Sådan fjerner du hård hud og revner på fødder og hæle

15.04.24
Testperson 1 har brugt Pudderdåsernes Alt i en fodcreme i 14 dage (morgen og aften). Vi har også bedt testpersonerne om at stoppe al brug af fodfil og lignende i testperioden.

At file hård hud væk er en yderst effektiv måde at sikre sig grimme fødder med hård hud. Og hvis du så også sørger for at opbløde dine fødder i et fodbad med jævne mellemrum, så er du også sikker på, at de bliver godt og grundigt udtørrede.

Men hvordan gør man så? Hvad kan så fjerne hård hud på fødder og hæle? Find svaret her.

Smid fodfil og pimpsten ud

At file hård hud væk stimulerer dannelsen af mere hård hud. Så stop med det. Hvis du gerne vil fjerne lidt af den hårde hud alligevel, så er en grydesvamp et bedre valg (Jep, en af de billige neonfarvede fra supermarkedet – læs mere her).

Stop med fodbad

Fodbad er både dejlig, afstressende og virkelig udtørrende for huden. Vand er noget af det mest udtørrende, man kan udsætte sin hud for, og at lægge sine fødder i blød i længere tid af gangen er godt for sjælen, men ikke for huden.

Se efter hvor på foden du har hård hud

Hård hud på hælen er normalt. Det samme er lidt hård hud på siden af storetåen. Men har du hård hud andre steder på fødderne, så er der grund til at få tjekket dine fødder. Jeg har for eksempel selv fået en masse hård hud under forfoden, og det er ikke et normalt sted at have hård hud. Det skyldes, at jeg har fået nedsunket forfod efter mine graviditeter, og de rigtige indlæg i skoene gør en stor forskel. Min platfodede mand får hård hud på svangen, hvilket bliver bedre med de rigtige indlæg.

Brug sportsstrømper og gode sko

At gå i bare tæer er dejligt, men ikke godt for hård hud. Hvis du vil gøre noget ved hård hud, så tag strømper på. På den anden side er det heller ikke godt for huden på fødderne at være indelukket og klamme hele dagen. Vores helt personlige erfaring er, at det bedste valg af hensyn til huden er svedtransporterende sportsstrømper af kunststof, der holder huden tør hele dagen.

Brug en fodcreme der opløser den hårde hud

Den virkelige ven i kampen mod hård hud er at bruge den rette fodcreme. En almindelig fugtighedscreme hjælper ikke spor her. Et højt indhold af fedt hjælper heller ikke for alvor. Hård hud kræver særlige ingredienser, der kan opløse, blødgøre og fjerne den hårde hud. Se efter et højt indhold af carbamid og lignende ingredienser, der virker eksfolierende og opløser den hårde hud. Carbamid hedder “urea” på ingredienslisten.

Brug fodcreme både morgen og aften

Det er vigtigt, at du bruger fodcreme BÅDE morgen OG aften. Og det er særligt vigtigt, at du bruger den om morgenen, selvom det kan være enormt irriterende med fed fodcreme om morgenenen – vi ved det godt. Det er i dagtimerne, der er vægt på vores fødder, og derfor er det også i dagtimerne, huden skal være blød og elastisk.

Gode fodcremer (indeholder reklamelinks*)

Indrømmet – mine egne fodcremeerfaringer har efterhånden en del år på bagen. Siden vi lancerede vores egen har jeg ikke haft behov for at prøve andre. Så vores egen og de klassiske fra Matas og Apoteket er stadig dem, jeg ved virker. Jeg har haft et par andre i hænderne, men de minder desværre mere om fedtcremer og mangler det eksfolierende og blødgørende indhold. Kig selv bag på ingredienslisten efter carbamid – det hedder “urea” på ingredienslisten, og jo højere oppe det står, jo bedre. Andre eksfolierende syre kan også fungere godt.

Matas Fod og Hælkur* – klassisk fodcreme baseret på et højt indhold af carbamid. En tyk og fedtet sag, men den virker, og den er billig. Matas Hælstift* virker på samme måde.

Apotekets Hælcreme og Hælstift* – Minder rigtig meget om Matas’ versioner af samme. Der er tilsvarende høje indhold af carbamid. Det virker.

Hælstiften kan være en fordel at bruge, hvis du ikke gider den ret klistrede hælcreme. Til gengæld kan den godt blive ret…. Ja altså du kan selv forestille dig, hvordan sådan en stift kan komme til at se ud, når man bruger den på fødderne…

Pudderdåserne Alt i en fodcreme – vores egen fodcreme mod hård hud, revnede hæle og sure tæer. Der er mindre carbamid i end i ovenstående, men til gengæld andre blødgørende ingredienser. Det giver en mindre klistret konsistens, som er nemmere at stikke direkte i sko og sandaler om morgenen.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Anja

Jeg har Matas’ fod- og hælkur derhjemme. Men jeg synes at den er utrolig langsom til at trække ind. Derfor er det lidt problematisk om morgenen, hvor jeg ofte ikke har tid til at sidde og vente på at det tørrer ind. Synes egentlig heller ikke det er fedt at lægge sig under dynen med fedtede fødder. Trækker jeres hurtigere ind, eller er det bare sådan det skal være med fodcremer? 🙂

Katja Moikjær

Jeg ved det…. den er top-klistret. Vores er helt anderledes i konsistensen. Det var blandt andet derfor, vi lavede den. Den trænger ind med det samme.

Krs

Hej 🙂
Jeg bruger Camferine hver anden aften på fødderne og de er altid fine og lyserøde.

