menstruationskoppen som en god mulighed for kvinder i u-lande, der ikke har adgang til moderne bind og tamponer. Det synes jeg helt ærligt er synd for alle os andre, at vi ikke må få dem også. For jeg kan ikke se andet end fordele.

1. Mindre irritation og udtørring
Bind og tampax kan udtørre og irritere huden. Jeg har selv haft meget stor gavn af menstruationskop i en periode, hvor jeg havde nogle smertefulde underlivsgener. Man kan ikke mærke den bløde silikone-kop.

2. Længere tid mellem skift
Når man har lært at bruge sin kop korrekt, kan den i princippet sidde lige til den er helt fyldt, før du skal tømme den. Hvor længe det tager er et spørgsmål om, hvor kraftig din menstruation er, men selv kvinder med meget kraftige menstruationer, vil opleve en bedre beskyttelse med koppen.

3. Færre menstruationssmerter
Smerter er en meget subjektiv oplevelse, men jeg oplever selv, at jeg har færre smerter under menstruation, efter jeg er gået over til menstruationskop. Enslydende erfaringer kan man høre fra brugere verden over.

4. Kortere menstruation
Dette er lidt tricky at forklare, men kender I det med at man lige tror, at ens menstruation er slut, og så et halvt døgn efter kommer der lige lidt mere. Det undgår man med menstruationskoppen. Den virker ved at danne et vakuum, der også hjælper tyngdekraften lidt på vej. Den hjælper altså med at suge lidt ekstra, så blodet kommer hurtigere ud.

5. Billigt
OrganiCup koster 319 kroner. Med dagens rabatkode pudderdaaserne sparer du 30 %. Prisen bliver altså cirka 223 kroner.

OrganiCup holder (næsten) evigt. Medicinsk silikone, som produktet er lavet af, er mere eller mindre uforgængeligt. Producenten selv lover en levetid på 10 år. Jeg købte min første menstruationskop af silikone i

Hvor lang tids forbrug af tampax svarer de 223 kroner til? Næppe ret længe.  En pakke Tampax koster cirka 40 kroner, men jeg har alvorligt talt glemt, hvor mange man bruger pr menstruation. Det er vel efterhånden et halvt årti siden, jeg sidst har brugt en.

Ulemperne
Først og fremmest må du ikke bruge menstruationskop, hvis du har spiral. Der findes eksempler på, at det vakuum, som koppen skaber, har gjort spiralen ineffektiv, og kvinder er blevet uønsket gravide på den bekostning.

Dernæst kræver det lidt øvelse at blive gode venner med sådan en. Mange af os har som nybegyndere prøvet at sidde på toilettet og overvejet, om det bliver nødvendigt med en tur på skadestuen for at få hjælp til at få tingesten ud.

At bruge menstruationskop kræver, at man ikke er bange for at få sit eget blod på hænderne, og at man lærer sin egen krop at kende. Men ingen af de to ting er nok reelt ulemper, når det kommer til stykket…

Vakuum er kodeordet
Det vigtigste at være opmærksom på er, at OrganiCup skal udfolde sig helt, når du sætter den op og danne et vakuum. Det er det vakuum, der sørger for, at den holder helt tæt. Du skal kunne høre eller mærke, at det vakuum slipper, når du løsner koppen igen. Ellers har den ikke siddet korrekt.

Mit bedste råd er at tage dig god tid og slap helt af. Regn med, at det tager et par menstruationer, før det for alvor fungerer for dig. Og spørg, hvis du har brug for hjælp! Du kan også altid få hjælp hos OrganiCups support. Også selvom man kan blive nødt til at stille nogle ret intime spørgsmål.

Hvilken cup skal jeg vælge?
Der er mange forskellige mærker på markedet. De er alle lavet af medicinsk silikone og virker på basalt set samme måde. Men når det så er sagt, så er der rigtig stor forskel på form og udførelse. Nogle er store, nogle er små, nogle er hårde, nogle er bløde. Hvilken, der er rigtig for dig, handler om din krop, og hvordan de føles for dig.

OrganiCup er meget blød sammenlignet med de øvrige, jeg har prøvet. Det kan jeg personligt godt lide, fordi jeg godt kan mærke nogle af de meget hårde cups. Til gengæld kan det kræve lidt ekstra indsats at få den til at folde sig rigtigt ud.

Der findes to størrelser:

A: Til kvinder under 30 der ikke har født vaginalt
B: Til kvinder som er over 30 ELLER har født vaginalt

De to typer størrelser går igen fra mærke til mærke, og det med størrelserne må man godt tage lidt med et gran salt og selv vurdere. Jeg er 36, har født tre børn vaginalt og størrelse A passer alligevel bedst til mig hos OrganiCup, der generelt er ret store i det sammenlignet med nogle af de andre mærker, jeg har prøvet.

Her kan du købe det
Du kan købe OrganiCup på OrganiCups hjemmeside og i udvalgte helsekostbutikker. OrganiCup koster 319 kroner, og der er gratis fragt, når du køber den direkte hos OrganiCup selv.

Koden pudderdaaserne giver fra i dag og 14 dage frem 30 % rabat, så din pris bliver i stedet 223 kroner.

Har du prøvet menstruationskop?

Sponsoreret indlæg

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
55 kommentarer
Sabah

Hej dåser
Kan man godt bruge den hvis man er jomfru eller skal den helt op..

Katja Moikjær

Hej Sabah. Det kan du sagtens. Din jomfruhinde vil muligvis blive ødelagt af det, ligesom den kan blive det ved brug af tamponer. Kh Katja

Susse

Jeg er så ærgerlig over jeg blindt stolede på størrelsersguiden. Jeg købte nemlig en str B for snart et halvt år siden, da jeg er 33 og har født to børn naturligt. Men den er bare så stor at det er ubehageligt. Ville ellers SÅ gerne bruge en, men synes det et dyrt at skulle bruge knapt 300 kr endnu en gang.
Håber flere kommer til at bruge den, da jeg mener det er godt for naturen 🙂

Helene Randløv

Æv, hvor ærgerlig! Det er også mit håb… det ville være så fint!

Simone

Jeg elsker min kop 😉 Jeg har også spiral, og har fået lov at lægen til at bruge koppen. Lige siden, har menstruationen været meget nemmere og mere behagelig 🙂

Eva

Hvilken type spiral har du? Jeg kunne virkelig godt tænke mig at prøve det, men tør vitterlig ikke fordi jeg har spiral (kobber).

Anette

Jeg kan simpelthen ikke få det til at fungere. har købt en og den er ligesom bare “stock” den folder sig ikke ud eller hvordan man forklarer det. Har aldrig rigtigt fattet at så mange kan bruge den, men jeg kan tilsyneladende ikke finde ud af det :joy:

Katja Moikjær

Hvilken cup har du? Hvordan folder du den når du sætter den op? Kan du prøve at beskrive helt præcis for mig, hvordan du gør?

Anette

Jeg kan simpelthen ikke huske hvad den hedder. Det er nogle år siden jeg købte den. Ehm jeg foldede den bare som beskrevet men den folder sig bare ikke ud. Det er som om den bare sidder fast i foldet position eller hvad jeg nu skal kalde det

Katja Moikjær

To muligheder: Enten er den for blød eller for stor eller også skal du bare øve dig lidt mere. Umiddelbart hælder jeg til det sidste. Det kan altså kræve lidt rumsteren rundt med teknikkerne for at få det til at fungere. Prøv at se her: https://www.lunette.com/how-to/folding-methods.html

Maya

Hvis man stikker den op forbi livmoderhalsen (hvilket faktisk ikke er særlig langt) før den foldes ud, kan det ikke lade sig gøre. Jeg skal ofte også lige “åbne” den manuelt. Jeg bruger desuden trekantsfolde-metoden.

Katja Moikjær

Øhmm…. Forbi livmoderhalsen?? Er du helt sikker på, at der er den, du mener? Det tror jeg ikke. Så ville cup’en side inde i livmoderen? Det kan ikke lade sig gøre. Eller mener du bare op til livmoderhalsen?

Maya

Altså der er noget plads forbi/rundt om spidsen af livmoderhalsen før vaginalkanalen slutter. Man kan også mærke, at man ikke bare stopper brat så at sige. Spidsen af livmoderhalsen føles lidt som spidsen af en næse. Anyway, hvis koppen ender lidt ved siden af, så kan den ikke folde sig ud.

Katja Moikjær

Tak – så forstår jeg det også 😀

Laura

Ved I hvilke “kopper”, som er små og bløde? Jeg har en i forvejen, men den er alt for stor (i den mindste størrelse). Øv altså, jeg ville så gerne have det til at lykkes – det er bare lidt svært med pladsproblemer!
Håber, at I kan hjælpe.
Kram 🙂

Katja Moikjær

Hej Laura
Hvilken en er det du har nu?

AM

Bliver stilken ikke spids / skarp, hvis man klipper noget af den?

