Fredagsfavorit: Lancôme Teint Visionnaire foundation

Til skade eller gavn? Scholl Pedi Express elektrisk fodfil vs. Matas Fod- & Hælkur

Matas Fod- og Hælkur og Scholl Pedi Express

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi har prædiket at smide fodfilen ud og i stedet bruger en fodcreme med et højt indhold af carbamid. Raspende fodfile giver muligvis et kort øjeblik tilfredsstillelse, men straffen kommer hurtigt, når kroppen danner endnu mere hård hud i stedet for det, du har filet af.

Fodfile stimulerer nemlig dannelsen af endnu mere hård hud. Hvilket enhver fodterapeut, jeg har mødt til dags dato, har bekræftet mig i.

Det var derfor også med angst, jeg så den nye elektriske fodfil Pedi Express fra Scholl. For når man tænker på, hvor meget skade man kan gøre med en fodfil ved håndkraft, så tør jeg ikke tænke på, hvor meget skade en elektrisk fodfil kan gøre.

Jeg har derfor også kun afprøvet den meget få gange. Jeg har brugt lang tid og meget tålmodighed på at komme min hårde hud til livs, og jeg har ikke tænkt mig at ødelægge det hele med sådan et torturinstrument.

Scholl Velvet virker nemlig på samme måde som en almindelig fodfil bare endnu kraftigere. Og ja, den giver umiddelbart en dejlig følelse af glatte fødder. Men som med enhver anden fodfil gør du mere skade end gavn og vil få endnu mere hård hud på sigt, end du startede ud med.

Ny Matas Fod- & Hælkur i pumpe
Jeg sværger derfor (stadig) til at pleje mine fødder med en fodcreme med et meget højt indhold af carbamid. Hvis du smider din fodfil ud og i stedet bruger sådan en, så lover jeg dig, at du med tiden vil få meget færre problemer med hård hud.

Og den slags cremer fåes ikke meget bedre end Matas Fod & Hælkur, som vi har anbefalet mange, mange gange. Og nu kommer den oven i købet i pumpe!

Matas relancerer nemlig lige nu hele deres fodserie i nyt design og med flere ændringer, blandt andet er der endnu flere produkter uden parfume.

Og den bedste nyhed efter min mening er, at den samme gode Fod- & Hælkur kommer i en praktisk pumpe. Den meget klisterede, men meget effektive fodcreme er den mest effektive, jeg kender. Overhovedet. Desværre har den altid være i en meget upraktisk og meget klistret krukke. Det er slut nu, hvor den er kommet i en praktisk pumpe, men dog til samme pris for 50 ml mindre. TAK Matas! Nu er der bestemt ikke længere nogen grund til at have hård hud på fødderne.

Læs mere om, hvordan du undgår hård hud her.

Her kan du købe det
Scholl Pedi Express elektrisk fodfil koster 399 kroner i blandt andet Magasin. Matas Fod & Hælkur koster 59 kroner i Matas, men er jævnligt på tilbud. Den fåes både med og uden parfume. De nye i tuber er i de fleste Matas nu, men er udsolgt pt. online.

Har du også smidt fodfilen væk derhjemme?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

29 kommentarer

 • Helle

  Åhh jeg så det lige først som en stick og blev elle vild.
  Tænk hvis man kunne slippe for fedtede fingrer, så ville jeg bruge fodcreme hver aften!
  Jeg bruger Atrac-Tain, der egentlig er til diabetikere, jeg ved ikke om den er værre eller bedre end Matas’, men jeg kan i hvert fald bedre lide konsistensen på den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • henrik

   Det kan du fordi de har også lavet en stick med 25 % carbamid til ca 60 kr.
   På mandag er der 20 % på alt fodgodt fra matas. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der kommer også en stick med samme Carbamid indhold i det nye design :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Jubiiii jeg må fluks i Matas!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Læste lige jeres tidligere indlæg også, men kan ikke finde ud af, om du smører det på om morgenen eller om aftenen? Og om du gør det før eller efter skyresvampen?? Og skal det skylles af igen, eller blive sidende på fødderne?? Og blir det ikke mega klisteret i strømperne hvis det blir sidende på?? Lige en masse spørgsmål herfra, men ellers bare tak for jeres gode blog og altid gode råd ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg smører den som regel på om aftenen på tørre fødder, da den virkelig er klistret. Så kan den trænge ind, mens jeg sover. Den skal bestemt ikke fjernes og jo – den klistrer ;) Jeg kan nu også sagtens bruge den om dagen, hvis jeg bare bruger sparsomme mængder

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hvordan bruger I den hælkur?

  Jeg har købt den efter I skrev om den, men får den ikke brugt. Alt bliver klistret. Hvor meget bruger man? Tager man strømper på lige bagefter eller går I rundt med klistrede fødder (og opsamler alt på gulvet)?

  Sticken lyder som en fin løsning, men man skal jo stadig gå rundt med fedtede fødder bagefter på en eller anden måde..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg bruger den ved sengetid. Når jeg ER kommet i seng. For det er som du siger klistret. Den har en fast plads på mit natbord.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Men hvordan får du den af hænderne. Jeg prøvede at vaske dem med varmt vand og sæbe, men det blev bare værre….. I dag har jeg brugt en pensel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det gør jeg ikke. Jeg lader det sidde. Den skal ikke vaskes af – men ja, den ER meget fedtet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lene

  Yes, jeg smed filen efter opfordring fra min farmor, allerede når jeg skulle starte som teenager. Min smøre er klassisk fed salve med bivoks hver aften om vinteren. Bløde pæne fødder når sommeren kommer!
  kommer at teste matas når den er på tilbud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvad med neglelakken på tæerne? Jeg tænker på om den evt ikke vil blive lidt mat/ fjerne noget af overlakkens glans af Fod og hælkuren?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ikke mere end neglelak på hænderne bliver af håndcreme. Det oplever jeg ikke som noget problem faktisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Filen er røget ud her – men jeg er ærligt talt ikke særligt god til at få smurt fusserne ind. Og nu nærmer sandaltiden sig, og jeg er ved at få fodkrise… Hvor længe tager det med jeres skuresvampe/creme-kur??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du kan godt nå det før sommerferien hvis du går i gang nu :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit

  Jeg bruger ikke fodfil, men jeg er til gengæld meget begejstret for Cosborgs hælcreme. Jeg har med stor entusiasme anbefalet den til andre. Den klistrer ikke og gør det den skal, nemlig fjerne hård hud og give mig pæne hæle. Den kommer i en tube, og jeg smører den på hver morgen som en fast del af min morgenrutine. Den trænger ind i huden med det samme. Den koster ca. 120 kr. for en tube, der varer hele sommeren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg sværger til Origins Reinventing the Heel, som jeg køber igen og igen selv om det er lidt pebret. For mig virker det bedre end Matas og er mindre fedtet. Bruger det om aftenen, lige inden jeg lægger mig til at sove, så jeg ikke skal mere ud at gå. Kan dog også bruges om morgnen lige inden man tager sokker på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Hejsa.
  Jeg bruger ikke fil, har aldrig brudt mig om det. Men for halvandet år siden prøvede jeg fodskrub og creme fra Bodyshop, den lugter af pebermynte. Det er fantastisk, har aldrig haft så pæne fødder, det kan anbefales:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Årh, hvor jeg dog elsker dette indlæg! Det er så skønt at I lytter til eksperternes råd – det er derfor jeg elsker jeres blog. Ikke endnu en lovsang om at hård hud = skal fjernes med fodfil. Hvis bare flere vidste det, ak ja. (Men ok, så ville vi måske have mindre arbejde!) :)
  Jeg glæder mig selv til at prøve den nye fod-serie fra Matas, det ser lovende ud og det var ærligt talt på tide med en ‘refresh’ på de striber

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tusind tak Ann :) Ja det var tiltrængt, men også blevet meget vellykket. Er du selv fodterapeut?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes nu, at den bedste fod og hælcreme er nu den fra Cosborg.
  Har både den fra Matas og den fra Cosborg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • iben

  Er der nogen der ved om alle de stribede får ny smart emballage? Nu er hår og fødder jo kommet. Men hvad med alle de andre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sugar

  Ved i om man kan bruge carbamid creme som gravid?

  Har lystigt brugt jeres råd om skuresvamp og cremen siden jeres indlæg, men kan mærke at det svier. Og så fik jeg tanken at det måske ikke er det bedste for mit ufødte barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sugar
   Det er ikke noget skadeligt i, men hvis den svier, synes jeg ikke du skal bruge den.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg læste dette indlæg med stor interesse. Fodfil er slet ikke skrapt nok for mig – jeg bruger fodhøvl! Oh yeah. Jeg har urimeligt hård og tyk hud på fødderne, så slemt at hvis jeg ikke har høvlet og smurt dem ind, så spørger min kæreste om jeg har taget sko på i seng.
  Nu må jeg prøve sådan en stick der, selvom jeg er ret skeptisk på om den virker på mine “sko”. ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Prøv det en periode. Men det kræver altså at du dropper de der torturinstrumenter.(I øvrigt er en høvl faktisk mindre skadelig end filen. Den stimulerer mindre til dannelsen af mere hård hud end filen gør, men den skal bruges med ekstrem varsomhed også!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Vil det sige, at jeg skal lade mine fødder være med hård hud – og “bare” smøre dem i kuren om aftenen inden jeg går i seng, i en længere/permanent periode? Og slet ikke file for at fjerne, men kun skrubbe med en svamp? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jørgen

  Jeg har brugt Scholls Pedi Express for at fjerne hård hud på hæl og storetæer. Jeg havde kun ganske lidt hård hud, men blot efter at bruge den én gang om ugen i en måneds tid, har jeg nu fået langt voldsommere hård hud. Det værste er at jeg aldrig ville bruge en fodfil, men tænke de havde lidt styr på det hos Scholl, men nej. Gør jer en tjeneste aldring at brug den, den skader vildt og hurtigt!! Jeg vender retur til matas´fod og hælkur og håber på at få de gamle fødder tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Lancôme Teint Visionnaire foundation