Helene Randløv

Hej Krs
Det er desværre ikke alle der er så heldige 🙂
Kh. Helene

Christina

Den er seriøs godt den fodcreme i har lavet. Den trænger virkelig hurtigt ind og lækker konsistens. Og den har allerede hjulpet. Glæder mig til flere produkter fra jer i fremtiden ☺️

Helene Randløv

Hej Christina
Har du prøvet andre end fodcremen:-) Ellers er der ni andre du kan prøve, inden vi lancerer nyt igen 😉
Kh. Helene

Christina

Jeg har prøvet ALLE jeres produkter 😝 og er storforbruger af jeres Alt i en solcreme ☀️ Har altid flere på lager så jeg ikke løber tør ☺️

Helene Randløv

<3 <3 <3 Tak <3 <3 <3

Eva

Billederne kunne være mine fødder. Er flittig med fodbad, fil mm. Har bestilt jeres creme og er meget spændt 🤞 bruger Matas men den er lidt drilsk i konsistensen. Har lige brugt Babyfoot for et par uger siden og det hjælper så godt på mig så jeg krydser fingre for at jeres creme kan give det sidste skub til fine sommerfødder 🙂

Helene Randløv

Hej Eva
Det krydser vi fingre for :-*
Kh. Helene

Eva

Hvordan er jeres erfaring ift fodscrub/peeling – er det at sidestille med at file? Også ift sideløbende sammen med jeres creme

Helene Randløv

Hej Eva
Det er jeg selv storforbruger af, og det svarer til brugen af skuresvampen, som vi netop anbefaler 🙂
Kh. Helene

Louise

Hvornår kommer jeres fodcreme i butikker e?
Jeg har også et spørgsmål ang jeres solcreme. Er den effektiv nok til en solferie? Har ekstrem sart hud, mener at den er på fysiske filter ikke?
Sidste spørgsmål. Den solcreme jeg bruger nu er spf 59, er det dumt at skifte den ud med jeres? Er ekstrem sensitiv overfor solen

Helene Randløv

Hej Louise
Det gør den i løbet af uge 26.
Hvis du bruger den mængde, du skal 1/4-1/2 teske, så ja selvfølgelig er den det. Mange af vores læsere vender tilbage med positive kommentarer, nogle der ellers altid døjer med soleksem og den slags. Men du skal selvfølgelig være sikker på, at du kan tåle den. Jeg kan ikke udtale mig om en solcreme, jeg ikke kender. Hvis jeg skulle på solferie, ville jeg ALTID vælge mineralsk filter (som Alt i en Beskyttelsen), fordi den type holder langt bedre på MIN hud.
Kh. Helene

Christina

Jeg har siden jeg var 14 år brugt både fil og høvl. Er det muligt at minimere den tykke hud ved storetåen blot ved at bruge jeres fodcreme? bør jeg høvle eller file inden jeg begynder for dermed at komme i bund og forebygge?
Har tidligere forsøgt med Matas fodsalve uden høvl og fil, men huden var stadig tyk og med revner. Derfor er jeg gået tilbage til filen. Er dog villig til at forsøge igen og køber jeres fodcreme i dag:-) tak for jer<3
Kh Christina

Helene Randløv

Hej Christina
Nogle af resultaterne fra vores læsertest beviste for mig, at det er muligt. Hvis ikke jeg havde set dem, havde jeg ikke troet det muligt.
Kh. Helene

Kathrissen

Jeg er simpelthen nødt til at råbe et højt hurra og et tifoldigt længe leve for jere Alt-I-En fodcreme! For 14 dage siden fik jeg den hjem fra Dåseshoppen (fantastisk hurtig levering, forresten) og jeg har troligt smurt mine fødder morgen og aften. Fodcremen trænger lynhurtigt ind, cirka 5 minutter skal jeg sidde stille hvilket lige passer med en kop te, og så føles fødderne lækre fra morgenstunden. Jeg har set en markant forbedring på både den alm. hårde hud, men særligt de dybe og mange hælrevner som jeg havde. Jeg håber at I udvikler flere fodplejeprodukter, måske en intensiv creme som kan bruges natten over som supplerende pleje eller en fodscrub (nu hvor fodfilen er smidt ud). Tak, tak og atter tak!
P.S. Jeg laver selvfølgelig også en officiel anmeldelse af produkter til jer.

Helene Randløv

Wauw! Tusind tak for ros, og for din fine anmeldelse <3
Kh. Helene

Ditte

Jeg er og har altid været skeptisk overfor produkter, der lover guld og grønne skove, men når nu anbefalingen kom fra jer (og en masse billeddokumentation fra flere velkendte bloggere) så var jeg jo nødt til at købe jeres fodcreme.
Efter mindre end en uge med den morgen og aften er der ikke kun sket det vilde at mine hælrevner er væk… jeg kan heller ikke se hvor de var før!
Men så igen, jeg burde have vidst at de produkter, I udgiver, lever op til jeres strenge krav. Man kan altid regne med jer.
Tusind tak for det! Og tak for den skønneste fodcreme!

Heidi

Jeg er kæmpe fan af jeres produkter❤️
Desværre er min oplevelse at alt-i-en-fodcremen blot har forværret min hårde hud på hælene. Har brugt det i 2 uger nu. Skal det blive slemt før det bliver godt?

Katja Moikjær

Nej, det skal det bestemt ikke. Det lyder specielt. Hvordan gjorde du før?

Malene

Hej. Jeg undrer mig over at det er en dårlig ide at fjerne hård hud med en fil, men ikke med creme? Hvis fjernelse med fil danner hård hud igen, hvorfor gør creme så ikke? I begge tilfælde bliver det jo fjernet..

Helene Randløv

Hej Malene
Hård hud bliver netop fjernet med creme, men stimuleret af varmen og friktionen fra fodfilen. Du kan læse mere i det indlæg, der bliver linket til i begyndelsen af teksten: https://pudderdaaserne.dk/2018/06/17/haard-hud-drop-fodfilen/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *