OPI Brazil Beach Sandies Liquid Sand

Nye makeupfjernere: Bioderma vs. L’Oreal og Nivea Eau Micellaire

Eau Micellaire fra Bioderma, L'Oreal og Nivea

I mange år har Bioderma været stort set alene om at lave makeupfjernere af typen eau micellaire. Men andre har nu opdaget, at Bioderma Sensibio H2O har været en storsælger og forsøger nu at lave lignende produkter.

Jeg har tidligere skrevet om La Roche-Posays variant, som jeg virkelig godt kan lide, men de nyeste fra Nivea og L’Oreal fanger interessen på grund af deres lave pris. Er de så lige så gode?

Hvad er eau micellaire?
En eau micellaire eller micellar water har sit navn fra de miceller, de bruger til at rense din hud. En micelle bliver dannet af det vaskeaktive stof, der lægger sig i en cirkel med den fedtsugende ende indad og den vandsugende del udad. Det gør dem effektive til at fjerne snavs og makeup.

En eau micellaire er bygget op over tre elementer:

 • Vand
 • En vaskeaktiv ingrediens
 • En glykol/fedtalkohol

Præcis hvilken glykol de bruger eller hvilken vaskeaktiv ingrediens varierer mærkerne imellem.

De virker
Jeg har nu brugt hhv. Bioderma Sensibio, Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Water og L’Oreal Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water på skift de sidste par måneder. Først den ene, så den anden og så tilbage igen. Jeg har brugt dem på hhv. højre og venstre øje for at sammenligne. Og det er meget svært at mærke en reel forskel.

Nogle dage var den ene bedst, andre dage var den anden bedst. Nogle dage fik den ene mine sarte øjne til at svide, andre dage var det måske netop den, der lindrede mine hysteriske øjne.

I sidste ende er det umuligt at kåre en vinder eller taber. For de virker alle tre: De fjerner makeup effektivt og mildt. Og dag-til-dag forskellene kan for mit vedkommende handle mindst lige så meget om den makeup, jeg har haft på.

Jeg foretrækker stadig personligt foretrækker Bioderma Sensibio H2O, og det bliver den, jeg køber igen næste gang (eller måske La Roche-Posay). Jeg har aldrig oplevet Bioderma svie eller på anden måde være ubehagelig. Det er sket med de to andre.

Helene har derimod aldrig været stor Bioderma-fan, og hun kan rigtig godt lide Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Cleansing Water.

Alle tre produkter er gode, milde og effektive. Og hvis du gerne vil have et billigere alternativ til Bioderma, så er det bestemt et forsøg værd at prøve Nivea eller L’Oreal. For  hvilken der er bedst, kan jeg ikke afgøre. Det er et spørgsmål om det rette match mellem dig, dine øjne, dine makeup og din eau micellaire.

Hvilken foretrækker du?

Her kan du købe det
Bioderma lancerer på de danske apoteker 1. april, og prisen bliver 79 kroner for 100 ml og 119 kroner for 250 ml. Du kan også købe den på franske og belgiske apoteker såsom Farmaline eller engelske Escentual.

Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Cleansing Water koster 60 kroner for 200 ml. i blandt andet Matas.

L’Oreal Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water koster 65 kroner for 200 ml i blandt andet Matas og Magasin.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

36 kommentarer

 • Rikke

  Jeg synes faktisk at den fra loreal var en smule mere effektiv end bioderma, som jeg ellers er så glad for. Men loreals flaske… Den hælder jo alt for meget ud af gangen, selvom man passer på. Så selvom den er billigere, bliver den bare brugt op alt for hurtigt :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er også en god pointe. Den “splatter” ret meget. Det gør Nivea til gengæld ikke.

   På den anden side har jeg et par gange oplevet at flappen på Biodermas låg knækker. Man kan sagtens bruge den alligevel, bare ikke have den med i en taske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke R

  Et lille tip: Jeg købte i går en 250 ml Bioderma på Escentual til ca. 9,95 GBP – og lige nu får man en ekstra med gratis (også 250 ml). Det er da et godt tilbud :-) Kh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uzma

  Jeg har lige købte den var bioderma, da jeg er i udlandet og glæder mig til at prøve den.Men Katja , nu da det lyder som om du har tørre og sarte øjne som mig, kan du så anbefale en øjenblyant , da jeg efterhånden har prøvet alt . Mvh Uzma

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg bruger stort set altid Gosh. Men jeg plejer nu ikke at reagere på eyelinere. Det vigtigste er aldrig at lægge på den våde kant. Ingen eyeliner ind i øjet, tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Tak, søde favoritdåser ;)

  Synes selv at Bioderma svider og har derudover kun prøvet L’Oreal, som jeg er vild med. Når den er tom skal Nivea prøves :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Har i prøvet garniers version som man bl.a. kan købe på feelunique?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har dem fra nivea og bioderma. Jeg synes at niveas er mest effektiv, men jeg føler at biodermas er lidt mildere. Men pga prisen og tilgængeligheden, så køber jeg gerne niveas igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sibel

  Jeg har den fra Nuxe, den er ellers også rigtig god faktisk. Og dufter skønt af roser :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Jeg bruger selv Bioderma og tænkte jeg lige ville dele dette tip med jer, hvis I ikke allerede kender til det:
  På den danske hjemmeside http://www.untoldsecretz.dk kan Bioderma 500 ml købes for 200,- kr. og leveringen er lynhurtig! Kan i hvert fald klart anbefales herfra.

  Tak for en god blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Hvad er egentligt forskellen på de forskellige bioderma versioner? Kan se der er 3 forskellige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina-Mia

  Jeg er rigtig vild med den fra Nivea så købte 4 flasker da den var på tilbud. Jeg har dog i dag bestilt den fra Bioderma bare for at prøve den også :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • emma

  Nu har det godt nok intet med dette at gøre, men jeg har lige et spørgsmål til Youngbloods mineralpudder. Kan i sammenligne farven neutral med farverne på f.eks. L’Oreals produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvilken L’Oreal?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emma

   true match. Jeg had carven rose/beige derfra, og den er en smule mørk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Neutral er desværre ikke ret lys og Youngbloods farver kan være lidt svære at have med at gøre. Neutral passer mig perfekt, og jeg plejer vist at være W3 i L’Oreal True Match

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • iben

   Neutral er til lys hud med varm undertone. Ivory er en mulighed til kold undertoner. Jeg bruger selv neutral. Et godt tip er at investere i et basic starter kit til lys hud. Det kan fås forholdsvis billigt online :) det indeholder de to nævnte farver, en blush, en rice setting powder og en lille kabuki børste. Så kan du se om det overhovedet er noget for dig inden du invester en mindre formue i det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Rigtig godt indlæg. Jeg har brugt BioDerma i et par år nu og den er genial til at fjerne min mascara. Jeg bruger sådan en lidt speciel mascara til sarte øjne købt i en helsebutik. Den hedder Mirenesse. Og den har været svær at fjerne med andre renseprodukter, men BioDerma gør jobbet. Nu købte jeg L’Oreals eau micellair i går i Bilka på tilbud til 37 kr. Og den er bare slet ikke lige så god som BioDerma. Den kunne godt fjerne min mascara, men ikke lige så hurtigt og effektivt som BioDermas. Lidt øv, for prisen er jo god.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Hansen

  Hej pudderdåder
  Er det muligt at sige, præcis hvilke apoteker der sælger Bioderma?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg har lige købt min første Bioderma rens fra wepapoteket.dk, og jeg er meget spændt på at prøve den, ud fra alt den gode omtale.
  Min hud tørrer rigtig meget ud når jeg vasker med vand, så det håber jeg på at kunne undgå med Bioderma.
  Plejer i at bruge creme efterfølgende, eller er rensen nok i sig selv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Emilie
   Hvis din hud er tør, skal du bestemt bruge en creme. Jeg håber, at du bliver glad for Bioderma :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Jeg har lige købt bioderma, men synes ikke den er lige så effektiv som Cliniques take the day off. Det tager længere tid med Bioderma, der skal bruges mere produkt, gnides mere og stadigvæk bliver det ikke helt godt. Nu ved jeg ikke om du har prøvet Cliniques lilla flaske “take the day off”, men i fald du kender den, hvorfor er det så ikke den du bruger? Er der nogle andre fordele ved Bioderma, som jeg ikke er opmærksom på…?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Bruger selv den fra L’oreal (fordi den ofte er på tilbud) og nu er Micellar Water en fast del af rutinen!
  Dog har jeg også oplevet at den nogle dage kan irritere mine øjne og at der kommer for meget ud af flasken.
  Vil dog helt sikkert prøve den fra BioDerma!
  er der Nogle udlandske sider, hvor man kan købe den billigt? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Conny

  Hej alle – jeg har gjort den allerbedste opdagelse for ca. 3 måneder siden – og det er Micellar Water. Jeg læste ved et tilfælde om disse rensevand både her og et andet sted på nettet, og fik lyst til at afprøve det – som sagt så gjort – og så var Garniers lige på tilbud i Matas. Det er bare den bedste opfindelse der er gjort – den renser ALT af – make-up, sved og skidt. Tidligere brugte jeg både makeup fjerner, rens og tonic – nu kun Micellar water inden creme, og min hud har aldrig været pænere, så måske har huden godt at et mildt produkt til sart hud (hvad jeg aldrig har tænkt at jeg skulle have). Jeg har så prøvet at bestille Bioderma hjem fra webapoteket og jeg vil sige, at den og Garniers begge er super gode og lige effektive efter min mening – Garnier vinder så på prisen. Tak for en god blog 0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Det er altid godt at opdage noget nyt!
   Tak for dine erfaringer :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Frederiksen

  Skal man bruge makeup fjerne først også en ansigtsrens, eller hvordan er den overordnede rutine, man bør lave, hvis man har normal/ fedtet hus m. bumser? :)
  (Ved ikke om min forrige kommentar blev lagt ud)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla

   Jeg har svaret på din anden kommentar og tænker, at du finder svaret der? Denne type makeupfjerner renser både hud og øjenmakeup, så du behøver ikke andet end den.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OPI Brazil Beach Sandies Liquid Sand