Tre ting der giver hård hud på fødderne

07.06.22

Har du problemer med hård hud på fødderne og hælene? Meget af det, vi gør, fordi vi tror, det hjælper på hård hud, giver i virkeligheden mere hård hud. Stop med disse tre ting, og få pænere fødder.

1 Fodfil og pimpsten

Alle former for fodfile, pimpsten og lignende stimulerer dannelsen af hård hud. Hård hud opstår som hudens eget forsvar mod hårdt slid, og når du filer, så er det ekstra hårdt slid, der får huden til at reagere ved at danne endnu mere hård hud.

Alt det filer danner både friktion og varme, der stimulerer endnu mere hård hud, så det bedste du kan gøre for dine fødder er at smide både fodfile og pimpstene langt væk for altid. Slut med dem! De gør bare problemerne værre.

2 Fodbade

Fodbade føles måske dejligt for trætte føder, men din hud har ikke godt af det. Enhver kontakt med vand virker udtørrende på huden, og jo længere du lader dine fødder bløde op i vandet, jo mere udtørrer du huden, hvilket vil forværre problemer med tør og hård hud på fødderne. Tag endelig fodbad for hyggens skyld – men du skal ikke gøre det for hudens skyld!

3 At gå med bare tæer

Hård hud er naturens helt naturlige forsvarsværk mod det pres, der bliver udsat for, fordi vi for nogle millioner år siden fik den idé at rejse os op på to ben. Det lægger et stort pres på vores tynde fodsål, og hård hud er naturens egen fodsål.

Bare tæer giver altså mere hård hud end at gå med sko, og at gå uden strømper i skoene giver også mere hård hud. Det bedste valg, hvis du vil undgå hård hud, er en strømpe i et svedtransporterende materiale.

Sådan fjerner du hård hud

Det vigtigste, du skal gøre, er at undgå de ovennævnte tre hård hud-fremkaldende aktiviteter. Især fodfilen, som uden sammenligning er den værste.

Dernæst skal du bruge en god fodcreme med et højt indhold af carbamid eller lignende blødgørende aktiver. Du skal bruge den både morgen og aften. Det er især vigtigt, du ikke springer morgenen over. Det er jo i løbet af dagen, du lægger størst pres på fødderne.

Vi har lavet vores egen fodcreme, som er let nok til både dag- og aftenbrug. Læs mere om den her.

PS. Tjek din fodstilling

Det er normalt at have hård hud på hælene, hvor vi naturligt lægger det største pres på fødderne. Hvis du har hård hud andre stæder – for eksempel på siden af foden, på forfoden eller under midten af foden, skal du lige få tjekket din fodstilling hus en professionel. Jeg har for eksempel selv tendens til at få hård hud under forfoden, fordi jeg har nedsunket forfod.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Charlotte Mejborn

Jeg har lidt så meget af hård hud med hælsprækker, der både var grimme og gjorde ondt, men har nærmest babyhud på fødderne nu, med et billigt og nemt trick. Jeg har en almindelig Carbamid creme 10% fx fra Matas stående på sengebordet og har de sidste 10 år smurt fødderne ind,(HVER AFTEN) når jeg var på vej i seng. Jeg har ingen hård hud OVERHOVEDET og har sandalfødder året rundt. Prøv det. DET VIRKER 🙂

Helene Randløv Hansson

Hej Charlotte
Dejligt at det virker for dig. I langt de fleste tilfælde er en koncentration på 10% carbamid på ingen måde tilstrækkeligt til at holde hård hud og revner i skak.

Kh. Helene

Charlotte Mejborn

Hej Helene.
Det kan sagtens være at en Carbamid på 10% ikke er nok for alle. Det vigtigste er vist også bare at man gør noget hver dag, ligesom på resten af kroppen 😉

Helene Randløv Hansson

Hej Charlotte
Ja, men hvis koncentrationen ikke er høj nok, kan man smøre og behandle lige så tosset man vil uden effekt, trods daglig indsats.

Kh. Helene

Dorte Grodt Asmussen/fysiurgisk massør og MMT behandler.

Enig i dine anbefalinger til at undgå hård hud, dog kan nedbringelse af overvægt udgøre en væsentlig forebyggelses faktor både hvad angår nedsunken forfod, andre fodstillings vanskeligheder og overvægt.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *