Hvorfor kokosolie ikke er solcreme

Tirsdagstip: Undgå problemhud efter ferien

SPF 50 til ansigtet solcreme

I løbet af de sidste par måneder har jeg fået et hav af mails fra læsere, som spørger om, hvordan rutinen skal være, når man bruger solcreme. De fleste bliver udfordrede af de mange lag af creme, og så går det galt. For når valget står mellem den sædvanlige hudpleje og solcremen, som de fleste desværre husker som lidt tung og træls, ja så vinder hudplejen.
Det er egentlig ikke så mærkeligt, for der er temmelig mange, som står i slutningen af sommeren eller starten af efteråret med en hud, der er tør og umedgørlig. Og når det først er gået galt, så er det ikke sjældent solcremen, der får skylden.

Ekstra fedtet…
Det er heller ikke så sært at flere nærmest har angst for den seje, fedtede og ærlig talt ubehagelige konsistens, som de fleste af os har oplevet lidt for mange gange. Heldigvis er der rigtig mange formler, som er lette og behagelige, cremer der hverken fedter eller føles som en maske. Alligevel kan det være en ganske god idé at tænke over, hvilke produkter du ellers bruger.
Du skal også være opmærksom på, om du skifter adfærd i forhold til rens og cremer. Mange reagerer på den svedende og let fedtende hud med ekstra grundig rens og ved at undgå cremer. I stedet kan du vælge en rigtig god fugtighedscreme til natten. Den trælse hud i efteråret skyldes med stor sandsynlighed ikke solcremen, men dine ændrede rutiner i forhold til at komme den fedtede hud til livs gennem sommeren.

Lidt men godt!
Her vil jeg ikke skrive med en guide, simpelthen fordi det der virker for mig, ikke nødvendigvis er det rigtige for dig. Min hud har det bedst, når jeg renser med en blid rensevand om morgenen. Derefter tager jeg oftest et fugtserum, og så tager jeg solcremen på. Der er altså ikke creme mellem mit serum og min solcreme. Til gengæld sørger jeg for at mit serum er af den type, som egner sig som primer, det giver nemlig en god base, hvis jeg også vil have makeup på.
Hvis min hud har brug for ekstra pleje, så foregår det efter, jeg har renset solcreme og eventuelt makeup af om aftenen. Husk at vælge gode og lette cremer, huden har mindst ligeså meget brug for fugt om sommeren.

Og så skal den af…
Der er mange, som ser vinterens sweatre, store frakker og støvler som en pinsel, og solcremen har også ry for at være en besværlig størrelse. For selvom du naturligvis skal huske at tage solcreme på, så er det også rigtig godt for huden at få den af igen.
Det er altid vigtigt at rense huden, om sommeren er det ekstra vigtigt, at det foregår om aftenen. Selvfølgelig skal det som sædvanlig foregå med respekt for huden, og derfor er det vigtigt at vælge en mild og skånsom rens!

Billedet er fra min Torsdags top ti: SPF 50 til ansigtet.

33 kommentarer

 • Jeg syntes det er mega svært – jeg er derfor kæmpe fan af dagcreme med fakta 25-30 eller fx BB-creme med solfaktor i. Men er det godt nok??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Jaøøøøhh måske :-) På stranden NEJ!!! Hvor mange gange tager du den på i løbet af dagen, og hvilke filtre er der i?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Den rigtige dagcreme med faktor kan sagtens være en løsning. Selvfølgelig skal der gensmøres i løbet af en strandtur, men det skal kroppen jo også. Jeg kan virkelig anbefale Avenes ansigtscreme med faktor i. Den fedter ikke, trænger hurtigt ind og holder det meste af en hel dag i solen. Dem, jeg anbefaler den til, klager faktisk over, at de ikke synes, man får nok farve ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Karina
   Der er ikke forskel på en solcreme og en dagcreme med SPF, hvis dagcremen indeholder gode filtre. Jeg er selv glad for avenes solcremer, så den anbefaling står jeg helt bag.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hejsa – samme problemer her – serum og solcreme lyder godt, men kan du give et eksempel på en god serum i denne sammenhæng – serumuniverset er ret uoverskueligt… Jeg har kombineret hud, fedtet i T-zonen og tendens til lidt tøre områder på kinderne….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sarah
   Altså det lyder vildt lamt, men den jeg bruger mest i øjeblikket er vores egen Anti-age Creme og Mario Badescu Skin Care Cellufirm Drops. Ellers synes jeg bestemt, at du skal bruge søgefunktionen eller kigge under serum i vores menu under headeren :-) Der er det lettere at finde dem, vi virkelig godt kan lide.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Hej Helene

   Tak jeg vil kigge nærmere i søgefunktionen…
   Og så er det da slet ikke dårligt at du bruger jeres egne produkter – jeg deler begejstringen, men har endnu ikke prøvet anti-age, måske jeg skal kaste mig ud i den – prisen er jo særdeles fornuftig

   God sommer og tak for gode råd ✌️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Det er jeg glad for, at du synes… Når min hud tosser (som den gør i øjeblikket), så er det bare rarest at bruge de produkter man er mest tryg ved.
   Rigtig god sommer til dig også :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvis man nu har tendens til tilstoppede porer og urenheder hvilken solcreme vil I så anbefale i ansigtet? Tænker vel en uden bla. olie, parfume? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ditte
   Hvis du følger linket nederst i indlægget, er der flere af cremerne, der matcher din beskrivelse. Kig efter ord som non-comedogenic, så er du nogenlunde sikker, jeg er ved at teste nogle produkter i øjeblikket, som overrasker utrolig positivt, de er fra Pharmaceris fra den grønne T serie! Der er blandt andet denne her: http://www.frenchpharmacy.dk/sebomat-moistatic
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  nogle tips til at undgå de tørre hårspidser, som man helst vil undgå at skulle have klippet af sit lange hår? Synes jeg har prøvet alt muligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Har du læst dette indlæg: http://pudderdaaserne.dk/2015/06/16/tirsdagstip-pas-paa-haaret-solen/ ?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Tak for svar Helene . Synes egentlig at jeg generelt husker de forskellige ting. Bruger altid hårkur mindst en gang om ugen, balsam mv. Det bliver bare tørt . I øvrigt: nogle gode fif til at undgå at rykke halvdelen af håret af, når det skal redes ud efter saltvandsspray?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Saltvandsspray bliver jeg aldrig kæmpestor fan af… men jeg tænker da at en “olie” kan klare den sag? Altså Orofluido/MOROCCANOIL eller lignende som indeholder masser af silikone, det er det min søn bruger, når hans hår er RIGTIG filtret.
   Jeg kom også lige i tanke om dette tip:
   http://pudderdaaserne.dk/2014/05/13/tirsdagstip-vask-haret-rigtigt/
   Læs især den nederste kommentar <3
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Kære Helene tak for svar! Det der shampoo/balsam trick skal jeg helt klart have prøvet af :-):-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Mette
   Jeg krydser fingre for at det letter situationen :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  Jeg købte La Roche-Posay comfort anthelios creme faktor 30 sidste år. Den er jeg ikke særlig glad for, fordi den giver et hvidt skær og er alt for fedtet. Især når man har tør/fedtet hud med uren (hormonel) hud. Overvejer bare at bruge den på kroppen og købe en anden. Må lige tjekke listen med anbefalinger. Har også haft kig på den fra purely professional, så der er heldigvis nogle derude som er gode ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Cecilia
   Det er der i hvert fald. Det er så træls at ende med en solcreme, som af den ene eller den anden grund ikke fungerer. Brug endelig cremen på kroppen og kig eventuelt i kommentarfeltet til indlægget om solcremer, der er både ris og ros til mange andre også :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

   Tak for svar Helene.
   Jeg har kigget på listen, men er i tvivl om hvilken solcreme der passer til min hudtype.
   Døjer med uren hud (hormonel), men har af flere ekspedienter (i Matas og Magasin) fået at vide at de kan se jeg har en tør hud. Dvs. tør acne. Den kan dog godt føles fedtet især i t-zonen hen af dagen, men kan sagtens se hvorfor den skulle være tør. Min hud føles ikke gennemfugtet ret lang tid efter påføring af hudpleje og man kan også se at min hud suger den make-up jeg har på.
   Jeg har derfor lidt svært ved at finde ud af hvilken solcreme der vil være god på min hud. Kan du anbefale en creme?
   På forhånd tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Cecilia
   Tørheden må du angribe om natten, det er i hvert fald noget nær umuligt at få et godt resultat med en solcreme. Jeg tænker at denne her godt kunne være et bud:
   http://www.frenchpharmacy.dk/sebomat-moistatic
   Det er en serie, jeg tester i øjeblikket og jeg er vild med den! Hvis du vil have SPF 50, så er deres solcreme helt fantastisk: http://www.frenchpharmacy.dk/sun-protect-spf-50
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

   Mange tak for svar Helene.
   Den lyder super lækker. Og så er prisen heller ikke dårlig.
   Vil bestille enten dem begge eller en af dem hjem ;)
   Fortsat god søndag.
   Kh. Cecilia.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Cecilia
   Priserne er nemlig vildt gode, og produkterne er af så høj kvalitet, at man ikke fatter det! Jeg er VIRKELIG fan <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ville sebomatmoistatic også være god til tør hud med tendens til urenheder indimellem, altså ikke konstant acne?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Fedt at I tager dette op! Det er netop det der med et ekstra lag der gør det hele en smule mere besværligt.
  Jeg ved ikke om det er min hud der bare er meget besværlig, men jeg har fundet meget få solcremer der er lette nok til min hud. Favoritterne har nok været Kiehl’s 50SPF og Vichy 50SPF.
  I år købte jeg Rudolph Care, lidt et fejlkøb, men jeg har løst det ved at lægge en primer over solcremen. Jeg har også droppet creme og giver i stedet et ekstra skud pleje om aftenen når makeup kommer af.
  Så rækkefølgen hedder Serum fra Nilens Jord, Solcreme fra Rudolph Care og så primer fra Rimmel. Serummen kan bestemt anbefales til at give godt med fugt uden at fedte inden solcremen kommer på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Heidi
   Ja, serum og primer er virkelig en god ting her om sommeren :67:

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Øv, hvor jeg kender problemet med solcreme til ansigtet. Enten får de mine øjne til at svide og købe i vand eller også ligner jeg en, der har brugt smør som ansigtscreme og får tilstoppede porrer. I år har jeg så købt solcremen fra Beaute Pacifique, da jeg generelt er glad for deres produkter, og har endnu ikke oplevet ovenstående problemer. Cremen er lidt sjovt “grynet” ved påsmøring og gør huden lidt hvid, hvilket jeg ikke er fan af, men efter ganske kort tid forsvinder der hvide og jeg har i hvert fald sagtens kunnet lægge make-up ovenpå, hvis det er det, man vil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hvor er det dejligt du har fundet en løsning! Det er så træls, når huden driller :69:

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Kære Pudderdåser
  Jeg skrev i går omkring hjælp til jeunesse produkter, og jeg mener helt bestemt det var på denne tråd, men kan ikke finde det -kun i går.. Og vil så gerne se om I har svaret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Dorthe
   Følg linket nederst i indlægget, det er der du har stillet spørgsmålet og derfor også der svaret er :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Hej Pudderdåser

  Kan se mit spørgsmål er blevet slettet.. Hmm.. 2 gange endda. Ved ikke om jeg har trådt meget forkert ved mit spørgsmål? Men nu prøver jeg for sidste gang, da jeg står med et ben i Matas og et på nettet. Jeunesse serum -er det noget I kender til? Jeg har hørt guld og grønne skove om det, men kan ikke finde ordenlig info om det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Dorthe
   For at kunne svare alle, bliver vi nødt til at ugodkende kommentarer, ellers drukner de i mængden. Det er en service, vi yder, for at bibeholde dialogen (kommentarer der rykker for svar er ikke særlig interessante, og dem kan vi godt finde på at slette), da vi modtager rigtig mange kommentarer dagligt, når vi ikke altid at svare på dem med det samme.
   Dit første spørgsmål ligger ikke under dette indlæg, og derfor kan du af gode grunde ikke finde det her.

   Hvis du bruger søgefeltet oppe til højre, kan du hurtigt søge på alle de emner, du ønsker:

   http://pudderdaaserne.dk/?s=jeunesse

   Linket ovenfor indeholder det ene indlæg, vi har skrevet om Jeunesse, det omtalte produkt er det eneste, vi har testet.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej pudderdåser.
  Er ved at købe ind til sommerens hudpleje og det fik mig til at tænke.
  Jeg er ikke fan af solcreme i sig selv da jeg synes de hurtigt kan blive meget fedtede, og da jeg har meget tør hud har jeg brug for lidt mere fugt end hvad de kan give. Har derfor fundet nogle forskellige dagcremer med enten spf 30 eller 50, så ville bare lige høre om i tror det er fint nok?

  Og så lige et spørgsmål mere. Hvis man bruger en dagcreme med SPF 30 eller 50, derefter en primer med SPF 20 og til sidst en bb cream med SPF 35, er man så ekstra godt beskyttet og kan gå en hel dag i solen uden at skulle til at smøre extra solcreme på?

  Mvh kæmpe dåsefan, Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Amalie
   Tak for tilliden! Dit første spørgsmål, kan du finde svar på lige her: Dagcreme eller solcreme – Hvad skal du vælge?

   Dit andet spørgsmål er meget relevant. Man kan desværre ikke lægge SPF i lag og regne med superbeskyttelse. Du opnår stadig kun den højeste beskyttelse altså SPF 50 fra dagcremen. Er du ude i løbet af dagen, skal du huske at tage solcreme på flere gange, også selvom det er vanvittigt træls oven på makeup. Du er aldrig beskyttet mod en hel dag i solen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor kokosolie ikke er solcreme