Katja Moikjær

Slet ikke. Det har jeg ikke oplevet

Tanja

Hvordan søren får I den langt nok op? Først troede jeg, det var “pinden” der generede mig, men selv efter at have klippet den af, synes jeg, at koppen er rigtig irriterende at have i – føles som en tampon, der sidder for lavt, men jeg kan ikke få koppen længere op?
Har godt nok meget små hænder, men lyder det ikke alligevel lidt mærkeligt?

Helene Randløv

Hej Tanja
Vi ser jo allesammen forskellige ud… også der. Så jeg kan ikke udelukke, at det bare ikke fungerer for dig, på den anden side… Er den vel ikke så meget længere end en tampon, og hvis du kan bruge sådan en, bør du også kunne bruge cuppen. Når du har sat den på plads, kan du så skubbe den længere op?
Kh. Helene

Anonym

Hej I to.
Jeg har et spørgsmål.
4 år tilbage købte jeg en ladycup, som jeg ikke kunne få til at fungere, så jeg droppede den.
Valgte i går at give den en ny chance, men jeg kan simpelthen stadigvæk ikke få det til rigtigt at fungere.
For det første ved jeg ikke rigtigt hvor langt oppe den skal sidde? Nogle steder står der, at den skal sidde lige indenfor indgangen og andre steder, at den skal langt op. Har prøvet at sætte den helt nede, men også lidt længere oppe. Umiddelbart virker den til at være foldet ud (hvis man mærker efter), men efter noget tid lækker den en smule (begge gange når jeg har skullet tisse.)
Kan I fortælle mig, hvorhenne den skal sidde? Og kan det være, at den ikke folder sig ordentligt ud?
Derudover, hvordan ved man at den er foldet ordentligt ud? Skal man kunne dreje den?
Undskyld for detaljerne.. Haha.
God søndag!

Katja Moikjær

Altså – man kan ikke tale om dette emne uden at det bliver meget detaljeret. Sådan er det bare 🙂
Når man har placeret koppen, så har den en tendens til at vandre. Og det er helt ok. Den sætter sig efterhånden bare der, hvor den vil være. Jeg brugte også meget tid i starten på at tænke over hvor højt op den skulle sidde. Mit bedste råd er: Glem det! Den finder på en eller anden måde selv på plads og selvom man forsøger at skubbe den højere op eller længere ned så rykker den sig selv på plads alligevel.
Det vigtigste er at den er helt foldet ud OG at der er vakuum. Kan du mærke vakuumet slippe? Du ved at den er foldet ordentligt ud, når den suger sig fast. Og du kan mærke undertrykket slippe når du skal fjerne den igen.

Pernille

Jeg har nu igennem nogle dage prøvet m-kop og det fungere fint nok med at sætte den hvor den skal være men den folder sig ikke ordenligt ud jeg kan mærke den stadig er foldet hvad gør jeg? Kan det være fordi den er for stor ???
Jeg har først nu lige her set at i anbefaler ikke at bruge den når man har spiral og det har jeg jo så, hvad gør jeg så lige så er jeg jo på spanden ? :-/

Katja Moikjær

Jeg synes, du skal læse det her og selv søge mere information. Personligt ville jeg ikke løbe nogen risiko i den retning, men jeg har også tre børn i forvejen. https://sundhedsstyrelsen.dk/da/medicin/medicinsk-udstyr/orientering/~/media/E0E36851FFC94449BB4B34BC5A20EF6E.ashx

Mille

Hej Pudderdåser.
Jeg har en Organicup (den mindst str.) og vil smadder gerne have det til at fungere. Desværre oplever jeg, at uanset hvilken foldemetode jeg anvender, så folder den sig ikke ud. Hvad kan det mon skyldes? Har I mon nogen gode tips? Jeg har kigget diverse vejledninger igennem, men den synes bare at blive i den sammenfoldede position uanset hvad jeg gør. Tænker på, om den er for stor til trods for, at det er den mindste størrelse. Gør det mon nogen forskel om man anvender noget gel eller ej? Jeg har bare fugtet den med vand.
På forhånd tak for hjælpen, og tak for en rigtig god blog!

Katja Moikjær

Hej Mille
Hvilke foldemetoder har du prøvet?
Jeg har også selv altid haft svært ved det. Min egen favorit er den, der hedder C-fold, hvor den foldes midt på så at sige. (google det, så kan du se billeder).
MEN – som jeg også har skrevet så er netop OrganiCup MEGET blød. Og ulempen ved dette kan være at den ikke folder sig så nemt ud som en af de meget stivere cups. Bliv ved at forsøge – det skal nok komme. Og hvis det stadig bare ikke fungerer, så prøv en stivere model. For eksempel Mooncup.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *